#ENSJØ, Gladengveien 15 C
4 850 000,-
Lekker 3-roms fra 2012 med stor balkong | Heis | Fyring/vv. inkl. | Mulighet for kjøp av garasjeplass | Familievennlig!
 • Prisantydning: 4 850 000,-
 • Omkostninger: 121 014,-
 • Totalpris: 4 971 014,-
 • Ligningsverdi: 1 339 581,-
 • Fellesutgifter: 4151,-

  Drift og vedlikehold, fjernvarme/vv, tv/bredbånd, renhold, vaktmester, forsikring, forr.førsel, kommunale avgifter, festeavgift m.m. Herav: Fjernvarme 340,- Felleskostnader 3.203,- Bredbånd 306,- Kabel-TV 302,-
Beregnet totalkostnad:
4 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 1 094,- (Innflyttingsgebyr) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 118 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 121 014,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 971 014,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 77 m²
 • Bruksareal: 77 m²
 • Bruttoareal: 85 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2012
 • Gårdsnummer: 129
 • Bruksnummer: 33
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 149558546
 • Sist endret: 17.03.20 11:24
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 65%
  eier sin egen bolig
 • 97%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 76%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 52%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 22%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

17-19-0098

Adresse og matrikkel

Gladengveien 15 C, 0661, Oslo, Gnr. 129 bnr. 33 snr. 124 orgnr. 898391442 i Oslo kommune

Eier

William Wai M E Young Marita Eliassen Young

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

77 / 77 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2012

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 4 217 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Tomten er fellesareal.

Festet tomt på 4 752 kvm. Gårdsrommet er flott opparbeidet med busker, diverse beplantning, plenområder, sittegruppe, lekeplass, sykkelparkering
og steinlagte gangfelt. I tillegg har beboerne tilgang til en felles takterrasse med sittegrupper, supre solforhold og fin utsikt.

Tomten festes av Gladengveien 15 Festetomt DA og festeavgiften betales via felleskostnader. Festetomt utgjør kr 73.724,-. Avtaleperiode er ukjent. Festekontrakten ligger vedlagt i prospekt.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og luftige 3-roms selveid leilighet fra 2012, beliggende i 4. etasje med stor balkongen på hele 8,5m². Leiligheten fremstår som velholdt og er nymalt før salg, med delikate fargevalg. Store vinduer gir godt med lys. Boligen har en funksjonell og praktisk planløsning med to soverom, stue og kjøkken, samt omkledningsrom i tilknytning til entréen. Mulighet for kjøp av garasjeplass for kr. 300.000,- i lukket anlegg med heisadkomst direkte til leilighetsplan.

Populært og sentralt boligområde på Ensjø i Oslo - et område som er forvandles til et vakkert bymessig strøk med boliger, grønne lunger og ulike aktivitetsplasser. Dagligvarehandelen kan man blant annet gjøre på Rema 1000 eller Kiwi kun 4 minutters gange fra boligen. Fra boligen er det nærhet til offentlig kommunikasjon.

Innhold

Leiligheten ligger i 4. etasje og inneholder: Entré, bad, to soverom, walk-in-closet og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue til sydøstvendt balkong på 8,5 kvm.

Kjellerbod i underetasje på 5 kvm.

Beliggenhet

Gladengveien 15 har en svært sentral og attraktiv beliggenhet på Ensjø, i et område med spennende utvikling. Her har man en umiddelbar nærhet til alt av fasiliteter. Dagligvarehandelen kan man ta på Kiwi eller Rema 1000, sistnevnte med åpningstid fra 06.00-24.00 og søndagsåpent. Videre har man apotek, restaurant, sushi, pizza og veterinær langs Gladengveien med hyggelig vannspeil (Hovinbekken). Herfra er det kun få minutters gange til flotte grøntområder og turmuligheter. Botanisk hage, Tøyenbadet og Valle Hovin med idrettsanlegg ligger i gåavstand fra leiligheten. For de som liker pizza, øl og shuffleboard, finner man "Safe as Milk" i Gladengveien 4. Om du heller foretrekker en mer rolig atmosfære og gode drinker, så bør du sjekke ut Nord og Human Mote som også ligger på Tøyen.

Her bor du sentralt, men samtidig tilbaketrukket med kort vei til nisjebutikker, gallerier, kafeer, barer, vinmonopol, frisør, apotek, butikksenteret på Hasle Torg, Område kan blant annet by på Bakerier (boulangerie / Nabobakeriet / 2 x baker hansen) og en stor bruktbutikk M & E Second Hand.
Fyrstikktorget på Helsfyr, Tøyen senteret eller unike steder som Kampen Bistro eller Smia. Smia er en skjulte perle med flott uteservering og restaurant med sine legendariske 3-rettere, mens Kampen Bistro er kjent for sin gode mat, jazzmusikk, den store sommeråpne terrassen eller for de mange intimkonsertene som jevnlig holdes her.

Det kan også nevnes at Lun nettopp har åpnet på Hasle Torg. https://www.vartoslo.no/bydelskroen-lun-pa-hasle-torg-fyller-et-sosialt-tomrom-i-nabolaget/

På Kampen får man også kjøpt deilig kaffe og hjemmelaget bakeverk fra Cafè Javelin eller hjemmelagde pølser/ karbonader fra Gunnar Ruud. Ved juletider selger Gunnar Ruud sin berømte julefarse, julepølser, medisterkaker og ikke minst byen beste pinnekjøtt! På Kampen kan man også besøke den hyggelige "Lille Kampen kafe" som er kjent for sin nydelige kanelkringle og sin gode kaffe.

Det finnes store flotte grøntområder i nærheten som Kampen Park, Vålerengaparken, Tøyenparken/ Ola Narr, Middelalderparken, Botanisk hage m.m. Kampen park er i seg selv en liten perle der det aldri er trangt om plassen, en fantastisk plass for piknik eller grilling om sommeren. Rett og slett en liten grønn oase midt i byen. Hovindammen ligger rett oppi gaten og er en liten idyll med omkringliggende gangstier, sittebenker og grønne lunger.
Den årlige Øya- festivalen arrangeres i Tøyenparken rett i nærheten. Valle Hovin og Valhall Arena er kjent for sine allsidige idrettsanlegg og store konsertarrangementer. På Valle Hovin kan du også ta på deg skøytene vinterstid. Jordal idrettspark byr på kunstgressbane, skøytehall, hockeykamp, amerikansk fotball og skateanlegg m.m. For innendørs trening er både SATS Kampen, Fresh Fitness Ensjø, SATS Hasle, Hasle tennissenter eller Valhall Trening & Terapisenter gode alternativer.

5 minutters gange til Ensjø T-bane som tar deg mot sentrum og Ringen eller mot Ryen, Manglerud og Lambertseter. 5 minutters gange til Gladengveien busstopp som tar deg vestover mot Carl Berner, Kiellands Plass og Majorstuen eller østover mot for eksempel Bryn og Hellerud. 10 minutters gange til Teglverket skole.

Dette er en flott beliggenhet for de som ønsker å bo sentralt, med nærhet til alt. Kombinasjonen avgodt utbygd infrastruktur, kort vei til sentrum og flere tur- og rekreasjonsområder gjør dette til et perfekt boområde for mennesker i alle aldre. Bydel Ensjø har i de senere år hatt en total oppgradering med nye gårder, totalrenovering av eksisterende bygg, og endring fra "næringsby" til boligområde. Les mer om dette spennende prosjektet på www.ensjobyen.no.

Entré

Innbydende entré med plass til yttertøy og sko i stor skyvedørgarderobe. Dørtelefon med åpner. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Videre innover i gangen finner man et praktisk omkledningsrom som også kan brukes til bod om man ønsker.

Stue

Romslig og lys stue med store vindusflater og adkomst til balkong som slipper inn rikelig med naturlig lys. God plass til sofagruppe, tv-seksjon, stort spisebord, bokhyller etc. Åpen løsning mot kjøkken.

Kjøkken

Åpen løsning mot stue. Pen, hvit kjøkken innredning fra Sigdal (ny 2012) med slette hvite fronter på alle skap. Laminert benkeplate. 1 1½ oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Mekanisk avtrekk over komfyr med spjeldfunksjon. Frittstående komfyr, frittstående oppvaskmaskin i nisje og frittstående kjøl/frys.

Bad

Pent flislagt bad fra 2012 med varme i gulv og downlights i himling. Servantskap i matt, hvit utførelse. Ovenpåliggende servant av porselen med ett-greps armatur. Speil og stikkontakt på vegg over servant. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og to-greps armatur fra Oras. Vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel i hjørnet. Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom, dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Balkong

Utgang fra stue til en herlig, sydøstvendt balkong på hele 8,5 kvm. Her er det god plass til utemøblement, planter, grill etc. (gassgrill og elektrisk grill er tillatt). Gode solforhold på formiddagen og fritt utsyn over området. Utebelysning, betongdekke belagt med treheller og rekkverk av metall og glass.

Soverom

Stort lys og luftig soverom. God plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Garderobeskap  medfølger.

Soverom 2

Dette er også et godt soverom med mange innredningsmuligheter og god plass til seng, skrivepult eller annet ønskelig møblement. Egner seg ypperlig som barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor.

Felleskostnader

4 151 pr. mnd. Drift og vedlikehold, fjernvarme/vv, tv/bredbånd, renhold, vaktmester, forsikring, forr.førsel, kommunale avgifter, festeavgift m.m. Herav: Fjernvarme 340,- Felleskostnader 3.203,- Bredbånd 306,- Kabel-TV 302,-

Ved kjøp av garasjeplassen kommer det kr. 250,- ekstra i felleskostnader for garasjeplassen.

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Mulighet for kjøp av garasjeplass i felles garasjeanlegg for kr. 300.000,-. Garasjeanlegget ligger i kjelleren, er oppvarmet og har adkomst via heis.
Mulighet for og installere lader på parkeringsplassen. Se info om montering av lader for elbil https://glaenga.no/beboerguide/garasje/

Sameiet har 75 garasjeplasser tilknyttet eiendommen som kan overdras/leis internt i sameiet. Apcoa Parking disponerer parkeringsplasser til leie i bygget for kr. 1.500,- pr. mnd. Av disse plassene Apcoa Parking leier ut er det 3 plasser med lader. Man leier ikke en fast bestemt plass slik at det er førstemann til mølle for disse 3 ladeplassene av de som leier parkering på Apcoa Parking sitt område. Garasjeanlegget ligger i kjelleren og er oppvarmet og adkomst via heis. For øvrig vanlig gateparkering etter gjeldende bestemmelser for området. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 339 581 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 822 491 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygning over 7.etasjer samt 2 kjelleretasjer. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller i betong. Tilnærmet flat takkonstruksjon (ikke besiktiget). Utvendig fasader forblendet med teglstein og enkelte felter med liggende trekledning. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra Swedoor. Vinduer med to-lags glass fra byggeår. Balkongdør med to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 23.04.2013 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 77 kvm, Bruksareal: 77 kvm, Bruttoareal: 85 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Leier av seksjon må meldes til styret for registrering.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilkoblet fjernvarme, akonto inkludert i felleskostnadene.

Sameiet har inngått avtale med Ista for avregning av den enkeltes forbruk av fjernvarme. Avregningen foretas én gang i året og oppgjøret foretas over felleskostnadene.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Adkomst fra Gladengveien. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig/forretning/bevertning (kultur, helse, trim, undervisning) etter bestemmelsene i S-4317 av 20.06.2007. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, friområde, industri m.m. Det rives, rehabiliteres og bygges i området. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Sameiet har mottatt to nabovarsler:
- Storkjøkken som skal bygges på nordsiden av bygget
- Sette inn glassfasade i den inntrukne delen av Gladengveien 17. Det skal deretter etableres butikk- og lagervirksomhet. Etter at sameiet protesterte på tiltaket, blant annet pga økt trafikk, ble noen av de planlagte parkeringsplassene omgjort til sykkelparkeringsplasser.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Pengeheftelser i eiendomsrett
1942/3256-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  24.03.1942 
Bestemmelse om veg
Overført fra: 0301-129/33
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1948/7088-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 03.07.1948 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: 0301-129/33
Gjelder denne registerenheten med flere

1954/5136-1/105  Best om garasje/parkering  26.04.1954 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-129/33
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2007/603046-2/200  Erklæring/avtale 26.07.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:29  
Bestemmelser om utbygging/ombygging
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-129/33
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2008/250027-1/200  Utbyggingsavtale  31.03.2008 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Utbyggingsavtale ang. Gladengveien 15.
Overført fra: 0301-129/33
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2010/989127-2/200  Festekontrakt - vilkår 15.12.2010 
gjelder fra dato: 15.12.2010
Gjelder matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:33 Snr:1-186
TOMTEVERDI: NOK 19.050.000
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 1.000.000
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelser om regulering av leien
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Pengeheftelser i festerett
2010/989127-2/200  Festekontrakt - vilkår 15.12.2010 
gjelder fra dato: 15.12.2010
Gjelder matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:33 Snr:1-186
TOMTEVERDI: NOK 19.050.000
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 1.000.000
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelser om regulering av leien
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-129/33
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2011/879615-1/200  Erklæring/avtale  26.10.2011 
Rettighetshaver:URBANIUM ENSJØ AS  
Org.nr: 996937763
Bestemmelse om Bruks- og leierett.
Overført fra: 0301-129/33
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/82450-1/200  Elektriske kraftlinjer 30.01.2012 
Rettighetshaver:HAFSLUND NETT AS  
Org.nr: 980489698
Nettstasjon nr. 2238
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-129/33
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/157528-1/200  Pantedokument  21.02.2017 
BELØP: NOK 5.900.000
Panthaver:MØRE BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 884031222
Uomsettelig
Gjelder feste

2018/994358-1/200   ** Massetransport   06.07.2018 08:39 
Fra:Sparebanken Møre  
Org.nr: 937899319
Til:MØRE BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 884031222
 
Grunndata
2012/272975-1/200  Seksjonering  04.04.2012 
opprettet seksjoner: snr: 130
formål: Bolig
sameiebrøk: 76/12366
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet er et kombinasjonsbygg bestående av 183 boligseksjoner og 3 næringsseksjoner. I tillegg til dette har sameiet ett garasjeanlegg som er seksjonert som et fellesareal. Gla'enga Eierseksjonssameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 898 391 442, og ligger i bydel 1 Gamle Oslo i Oslo kommune med adresse: Gladengveien 15 A-D.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.

- Sameiet har egen hjemmeside: www.glaenga.no
- Vaktmestertjenester er i perioden levert av Oslo Drift og Utleie AS.
- Felles takterrasse og flott bakgård med lekeplass
- Mikrobibiliotek hvor beboerne kan sette fra seg og hente bøker
-  Renholdsleverandør er RenPluss
- Canal Digital er leverandør av kabel-tv og Homenet leverer fiber til sameiet
- Sameiet har inngått avtale med Ista for avregning av den enkeltes forbruk av fjernvarme
- Egen facebook-side
- Det arrangeres to dugnader i året
- Sameiet har bomiljøavtale med Securitas
- Populær take-away (Sushi og kebab) i samme bygg
- Det arrangeres svært hyggelig julegrantenning i samaeier med innslag fra Vestre aker Musikkorps og servering av pepperkaker og gløgg

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert for selskap.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6598026

Regnskap

Årets resultat for 2018 viste et overskudd på kr 370 030,- fremkommer i resultatregnskapet. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2018 var kr 1 851 005,- og holder et tilfredsstillende nivå.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
- 2014: Installert elektroniske målere for fjernvarmeavlesing, Inngått avtale med Ista
- 2015: Boning av gulv i fellesområder
- 2015: Bytte av internettleverandør, installering av hussentraler
- 2015: Elektronisk låssystem
- 2016: Vask av alle glassflater i fellesområder og ytre del av balkonger
- 2016: Malt hagebenker/ -møbler
- 2016/2017: Pusset opp A-oppgangens to nederste etasjer
- 2017: Boning av gulv i fellesområder
- 2017: Maling av treverk i grå farge (øverste etasjer)
- 2018: Maling av treverk i brun farge (alle steder hvor lift ikke var nødvendig). Oppgradering av uteområder gjennom gartnertjenester (pleie av grønt, flytting av planter). Oppussing av B-oppgangens inngangsparti i 1. etasje. Ny EL-tavle i den private garasjen.
- 2019: Nye vannfiltre med tilbakespylingsfunksjon.

 Planlagt vedlikehold og rehabilitering:
- Det er vedtatt reseksjonering av parkeringsplasser som tilleggsdel til boligseksjonen (les mer under eget punkt "Parkering/garasje", samt eget skriv vedlagt i salgsoppgaven)

Det må alltid påregnes generelt vedlikehold. Se også årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde husdyr som hunder, fugler m.m. inne i leilighetene så lenge dyrene ikke er til sjenanse for andre beboere, og dyreholdet er i samsvar med offentlige bestemmelser. Se forøvrig retningslinjer i husordensreglene pkt. 6.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Komfyr og oppvaskemaskin medfølger handelen. Kjøleskap medfølger ikke.
- Garderobeskap på begge soverommene.
- Innredning walk-in-closet.
- Taklamper.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Det er observert skjeggkre i naboenheter i sameiet. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter. Dette er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde skjeggkre, finnes det tiltak som kan redusere antall skjeggkre betydelig. Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hyppig renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,1 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.