# PERFEKT FØRSTEGANGSKJØP PÅ BJØLSEN, Stavangergata 46 B
2 100 000,-
Kjempefin og lys 1-R med sovealkove I God og moderne standard I Solrik felles takterrasse I Fyring, vv og bredbånd inkl.

VISNING:

3. august mandag kl. 18:30 - 19:00
 • Prisantydning: 2 100 000,-
 • Fellesgjeld: 232 602,-
 • Omkostninger: 15 135,-
 • Totalpris: 2 347 737,-
 • Ligningsverdi: 450 438,-
 • Fellesutgifter: 3230,-

  Fyring og varmtvann, bredbånd, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 1 104,-).
Beregnet totalkostnad:
2 100 000,- (Prisantydning) 232 602,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 332 602,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 347 737,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 18 m²
 • Bruksareal: 18 m²
 • Bruttoareal: 20 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 1
 • Oppholdsrom: 1
 • Byggeår: 1955
 • Gårdsnummer: 222
 • Bruksnummer: 183
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 185744755
 • Sist endret: 02.08.20 12:06
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 64%
  eier sin egen bolig
 • 11%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 71%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 15%
  er gift
 • 59%
  har høyskoleutdanning

 

Oppdragsnummer

19-20-0172

Adresse og matrikkel

Stavangergata 46 B, 0467, Oslo, Gnr. 222 bnr. 183, andelsnr. 21 i Stavangergata borettslag med orgnr. 950167688 i Oslo kommune

Eier

Mathilde Holt

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

BRA/PROM

18 / 18 m²

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1955

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger hadde i 2019 et energiforbruk på 1 510 kWh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal og er opparbeidet med gressplen, prydbusker, diverse beplantning og asfalterte internveier. Ellers finner du felles takterrasser på ca. 38m² og ca. 33m², samt flere felles balkonger. Rett utenfor finner du også Oslo største "hage" Voldsløkka!

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder:
Entré, baderom og stue med åpen kjøkkenløsning og alkove.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod.

Som beboer har du tilgang til fellesvaskeri i kjelleren, samt til felles balkonger og takterrasse. Heis i bygget.

Beliggenhet

Stavangergata 46 er attraktivt beliggende i rolig del av Bjølsen, med alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet. Fra bygården har du gangavstand til Nydalen, Sagene, Torshov og Grünerløkka med alt dette innebærer. Området er kjent for et rikt utvalg av caféer og spisesteder hvor Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Pizza Pancetta, Bjølsen Sushi, Sagene Lunsjbar, Burger restauranten Tiffany`s og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Flere matvarebutikker i nærheten med Kiwi rett utenfor døren, og kun 3 minutter fra leiligheten har du den største av de alle, Meny, beliggende i Bjølsenhallen.

Bjølsen og området rundt er i konstant positiv utvikling og vekst med flere nye kaféer, nisjebutikker og større prosjekter som gagner befolkningen i området. Bydelen kan by på fantastiske grøntområder og her har du idylliske Voldsløkka som nærmeste nabo. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Oslo kommune har også bygget ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka.

Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager er kun noen få minutters gange eller en kort sykkeltur fra leiligheten. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer.

Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. Odeon kinosenter på Storo er landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter.

For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret.

Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 54 (Aker brygge/Kjelsås) og 37 (fra Helsfyr/sentrum) som stopper ca. 2 minutters gange fra gården. Buss 20 (Galgeberg/Skøyen) stopper ca. 5 minutters gange fra gården. Trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate/Sandaker. T-bane linje 4 og 6 i Nydalen. Buss 54 og 37 går hele natten i helgene.

Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Lys og praktisk entré med garderobe

Du ønskes velkommen inn i en lys og praktisk entré med fliser på gulv. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den fine leiligheten med sin smarte planløsning. I entréen har du god oppbevaringsplass i store garderobeskap med speilfronter.

Lys og fin stue med god og moderne standard

Leiligheten holder en gjennomgående moderne standard med lys enstavs parkett og glatte lysmalte overflater. Den store vindusflaten slipper inn godt med lys, samtidig som det er lite innsyn. Vinduet var nytt i 2016, og det er bred vinduskarm til planter og dekor. Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiator. Både fyring, varmtvann og bredbånd er inkludert i felleskostnadene.

Smart adskilt sovealkove

I stuen har du en smart adskilt sovealkove med et lite vindu. De glatte veggflatene er malt i en nydelig mørk blåfarge som står i fin stil med de ellers lyse overflatene. I alkoven har du plass til dobbeltseng (sengen som står der i dag er 120cm bred). God plass til å montere vegghengte skap dersom du ønsker ytterligere oppbevaring.

Moderne, tidløst og fullt utstyrt kjøkken

Moderne og tidløst kjøkken som ligger i en åpen løsning med stuen. God skap- og benkeplass (størrelsen tatt i betraktning) i innredningen som har lyse profilerte fronter og laminert benkeplate. Praktisk med takhøye overskap med belysning under og plater i benkeryggen. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen. Det er også montert komfyrvakt ved platetoppen.

Lyst flislagt baderom med gulvvarme fra 2014

Leiligheten har et lyst og pent flislagt baderom fra 2014. Baderommet har grå fliser på gulv med gulvvarme og hvite fliser på veggene. Baderommet er utstyrt med dusjnisje med skyvedør i plexiglass, servantskap med speil og belysning over, samt gulvmontert toalett. Mekanisk avtrekkventil i himling.

Enkel adkomst til stort fellesvaskeri som ligger i kjelleren (heis i bygget).

Fine og solrike felles uteplasser

Som beboer har du tilgang til flere fine felles uteplasser. Den ene felles balkongen ligger rett utenfor leilighetsdøren! På taket har du også en stor og solrik felles terrasse med hyggelige sittegrupper. Her sitter du høyt, solrikt og med nydelig utsikt over byen og fjorden!

Felleskostnader

Kr. 3 230,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fyring og varmtvann, bredbånd, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 1 104,- av totale felleskostnader.

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget disponerer 8 garasjeplasser i garasjeanlegg i nabogården. Det er styret som administrerer disse plasser etter venteliste, så henvendelser skal skje til styret angående disse.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 450 438 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 621 576 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over syv etasjer samt kjeller. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader forblendet med pussede og malte flater. Takkonstruksjonen er utført i saltaksform utvendig tekket med papp/membran. Leiligheten har slett entredør med kikkehull i brannklasse B30 og lydklasse 35 db. Vinduer med to-lags glass fra 2016.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger byggemelding (uattestert) fra 1951 på hybelbygg. Det foreligger også ferdigattest fra 2014 på nye bad i 232 leiligheter, hybler. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 18 kvm, Bruksareal: 18 kvm, Bruttoareal: 20 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken/alkove og baderom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Utleie er kun tillatt med styrets godkjennelse. Andelseiere som overlater bruk av leilighet uten søknad og godkjenning fra styret ilegges et gebyr på kr. 5 000,-.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Elektrisk gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Garderobeskap på 1,26 meter i entré
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Vegghengte hyller i alkoven
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom
* Røykvarsler tilkoblet felles varslingssystem og brannslukningsapparat
* Felles varmtvann og fyring som er inkludert i felleskostnadene
* Bredbånd fra Obos Opennet AS inkludert i felleskostnadene
* Leiligheten disponer en kjellerbod
* Tilgang til felles balkonger og takterrasser
* Fellesvaskeri i kjelleren
* Heis i bygget

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stavangergata - Endring av trafikkmønster - Detaljregulering
Saksnummer: 201719253 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering

Voldsløkka idrettspark - Bestilling av oppstartsmøte - Idrettsanlegg
Saksnummer: 201814722 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering

Bergensgata 41 - 43 - Riving av bebyggelse
Saksnummer: 201900814 - Byggesak
Status: Ulovlighet konstatert

Bergensgata 41 - 43 - Oppføring av to boligblokker samt ombygging av eksisterende bygg og felles kjeller
Saksnummer: 201816724 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt

Maridalsveien 236 - Påbygg og bruksendring av loft til bolig
Saksnummer: 201700960 - Byggesak
Status: Tilsyn gjennomført

Maridalsveien 242 - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 201911833 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Bergensgata 24 A - Utbygging av loft
Saksnummer: 201915083 - Byggesak
Status: Søknad avslått

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Best. om vann/kloakkledning, tinglyst den 13.05.1953, dagboknummer 301403.
* Rettighet, tinglyst den 23.05.1973, dagboknummer 508589. Rettighetshaver: Mortensen R Konf Fabr As. Leie av næringslokale. Innskudd/engangsbeløp: NOK 70,000. Månedlig leie NOK 1,650. Leie mot innskudd. Bestemmelser om overdragelse av kontrakten. Med flere bestemmelser.
* Fellesobl. for bor. innsk., tinglyst den 27.05.1981, dagboknummer 505299. Beløp: NOK 574.800. Panthaver: Andelseierne i borettslaget.
* Bestemmelse om veg, tinglyst den 16.07.1986, dagboknummer 43069. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 14.05.2004, dagboknummer 33121. Bestemmelse om adkomstrett.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 14.05.2004, dagboknummer 33121. Bruksrett.
* Pantedokument, tinglyst den 10.03.2016, dagboknummer 208293. Beløp: NOK 73.000.000. Panthaver: Handelsbanken.

Rettigheter på andre eiendommer:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 14.05.2004, dagboknummer 33121. Rettighetsgiver: Gnr: 522, bnr: 1 i Oslo kommune. Bestemmelse om garasje/parkering.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 14.05.2004, dagboknummer 33121. Rettighetsgiver: Gnr: 222, bnr: 38, snr: 1-48 og gnr: 222, bnr: 226, snr: 1-57 i Oslo kommune. Bestemmelse om adkomstrett. Bruksrett.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Stavangergata Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950 167 688, og består av 260 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

* Hjemmeside: www.stavangergata.no
* Stavangergata Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med Oslo Renhold og Vedlikeholdservice AS
* Borettslaget har avtale med Toma Security AS om vakthold
* Borettslaget har avtale med Gamle Oslo Servicesentral AS om renhold av fellesarealene
* Borettslaget har 8 garasjeplasser som leies ut etter ventelister
* Fellesvaskeri ligger i kjelleren og skal brukes i henhold til gjeldende regler
* Låsbar sykkelparkering på baksiden av B-inngangen mot barnehagen
* Stavangergata Borettslag får levert fjernvarme fra Hafslund Fjernvarme AS
* Borettslaget har avtale med Obos Opennet AS om bredbåndsleveranse

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HANBA1-83987161933   
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 60 387 660,- 
Andel restsaldo: Kr. 232 602,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 1 104,-
Rest løpetid: 20år 9mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,65%

Andel fellesgjeld

Kr. 232 602,- per 01.07.2020.

Andel formue

Kr. 15 736,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i IF Skadeforsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 10 473 638,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 6 011 874,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 2 982 063,-.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 4 062 833,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2019: Rens ventilasjonsanlegg
2019: El-bil ladeanlegg garasjeplasser
2017: Rehabilitert bunnledninger.
2016: Fasade rehabilitering
2016: Nye vinduer 2.-7.etasje
2016: Rehabilitert tak
2015: Oppussing innvendige korridorer
2015: Nye postkasser
2015: 5 nye andelsleiligheter 2.-6. etasje (tidligere vaskerier)
2015: 9 nye andelsleiligheter 1.etasje A-oppgang
2014: Bad/WC ferdigstilt
2014: 13 nye andelsleiligheter 1.etasje B-oppgang
2012 Elektrisk rehabilitering
2012: Brannvarslingsanlegg installert
2012: Nye porttelefoner
2012: Overgang fjernvarme.
2011: Drenering
2011: Nye avfallsbrønner
2011: Nye boder loft og kjeller
2011: Nytt fellesvaskeri kjeller
2010: Ny heis
2010: Dører/branndører installert
2009: Vedlikehold fyrkjele
2009: Vedlikehold av vinduer
2009: Forprosjekt Obos Prosjekt Bad/WC, fjernvarme, heis, 1. etasje, branndører, m.m.
2008: Nye gulvbelegg og postkasser
2007: Nye gulvbelegg i ganger
2004: Renovering av bad i østfløyen
2003: Utskifting av vinduene i tekstillageret.
2003: Renovering av to bad i 6. og 7. etg i østfløyen
2001: Maling av korridorer og trappeoppganger
2000: Utskifting vinduer i Dagsenteret
2000: Drenering og etterisolering av grunnmur i østfløy

Husdyrhold

Beboerne må søke styret om tillatelse til dyrehold og er selv ansvarlig for at dyret ikke er til sjenanse for andre beboere. Hunder skal holdes i bånd i fellesarealene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rm@schalapartners.no eller SMS: 95 40 45 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,50 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Rebecca M. Madland

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.