#SAGENE, Hammergata 9 D
3 650 000,-
Lys og romslig 2-roms | Bad i regi av aksjelaget | Varmtvann & fyring inkl | Rolig beliggenhet med nærhet til "alt"!
 • Prisantydning: 3 650 000,-
 • Fellesgjeld: 54 165,-
 • Omkostninger: 19 725,-
 • Totalpris: 3 723 890,-
 • Ligningsverdi: 1 060 161,-
 • Fellesutgifter: 2989,-

  Betjening andel fellesgjeld, fyring og varmtvann, kabel-TV og internett fra GET, vaktmestertjenester, fellesvaskeri, trappevask, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 650 000,- (Prisantydning) 54 165,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 704 165,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 3 450,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 625,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 19 725,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 723 890,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 55 m²
 • Bruksareal: 56 m²
 • Bruttoareal: 62 m²
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1937
 • Gårdsnummer: 221
 • Bruksnummer: 88
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 164978870
 • Sist endret: 16.03.20 11:58
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 73%
  eier sin egen bolig
 • 94%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 21%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 76%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er gift

 

Oppdragsnummer

70-19-0226

Adresse og matrikkel

Hammergata 9 D, 0469, Oslo, Gnr. 221 bnr. 88, aksjebrevnr. 31 i Hammerg 9 As borettslag med orgnr. 921798121 i Oslo kommune

Eier

Elisabeth Bjørnbekk

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

56 / 55 m²

Antall soverom

1

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet
 

Byggeår

1937

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter F

Tomt

Areal: 1 950 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Nydelig bakgård med stor gressplen og hyggelige sittegrupper. Bakgården ligger skjermet til og har gode solforhold. Det finnes også sykkelparkering og fellesvaskeri kjeller.

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget sentralt, midt i hjertet av Sagene, og med alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet. Bjølsenparken, Akerselva og Hjemmets Kolonihager med koselige Portveien 2 er ikke langt unna.

Et par minutters gange fra leiligheten ligger det flere koselige kafeer og restauranter som Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Bjølsen Sushi, Kaffebrenneriet, Kafé Gram, Sagene Lunsjbar, Bamboo (Asiatisk), Helt rått m.m. Rema 1000, Coop Extra og andre matvareforretninger ligger i umiddelbar nærhet. Det finnes også klesbutikker, hudpleiesalonger, apotek m.m. i området. Kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud.

Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer.

Av treningstilbud finner du bl.a. SATS/Elixia og ellers i nærområdet finner du Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov. Her har man tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret.

Torshov og Sandaker ligger rett over brua og det er ca. 10 min gange til St.Hanshaugen, Grünerløkka og Nydalen.

Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 20, 34, 37 og 54. Trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov. T-bane linje 4 og 6 i Nydalen. Utdanningsinstitusjoner som Universitetet i Oslo (Blindern), BI i Nydalen, Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er i nærheten.

Entré

Entréen gir et fint førsteinntrykk av boligen og binder rommene sammen på fin god måte. Det er rom for å sette fra seg sko og yttertøy i kott, samt plass til eventuelt skoskap eller kommode i gang. Dørtelefon med åpner er praktisk plassert på vegg.

Stue

Stuen er romslig og byr på flere innredningsmuligheter. Her er det god plass til både sofagruppe og stort spisebord. Det store vinduet i stuen har dype karmer og sørger for nok naturlig sollys inn til rommet. Gulvflatene er belagt med nyere 3-stavs parkett og veggoverflater er lysmalt og med tapet.

Kjøkken

Leiligheten har et separat kjøkken fra Ikea med laminat på gulv. Skap med hvite, profilerte fronter og benkeplate av treverk med nedfelt oppvaskkum. Mellom overskap og benkeplate er det fliser og benkebelysning. Ventilator med kullfilter er hengt over koketopp. I tillegg er kjøkkenet utstyrt med hvitevarer som integrert oppvaskmaskin og frittstående komfyr og kjøleskap.

Bad

Badet er flislagt med gulvvarme og oppgradert i regi av aksjelaget i 2002. Innredningen består av servant med skap under, speil med lys over, toalett og dusjkabinett (nytt i 2019). Det er opplegg for vaskemaskin i hjørnet.

Soverom

Soverommet er meget romslig og har derfor god plass til stor dobbeltseng og nattbord på hver side. Det er oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe, samt rom for kommoder etc.  Soverommet har nyere 3-stavs parkett på gulv og er vendt ut mot rolig bakgård.

Felleskostnader

2.989,- pr. mnd. Inkluderer: Betjening andel fellesgjeld, fyring og varmtvann, kabel-TV og internett fra GET, vaktmestertjenester, fellesvaskeri, trappevask, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold m.m.

Herav:
Felleskostnader kr. 2.272,-
Fjernvarme kr. 697,-
Vaskeri kr. 20,-

Boligselskapet har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til boligselskapet hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 060 161 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 816 581 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 5. etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og yttervegger av tegl-/murverk. Etasjeskillere av betong. Utvendige fasader med teglstein. Saltak i trekonstruksjon tekket med takstein/ plater (Ikke besiktiget). Leiligheten har entredør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer fra 1986 med to-lags glass og karmer/ rammer av tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra 03.02.1936. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger ferdigattest datert 17.06.2003 for rehabilitering av bad.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 56 kvm, Bruttoareal: 62 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 56 kvm.
Primærrom: 55 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, kjøkken, stue og soverom.
Sekundærrom: 1 kvm. Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kott.

I tillegg disponerer leiligheten to boder. En kjellerbod på ca. 2,6 kvm og en loftsbod med gulvflate på ca. 5,7 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan eier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis eier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Tilknyttet felles oppvarming/ varmtvann. Fjernvarme til radiatorer. Elektrisk gulvvarme på bad.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert tre servitutter/heftelser som følger eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelser om bebyggelse (1934), trafostasjon (1935) og vann- og kloakkledninger (1935).

Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjeselskapet består av 74 leiligheter knyttet til aksjer. AS Hammergata 9 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 921798121.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 1OB928-98207366838
Type: A
Restsaldo: 5.211.145,-
Restløpetid: 18 år 9 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt 3,75%
Andel av saldo: 0,-
Kapitalkostnader: 0,-

Lånenummer: 3OB940-98207358460
Type: A
Restsaldo: 4.054.411,-
Restløpetid: 11 år 8 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt 3,75%
Andel av saldo: 54.165,-
Kapitalkostnader: 481,-

Andel fellesgjeld

54 165 pr. 21.11.2019.

Andel formue

2 482 pr. 31.12.2018.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6647859

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

På generalforsamlingen 12.05.15 fikk styret fullmakt til å innhente anbud og iverksette bygging av sykkelskur innenfor en kostnadsramme på kr. 250.000,-. Dette vil bli prioritert når selskapet har økonomi til dette.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2018: Utskifting av dører
2018: Nytt tak
2016: Nytt callinganlegg
2015: Maling av oppganger
2013: Drenering i bakgård
2012: Balkongutbygging
2011: Fjernvarme
2006: Utbedring av tak
2003: Rehabilitering av bad

Husdyrhold

Hundehold tillates dersom det ikke er til ulempe for øvrige beboere. Man skal spørre alle i oppgangen før man anskaffer hund og få skriftlig godkjennelse fra dem, men man kan også få dispensasjon dersom gode grunner taler for det. Det er en forutsetning for hundehold at borettslaget sin "Søknad om dyrehold" undertegnes.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Tørketrommel, kjøleskap, skap, taklamper og speil i gangen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.


Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: avt@schalapartners.no eller SMS: 47 38 28 05 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Vennligst angi ønsket overtagelse ved budgivning.

 
Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret. Styregodkjenning kan ikke nektes dersom det ikke er saklig grunn for det.

Diverse

Kjøper må selv sende en kopi av salgskontrakten til Skatteetaten slik at Skatteetaten kan registrere overdragelsen.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.


Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,25% (minimum 45.000,-) av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15.000,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Alexander Vu Tran

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.