#VÅLERENGA, Strømsveien 21H
9 050 000,-
Innholdsrikt og moderne enderekkehus fra 2012 | Solrike uteplasser | Garasjeplass m/EL | Fjernvarme | Rolig og sentralt!

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 9 050 000,-
 • Omkostninger: 235 269,-
 • Totalpris: 9 285 269,-
 • Ligningsverdi: 2 093 750,-
 • Fellesutgifter: 4259,-

  A-konto fjernvarme, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, vaktmestertjenester, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m. Herav: A-konto fjernvarme 1.081,- Andel felleskostnade 2.706,- Andel felles bredbån 256,- Andel felles TV avtale 216,-
Beregnet totalkostnad:
9 050 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 226 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 050 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 235 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 285 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Rekkehus
 • Primærrom: 103 m²
 • Bruksareal: 104 m²
 • Bruttoareal: 118 m²
 • Antall rom: 5
 • Oppholdsrom: 2
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 2012
 • Gårdsnummer: 232
 • Bruksnummer: 274
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 191510359
 • Sist endret: 21.09.20 11:04
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 57%
  eier sin egen bolig
 • 5%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 60%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 83%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 26%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-20-0174

Adresse og matrikkel

Strømsveien 21H, 0657, Oslo, Gnr. 232 bnr. 274 snr. 17 orgnr. 998801222 i Oslo kommune

Eier

Hadj Selhi Signy Johanne B Selhi

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

104 / 103 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Rekkehus

Byggeår

2012

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 9.144 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 9.144,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 4 216 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.

Tomten er opparbeidet med busker, plenområder, diverse beplantning, felles sykkelparkering og betongbelagte gangfelt. Ellers er det hyggelige sittegrupper, sandkasse og lekeapparater for de minste.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning, da sameiet ikke har lån.

Beskrivelse

Innholdsrikt og lekkert rekkehus over 3 etasjer fra 2012, med fokus på bokvalitet og gode innredningsløsninger! Du får mange av kvalitetene du trenger i hverdagen og en arealeffektiv løsning. Boligen ligger på enden så her bor du fritt til med private uteområder. Det er store vinduer og en god takhøyde (opptil 2,6m) som sørger for en luftig atmosfære. På varme sommerdager vil du nok sette mest pris på de solrike uteplassene! Boligen har en meget sentral og populær beliggenhet, men likevel tilbaketrukket i grønne og rolige omgivelser på idylliske Vålerenga.

- Romslig stue med solrik terrasse på 12m2
- Moderne Sigdal kjøkken
- Den andre stuen har sydvestvendt balkong på 6m2
- Tre store soverom med garderober
- Delikat bad og toalett
- Entré med nordøstvendt platting på 7m2
- Garasje med el og to gjesteparkeringer

Innhold

Innholdsrikt rekkehus over tre plan. I 1. etasje finner du stue med utgang til platting, kjøkken, wc og entré med inngangsparti og platting. I 2. etasje finner du to soverom, bad og trapperom. I øverste etasje er det stue som har utgang til balkong, soverom og bod.
I tillegg disponerer boligen en garasjeplass med el-lader. Ellers er det felles sykkelbod i garasjen.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget sentral og populær beliggenhet, men likevel tilbaketrukket i grønne og rolige omgivelser på idylliske Vålerenga. I nærmiljøet finner du Vålerenga kirke og park og Jordal idrettspark. Området består av fargerike bygårder og trehusbebyggelse. Her får man en følelse av at man bor i en småby midt i byen! Det er kort gangavstand til skoler, barnehager og kollektivtrafikk. Det er også kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, idrettshall, treningssenter, svømmehall og badeplass med mer.

Videre er det flotte turområder i området med Vålerengaparken, Kampen Park, og Middelalderparken som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Alnaelva har en idyllisk tursti langs elvebredden mot sentrum eller mot Lillomarka hvor man har utallige turmuligheter både sommer og vinter. En kort tur med 20-bussen tar deg til Tøyenbadet.

Mot Helsfyr er Valle Hovin og Valhall Arena som er kjent for sine allsidige idrettsanlegg og store konsertarrangementer. Området byr også på flere treningsstudioer som SATSElixia på Kampen og i Bjørvika, Fresh Fitness på Grønland, Jordal Idrettspark, fotballbaner og Tøyenbadet med både utendørs og innendørs svømmebasseng i gangavstand. Jordal Amfi nærmer seg ferdigstilt. Det nye ishockeyanlegget stiller med 5 500 sitteplasser! Idrettsparken blir et flott tilskudd til nabolaget.

Fra boligen har du alle hovedstadens fasiliteter som butikker, kafeer, spisesteder og parker i nærheten. Kjente restauranter- og kafeer som kan nevnes fra nærområdet er Smia, Kampen Bistro, Javelin Kafé, Vålerenga Vertshus og Pizzeria la Pietra (Ingeborgsgate 4), der pizzaene stekes i en av de eldste steinovnene i byen. Galgen ligger i Strømsveien og er et familievennlig og uformelt spisested med god mat og stort utvalg av øl. Alle stedene har kvaliteter som gjenspeiler Vålerenga: sjarm og godt miljø. Ønsker man litt enkel middag en dag har man Galgeberg Sushi og Dr. Pizza i samme gård.

Fra boligen spaserer man lett til alle byens fasiliteter. Det er kun få meter bort til bussholdeplass. Her kan du også hoppe på de grønne bussene, som fører deg til for eksempel Ikea på Furuset eller Lørenskog og Lillestrøm. Gode reisemuligheter med buss nr. 20 og 37, samt T-bane fra Ensjø, Grønland eller Tøyen T-banestasjon.

Stue | Stor og luftig

Stuen er luftig og romslig og ble malt i lyse farger i år. Gulvet er belagt med tre-stavs parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen og gode takhøyden på 2,60 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Boligen har balansert ventilasjon som sørger for et godt inneklima. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Under trappen ble det montert praktiske skap i 2012.

Solrik terrasse | Skjermet til

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige markterrassen på hele 12 m2. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan nyte varme sommerdager. Terrassen vender mot sydvest, så her er det rikelig med sol. Dette er et privat uteområde som ligger skjermet til. Terrassen er belagt med terrassebord. På veggen er det markise, belysning og stikkontakt.

Kjøkken | Moderne fra Sigdal

Moderne og stilrent Sigdal kjøkken som har innredning med glatte fronter, samt benkeplate av laminat med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Over benkeplaten ved oppvaskkummen er det dekorative fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager med venner eller familie. Du finner integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin fra Bosch, stekeovn fra Gorenje, induksjonstopp fra Electrolux, ventilator med belysning fra Flixit, samt kjøleskap med frysedel fra Miele. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging.

Stue i 3. etasje | Med balkong

I øverste etasje finner du boligens andre stue. To stuer er perfekt når barna har med venner hjem, slik at du kan trekke deg rolig tilbake i stuen nede. Det er store vindusflater med brede karmer som slipper inn rikelig med lys. Veggene ble malt i lyse farger, samt er gulvet belagt med tre-stavs parkett. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe og TV med tilhørende møblement. I tillegg er stuen tilknyttet boligens innvendige bod.

Videre har stuen utgang til boligens sydvestvendte balkong på ca. 6 m2. Balkongen har god plass til hyggelige sittegrupper og er perfekt for å nyte solrike dager. Gulvet er belagt med terrassebord, samt er rekkverket i metall og glass. På veggen er det belysning og stikkontakt.

3 soverom | Godt med lagringsplass

I boligen finner du hele 3 soverom i lyse farger. Gulvene er belagt med tre-stavs parkett. Det er store vinduer med brede karmer som slipper inn naturlig med lys. To av rommene er svært romslige og har god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Soverommene vender mot bakgård, så her er det stille og fredelig. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Alle rommene har garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med tre soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Alt du trenger på badet

Pent og flislagt baderom med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjhjørne med innfellbare glassdører og to-greps armatur, vegghengt toalett, samt vegghengt servant med benkeplate av kompositt som har servant og ett-greps armatur. Over servanten er det speilskap med belysning. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på badet. I himlingen er det downlights og mekanisk avtrekk.

Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år. Våtromsbevis og informasjon om dette ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.

Toalettrom | Meget praktisk

I 1. etasjen finner du boligens separate toalett. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med fliser. Toalettrommet inneholder vegghengt toalett, samt vegghengt servant i porselen med ett-greps armatur. Over servanten er det speil, lys og stikkontakt. I himlingen er det mekanisk avtrekk.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Veggene er malt i delikate farger og gulvet er belagt med fliser som har gulvvarme. I tillegg finner du en skyvedørsgarderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Boligen har slett entrédør med elektronisk kodelås fra byggeår.

Utenfor inngangspartiet finner du en nordøstvendt platting på ca. 7 m2. Her er det plass til et hyggelig cafésett, så du kan nyte morgensolen. Gulvet er belagt med terrassebord.

Felleskostnader

Kr. 4 259 pr. mnd. Inkluderer a-konto fjernvarme, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, vaktmestertjenester, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
A-konto fjernvarme 1.081,-
Andel felleskostnade 2.706,-
Andel felles bredbån 256,-
Andel felles TV avtale 216,-

Garasje / Parkering

Med boligen følger det en bruksrett til en garasjeplass med el-lader. Mnd. fellesutgifter for plassen er på kr. 350,- og kommer i tillegg til fellesutgiftene. Ønsker du å benytte deg av el-laderen betales det et a-kontobeløp på kr. 200,- eller kr. 375,- pr. mnd (avhengig av biltype) som kommer i tillegg. Ellers har sameiet 2 gjesteparkeringsplasser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 093 750 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 537 498 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Betongplate mot grunn og grunnmur er i bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger er av betong elementer og bindingsverk med stående trekledning og fasadeplater. Tilnærmet flatt tak. Vinduer er med karmer/rammer av treverk med tre-lags glass fra byggeår. Terrassedører med karmer/rammer er av treverk med tre-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 2014 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 104 kvm, Bruttoareal: 118 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 37 m².
Primærrom: 37 m².

2. etasje:
Bruksareal: 37 m².
Primærrom: 37 m².

3. etasje:
Bruksareal: 30 m².
Primærrom: 29 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Med de begrensninger som måtte følge av disse vedtekter, har den enkelte sameier full og eksklusiv disposisjonsrett over sin seksjon, herunder rett til å leie ut sin seksjon. Se sameiets vedtekter § 4 for mer informasjon.

Oppvarming

Boligen er oppvarming med elektrisitet og fjernvarme til radiatorer. På badet og i entréen er det gulvvarme.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Vannrør med rør-i-rør system og avløpsrør i plast.
- Fordelerskap for rør-i-rør system i himling på badet. Vannstoppekran i fordelerskap.
- Felles varmtvann. Fordelerskap for fjernvarme er i boden.
- Balansert ventilasjon for et godt inneklima.
- Sikringsskapet i entré med automatsikringer. Hovedsikring og strømmåler plassert i sikringsskapet.
- Røykvarsler i bolig. Sprinkelanlegg i boligen? Brannslokkingsapparat med pulver fra 2011.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-4130. Området forøvrig er regulert til friområde, park, vei, gangvei, tomt for offentlig utbygging, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, forretning, allmennyttig formål m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Vålerenggata 8 B-F - Mellom eksisterende trappehus skal det etableres vinterhager på takets midtre del. Resterende deler av takflaten skal brukes til takterrasse.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201817519 for mer informasjon.

Opplandgata 2 - Tidligere bevaringsverdig trehus er revet, og forslagsstiller foreslår to alternative utbygginger. Plan- og bygningsetaten anbefaler at murgården bevares og at ny bebyggelse i større grad tilpasses bebyggelsen i området, og nabobebyggelsen spesielt.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201417185 for mer informasjon.

Strømsveien mellom Enebakkveien og Ensjøveien - Søknaden omfatter omstrukturering av sykkelfelt, flytting av bussholdeplasser, etablering av innsnevringer som fartsreduserende tiltak og oppstramming av krysset mellom Strømsveien og Enebakkveien. Tiltakene skal etableres i påvente av en mer omfattende og helhetlig oppgradering av Strømsveien.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201907495 for mer informasjon.

Turbinveien 2 - 4 - KB Næring foreslår å omregulere Turbinveien 2 - 4 fra forretning og kontor og spesialområde bevaring forretning til  høyskole/kontor/bevertning samt bevaring. Planforslaget legger til rette for en bebyggelse med variert volumoppbygging med et tårn på 10 etasjer i vest, og et lavere volum på 3 etasjer i midtpartiet mot den bevaringsregulerte delen øst i planområdet. Planforslaget legger også til rette for en oppgradering av deler av gang/trappeforbindelsen langs planområdets vestre del som går videre under jernbanesporene til Vålerenga.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201715801 for mer informasjon.

Brynsbakken - Bane NOR foreslår å omregulere Brynsbakken fra offentlig trafikkområde (jernbane), spesialområde bevaring (bolig) og byggeområde for industri, til samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur (veg, fortau, gang/-sykkelveg, trasé for jernbane), grønnstruktur (friområde, park). Hensikten med planen er å legge til rette for økt kapasitet på jernbanenettet i og rundt Oslo. Forslaget omfatter etablering av to ny spor samt omarbeiding av eksisterende spor.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201714401 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1857/900123-1/105  Bestemmelse om deleforbud 06.11.1857 
Bestemmelse om benyttelse. Bestemmelse om gjerde. Med flere bestemmelser. Overført fra gnr 232 bnr 278. Overført fra: 0301-232/274. Gjelder denne registerenheten med flere

1857/900124-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 06.11.1857 
Bestemmelse om benyttelse. Forbud mot generende bedrift. Overført fra gnr 232 bnr 278. Overført fra: 0301-232/274. Gjelder denne registerenheten med flere

1892/900481-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 30.04.1892 
Med flere bestemmelser. Overført fra gnr 232 bnr 278. Overført fra: 0301-232/274. Gjelder denne registerenheten med flere

1913/900820-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 07.10.1913 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-232/274. Gjelder denne registerenheten med flere

1943/403541-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 06.07.1943 
ang lagerskur. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra gnr 232 bnr 281. Overført fra: 0301-232/274. Gjelder denne registerenheten med flere

1948/313118-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 27.11.1948 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-232/274. Gjelder denne registerenheten med flere

1962/505710-1/105  Bestemmelse om gjerde 10.04.1962 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-232/274. Gjelder denne registerenheten med flere

1968/520261-1/105  Erklæring/avtale 11.11.1968 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. skur. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra gnr 282 bnr 283. Overført fra: 0301-232/274. Gjelder denne registerenheten med flere

2006/18254-3/105  Bestemmelse iflg. skjøte 14.03.2006 
Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Med flere bestemmelser. Overført fra: 0301-232/274. Gjelder denne registerenheten med flere

2007/456061-1/200  Erklæring/avtale 07.06.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:151. Bruksrett til 1 biloppstillingsplass. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved Plan- og Bygningsetaten. Overført fra: 0301-232/274. Gjelder denne registerenheten med flere

2012/224441-1/200  Bestemmelse om bebyggelse 19.03.2012 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:356 Snr:1-9
Bestemmelse om kotehøyde på dekke/terrassegulv m.m. Gjelder denne registerenheten med flere

2011/1055350-1/200  Seksjonering 16.12.2011 
opprettet seksjoner: snr: 23
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 101/4581
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Vålerenggata 22 Sameie, Orgnr.: 998.801.222 består av 44 seksjoner.
Styreleder er Kjell Tore Hogstad.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Sameiets revisor er BDO AS.
CM vedlikehold leverer vaktmestertjenester til sameiet.

Boligselskapet har avtale med Techem Norge AS om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer á konto på vegne av Techem Norge AS sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Techem Norge AS avregner faktisk energiforbruk pr år/ pr kvartal mot innkrevd akontobeløp. Avregning og evt. justering av akontobeløp skjer årlig/kvartalsvis.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 24.08.20.
Andel fellesformue kr. 10.214,- pr. 31.12.19.

Sameiet har ikke lån p.t.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 7183519

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 286 792,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 204 335,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Det skal være alminnelig ro mellom kl. 23.00 og 07.00.
Trekullgrill, vedfyrt bålpanne eller lignende kan ikke benyttes på takterrassene.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I årene fremover vil det være behov for blant annet utvendig beisning av deler eller hele sameiet. Dette vil trolig starte opp våren 2021. Finansiering vil bli delvis gjennom opptak av lån, og delvis opparbeidet egenkapital ifølge styret.

Investeringene i infrastruktur for økt ladekapasitet til flere el-biler i garasjen er gjennomført. Ellers har sameiet oppgradert fjernvarmeanlegget.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Dyreeiere må sørge for at dyr(ene) ikke er til sjenanse for andre. På fellesområdene gjelder Oslo kommunes regler for båndbruk for hund. Se sameiets husordensregler § 9 for mer informasjon.

Tilbehør

Hvitevarer på kjøkken og skap på soverommene medfølger handelen.
Vaskemaskin, tørketrommel og TVer medfølger ikke handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,45 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 824,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Mats Ergo

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.