#TANUM/SLEPENDEN, Reverudåsen 57C
4 600 000,-
Stor, lys og lekker 4-roms toppleil. med flott utsikt | Balkong med kveldssol | Garasjepl.| Gjennomgående | Barnevennlig
 • Prisantydning: 4 600 000,-
 • Fellesgjeld: 159 598,-
 • Omkostninger: 129 040,-
 • Totalpris: 4 888 638,-
 • Ligningsverdi: 1 074 982,-
 • Fellesutgifter: 3050,-

  Drift og vedlikehold, kabel-tv, garasje, felles forsikring, forr.førsel, avdrag/renter fellesgjeld, Vel-kontigent, snøbrøyting/strøing, kommunale avgifter m.m. Herav: Grunnkostnad kr 1 963,- Avdrag fellesgjeld kr 575,- Renter fellesgjeld kr 438,-
Beregnet totalkostnad:
4 600 000,- (Prisantydning) 159 598,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 759 598,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 120 220,- (Dokumentavgift) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 129 040,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 888 638,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 79 m²
 • Bruksareal: 79 m²
 • Bruttoareal: 85 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1983
 • Gårdsnummer: 119
 • Bruksnummer: 64
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 172369332
 • Sist endret: 25.09.20 11:02
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 83%
  eier sin egen bolig
 • 99%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 79%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 93%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 29%
  er barnefamilier

 

Finn.no: Visningstekst

Dersom du planlegger å delta på annonsert visning bes du som kunde om å gi beskjed i forkant til eiendomsmegler, trykk på påmeldingsknappen i annonsen. Vi tilbyr også privatvisninger for de som ønsker det. Velkommen til en trygg visning!

Oppdragsnummer

17-20-0017

Adresse og matrikkel

Reverudåsen 57C, 1341, Slependen, Gnr. 119 bnr. 64 snr. 109 orgnr. 990391890 i Bærum kommune

Eier

Victoria Krafft Juvet

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

79 / 79 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1983

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Årsforbruket har iht. Fjorkraft vært på 11 268 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 35 302 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Felles, eiet tomt for sameiet på 35 302 kvm. Tomten er pent opparbeidet, beplantet med trær, busker, blomster og plen. Asfalterte internveier og utebelysning. Sittegrupper og lekeapparater på området. Garasjeanlegg i kjeller.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en lys, gjennomgående og meget tiltalende 4-roms toppleilighet, beliggende i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Tanum/Slependen. Store vindusflater, ingen innsyn og flott utsikt over det koselige nabolaget og grøntområdene rundt. Boligen har god standard, lyse fargevalg og pen parkett på gulv. Nærhet til skoler og barnehager, badestrender og Vestmarka med turstier og skiløyper.

- Stor, vestvendt balkong med supre solforhold
- Flott utsikt
- Lys og romslig stue
- Meget luftig med store vinduer og gode lysforhold
- Pent kjøkken fra 2015 med integrerte hvitevarer
- Tre soverom med garderobeløsninger
- Pent flislagt bad, oppgradert i 2015
- Entré med garderobe
- Garasjeplass i fellesanlegg
- Disponibel bod i 1 .etg
- Kort vei til Sandvika og Oslo
- Veldrevet sameie med 135 seksjoner
- Rolig og barnevennlig

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje, og består av: Entré, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og tre soverom. Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca. 8 kvm.

I tillegg disponerer boligen én biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg og én bod på ca. 4,5 kvm, med adkomst fra utsiden i 1. etasje.
Stor fellesbod i garasjen med mulighet for oppbevaring av dekk.

Det foreligger ingen originale bygge-tegninger iht. takstmann. Dagens planløsning er ikke den opprinnelige. Takstmann har ikke tatt stilling til om endringene er søknadspliktige eller ei.

Soverom 2 og 3 (A og C i plantegningen) er målt opp til å være henholdsvis ca. 6,0 kvm og ca. 6,7 kvm. Dette strider mot anbefalingen om at oppholdsrom skal være på minimum 7 kvm. Ut i fra bruken av rommet på befaringsdagen er arealet medregnet i boligens primære arealer.

Beliggenhet

Leiligheten har en flott beliggenhet, i et rolig, familievennlig og meget populært boligområde på Tanum/Slependen. Meget god intern beliggenhet, da boligen vender ut mot flotte, grønne friområder. Området er meget barnevennlig med flere lekeplasser og fotballbaner i umiddelbar nærhet. Reverudåsen en trafikkstille vei og eiendommen er en del av Reverudåsen Boligsameie, som har et positivt bomiljø - en drøm for barnefamilier med store friområder rundt bebyggelsen og et hyggelig nabolag.

Kort gangavstand til Bjørnegårdområdet med basketbane, sandvolleyballbane, håndball-/idrettshall samt stor kunstgressbane med kveldsbelysning. Trygg skolevei til Tanum (nærmeste) og Jong barneskole, flere barnehager, Bjørnegård ungdomsskole, samt Sandvika og Valler videregående. Legekontor og matbutikk (Kiwi, Coop og søndagsåpen Joker) i nærheten.

Noen minutters kjøring fra boligen venter Vestmarka med preparerte langrennsløyper/lysløyper og alpinanlegget Kirkerudbakken på vinterstid. På Kalvøya/Kadettangen finner du flotte badestrender, grøntarealer og hyggelig brygge. I sommerhalvåret er det fine forhold for fiske, krepsing og bading i Vestmarka og for turer i Tanumskogen. Idrettslaget Jardar er viktig for mange av nærområdets barn og ungdommer, og er en fin arena for sosialt og aktivt miljø. Idrettslaget tilbyr breddeidretter fra lav alder, både sommer og vinter.

Reverud bussholdeplass ligger ca. 2 min gange unna, og det er gangavstand til Billingstad og Slependen togstasjon med hyppige avganger inn til Oslo. Ca. 5 min kjøretur unna ligger Sandvika med alt tenkelig av butikker og servicefunksjoner. I Sandvika sentrum finner du et rikt utvalg av butikker, hyggelige kafeer, kino, kulturhus, teater og restauranter.

På Sandvika storsenter finner du et bredt servicetilbud og gode shoppingmuligheter. Sandvika er også et knutepunkt for offentlig kommunikasjon.

Entré

Lys og innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Oppbevaringsplass til yttertøy og sko i stor skyvedørsgarderobe med speilfronter (2,80 meter bred). Det er også plass til øvrige oppbevaringsløsninger som kommode, skoskap etc. Downlights-spotter i himling. Utvendig adkomst via trapp, med morgensol ved inngangspartiet foran huset.

Stue

Stor og luftig stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. Det er også fin sone for spisestue med plass til mange gjester rundt bordet. De store vindusflatene og adkomst til balkongen gjør rommet ekstra lyst og luftig, og det er flott utsikt over området. Downlights-spotter i stue er fra 2019. Åpen løsning mot kjøkken.

Balkong

Fra stuen er det utgang til den fantastiske, vestvendte balkongen på ca. 8 kvm. Her er det god plass til diverse utemøblement og planter. Supre solforhold med kveldssol til ca. kl 22:00 på sommerstid, samt flott utsikt. Det er montert manuell markise og utebelysning. Terrassebord på gulv og rekkverk av stål og tre.

Kjøkken

Pen og moderne kjøkkeninnredning fra 2015 med hvite, profilerte fronter fra IKEA og fliser over heltre benkeplate. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur fra IKEA. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; nedfelt induksjonstopp, Villavent ventilator ført ut over tak, kombiskap (kjøl/frys) fra 2019, komfyr, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Stikkontakt på vegg og lys under overskap. Ozo varmtvannsbereder (116 liter fra 2007) plassert i skap.

Bad

Pent, flislagt bad som ble pusset opp av forrige eier i 2015, med rør-i rør-system (arbeid utført v/Sander Bygg AS iht. tidligere eier). Sluk fra byggeår. Servant med ett-greps armatur fra Tapwell, innredning med skuffer under, høyskap, samt vegghengt speil med belysning og stikkontakt over servant. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel i hjørnet. Dusjnisje med innfellbare glassdører, samt veggmontert regnfallsdusj og hånddusj med blandebatteri fra Tapwell. Avtrekksventil i vegg koblet til felles mekanisk avtrekk. Veggmontert toalett fra Villeroy & Boch med innebygd sisterne fra Geberit. Varme i gulv.

Soverom 1

Romslig og pent soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe med speilfronter (1,80 meter bred).

Soverom 2

Lyst og trivelig soverom som egner seg godt som f.eks. barnerom eller gjesteværelse. Plass til seng, oppbevaringsplass i garderobeskap (0,60 meter bredt), samt plass til øvrige oppbevaringsløsninger.

Soverom 3

Dette er også et fint soverom med mange innredningsmuligheter. Plass til seng, skrivepult etc. Oppbevaringsplass i garderobeskap (0,80 meter bredt). Alle soverommene er vendt ut mot rolige, trafikkstille omgivelser.

Overflater

Gulv: Parkett på gulv, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte plater, samt fliser på bad.
Tak: Malte plater. Downlights-spotter i entré, samt nye spotter i stue fra 2019.

Felleskostnader

3 050 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-tv, garasje, felles forsikring, forr.førsel, avdrag/renter fellesgjeld, Vel-kontigent, snøbrøyting/strøing, kommunale avgifter m.m. Herav: Grunnkostnad kr 1 963,- Avdrag fellesgjeld kr 575,- Renter fellesgjeld kr 438,-

Etasje

3. etasje

Garasje / Parkering

Boligen disponerer én garasjeplass i fellesanlegg. En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for el-bil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. For hver kWh brukt ifb. lading av EL-bil, skal det være et påslag av 0,20 kroner. Grunnlaget for kWh pris er gjennomsnittlig strømpris de siste månedene.

Det er også gjesteparkeringsplasser i sameiet.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 074 982 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 869 933 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk oppført 1983 over tre etasjer i tillegg til kjeller og loft. Boligblokken er oppført på såle av betong. Bærende konstruksjoner og etasjeskillere av armert betong. Fasade av liggende kledning av tre. Taket har saltaks form og er tekket profilert plater av metall. Taket er ikke besiktiget. Leiligheten har NorDan inngangsdør med glassfelt, ukjent årstall. Brann- og lydklasse B30 og dB35. Balkongskyvedør med tre-lags glass fra 2016. Vinduer med tre-lags glass fra 2016.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for terrassehus m/garasje datert 04.12.1986. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 79 kvm, Bruksareal: 79 kvm, Bruttoareal: 85 kvm

Det foreligger ingen originale bygge-tegninger iht. takstmann. Dagens planløsning er ikke den opprinnelige. Takstmann har ikke tatt stilling til om endringene er søknadspliktige eller ei.

Soverom 2 og 3 (A og C i plantegningen) er målt opp til å være henholdsvis ca. 6,0 kvm og ca. 6,7 kvm. Dette strider mot anbefalingen om at oppholdsrom skal være på minimum 7 kvm. Ut i fra bruken av rommet på befaringsdagen er arealet medregnet i boligens primære arealer.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie av seksjon kan ikke foretas uten styrets skriftlige godkjennelse, som dog ikke kan nektes uten saklig grunn. Seksjonseierne kan ikke inngå bindende avtale om utleie av seksjon eller garasjeplass, før leietakeren skriftlig har forpliktet seg til å følge sameiets vedtekter, samt vedtak fattet av sameiemøte og styre. Seksjonseier plikter å opplyse styret og forretningsfører om leietakers navn, egen adresse i utleieperioden, samt varigheten av denne.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med elektriske panelovner og gulvvarme på bad.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, internett, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Innkjøring til Reverudåsen fra Tanumveien. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål (frittliggende småhusbebyggelse, konsentrert småhusbebyggelse og blokkbebyggelse). Området forøvrig er regulert til bolig, friområde/park og fellesareal, område for jord- og skogbruk, vei m.m.

Ta kontakt med megler for mer informasjon. Bærum Kommune har vedtatt ny kommuneplan som kan ha innvirkning på reguleringsplaner i området.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1984/3425-5/100 Pantsettelseserklæring 02.02.1984
BELØP: NOK 5.000
Panthaver:Sameiet Lnr: 1008510
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
MED PRIOR.ETTER HUSBANKENS OBL. TIL ENHVER TID
OG ANDRE LÅN FOR INNTIL 90% AV LÅNETAKST
Gjelder denne registerenheten med flere

1984/3425-8/100 Best om garasje/parkering 02.02.1984
Gjelder denne registerenheten med flere

2000/26657-1/100 Bruksrett 02.10.2000
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser. Gjelder denne registerenheten med flere

2015/1132546-1/200 Pantedokument 03.12.2015
BELØP: NOK 3.550.000
Panthaver:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE Org.nr: 920058817

Grunndata
2020/555131-1/200 Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020 00:00
1984/3425-3/100 Seksjonering 02.02.1984
opprettet seksjoner:
snr: 109 formål: Bolig
sameiebrøk: 1/134
SEKSJONERINGEN OMFATTER OGSÅ BNR 65
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 134 eierseksjoner. Sameiets eiendom har gårdsnr.119, bruksnr.64 i Bærum kommune. Forretningsførselen er i henhold til kontrakt utført av Asker og Bærum Boligbyggelag (ABBL). Sameiets revisor er KPMG AS, v/ Svein Wiig.

- Kabel-tv fra Altibox er inkludert i felleskostnader, med mulighet for bredbånd.
- Stor fellesbod i garasjen med mulighet for oppbevaring av dekk.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld per 30.01.2020: kr 159 598,-
Andels fellesformue per 31.12.19: kr 7 861,-

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 22238107052, Sparebanken Øst
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 30.01.2020: 4.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 164
Saldo per 30.01.2020: 7 691 135,-
Andel av saldo: 54 979,-
Første termin/første avdrag: 01.10.2016 ( siste termin 01.09.2033 )

Lånenummer: 22238107044, Sparebanken Øst
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 30.01.2020: 4.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 318
Saldo per 30.01.2020: 12 531 595,-
Andel av saldo: 89 580,-
Første termin/første avdrag: 01.10.2016 ( siste termin 01.07.2046 )

Lånenummer: 22238231330, Sparebanken Øst
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 30.01.2020: 4.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 98
Saldo per 30.01.2020: 1 261 774,-
Andel av saldo: 9 020,-
Første termin/første avdrag: 01.04.2018 ( siste termin 01.03.2028 )

Lånenummer: 22238231349, Sparebanken Øst
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 30.01.2020: 4.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 91
Saldo per 30.01.2020: 842 090,-
Andel av saldo: 6 020,-
Første termin/første avdrag: 01.06.2018 ( siste termin 01.08.2027 )

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA, Polisenummer: 84912281

Regnskap

Årsregnskapet for 2019 viser et overskudd på kr 903.514,- som overføres til udekket tap. Generelt er inntekter og kostnader i store trekk som forventet.

Vedtekter / husordensregler

- En ideell eiendomsandel med eksklusiv bruksrett til én bolig, bod(er) og nummerert biloppstillingsplass i garasjeanlegget, benevnes seksjon.
- Hver blokk velger en tillitsvalgt.
- Beboerne må selv bli enig om rengjøring av fellesareal. Rengjøring av gang bør skje to ganger pr. uke, fellesrommene for øvrig 2 ganger pr. mnd.
- Se vedtekter for seksjonseiers vedlikeholdsplikt og sameiets plikter, samt retningslinjer ved forandringer i boligen, antenne, markise m.m.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

VEDLIKEHOLD / INNKJØP 2019:
Maling av garasjetak, begge etasjer i hus 19
Maling av garasjefasader – hus 19 og frittstående garasje
Garasjene er kostet og vasket m/ innleiet hjelp
Div. asfaltering.
Beiset trapperekkverk og søppleskur.
Byttet ventilasjonsvifter.
Bytter pulverapparater i garasjene
Utbedret fuktskader i leilgheter.
Vedlikehold og utbedring av lekeplasser.
Div. store trær er tatt ned og fjernet.
Satt opp nytt gjerde foran hus 12
Defekt motor til garasjeport er byttet
Lagt ny membran på tre terrasser
Vedlikehold av grøntareal m/ gartner

PLANLAGT VESENTLIG VEDLIKEHOLD 2019
Oppgradere og drenere grøntareal foran frittstående garasjehus .
Legge terrassegulv på inntil 3-4 terrasser.

KOMMENDE 5-ÅRS PERIODE:
ABBL v/ Teknisk avdeling har vært på befaring og har utarbeidet en vedlikeholdsrapport for sameiet. Rapporten gjelder for mange år fremover og antyder viktighetsgrad samt når utbedring bør igangsettes.

Styret har for 2020 ikke planlagt større vedlikeholds/rehabliteringsprosjekter. Felleskostnadene økte med 2,5 % fra 1 juli 2020 som følge av bl.a økte kommunale utgifter.

Normalt vedlikehold i sameiet må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Hold av husdyr er tillatt i boligsameiet, dog slik at huseiere forplikter seg til å følge nevnte regler for husdyrhold.
- Husdyrhold må ikke være til sjenanse for andre beboere
- Ved lufting skal husdyr føres til et egnet sted og ekskrementer skal fjernes
- Husdyr skal alltid ledsages av fører, og føres i bånd.
- Husdyr må ikke være alene i leiligheten, dersom dette medfører støy eller annen sjenanse for øvrige beboere i sameiet.
- Ved gjentatte brudd på disse regler, kan styret kreve husdyret fjernet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Lamper på soverommene
- Alle gardiner
- Vaskemaskin

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til vt@schalapartners.no eller SMS: 45 21 62 22 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Ventilasjon basert på naturlig tilluft og mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Overspenningsvern på 2x40 Ampere.
- Skifte av sikringsskap i 2015, i følge tidligere eier v/Sander Bygg AS.
- Tidligere eier hadde murt igjen tilgangen til felles ventilajonssystem, Villavent, på loftet. Eier har leid inn elektriker til å legge opp ny ledning fra loftet og ned og byttet ut IKEA-vifte med korrekt påkrevd Villavent-vifte.
- Røykvarsler og brannslukkerapparat.
- Nåværende eier har installert garderobeløsninger fra Garderobemannen i skap på soverommet og i gangen. Alle spotter i taket i stua byttet ut i 2019 av Ørnulf Wiig installasjon.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23.

Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 4 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Vidar Tangstad

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.