#GRÜNERLØKKA, Seilduksgata 11
4 500 000,-
Tiltalende og klassisk 3-roms selveier | Gjennomgående | Flott bakgård | Antatt mulighet for balkongutbygging*
 • Prisantydning: 4 500 000,-
 • Omkostninger: 121 920,-
 • Totalpris: 4 621 920,-
 • Ligningsverdi: 1 071 253,-
 • Fellesutgifter: 1878,-

  Varmtvann, Kabel TV, internett, vaktmester-og styrehonorar, trappevask, forsikring og div vedlikehold
Beregnet totalkostnad:
4 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 120 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 121 920,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 621 920,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 58 m²
 • Bruksareal: 58 m²
 • Bruttoareal: 65 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1892
 • Gårdsnummer: 228
 • Bruksnummer: 347
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 166945671
 • Sist endret: 03.03.20 12:09
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 49%
  eier sin egen bolig
 • 95%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 51%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 88%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

66-19-0193

Adresse og matrikkel

Seilduksgata 11, 0553, Oslo, Gnr. 228 bnr. 347 snr. 3 orgnr. 919887699 i Oslo kommune

Eier

Lll holding as v. Berit Lilleengen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

58 / 58 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1892
 

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er et gjennomsnitt på ca. 530 kwh i mnd.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 530,- pr. mnd.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 486 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal. Steinsatt bakgård. Adkomst via portrommet og gårdsplassen. Hyggelig bakgård med sol hele dagen, samt hagemøbler.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en tiltalende og klassisk 3-roms selveier beliggende på beste Løkka. Leiligheten er gjennomgående og har en arealeffektiv planløsning. De store vindusflatene sikrer rikelig med naturlig lys inn i leiligheten. Dette sammen med den funksjonelle løsningen og den gode takhøyden, sikrer en luftig atmosfære. Den særdeles flotte bakgården oppleves som en egen oase.

Ligger meget fint til på Grünerløkka, med et yrende folkeliv og alle byens fasiliteter i umiddelbar nærhet.

• Høy takhøyde
• Lave felleskostnader
• Attraktiv beliggenhet
• 2 gode soverom
• Velfungerende sameie

Mulighet for å bygge balkong, med forutsetning at man får dette godkjent. Denne leiligheten er den eneste leiligheten i sameiet som ikke har balkong.

Innhold

Leiligheten er beliggende i 2. etg og inneholder entré/gang, bad/wc, to soverom og stue/kjøkken i åpen løsning.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 6 m² gulvareal og en loftsbod på ca. 4 m².

Beliggenhet

Leiligheten har en flott beliggenhet sentralt på Grünerløkka, med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Dette er et urbant og populært område med uteliv, spisesteder, parker og friområder i nærmiljøet.

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer og restauranter, samt et pulserende uteliv. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt i nærmiljøet. Av spisesteder som er verdt et besøk finner du blant annet Escalon, Le Benjamin, Cafe Løkka, Trattoria Populare, SüdØst, Delicatessen og New Anarkali. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen med blant annet et spennende utvalg av unike råvarer.

Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Botanisk hage og Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter. Det er rikelig med andre aktivitetstilbud i området med for eksempel Tøyenbadet, eller kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum eller Munch-museet. I tillegg ligger flere SATS/Elixia rett i nærheten.

Meget gode kollektivmuligheter med trikk (nr. 11, 12 og 13) og bussforbindelser. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 12 minutters gange til Oslo sentrum.

Entré

Innbydende entré med god plass for å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Det er praktiske hyller for oppbevaring gangen. Malt himling, malte vegger og eikeparkett på gulv.

Stue

Romslig stue med effektiv og god planløsning. Den gode takhøyden og de flotte, klassiske vindusflatene gjør dette rommet til et svært hyggelig rom å oppholde seg i. Her får du fint plass til både en spisegruppe og en sofagruppe med TV-seksjon. Det er åpen løsning til kjøkkenet som er både sosialt og praktisk. Malt himling, malte vegger og eikeparkett på gulv.

Kjøkken

Stilrent og lyst kjøkken fra 2011 i åpen løsning til stue. Hvit glatt kjøkkeninnredning som fremstår som tidløst. Her har du plass til spisebord med tilhørende stoler. Videre inneholder kjøkkenet laminat benkeplater med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål, samt glassplate over platetopp. Kjøkkenet er utstyrt med Integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin.

Bad

Delikat og flislagt baderom. Også her er det god takhøyde og en stor vindusflate som gir en romslig og luftig atmosfære. Den store vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys. På baderommet er det opplegg og plass for vaskemaskin. Badet inneholder videre wc(nytt i 2018), servant i skap, speil, samt dusjkabinett. Varmekabler i gulvet holder rommet godt og varmt.

Soverom

Hyggelig og romslig soverom. Godt med oppbevaring i praktisk garderobe, samt plass for dobbeltseng. Også her finner du kvaliteter som store vindusflater og god takhøyde. Soverommet er vendt mot en rolig bakgård. Fra dette rommet er det mulighet for å bygge balkong. Malt himling, malte vegger og eikeparkett på gulv.

Soverom 2

Soverom 2 er også av god størrelse. Hyggelig peisovn for kalde dager. På dette rommet får du også plass til dobbeltseng om ønskelig. Her kan du fint møblere etter eget ønske og behov. Malt himling, malte vegger og eikeparkett på gulv.

Felleskostnader

1 878,03 pr. mnd. Varmtvann, Kabel TV, internett, vaktmester-og styrehonorar, trappevask, forsikring og div vedlikehold

Etasje

2. etasje.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 071 253 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 856 511 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Klassisk teglsteinsgård fra slutten av 1800-tallet, oppført i mur og trekonstruksjoner over fire etasjer samt kjeller og loft.
Naturstein og teglsteinsmurer, antar fundamentert på fast grunn. Murte yttervegger med rikt dekorerte fasader. Pusset og malt mot bakgården. Vinduer i trekarmer med to-lags isolerglass fra 1990. Saltak av trekonstruksjoner, antar tekket med betongtakstein.
Ståltrapper med laminat i trinn, smijernsrekkverk og håndløper av tre. Trebjelkelag isolert med stubbeloftsleire.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 65 kvm


Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie tillatt.

Oppvarming

Det er frittstående peis for vedfyring på det ene soverommet. Ellers er det elektrisk oppvarming. Det er varmtvann fra fellesanlegg som er inkludert i felleskostnadene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Bygget er forskriftsfredet i flg. Ambita - Norges Eiendommer.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1891/954190-1/105  Bestemmelse om bebyggelse   22.10.1891 
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-228/347
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1925/993807-1/105  Bestemmelse om bebyggelse    19.09.1925 
vedr. trappehus m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-228/347
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1942/403400-1/105  Bestemmelse om bebyggelse    06.06.1942 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. vinduer
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-228/347
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1991/11252-1/105  Erklæring/avtale    04.03.1991 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:73 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:73 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:78 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:78 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:78 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:78 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:78 Snr:5  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:162  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:163  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:164 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:164 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:164 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:164 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:164 Snr:5  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:164 Snr:6  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:164 Snr:7  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:164 Snr:8  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:164 Snr:9  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:164 Snr:10  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:166  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:343 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:343 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:343 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:343 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:343 Snr:5  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:343 Snr:6  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:343 Snr:7  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:343 Snr:8  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:343 Snr:9  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:343 Snr:10  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:345 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:345 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:345 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:345 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:345 Snr:5  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:345 Snr:6  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:345 Snr:7  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:345 Snr:8  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:345 Snr:9  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:345 Snr:10  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:345 Snr:11  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:345 Snr:12  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:345 Snr:13  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:345 Snr:14  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:345 Snr:15  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:348 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:348 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:348 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:348 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:348 Snr:5  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:348 Snr:6  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:348 Snr:7  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:348 Snr:8  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:348 Snr:9  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:350 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:350 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:350 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:350 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:350 Snr:5  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:350 Snr:6  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:350 Snr:7  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:350 Snr:8  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:350 Snr:9  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:350 Snr:10  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:350 Snr:11  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:350 Snr:12  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:350 Snr:13  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:350 Snr:14  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:350 Snr:15  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:477  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:477 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:477 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:477 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:477 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:477 Snr:5  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:477 Snr:6  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:479  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:481  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:483  

Erkl ang rett til adkomst, anlegge/vedlikeholde tekniske  ledninger. Flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo komune.
Overført fra: 0301-228/347/0/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1991/44557-1/105  Erklæring/avtale    29.08.1991 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:348 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:348 Snr:2 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:348 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:348 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:348 Snr:5  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:348 Snr:6  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:348 Snr:7  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:348 Snr:8  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:348 Snr:9  
Rett vedr. rømmningsvei. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningssjefen i Oslo.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2006/248875-1/200  Fredningsvedtak   24.05.2006 
Kongelig resolusjon om fredning av Birkelunden kulturmiljø, Oslo kommune. vedtatt av Riksantikvaren 21. August 1997
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/1433771-1/200  Pantedokument   19.10.2018 21:00 
BELØP: NOK 5.000.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Seilduksgata 11, org.nr. 919 887 699.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 51866207

Regnskap

Budsjett for 2018 var satt til kr: 0,- i overskudd. Driftsinntekter i budsjett vær satt til kr: 223.690,00,-, men da Fellesutgifter ble justert ihht budsjett først for innbetaling for FU02, ble innbetalte Fellesutgifter totalt kr: 219.405,80,- (Dette gav et avvik fra antatt budsjett på -4.284,00,-).
Oppsummert ble totale driftskostnader for 2018 kr: 221.398,00,-, hvilket gir et årsresultat på kr: -1 992,20,-

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Fremtidig vedlikehold er skifting/rehabilitering av vinduer i trappoppgangen. Tilbud er innhentet, og styret undersøker om eventuell økonomisk støtte fra div. etater kan fås. Eventuell skifte/rehabilitering må vedtas på sameiermøte eller i votering via email.
Styret har også innhentet tilbud for spyling av avløpsrør, men da dette ikke anses være et nødvendig tiltak dette året avventes det.
Ellers er det ikke planlagt noen store vedlikeholdsprosjekt fremover - eventuelt vedlikehold (maling) av stål på balkongene, samt innkjøp av nye utemøbler forventes.
Da sameiet ønsker å beholde sine lave felleskostnader, har de en praksis der de innkrever ekstra innbetalinger etter behov. For eksempel ble det installert brannvarslingsanlegg  i 2017, da innkrevdes det et viss beløp fra hver seksjon som en enganginnbetaling (dette ble besluttet i fellesskap og varslet i forbindelse med vedtatt årsbudsjett).

Husdyrhold

Normalt dyrehold er tillatt. Styret ønsker for øvrig til neste årsmøte å addere en klausul i husordensregler ang. dyrehold, og hvordan de ønsker å sikre at eventuell dyrehold ikke er til ulempe for naboer.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alle hvitevarer

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: cj@schalapartners.no eller SMS: 47 45 60 99 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr ,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Berit Holmeide Vaagland

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.