#GRÜNERLØKKA/RODELØKKA, Teglverksgata 11
5 490 000,-
Lys og moderne 2-r leil. med hybeldel på ca 19 kvm | Heis | Vv/fjervarme inkl. | Felles takterrasse | Rolig blindvei
 • Prisantydning: 5 490 000,-
 • Omkostninger: 148 820,-
 • Totalpris: 5 638 820,-
 • Ligningsverdi: 992 457,-
 • Fellesutgifter: 3429,-

  Drift og vedlikehold, kabel-TV/internett, fjernvarme (varmtvann/oppvarming), renhold, felles forsikring, forr.førsel, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 3 050,- Kabel tv/internett 379,-
Beregnet totalkostnad:
5 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 140 000,- (Dokumentavgift) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 148 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 638 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 75 m²
 • Bruksareal: 75 m²
 • Bruttoareal: 83 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1891
 • Modernisert: 2007
 • Gårdsnummer: 227
 • Bruksnummer: 562
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 185473710
 • Sist endret: 03.08.20 09:05
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 55%
  eier sin egen bolig
 • 94%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 67%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 73%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 14%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

17-19-0159

Adresse og matrikkel

Teglverksgata 11, 0553, Oslo, Gnr. 227 bnr. 562 snr. 43
Orgnr. 998478197 i Oslo kommune

Eier

Christian Sønstebø

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten i 2020, iht. eiendomsskattelistene.

BRA/PROM

75 / 75 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1891

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 984 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Felles, eiet tomt på 1984 kvm. Tomten er opparbeidet med gressplen, prydbusker og diverse beplantning. Sittegrupper, lekeapparater, sykkelparkering utendørs, samt felles sykkelbod. Sameiet har også to felles takterrasser med supre solforhold, sittegrupper, felles gassgrill og flott utsikt over området.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og moderne 2-roms toppleilighet (ca. 49 kvm) med egen hybeldel (ca. 19 kvm). Leiligheten ligger i 5.etg, i et fabrikkbygg som ble modernisert og omgjort til leiligheter i 2007. Skjermet og rolig beliggenhet i blindvei på Grünerløkka/Rodeløkka, og samtidig med kort vei til et yrende folkeliv og alle fasiliteter!

- Fabrikkbygg modernisert i 2007
- Romslig stue med store vindusflater og utsikt
- Stilrent kjøkken med integrete hvitevarer
- Flislagt bad med våtromsbevis
- Pent soverom med garderobe
- Entré med garderobe
- Hybeldel med stue/sov/kjøkken, flislagt bad med våtromsbevis, samt entré
- Felles yttergang
- Med hybel har du en utrolig økonomisk gunstig leilighet
- Bod på 8 kvm
- Varmtv/fyring ved fjernvarme inkl.
- TV og internett inkl.
- Heis
- Ingen lån i sameie
- To flotte, felles takterrasser
- Beboerparkering

Innhold

Leiligheten ligger i 5. etasje (med heisadkomst) og består av:
Hoveddel (ca. 49 kvm): Gang/entré, bad, soverom og stue/kjøkken. Hoveddel og hybel har også felles yttergang.
Utleiedel (ca. 19 kvm): Gang/entré, bad, stue/sov med hybelkjøkken.

I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjelleren på 8 kvm.

Det foreligger per i i dag leieavtale på hoveddel med tre måneders gjensidig oppsigelse, og månedlig inntekt på kr 12.000,-. Kontrakt foreligger.

Beliggenhet

Teglverksgata er en rolig og attraktiv gate på Rodeløkka/Grünerløkka med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Leiligheten ligger tilbaketrukket til, men samtidig rett ved hyggelige Sofienbergparken med flotte grøntområder, lekeplasser og sittegrupper. Det er gangavstand til Oslo sentrum, samt kort og trygg gangvei til skoler og barnehager.

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Noen restauranter i området som er verdt et besøk er: Café Stolen (i samme bygg som leiligheten) Vespa og Humla, Perla, Villa Paradisio, Südøst, Delicatessen, Bon Lio og mange fler. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre - alt finner du i nærmiljøet.

Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med populær Mathallen.


Her selges spennende råvarer og du finner flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket. I tillegg er det en kort spasertur opp til Ringnes park, med blant annet Ringen Kino, SATS og stor Meny-butikk.

Bydelen har flere store park- og grøntanlegg. Blant dem kan vi nevne Sofienbergparken (som ligger rett utenfor døren), Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Botanisk hage og Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter. Fra Akerselva går det fine turstier som strekker seg fra Maridalsvannet i nord, og helt til Bjørvika/sentrum i syd. Det er kun 5 min gange til Dælenenga fotballbane og Ishockey-/ flerbrukshall (kunstis).

Meget gode kollektivmuligheter med T-bane fra Carl Berner, samt trikk- og bussforbindelser fra Trondheimsveien, Schous plass og Thorvald Meyers gate m.m. Fra Sannergata busstopp kan du ta buss 21 og 33.
Buss nr 30 går fra Toftes gate. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 10 minutters gange til Oslo sentrum.

Entré

Innbydende entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko i garderobeskap. Porttelefon med døråpner. Felles yttergang med hybeldel.

Stue

Lys og tiltalende stue med åpen kjøkkenløsning. Store vindusflater uten innsyn, som slipper inn mye naturlig lys, og med utsikt over nabolaget. I stuen er det god plass til sofagruppe og TV-seksjon, samt plass til spisestue i nærhet til kjøkkenet.

Kjøkken

Stilrent kjøkken fra 2007 med hvite, slette fronter og laminat benkeplate. Oppvaskkum i rustfritt stål med 1-greps armatur fra Oras. Kjøkkenet er utstyrt med integrert keramisk platetopp, stekeovn, Villavent ventilator med belysning over platetopp, oppvaskmaskin og interegrert kjøleskap med frysedel.

Bad

Pent flislagt bad fra 2007 med varme i gulv og downlights i himling. Servant av porselen med ett-greps armatur fra Fonte, underskap og speil med belysning over servant. Dobbel stikkontakt plassert på vegg ved speil. Dusjhjørne med innfellbare dusjdører, samt dusjarmatur fra Oras med vegghengt hånddusj. Avtekksventil plassert i himling over dusj. Opplegg for vaskemaskin (denne medfølger) og gulvstående toalett fra Gustavberg. Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Soverom

Lekkert og luftig soverom som er malt i en behagelig gråtone. God plass til dobbeltseng, nattbord, kommode og annet ønskelig møblement. Oppbevaringsplass i garderobeskap. Soverommet vender ut mot rolige omgivelser.

Hybeldel

Hybeldelen har felles yttergang med hoveddelen, samt en egen entré. Oppholdsrommet er lysmalt med stort takvindu. God plass til skrivepult, sofa/seng, skap etc. Åpen løsning til enkelt hybelkjøkken fra whirlpool med benkeplate i stål med oppvaskum med ett-greps armatur fra Oras. Kjøleskap med fryseboks, ventilator av type Villavent tilkoblet felles ventilasjonsanlegg, samt opplegg for vaskemaskin (denne medfølger).

Bad hybeldel

Baderom fra 2007 med varme i gulv og downlights i himling. Servant av porselen med ett-greps armatur fra Fonte, underskap og speil over servant. Dobbel stikkontakt plassert på vegg ved toalett. Dusj på gulv med skyvedør i glass med dusjarmatur fra Oras. Gulvstående toalett fra Gustavberg. Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Overflater

Gulv: Parkett på gulv i oppholdsrom, samt fliser med varme på begge bad.
Vegger: Malte overflater, samt fliser på begge bad. Vegg i stue malt i 2020.
Tak: Malte overflater. Downlights på bad og i gang/entré.

Felleskostnader

3 429 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-TV/internett, fjernvarme (varmtvann/oppvarming), renhold, felles forsikring, forr.førsel, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 3 050,- Kabel tv/internett 379,-

Etasje

5. etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 992 457 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 572 843 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 5. etasjer samt kjeller. Grunnmur bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utvendig pusset fasade. Tak i saltakskonstruksjon utvendig tekket med takplater.

Leiligheten har entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer og balkongdør med rammer av aluminium og to-lags glass fra 2005.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bruksendring fra industribygg til bolig datert 26.03.2009 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 83 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Leier av seksjon må meldes til styret for registrering. Styret presiserer at alt ansvar for leieboere og deres opphold i leid leilighet påligger den enkelte eier. Kostnader som knyttes til en spesifikk leilighet, vil bli fakturert eier.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilkoblet varmesentral. Varmtvann og fyring ved fjernvarme er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Adkomst fra Teglverksgata. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens liste.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde for bevaring (bolig og kontor) etter bestemmelsene i S-4127 av 15.02.2004.
Området forøvrig er regulert til boliger, forretning, kontor, industri, vei, friområde/parker m.m. Det rives, rehabiliteres og bygges i området. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Urådigheter
2018/1214117-2/200 FORBUD MOT SALG OG PANTSETTING UTEN SAMTYKKE FRA RETTIGHETSHAVER

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

2005/7940-2/105  Best. om adkomstrett  04.02.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:405  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:478  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:563  
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-227/562
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/7940-4/105  Erklæring/avtale  04.02.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:563   Rett til uteoppholdsareal
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-227/562
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/7940-5/105  Best. om vann/kloakkledn.  04.02.2005 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-227/562
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/1214117-2/200  Forbud mot salg og pantsetting uten samtykke fra rettighetshaver  
03.09.2018 21:00 
Rettighetshaver:Collector Bank Ab  
Lnr: 20009372
 
Grunndata
2010/737018-1/200  Seksjonering   28.09.2010 
opprettet seksjoner: snr: 43
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 76/3597
 
2015/582392-1/200   ** Reseksjonering  26.06.2015 
Del av fellesareal innlemmes i snr. 40
 For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Teglverksgata 11 er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med og til beste for eierne. Boligsameiet ligger i Oslo kommune. Boligsameiets organisasjonsnummer er 998 478 197. Det er 58 boliger og ingen næringslokaler i boligsameiet.

- Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl
- Revisor er KPMG
- Tv/internett fra Homebase

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 0,- per 26.06.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 41 745,- per 31.12.2019.

Sameiet har ingen lån. 

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF skadeforsikring NUF Polisenummer: SP587012

Regnskap

Årsregnskapet for 2019, som viser et underskudd på kr - 14 903,- og anbefales godkjent. Sameiets arbeidskapital var per 31.12.2019 kr 1 462 485,-, og er de økonomiske midlene som de har til rådighet pr. 31.12. De defineres som omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Se vedtekter for retningslinjer vedr. seksjonseierens vedlikeholdsplikt, bygningsmessige forandringer etc.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret jobber kontinuerlig med å utrede potensielle tiltak og med å utbedre registrerte avvik.
Av betydning kan det nevnes:
- Faste HMS-relaterte aktiviteter / avvik og tiltak
- Oppfølging av serviceavtaler
- Fukt i kjeller/bodrom
- Utbedring av naturskade på tak på Freia-broen

Planer ref. årsmøte 29.06.2020:
- Vedtatt å sette sameiets kameraovervåkingssystem tilbake i drift så lenge vedtaket kan gjennomføres innenfor en kostnadsramme på 50 000 kroner i forbindelse med installasjon.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så fremt dette ikke medfører urimelig sjenanse for naboer. Båndtvang skal håndheves. Eierne oppfordres til å ivareta fellesskapet, og plikter å ta opp etter seg og unngå sjenerende støy fra bjeffing etc.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert på vegg i felles gang. Hovedsikring har 40 ampere.
- Hoveddel: Leiligheten har røykvarsler tilkoblet felles brannvarslingsanlegg samt brannslukker.
- Hybeldel: Leiligheten røykvarsler samt brannslukker.
- Iht. egenerklæringsskjema: Eier kjenner til et tilfelle av sølvkre i 1. etasje (denne leiligheten ligger dog i 5. etasje, så det er fire etasjer mellom).

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger.
Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Kjerstin Falkum

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.