#MAJORSTUEN/HOMANSBYEN, Grønnegata 10
3 390 000,-
Tiltalende 1(2)-roms med balkong | Heis | Lave felleskostnader | Sentral beliggenhet i en rolig blindvei
 • Prisantydning: 3 390 000,-
 • Fellesgjeld: 523,-
 • Omkostninger: 98 820,-
 • Totalpris: 3 489 343,-
 • Ligningsverdi: 864 871,-
 • Fellesutgifter: 1935,-

  Varmtvann og fyring, kabel-tv, internett, styrehonorar, forretningsførsel, drift og vedlikehold, kommunale avgifter m.m
Beregnet totalkostnad:
3 390 000,- (Prisantydning) 523,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 390 523,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 98 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 489 343,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 32 m²
 • Bruksareal: 32 m²
 • Bruttoareal: 35 m²
 • Etasje: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1966
 • Gårdsnummer: 214
 • Bruksnummer: 63
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 185399119
 • Sist endret: 30.07.20 11:32
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 42%
  eier sin egen bolig
 • 86%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 43%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 98%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 14%
  er gift

 

Oppdragsnummer

55-20-0144

Adresse og matrikkel

Grønnegata 10, 0350, Oslo, Gnr. 214 bnr. 63 snr. 24 orgnr. 975804178 i Oslo kommune

Eier

Casey Yoosuk Johansen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Det er ikke eiendomsskatt på denne seksjonen ifølge skattelisten for 2020.

BRA/PROM

32 / 32 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1966

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 3.000 kwh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 160 kvm, Eierform: Eiet tomt

Felles gårdsrom opparbeidet med busker, diverse beplantning og asfalterte interveier.  Fellesbod til sykkel, vogn og annet utstyr, samt fellesvaskeri kjeller.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget attraktiv beliggenhet sentralt i Homansbyen. Umiddelbar nærhet til skoler, barnehager, matbutikker og restauranter. Gangavstand til Høgskolen i Oslo / HiO på Bislett og Universitetet på Blindern (UiO) (ca. 25 min gangavstand, evt. 9 minutter med trikken). Det er også kort vei til juridisk fakultet ved UiO, odontologisk fakultet og Veterinærhøyskolen.

Like i nærheten ligger Bogstadveien/Hegdehaugsveien, som er kjent for å være en av Norges beste handlegater med sitt rike tilbud av hyggelige kaffebarer, bakerier, delikatesseforretninger, frukt & grønt butikker, og spisesteder samt eksklusive spesialforretninger innen klær og mote. Bislett med blant annet Bislett Stadion, og Thereses gate ligger også rett i nærheten.

Kort avstand til offentlig kommunikasjon (t-bane, trikk, buss), noe som gjør byen lett tilgjengelig. Nationaltheatret stasjon med alle T-banelinjer, NSB togavganger samt flytog hvert 20. minutt til Oslo Lufthavn.

Fra leilighetene er det flere parker i nærområdet, Slottsparken, Stensparken, Frognerparken og St. Hanshaugen. Perfekt for grilling, soling og hyggelige søndagsturer! Frognerparken er den største parken i Oslos sentrale byområder og et populært rekreasjonsområde. Som en del av Frognerparken finner du blant annet Vigelandsparken, den berømte skulpturparken med over 200 av Gustav Vigelands skulpturer.

Populære SATS Bislett ligger også like i nærheten i tillegg til flere andre treningssentre.

Som nærmeste dagligvarebutikk kan man velge mellom, Coop Mega med et bredt utvalg, samt Kiwi og Rema 1000, begge i Parkveien med lange åpningstider. Gutta på Haugen ligger også innen gangavstand. På helgedager kan du velge mellom en søndagsåpen Joker butikk eller Deli de Luca og 7-Eleven, alle på Holbergs plass innenfor 3. min. gangavstand.

Entré

Når du kommer inn i boligen er det en innbyende entré som møter deg. Entréen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten og er holdt i en tidsriktig farge, samt har pen parkett på gulv. Overflatene er malt og gulvet nylig byttet. Det er plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko i plassbygget garderobe. Dørtelefon med åpner er praktisk plassert ved ytterdøren og det er heisadkomst opp til leilighetsplan.

Stue

Leiligheten har en luftig og tiltalende stue med god plass til sofaløsning med tilhørende møblement. Overflatene er holdt lyse med kontrastvegg og gulvflatene er belagt med pen parkett. De store vindusflatene sørger for godt med naturlig lys inn til rommet og den åpne løsningen mot kjøkkenet gjør dette til et sosialt oppholdsrom.

Fra stuen er det utgang til en sydvestvendt balkong på ca. 2 kvm. Her får du plass til et hyggelig cafésett og mulighet til å nyte de solfylte dagene ute. Balkongen er solrik store deler av dagen med morgensol og på dagen. Utsyn mot rolig gate og gulvflater belagt med tremmer.

Kjøkken

Kjøkkenet er lyst og pent med nye fronter i 2019. Innredningen har profilerte fronter i matt, hvit utførelse og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Over kokesonen er det integrert ventilator med kullfilter og belysning. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert keramisk platetopp, stekeovn og
oppvaskmaskin fra Ikea, samt frittstående kjøleskap med frysedel fra Samsung.

Bad

Bad fra ca. 1980 med nyere innredning. Veggflater med fliser/våtromsplater og gulvflater med fliser. Innredningen er byttet i 2018 og består av servantskap med skuffer i høyglans hvit med ovenpåliggende servant i porselen, speilskap med belysning over, toalett og dusjkabinett med to-greps armatur. I det ene hjørnet er det opplegg for vaskemaskin.

Soverom

Lun alkove med plass til dobbeltseng og praktisk oppbevaringsløsning. Adkomst via speildør fra stuen.

Felleskostnader

1.935,- pr. mnd. Inkluderer: Varmtvann og fyring, kabel-tv og internett (Get), styrehonorar, forretningsførsel, drift og vedlikehold, kommunale avgifter m.m

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/


Det finnes garasjeplasser i kjelleren som er mulig å leie. Plassene koster kr. 1.500,- pr. mnd. u/lader og kr. 2.100,- pr. mnd. med lader (inkl. strøm). Det er pt. ledige plasser til leie.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 864 871 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 113 534 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 5.etasjer samt 3 underetasjer. Betongplate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betong og murkonstruksjoner. Tilnærmet flat takkonstruksjonen (ikke besiktiget). Utvendige fasader med pussede murflater. Leiligheten har slett entrédør med sikkerhetslås fra ukjent årstall, vurderes å være fra ca 1980. Vinduer med karmer/rammer av treverk med tre-lags glass fra 2020. Balkongdør med
karmer/rammer av treverk med tre-lags glass fra 2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedt for eiendommen den 26.04.1976.

Boligens areal

Primærrom: 32 kvm, Bruksareal: 32 kvm, Bruttoareal: 35 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 32 kvm.
Primærrom: 32 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, sovealkove og stue med åpen kjøkkenløsning.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 2 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og fjernvarme til radiatorer.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1892/900402-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
19.04.1892
Bestemmelse om veg
Overført fra: 0301-214/63
Gjelder denne registerenheten med flere

1937/304587-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
18.10.1937
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-214/63
Gjelder denne registerenheten med flere

1963/506883-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
10.05.1963
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-214/63
Gjelder denne registerenheten med flere

1964/507283-2/105 Erklæring/avtale
27.05.1964
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-214/63
Gjelder denne registerenheten med flere

1964/507284-2/105 Best. om vann/kloakkledn.
27.05.1964
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-214/63
Gjelder denne registerenheten med flere


1965/500503-2/105 Erklæring/avtale
11.01.1965
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: 0301-214/63
Gjelder denne registerenheten med flere

1976/505732-1/105 Best. om adkomstrett
22.03.1976
Rettighetshaver : Grønnegt 12
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-214/63
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
1983/508893-67/105 Seksjonering
19.08.1983
opprettet seksjoner:
snr: 37
formål: Bolig
sameiebrøk: 88/10000
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 69 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-214/65/0/1-34
Rettigheter i eiendomsrett

1976/505732-2/105 Best. om adkomstrett
22.03.1976
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:63 Snr:1-69
Adkomstrett gjeninnført etter tinglysingsloven § 18. Uteglemt ved konvertering. 13.06.2014 CBR
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Grønnegata 10 består av et garasjeanlegg, 10 næringsseksjoner inkludert bakgården som er en egen seksjon og 58 boligseksjoner. Forretningsførsel utføres av Alle Tall AS og sameiets revisor er revisor Lars Harald Brinchmann.

Sameiet har avtale med H-drift AS som utfører vaktmestertjenester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har pt. ikke langsiktig gjeld.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Protector Forsikring AS Polisenummer: 1364030-1.1.

Vedtekter / husordensregler

Den enkelte sameier har ansvaret for både det innvendige og utvendige vedlikeholdet av vinduene og balkongdøren i leiligheten.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Økonomien i sameiet er solid og likviditeten god. Styret vurderer å innhente tilbud på utskiftning av heis da denne er fra byggeår.

Tidligere vedlikehold:
- Utskiftning av vinduer og balkongdører i leilighetene fra 1. - 5. etasje ble gjort i 2020
- Varmtvannsberederen i kjelleren ble byttet i 2015
- Vinduene i trapperommet ble byttet i 2015
- Det utvendige inngangspartiet ble oppgradert med ny membran og skifer i 2012

I følge forretningsfører er det pr 08.07.2020 ikke planlagt økning i gjeld eller fellekostnader.

Husdyrhold

Husdyr er tillatt i spesielle tilfeller. Søknad må sendes til styret før husdyr anskaffes.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken.
Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Vaskemaskin på bad.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris på kr. 35.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15.000,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 4.800,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Henrik Jensen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.