# Fredensborg / Sentrum, Osterhaus` gate 16D
5 250 000,-
VISNING AVLYST! Bud gitt direkte til selger. Gjennomgående og velholdt 3(4)-roms selveier | 2 balkonger |
 • Prisantydning: 5 250 000,-
 • Omkostninger: 142 139,-
 • Totalpris: 5 392 139,-
 • Ligningsverdi: 1 463 334,-
 • Fellesutgifter: 3690,-

  Varmtvann, fyring, internett via NextGenTel med 30/30 Mbit hastighet, kommunale avgifter, forretningsførsel, felles forsikring, drift og vedlikehold. Herav: Brensel 761,- Felleskostnader 2.732,- Vedlikeholdsfond 72,- Bredbånd 125,-
Beregnet totalkostnad:
5 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 133 120,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 142 139,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 392 139,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 70 m²
 • Bruksareal: 73 m²
 • Bruttoareal: 80 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2003
 • Gårdsnummer: 208
 • Bruksnummer: 510
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 190395307
 • Sist endret: 25.09.20 13:51
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 52%
  eier sin egen bolig
 • 65%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 53%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 16%
  er gift
 • 46%
  har høyskoleutdanning

 

Oppdragsnummer

16-20-0135

Adresse og matrikkel

Osterhaus` gate 16D, 0183, Oslo, Gnr. 208 bnr. 510 snr. 22 orgnr. 986174990 i Oslo kommune

Eier

Hallvard Ånestad

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

73 / 70 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2003

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 3533 kwh i 2019.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 416 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Tomt opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, plenområder sykkelparkering, belysning, lekeapparater og internveier belagt med belegningsstein.

Tomten er pent opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, plenområder sykkelparkering, belysning, lekeapparater og internveier belagt med
belegningsstein.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei/Nei.

Innhold

Leiligheten ligger flott til i byggets 2. etasje og inneholder følgende:
Entré, stue, balkong, kjøkken, 2 soverom, luftebalkong fra hovedsoverom, bod og bad.

I tillegg disponerer leiligheten 1 bod med følgende beliggenhet og størrelse:
- Kjellerbod på 5,5kvm
Laget har felles søppelrom, selskapsrom man kan leie og sykkelskur med tak og lås.
Som beboer i sameiet har man også tilgang til 2 flotte takterrasser med flott utsyn og solforhold.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral lokasjon i et attraktivt område på Fredensborg, mellom Grunerløkka, Sentrum og St.Hanshaugen.

Har alt av byens fasiliteter rett i nærheten med kort gangavstand til populære restauranter, koselige kafeer, treningssentre, lokalbutikker, gallerier, markeder mm. Du finner både Kiwi (åpen 7-23 mandag-lørdag), samt to REMA 1000-butikker få minutters gange unna. Det er også kort vei til skoler og barnehager.

Området har hatt en sterk utvikling de senere årene og er et av byens mest attraktive urbane områder. Området fra Vulkan til Kulturkirken Jakob har blitt kraftig oppgradert med mat og kulturtilbud, og den oppgraderte Torggata binder Sentrum og Grünerløkka sammen via Fredensborg.
Det er fortsatt planer for større utvikling i området fra Oslo kommune.

Det er kort gangavstand til både Karl Johans gate, Grünerløkka, Youngstorget og St.Hanshaugen. Kun minutters gange unna ligger Vulkan, Oslos hotte kultur- og kreative næringslivsenter med park, skoler, hoteller, treningssenter, klatresenter, restauranter, barer og den nye Mathallen. Akerselva miljøpark og den populære Kubaparken ligger også rett ved. I tillegg er det kort vei til den nylig oppgraderte miljøgaten Torggata med flere kritikerroste spise- og utesteder.

Fine tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva, samt flere parkanlegg i nærområdet. Kort vei til parker som Birkelunden, Olaf Ryes Plass og Sofienbergparken, og til St.hanshaugen gjennom sjarmerende småhusbebyggelse i Damstredet eller Telthusbakken. I denne leiligheten kan du bo tilbaketrukket og rolig til, og samtidig være i umiddelbar nærhet til alt det urbane liv har å by på!

Entré

Entreen gir et fint førsteinntrykk av leiligheten. Her møtes man av gulvflater med tre-stavs parkett, slette og malte vegger og en praktisk garderobe av typen PAX for oppbevaring av yttertøy. Ellers har leiligheten slett entredør med kikkehull, digital boliglås fra Yale Doorman og brann-/lydklassifisert inngangsført (B30/40db).

Stue

Dette er et romslig oppholdsrom med mange innredningsmuligheter. Her er det plass til blant annet sofagruppe, tv-seksjon og hyller. Det er også en fin sone mellom stuen og kjøkkenet for spisestue. Skulle du trenge et ekstra soverom, kan man med enkle grep gjøre om spisestuen til et ekstra soverom. Direkte fra stuen har man adkomst til en hyggelig, overbygd balkong med utsyn mot rolige næromgivelser.

Balkong

Utgang fra stue til nord-vest vendt overbygget balkong på ca. 3 m2. Betongdekke og stikkontakter på vegg.

Kjøkken

Tidløst Norema kjøkken fra byggeår med påkostede hvitevarer. Kjøkkeninnredning med slette fronter i matt hvit utførelse. Romslig benkeplate med nedsenket dobbel oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Det er flislagt mellom benkeplate og overskap. Lysarmatur med stikkontakt under overskap. Innebygget komfyr med keramisk platetopp fra Bosch (2013). Ventilator med belysning og avtrekk ut av fra Villavent. Innebygget oppvaskmaskin (2015)  fra Bosch. Frittstående kjøleskap med frysedel fra Samsung (2017). Synlige vannrør av typen rør-i-rør og synlige avløpsrør i plast.

Bad

Bad fra byggeår. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Nedsenket platehimling med taklampe. Servantskap (2018) med skuffer i høyglans hvit utførelse og nedsenket servant i porselen med ett-greps armatur fra Scanbad. Vegghengt speil (2018) med integrert belysning på vegg over servant. Badet har stikkontakter på vegg. Dusjhjørne med skyvedører og to-greps armatur fra Grohe. Frittstående toalett fra IFØ. Vaskemaskin og tørketrommel medfølger og er av merket Bosch (2007). Synlige vannrør av typen rør-i-rør og synlige avløpsrør i plast. Fordelerstamme for rør-i-rør system med stoppekraner plassert i himling på bad. Avtrekksventil i himling med mekanisk avtrekk ut av bygget.

Hovedsoverom

Pent hovedsoverom med plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Rommet har utgang til praktisk luftebalkong. Ellers har soverommet en romslig garderobe, samt adkomst til bod. Boden kan med enkle grep omgjøres til en garderobe.

Soverom

Soverom 2 fungerer perfekt som et bonusrom. Her har man plass til seng og oppbevaring. Forøvrig vender begge rommene ut mot borettslagets rolige bakgård. Ønsker du deg kontor, barnerom eller gjesterom? Her er det mulighet for det meste.

Felleskostnader

3 690 pr. mnd. Varmtvann, fyring, internett via NextGenTel med 30/30 Mbit hastighet, kommunale avgifter, forretningsførsel, felles forsikring, drift og vedlikehold. Herav: Brensel 761,- Felleskostnader 2.732,- Vedlikeholdsfond 72,- Bredbånd 125,-

Etasje

2. etasje.

Garasje / Parkering

Sameiet har eget garasjeanlegg (underjordisk). Fra tid til annen både selges og leies plasser ut fra andre beboere i blokka. Seksjonen har ikke parkeringsplass i anlegget, men som beboer i sameiet har man forkjøpsrett dersom en garasjeplass omsettes i laget. Månedlig garasjeleie kommer i tillegg til felleskostnadene. Det påløper administrasjonskostnader til forretningsfører ved overdragelse av garasjeplass etter gjeldende priser.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 463 334 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 877 779 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 7 etasjer samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller i betong og stålkonstruksjoner. Tilnærmet flat
takkonstruksjon(ikke besiktiget). Utvendige fasader med pussede overflater.

Ferdigattest / brukstillatelse

Følgende attester foreligger på eiendommen:
Osterhaus gate 16C - Oppdeling leilighet til 2 leiligheter i 1 etg - Ferdigattest - 2012.
Osterhaus gate 16A-G - Boligblokk med garasjekjeller - Sluttnotat (henlagt uten ferdigattest) - 2012.  
Osterhaus gate 16A-G - Boligblokk med garasjekjeller - Ferdigattest - 2017 (tidl henlagt).
Osterhaus gate 16 - Boligblokk med garasjekjeller - Brukstillatelse oppg 6 - 2003.
Osterhaus gate 16 - Boligblokk med garasjekjeller - Brukstillatelse oppg 5 - 2003.
Osterhaus gate 16 - Boligblokk med garasjekjeller - Brukstillatelse oppg 4 - 2003.
Osterhaus gate 16 - Boligblokk med garasjekjeller - Brukstillatelse oppg 3 og 7 - 2003.
Osterhaus gate 16 - Boligblokk med garasjekjeller - Brukstillatelse oppg 1 og 2 - 2003.

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 73 kvm, Bruttoareal: 80 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ved salg og utleie skal styret underrettes skriftlig om hvem som er ny eier/leietaker.
Dersom en sameier selger eller leier ut sin seksjon skal hun/han påse at ny eier/leietaker skriftlig forplikter seg til å følge sameiets vedtekter og eventuelle husordensregler, samt vedtak besluttet av sameiermøtet og styret. Kopi av den skriftlige forpliktelsen sendes styret.
Seksjonseier forplikter seg til å betale omkostnader kr 500,- ved utleie til dekning av kostnader knyttet til oppdatering av registre, utskrift av nødvendig informasjon, postkasseskilt ringetablåer og lignende.

Oppvarming

Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til sameiet. I tillegg må det påregnes utgifter i forbindelse med blant annet eget strømforbruk, forsikring (innbo/løsøre), utvidelse av internettpakke m.m.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det både bygges og rives i nærområdet. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ingen kjente

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1892/900489-1/105  Erklæring/avtale 08.10.1892 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: 0301-208/510
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
2003/27002-1/105  Seksjonering 08.05.2003 
opprettet seksjoner:
snr: 22
formål: Bolig
sameiebrøk: 63/7084
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 6,8,10,12,13 og 94.

2007/662079-1/200  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel 21.08.2007 
endring av formål/brøk:
snr: 22
formål: Bolig
sameiebrøk: 75/7149

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

- Sameiet består av 102 seksjoner.
- Centrum Boligsameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 986174990.
- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Laget praktiserer dugnad.
- Sameiet har eget selskapslokale som kan leies av beboerne.
- Centrum Boligsameie har avtale med NextGenTel om kollektiv leveranse av internett til sameiet. 30/30 Mbit er inkludert i husleien.
- Laget har egen hjemmeside: https://www.centrumboligsameie.no/index.html , samt facebook-gruppe.

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert for selskap.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 87643858

Regnskap

Årets resultat på kr 810 799 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har arbeidet med å igangsette rehabilitering av fasaden. Det er planlagt å ta lånopptak vedr. utbedring av fasaden. Nåværende estimat er ca. 6-8 mill som skal fordeles på de 102 boenhetene.
Lekeplassapparatet har behov for utskiftning. Styret har innhentet tilbud, men grunnet arbeidet med fasaden har dette blitt satt på vent.

Styret har oppdatert den langsiktige vedlikeholdsplanen frem til 2025. Prioritert nødvendig vedlikehold for 2020 i tillegg til fasade-relatert vedlikehold vil sannsynligvis være avløpsrens, utskiftning av resterende lysarmaturer i garasjen og å skifte ut lekestativet. Det ble i 2018 påbegynt et arbeid med å skifte ut hele lysarmatur i garasjeanlegget og samtidig gå over til led-belysning. Dette ble satt på pause og vil tas opp igjen i 2020/21.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.
Utført arbeid:
2019: Defigo dørcalling ble installert. Infrastruktur til el-billading er installert i garasjeanlegget.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde husdyr som for eksempel katt eller hund, men dette må ikke være til sjenanse for andre beboere.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alle hvitevarer på kjøkken, vaskemaskin og tørketrommel, samt alle garderobeløsninger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ks@schalapartners.no eller SMS: 98 61 55 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Mulighet for snarlig overtagelse, etter nærmere avtale med selger.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 990,-, markedspakke kr. 14.990,-, sikkerhetsstillelse kr. 989,-.  Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Katrine Solvåg

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.