#LAMBERTSETER, Gråsteinveien 5
3 200 000,-
Lekker 2-roms endeleilighet med stor og solrik balkong | God standard | Peisovn | Lave omkostn.| Skjermet og sentralt

VISNING:

22. september tirsdag kl. 17:00 - 18:00
 • Prisantydning: 3 200 000,-
 • Fellesgjeld: 75 342,-
 • Omkostninger: 8 484,-
 • Totalpris: 3 283 826,-
 • Ligningsverdi: 923 433,-
 • Fellesutgifter: 2388,-

  Drift og vedlikehold, kabelt-TV/bredbånd, vaktmestertjeneste, renhold, felles forsikring, nedbetaling lån , forr.førsel, kommunale avgifter m.m
Beregnet totalkostnad:
3 200 000,- (Prisantydning) 75 342,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 275 342,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 8 484,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 283 826,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 59 m²
 • Bruksareal: 59 m²
 • Bruttoareal: 65 m²
 • Etasje: 1
 • Oppholdsrom: 2
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1958
 • Gårdsnummer: 159
 • Bruksnummer: 129
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 191516945
 • Sist endret: 21.09.20 16:02
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 91%
  eier sin egen bolig
 • 94%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 25%
  er barnefamilier
 • 23%
  er gift

 

Oppdragsnummer

19-20-0202

Adresse og matrikkel

Gråsteinveien 5, 1157, Oslo, Gnr. 159 bnr. 129, andelsnr. 110 i Blåfjellet Borettslag med orgnr. 951218723 i Oslo kommune

Eier

Mats Heggum Elshøy

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett. Denne paralellvarsles og avklares fortløpende.

BRA/PROM

59 / 59 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1958

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 52 320 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Felles, eiet tomt: 52 320 kvm. Fellesområder opparbeidet med asfalterte internveier, lekeapparater, sittegrupper, plenarealer, trær, prydbusker og diverse beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato. Ingen IN-ordning.

Innhold

Leiligheten ligger i høy 1. etasje og består av: Entré, stue/kjøkken, bad og soverom. Utgang fra stue til nordvestvendt balkong på ca. 7 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten to boder i kjeller på ca. 4,1 kvm og 2,3 kvm, samt én loftsbod med gulvflate på ca. 10kvm (gulvflate er benyttet grunnet skråtak med lav takhøyde).

Beliggenhet

Boligen ligger i et meget sentralt og attraktivt boligområde på Lambertseter i bydel Nordstrand bestående av leiligheter i lavblokkbebyggelse. Fra boligen er det kort vei til flere lekeplasser, barnehager og skoler i alle klassetrinn.

Området er populært for folk i alle aldre med nærhet til flere dagligvareforretninger som Rema 1000 og Kiwi, solstudioer, treningssentre, frisør og spisesteder. I tillegg er det kun få minutters gange til Lambertseter senter med et bredt servicetilbud som bl.a. Symra kino, bibliotek, Meny, sportsbutikker, vinmonopol, klesbutikker og kaféer. Det er også kort vei til Sæter og Holtet, samt Manglerudsenteret og Bryn senter.

Det finnes etablerte idrettsforeninger i bydelen innen fotball, håndball, friidrett, bryting og svømming. Rett ved finner man Lambertseter Svømmeklubb.

I tillegg til svømmehallen er det også umiddelbar nærhet til Lambertseter idrettspark med fotballbaner, friidrettsanlegg og idrettslekeplass. Videre er det flere lekeplasser i området, samt skøytebane, skiløyper, ridesenter og tennisanlegg. Det er også gangavstand til Tufteparken Lambertseter (aktivitetspark).

For den aktive ligger flere treningssentre i området, bl.a. SATS på Lambertseter. Kort vei til fjorden med flere populære badeplasser langs bunnefjorden, Nordstrand Bad og Sydstranda på Ulvøya. Store friområder på Ekeberg/Brannfjell og Østmarka med Østensjøvannet og flotte skiløyper på sommer og vinterstid. Nyrenovert lysløype fra Steinspranget barnehage som ligger få meter fra boligen.

Det går en gangbro over E6, med adkomst til f.eks Østensjøvannet som er et naturreservat med tur muligheter, i tillegg til uendelige tur løyper både på sommers og vintertid i marka!

Kort vei til offentlig kommunikasjon med kun 2 min gange til Munkelia T-banestasjon, samt og busser med hyppige avganger. T-banen bruker ca. 20 minutter til sentrum og har åtte avganger hver time. Med bil bruker man Ca. 8 min. til Oslo sentrum.

Eiendommen har gangavstand til Lambertseter barne- og ungdomsskole. I tillegg er det kort vei til Lambertseter videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Entré

Innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Enkel adkomst til walk in-closet. Dørcalling.

Stue

Romslig og pen stue. Store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. God plass til sofagruppe, tv-seksjon og spisebord. Sentralt i rommet er det plassert en moderne peisovn som gir lun og god varme.

Kjøkken

Stilren IKEA kjøkkeninnredning fra 2017 med hvite, profilerte fronter og benkeplate i laminat. Nedsenket oppvaskkum i kompositt med ett-greps armatur fra IKEA. Malt flate mellom benkeplate og overskap, samt overbelysning og stikkontakt over benk. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; kjøleskap med fryser og oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp , samt ventilator med kullfilter i overskap.

Bad

Lekkert baderom fra ca. 2003. Nedsenket himling med downlights. Pent bad.

Soverom

Pent og romslig soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Godt med ppbevaringsplass i garderobe.

Felleskostnader

2 388 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabelt-TV/bredbånd, vaktmestertjeneste, renhold, felles forsikring, nedbetaling lån , forr.førsel, kommunale avgifter m.m

Etasje

1 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 248 parkeringsplasser og 86 garasjer til utleie, som administreres av styret. Noen av parkeringsplassene har ladestasjon for el-bil. Det er venteliste på disse, og ny eier kan sette seg på venteliste etter at vedkommende har overtatt boligen, ved henvendelse til styret, blafjellet@styrerommet.net. Innskuddet for garasjen er kr. 20.000,-. Leie parkering er kr 100,- pr mnd og garasje er kr 230 pr mnd iht. hjemmeside. Administrasjonsgebyr kommer i tillegg. Garasje og parkeringsplasser som leies av borettslaget følger ikke boligen i forbindelse med salg.

Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 923 433 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 324 359 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 65 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: x m².
Primærrom: x m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:

1. etasje:
Bruksareal: x m².
Primærrom: x m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:

2. etasje:
Bruksareal: x m².
Primærrom: x m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

(1) Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen dersom:
- andelseieren selv eller en person som nevnt i borettslagslovens § 5-6 første ledd nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseier kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år,
- andelseieren er en juridisk person,
- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner,
- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen,
- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapsloven.

Godkjenning kan i disse tilfellene bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.
(2) Søknaden om bruks overlating skal være sendt skriftlig til styret senest 1- måned før ny bruker av leiligheten skal overta bruken. Har borettslaget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet frem til borettslaget, skal brukeren regnes som godkjent.
(3) Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.
(4) Dersom flere eier en andel sammen, skal det regnes som overlating av bruk hvis èn eller flere av sameierne ikke bor i boligen.
(5) Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.
(6) Borettslaget kan kreve kostnader forbundet med behandlingen og eventuell oppfølging av en søknad om overlating av bruk dekket av andelseier, se pkt. 6-1 (3).

Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS, postmottak.tveita@obos.no

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner og vedfyring. Leiligheten har egen varmtvannsbereder.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. I månedene mai, juni, september og november påløper det eiendomsskatt for enkelte leiligheter i borettslaget. Dette fremkommer som egen spesifikasjon på felleskostnadene i disse månedene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-438 av 16.05.1952. Området rundt er regulert til boliger, vei, fellesområde (garasjeanlegg), friareal, tomt for offentlig bygning m.m.

Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Borettslag

Borettslaget består av 570 andelsleiligheter. Blåfjellet Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 951218723, og ligger i bydel Nordstrand i Oslo kommune med følgende adresse: Glimmerveien 2-40 og 3-7, Gråsteinveien 1-9 og 2-34, samt Mellombølgen 2-10 og 1-129.

Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

- Hjemmeside med nyttig info: http://www.blaafjellet.no.

- Blåfjellet Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med ISS Facility Services AS.

- Borettslaget har avtale med Qualified Renhold AS om renhold av fellesarealene.

- GET er leverandør av TV og internett. For bestilling av tilleggskanaler og dekodere, samt bredbåndsinternett, må den enkelte beboer kontakte GET sitt kundesenter.

- Borettslaget har boder til utleie, som administreres av styret.

- Det er fellesvaskeri i borettslaget, som kan benyttes etter retningslinjer.

- Borettslaget har et felleslokale "Storstuen" som kan leies etter avtale, etter avgift fastsatt av styret.

- Medlemskontingenten til OBOS er kr 200 pr. andelsleilighet for 2019.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 75.352,- per 10.09.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 18.075,- per 31.12.2019.

Lånenr: HANBAN-93727000532
Type: Annuitet
Restsaldo: 49.096.090,-
Restløpetid: 9 år 4 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 1,65%
Andel av saldo: 75.342,-
Kapitalkostnader: 727,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

75 342

Andel formue

18 075

Regnskap

Årsresultatet for 2018 viste et overskudd på kr 2 741 771,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2018 kr 9 137 861,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for

Vedtekter / husordensregler

Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer som er andelseiere i boligbyggelaget være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen. Se også vedtekter for retningslinjer vedr. andelseierens og borettslagets vedlikeholdsplikt, samt bygningsmessige arbeider.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:

2018: Overflatebehandling av rekkehusene
2017: To nye grillplasser. Den ene ligger i Mellombølgen 47 A-B, den andre ved Glimmerveien 26-30.
2015-2016: Startet arbeidet med utskifting av callinganlegget
2015: Utskifting av belysning i oppgangene
2014: Oppussing av oppganger
2012-2015 Utskifting av vinduer og balkongdører i blokker og rekkehus. Utskiftingen utføres av DVS Entreprenør som totalleverandør. Noe reklamasjoner gjenstår til 2015.
2012-2013: Enkel overflatebehandling (maling) av fasadene i blokkene. Overflatebehandlingen utføres av Thorendahl AS som totalleverandør
2011-2012: Bygd om til elektrisk oppvarming i rekkehusene og oppvarming via el-kjel for blokkleilighetene og to hybler i Mellombølgen 47. Halvparten av investeringen belastes driften av borettslaget og halvparten belastes de som er omfattet av brenselsregnskapet
2010: Nytt legesenter i forretningsgården
2009: Skiftet ut reduksjonsventiler og hovedstoppekraner
2009: Reparert skorsteiner i Mellombølgen 2 og 6
2008: Nytt tak på utbygget i forretningsgården
2008: Malt rekkehusene
2007-2008: Utbedret balkongtak i blokkene
2007: Nytt brannslokningsutstyr og røykvarslere
2004: Nytt callinganlegg med kamera i blokkene
2003: Byttet ut ødelagte vinduer i blokkene
2003-2004: Nye balkonger i rekkehusene
2001-2002: Byttet piper over tak i blokkene
2001: Nye garasjeporter
1998: Malt kjellere i blokkene
1998-1999: Malt oppganger i blokkene
1998: Malt garasjene i Glimmersvingen
1996-1998: Full rehabilitering av elektrisk anlegg
1993: Malt fasadene i blokkbebyggelsen
1992: Nye tak
1992: Etterisolert endevegger
1992: Nye balkonger i blokkene
1986: Nye vinduer

- I ekstraordinær generalforsamling avholdt 7. mai 2019 ble det fattet vedtak om rehabilitering av felles avløpsrør med strømpeløsning. Dette gjelder også borettslagets bunn- og avtrekksledninger. Rørfornying vil innebære en estimert kostnad på ca. kr 27.742.000,- inkl.mva. I tillegg må man regne med et usikkerhetstillegg på ca. 10 %.

Gjennomsnittlig kostnad (uten usikkerhetstillegg) vil utgjøre ca. kr 48.500 inkl. mva per leilighet. Fellesgjelden er estimert til å øke med i gjennomsnitt ca. kr 40.650,- per leilighet. Iht. styret er det ikke budsjettert med økning i 2020, men felleskostnadene er iht. forretningsfører estimert til å øke med 5 % første året, og deretter vil det i 2023 kunne bli foretatt en inflasjonsjustering. (Budsjettert rente på nytt lån er 2,75 % p.a., som er i tråd med markedets forventninger til utvikling i rentenivået). Arbeidet vil starte i 2020 og total byggetid i borettslaget vil være ca. 2,5 år, estimert byggetid per leilighet er ca. 1 uke. Se forøvrig borettslagets hjemmeside https://www.blaafjellet.no/ for mer informasjon.

Ordinær generalforsamling vil bli avholdt 10. juni 2020. Innkalling vil bli distribuert til andelseierne i slutten av mai 2020. Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Borettslagets husordensregler tillater i utgangspunktet ikke hund, men den nye husleieloven som trådte i kraft 1. januar 2000, åpner muligheten for hundehold. Hund må ikke anskaffes før tillatelse er innhentet etter skriftlig søknad til styret. Søknaden må vedlegges dyreholdserklæringen, og ligger vedlagt i husordensreglene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ab@schalapartners.no eller SMS: 47 45 17 99 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 14 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Anette Borvik

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.