#SANDAKER / STORO, Sandakerveien 74 A
5 670 000,-
Unik, nyere selveier over to plan m. 119kvm gulvareal | arkitekttegnet hems | markterrasse | p-plass m.el*
 • Prisantydning: 5 670 000,-
 • Fellesgjeld: 160 000,-
 • Omkostninger: 152 155,-
 • Totalpris: 5 982 155,-
 • Ligningsverdi: 1 275 996,-
 • Fellesutgifter: 3903,-

  Betjening av andel fellesgjeld, kabel-TV og fibernett fra GET, kommunale avgifter, felles forsikring, vaktmestertjeneste, trappevask, forretningsførsel, drift og vedlikehold
Beregnet totalkostnad:
5 670 000,- (Prisantydning) 160 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 830 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 142 750,- (Dokumentavgift) 585,- (Tingl.gebyr skjøte garasje) -------------------------------------------------------- 152 155,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 982 155,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 68 m²
 • Bruksareal: 72 m²
 • Bruttoareal: 79 m²
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 2
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 2008
 • Gårdsnummer: 223
 • Bruksnummer: 42
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 161018650
 • Sist endret: 05.03.20 13:44
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 53%
  eier sin egen bolig
 • 98%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 69%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 55%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 18%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

19-19-0288

Adresse og matrikkel

Sandakerveien 74 A, 0484, Oslo, Gnr.223 Bnr.42 Snr.2 Orgnr.992763957 i Oslo kommune

Eier

Astrid Mannion-Gibson
Lee Noel Mannion-Gibson

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene

BRA/PROM

72 / 68 m²

Antall soverom

1 soverom + 1(2) innredet rom

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1973 (2008)

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Garasjeplass nr. 27 i lukket, underjordisk, oppvarmet garasjeanlegg med heisadkomst medfølger salget. Ladeboks kan monteres for egen regning. I barnehagens stengetid kan gjester parkere på oppmerkede plasser i bakgård. Oblat fås av styret.

Parkeringsplassene i garasjekjeller er dels organisert som tilleggsdeler til boligseksjoner og dels organisert i en næringsseksjon. Parkeringsplassene kan ikke selges ut av sameiet. Ved utleie av parkeringsplasser har sameierne internt fortrinnsrett til leie til samme pris som kan oppnås utenfor.

Området ble fra 1 juni 2018 en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3 000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Tomt

Areal: 5 878 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Pent opparbeidet eiet tomt med grøntområder, beplantning, sykkelparkering og barnehage.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Beskrivelse

Vi har for salg en spennende og unik leilighet med sentral beliggenhet mellom Sandaker og Storo!

På sitt høyeste har leiligheten over 4,2 m. takhøyde og det er derfor etablert et andre plan på 51 kvm for å utnytte arealet maksimalt. Hemsen er delt opp i mange soner og benyttes både som barnerom, gjesterom, kontor og lesekrok.

Leiligheten har trappefri adkomst og det er enkel heisadkomst både til felles takterrasse og den medfølgende garasjeplassen i oppvarmet kjeller.

Store vindusflater fra gulv til tak åpner opp og slipper lyset inn.

Leiligheten har en koselig markterrasse med stort felles område rett utenfor!

Barnehage i bakgården med fortrinnsrett for gårdens beboere.

•2 innvendige boder + kjellerbod
•mulighet for etablering av ladestasjon

Innhold

Leiligheten inneholder:
1. plan (68 kvm): Entre, hall med innvendig bod, kjøkken med åpen løsning mot stuen og utgang til markterrasse, soverom og baderom
2. plan: (51 kvm): Hems med innredet rom, innvendig bod samt åpne løsninger for gjesterom/kontor mm. Hems over stue og kjøkken ble tegnet og bygd av firmaet Ett Rom Til i 2017.

Leiligheten disponerer en kjellerbod på 5 kvm og garasjeplass nr. 27 medfølger salget

Felles takterrasse med enkel adkomst fra heis

Beliggenhet

Meget attraktiv beliggenhet i populært sameie på Sandaker. Nærområdet et er preget av store, grønne fellesarealer og turområder langs Akerselva og all den nye og spennende utviklingen som skjer rundt Storo og Lillo Gård. 

Nydalen og Storo ligger 5 minutters gange fra leiligheten. Her finner man flere hyggelige og populære kafeer og restauranter. Ta deg et deilig bad på Nydalen badeplass under sommerhalvåret. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små. Nydalsdammen med steinmolo og stupebrett ligger ytterligere 10 minutters gange (1.7 km) fra leiligheten og videre finner du Brekkedammen ved Frysja ovenfor dette igjen (3 km). Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc. I fjor åpnet landets største og mest moderne Kino på Storo med 14 saler og nesten 2000 seter!

Dagligvarehandelen kan gjøres ved Rema 1000 og nyåpnede Kiwi, kun 50 meter fra boligen. Nå i oktober åpnet dessuten Menyen ny butikk på Lillo Gård med like kort avstand.

I tillegg til flotte grøntområder og tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva tilbyr området mange parker, Bjølsenparken, Myraløkka, Torshovparken, Geitmyra skolehager og Hjemmets Kolonihager med Portveien 2 er eksempler på det. I tillegg er Voldsløkka Idrettsanlegg, med volleyballbaner, fotballbaner og "joggeløyper" også et populært gode i bydelen.

Av treningstilbud finner du bl.a. FitnessXpress (100 m unna), SATS på Sagene, Nydalen og Storo og Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash, Klatreverket og Golfsenteret.

Det er meget godt kollektivtilbud i nærområdet: Trikk (11, 12 og 13), T-bane (3, 5 og 6), diverse bussforbindelser (bl.a. 37 og 30), samt tog (Grefsen og Nydalen). Med bil har man enkel adkomst til både ring 2 og 3. Flybuss fra Storo.

Nye Nordpolen barne- og ungdomsskole åpnet høsten 2012 og huser ca. 840 elever. For øvrig ligger Nydalen videregående skole samt Lilleborg skole (barneskole) i nærområdet. Fernanda Nissens skole er en nyåpnet grunnskole i Nydalen som denne adressen sogner til. Det er flere barnehager i nærområdet. Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet. Velkommen til et nabolag og en bydel som byr på noe for alle og enhver!

2 PLAN 51 KVM

Leilighetens 2. plan er ikke måleverdig grunnet takhøyde, men har en gulvflate på ca. 51m2.

Entré | Velkommen inn!

Enkel trappefri adkomst til hyggelig inngangsparti. I entreen er det plass til sko og yttertøy. I hallen innenfor er det ytterligere lagringsplass.

Stue | 4, 21 meter under taket

Veldig innbydende stue med en ekstremt god takhøyde som virkelig åpner opp rommet. De store vindusflatene fra gulv til tak sørger for godt med lysinnslipp. Stuen har en god størrelse med plass til å møblere med både sittegruppe og spiseplass. Det var tidligere et ekstra soverom der sofakroken er plassert i dag, her er det mulig å sette opp en vegg igjen ved behov.

Det ble nylig installert Philips Hue selvstyrte spotlights både i stue og kjøkken. Her kan man selv styre lysstyrke og farge fra telefon eller fra trådløs kontroll. Persienner og gardiner på alle vindu er spesialtilpasset fra Kjells Markiser.

Kjøkken | Åpen løsning

Tidløst og pent kjøkken fra byggeår 2008. Kjøkkenet er blitt utvidet med ekstra benk- og skapplass og er i dag et velfungerende rom. Hvitevarer som kjøleskap med frys, komfyr og oppvaskmaskin er frittstående og medfølger salget. 120 liter varmtvannsbereder er plassert i benkeskap.

Bad | Nytt i 2008

Delikat baderom fra byggeår. Badet har en romslig dusjnisje og vegghengt toalett. Servant med spil og underskap og åpne hyller. Det er opplegg for vaskemaskin på badet, downlights i himling og varme på gulv.

Takterrasse

Med enkel adkomst fra heisen kommer man til den felles takterrassen med sol hele dagen og nydelig utsikt over Hovedstaden.

Markterrasse |

Med utgang fra stuen kommer man til den koselige markterrassen. Terrassen er østvendt og målt opp til 7 kvm. Her er det plass til å sette ut utemøbler og grill om sommeren. Utenfor terrassen er det et stort område som sameiet disponerer. Det er pt. stillaser på området, men det benyttes ellers i stor grad av denne leiligheten og naboen ved siden av.

Hovedsoverom | Mye garderobeplass

Lunt og fint hovedsoverom som vender mot uteområdet. Soverommet har en god størrelse med plass til dobbeltseng. Det er mye god lagringsplass i den doble skyvedørsgarderoben.

Innredet rom | Barnerom

Romslig innredet rom på ca. 20 kvm som i dag benyttes som leilighetens barnerom. Rommet er stort med ulike bruks- og møbleringsmuligheter

Andre plan | Utallige bruksmulighet

Leilighetens andre plan har mange muligheter for møblering og utfyllelse, alt etter hva man behøver og hvor mange mennesker som skal bo i boligen. I dag benyttes arealet blant annet til gjesterom, lekeplass og kontor.

2 praktiske innvendige boder |

Både i 1. etasje og i andre plan finnes innvendige boder som huset alt fra fryser til sports- og vaskeutstyr. I tillegg til de innvendige bodene disponerer leiligheten er kjellerbod på 5 kvm.

Felleskostnader

Kr 3.358,- pr. mnd. Betjening av andel fellesgjeld, kabel-TV og fibernett fra GET, kommunale avgifter, felles forsikring, vaktmestertjeneste, trappevask, forretningsførsel, drift og vedlikehold

Akonto avdrag lån 2 kr 376,90
Renter & avdrag lån kr 109,00
Akonto renter lån 2 kr 190,39
Bredbånd kr 165,00
Kabel-TV kr 235,00
Andel felleskostnader etter eierbrøk kr 2 282,00

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 275 996 pr. 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 593 587 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Sameiet har en barnehage i bakgården hvor man prioriteres som beboer i gården.

Byggemåte

Boligblokk over 6 etasjer og kjeller. Tidligere næringsbygg fra 1973, senere oppgradert og ombygget til leiligheter. Seksjonert ut i 2008. Grunnmur,
bærende konstruksjoner, etasjeskillere av betong. Tilnærmet flat takkonstruksjonen (ikke besiktiget). Utvendig fasader av slammet teglstein, panel
og plater. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer og terrassedør fra 2007 med karmer/rammer av
tre. Terrassedør med 2-lags glass og vinduer med 3-lags glass. Elektrisk oppvarming. Naturlig ventilasjon

Ferdigattest / brukstillatelse

Sandakerveien 74 - Brukstillatelse Nybygg - 2008

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 79 kvm

Leilighetens 2. plan er ikke måleverdig grunnet takhøyde, men har en gulvflate på ca. 51m2.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt i henhold til sameiets vedtekter.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med varmekabel og varme på baderomsgulv.

Adkomst

Enkel adkomst fra Sandakerveien. Det vil bli satt opp Schala & Partners-skilt under visningen. Velkommen!

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger og barnehage. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Grunndata:
2008/268227-1/200  Seksjonering  
04.04.2008 
opprettet seksjoner:
snr: 2
formål: Bolig
tilleggsdel: Bygning
sameiebrøk: 72/9156
 
2009/159551-1/200  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel  
05.03.2009 
endring av formål/brøk:
snr: 2
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 72/9192
Inkurie

Heftelser:
1948/512308-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
04.11.1948 
ang fundamentering
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-223/42
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1970/506741-1/105  Erklæring/avtale  
23.04.1970 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-223/42
Gjelder denne registerenheten med flere

1974/514923-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
30.08.1974 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-223/42
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2007/284804-1/200  Erklæring/avtale  
26.03.2007 
Bestemmelse om bruk av gangvei.
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune, plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-223/42
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/284818-1/200  Erklæring/avtale  
26.03.2007 
Rettighetshaver: Barnehage Som Etableres På Gnr. 223 Bnr. 42.  
Lnr: 10007970
Bestemmelse om bruksrett.
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke

fra Oslo kommune, plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-223/42
Gjelder denne registerenheten med flere
2008/303363-1/200  Pantedokument  
15.04.2008 
BELØP: NOK 2.800.000
Panthaver: DANSKE BANK  
Org.nr: 977074010
 
2019/443412-1/200  Pantedokument  
15.04.2019 09:34 
BELØP: NOK 1.000.000
Panthaver: DANSKE BANK  
Org.nr: 977074010
Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 132 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner.

Adressen til sameiets hjemmeside er www.sandakerveien74.no

OKK Entreprenør AS var totalentreprenør for prosjektering og utføring av arbeider på to bygg i Sandakerveien 74, A og B-bygget i perioden 2007-2008. A-bygget gjennomgikk en totalrehabilitering og ble bygget om fra kontorlokaler til leiligheter, mens B-bygget ble nyoppført.

Det har pågått en stevning mot utbygger for mangler ved bebyggelsen siden den 3. mars 2011. Stevningen gjaldt mangler på heiser, utearealer (spesielt betongarealet sør for A-blokka), ventilasjon, isolasjon m.m. Saken har vært behandlet i Tingretten og Lagmannsretten, hvor sameiet har fått medhold. Lagmannsrettens dom er rettskraftig.

Det er innbetalt et saksoppgjør på ca. 25 000 000,- som er brukt til å rette opp mangler fra utbygger. Det ble ikke utbetalt noe til den enkelte eier, ettersom dette oppgjøret kun gjelder for fellesarealene.

Sameiet har overtatt næringsseksjon 134, parkeringsplasser og lager, som en del av oppgjøret. Her har det vært utleie av parkeringsplasser, som nå selges til eiere i sameiet. Oppgjøret har ikke dekket alle utbedringer. Stipulert merkostnad per i dag er på ca. kr 35 000 000,- Det er tatt opp 2 lån, et på 5 500 000,- som er utbetalt, og et på kr 30 000 000,- som delutbetales.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld per oktober 2019: Kr 160.000,-
Andel fellesformue per 31.12.2018: Kr 75.403,-

Sameiet har 2 lån:
Handelsbanken, lånenummer: 94927031218.
Annuitetslån, 3,64% flytende rente.
Saldo per oktober 2019, kr. 5.216.220,-.
Lånet innfris i 2043.

Handelsbanken, lånenummer: 949270321019
Annuitetslån, 3,64% flytende rente.
Saldo per oktober 2019, kr. 14.689.967,-.
Lånet innfris i 2043.
Saldoen er del av et rammelån på kr. 30.000.000,- i forbindelse med rehabiliteringskostnader på bygget. Kr. 15.000.000,- er til nå ikke utbetalt. Det totale rammelånet vi gi denne seksjonen en økning i andel fellesgjeld i henhold til eierbrøk ca. kr 118.000,-.

Det har blitt klargjort flere mangler og det ble på ekstraordinært generalforsamling avholdr 16 desember 2019 vedtatt opptak av ytterligere  kr 5.000.000,- ved behov, med en nedbetalingstid på inntil 30 år, som fordeles etter eierbrøken. (Fodelt på antall seksjoner vil dette tilsvare ca kr 37.000,- på den aktuelle seksjonen).

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige forsikring
Polisenummer: 79027338

Regnskap

Resultatregnskapet for 2018 viser et underskudd på kr 460 198,- mot et budsjettert underskudd på kr 142 920,-.
Driftsinntektene for 2018 viser 3 704 611,- og driftsutgiftene viser kr 4 225 180,-.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer kjøkken
- Alle fastmonterte lamper
- Fastmonterte knagger og hyller
- Garderobeskap

Medfølger ikke:
- Vaskemaskin
- Fryser i 2. etg.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 10 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Helene Molle

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.