#NEDRE HAUGEN, Maria Dehlis vei 38 B
3 300 000,-
Gjennomgeånde 4-roms oppussingsobjekt | to balkonger og to bad | Garasjeplass | Varmtvann inkl i felleskostnader
 • Prisantydning: 3 300 000,-
 • Fellesgjeld: 131 262,-
 • Omkostninger: 90 840,-
 • Totalpris: 3 522 102,-
 • Ligningsverdi: 1 086 318,-
 • Fellesutgifter: 4053,-

  Drift og vedlikehold, garasje, varmtvann (ákonto), felles forsikringer, kommunale avgifter, vaktmestertjenester, renhold av fellesareal, gressklipping/snørydding, vakthold m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 300 000,- (Prisantydning) 131 262,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 431 262,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 82 020,- (Dokumentavgift) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 90 840,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 522 102,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 96 m²
 • Bruksareal: 99 m²
 • Bruttoareal: 108 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1978
 • Gårdsnummer: 104
 • Bruksnummer: 98
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 160855379
 • Sist endret: 10.08.20 15:45
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 87%
  eier sin egen bolig
 • 100%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 25%
  er barnefamilier
 • 31%
  er gift

 

Oppdragsnummer

70-19-0168

Adresse og matrikkel

Maria Dehlis vei 38 B, 1083, Oslo, Gnr. 104 bnr. 98 snr. 83 orgnr. 971259221 i Oslo kommune

Eier

Hanna Maria Krymski Leszek Stanislaw Krymski

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

99 / 96 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon
 

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1978

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Tomt

Areal: 20 214 kvm, Eierform: Eiet tomt

Felles tomt for sameiet opparbeidet med gressplen, trær prydbusker og diverse beplantning. Asfalterte internveier og biloppstillingsplasser. Sittegrupper og lekeapparater.

Beliggenhet

Leiligheten har attraktiv og barnevennlig beliggenhet mellom Høybråten og Furuset med nærhet til offentlig kommunikasjon, barnehager, skoler og et stort utvalg av servicetilbud. Samtidig bruker du kun ca. 12 minutter til Oslo sentrum med tog!

Området byr på et godt utvalg av kollektivtransport med blant annet Haugenstua togstasjon ca. 5 minutters gange fra boligen og Haugenstua bussholdeplass ca. 8 minutter unna.

Det er kort avstand til Stig barneskole, Smedstua barneskole, Haugen barne- og ungdoms skole og Granstangen ungdomsskole. Område har også et godt utvalg av barnehager.

Det finnes et bredt utvalg med servicetilbud, dagligvarebutikker som Kiwi, Rema 1000 og Ugur i nærheten, samt Stovner senter med 87 butikker kun en kort kjøretur unna.

For den aktive er det gode rekreasjonsmuligheter like utenfor døren. I tillegg har området golfbane, kunstgressbane, ridesenter, friidrettsbane, idrettshall, slalåmbakke og treningssenter. boligen ligger tett mot marka med et bredt utvalg av turveier, fiskevann og lysløyper med gode turmuligheter sommer som vinter.

Entré

Entréen er romslig. Det er god plass til å sette inn oppbevaringsløning. Oppgangen har callinganlegg.

Stue

Stuen er lys og den romslige størrelsen byr på flere innredningsmuligheter. Det er god plass til både sofagruppe og spisestue. Vinduene sørger for nok naturlig sollys inn til rommet. Utgang til balkong

Kjøkken

Kjøkkenet er romslig med god skapplass og benkeoverflater som gjør matlagningen enkel. Innredningen har hvite, glatte fronter og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Laminert plate på vegg mellom kjøkkenbenk og overskap, samt ventilator med kullfilter plassert i overskap. I det ene hjørnet er det utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. I tillegg er det perfekt å innrede med stort spisebord ved vindu. Gulvflate er belagt med laminat, ellers egg- og himlingsflater i malte flater og malt mur.

Bad

Bad - 1 med adkomst fra entré.
Eldre baderom med fliser på vegger og gulv. Innredningen består av servant, speil med belysning over, gulvstående toalett og dusjhjørne med dusjforheng foran. Mekanisk avtrekksventil i himling. Rommet har ikke sluk. Det anbefales å etablere sluk.

Bad - 2 med adkomst fra kjøkken og soverom 1.
Flislagt bad som delvis er oppgradert i 2019. Det er gjenstående arbeider på badet da det mangler fliser og fuger enkelte steder på vegg og gulv. Badet har badekar og speil, mens toalett, servant og armaturer ikke er ferdig montert. Avtrekksventil på vegg som fører inn til bad 1.

Balkong

Fra kjøkkenet er det utgang til en nordvestvendt balkong på ca. 6,9 kvm og fra stue en sydøstvendt balkong på ca. 13 kvm. Den gode størrelsen på begge balkongene gjør de enkle å innrede med utemøbler. Det er lagringsplass i utvendig bod på ca. 1,5 kvm på begge uteplasser. På balkongen med utgang fra stue er det blomsterkasserekkverk og montert markise.

Soverom

Boligen har tre soverom, hvorav alle enkel kan innredes med stor seng, nattbord og annen oppbevaringsløsning. Det største rommet har adkomst via det ene badet.

Felleskostnader

4.053,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, garasje, varmtvann (ákonto), felles forsikringer, kommunale avgifter, vaktmestertjenester, renhold av fellesareal, gressklipping/snørydding, vakthold m.m.

Telenor Norge AS er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Varmtvann blir avregnet 2 ganger årlig. Dersom husstanden bruker mer enn et "normalt intervall" blir seksjonseier tilleggsfakturert for ekstra forbruk.

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Hver leilighet har bruksrett til en garasjeplass under blokkene. Garasjeleie er inkludert i fellesutgiftene. Dersom det er ønskelig med en ekstra plass må beboer selv kontakte naboer som ikke bruker sin plass.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 086 318 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 910 746 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Se vår vedlagte nabolagsprofil for mer utdypende informasjon.

Byggemåte

Terrasseblokk over 5.etasjer. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger utvendig kledd med fasadeplater og panel. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket papp/membran(taket er ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør i brannklasse B30 med kikkehull fra 1977. Balkongdører med karmer/rammer av tre, og tre-lags glass fra 1977. Vinduer på kjøkken og soverom 2 med karmer/rammer av tre, og to-lags glass fra 2010. Resterende vinduer med karmer/rammer av tre og tre-lags glass fra 1977.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 08.02.1980 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 99 kvm, Bruttoareal: 108 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 99 m².
Primærrom: 96 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, to bad og tre soverom.
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne med mindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene.

Salg og utleie til juridiske eiere er ikke tillatt. Jfr. § 7 i vedtektene.

Styret skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.
gjesteparkering finnes ved inkjøringen til felles garasjeanlegg under blokken.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i bebyggelsesplan 388/76 (S-2178), datert 15.11.79. Reguleringskart datert 05.08.2019.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke registrert servitutter/heftelser på seksjonens grunnbok.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Sameie

Sameiet består av 90 seksjoner. Haugensletten Boligsameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 971259221. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld pr. 01.07.2020 er kr. 128.752,-.
Andel fellesformue pr. 31.12.2018 er kr. 62.412,-.

Lånenummer: OBOS01-98207609315
Type: A
Restsaldo: 8.148.888,-
Restløpetid: 28 år
Term pr. år: 12
Rente: Flyt, 3,65%
Andel av saldo: 100.133,-
Kapitalkostnader: 476,-

Lånenummer: OBOS02-98207609323
Type: A
Restsaldo: 2.533.136,-
Restløpetid: 28 år
Term pr. år: 12
Rente: Flyt, 3,65%
Andel av saldo: 31.129,-
Kapitalkostnader: 148,-

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 589219

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er ikke planlagt noen større vedlikeholdsarbeider utover driftsbudsjett for 2020 ifølge styret.

Husdyrhold

Dyrehold i leilighetene er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke salget: Hvitevarer.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mw@schalapartners.no eller SMS: 46 82 88 87 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Vennligst angi ønsket overtagelse ved budgivning.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10% (minimum 44.000,-) av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12.500,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Marius Wang

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.