#SØRENGA, Sørengkaia 129
5 100 000,-
Sjønær og stilren 2-roms med markterrasse og balkong | Høy standard, ferdigstilt i 2016 | Fyring og Varmtvann inkl.

VISNING:

5. august onsdag kl. 17:00 - 18:00
 • Prisantydning: 5 100 000,-
 • Omkostninger: 136 320,-
 • Totalpris: 5 236 320,-
 • Ligningsverdi: 1 083 215,-
 • Fellesutgifter: 2379,-

  Drift og vedlikehold, TV/bredbånd grunnpakke, A-konto varmtvann og oppvarming, vaktmestertjenester og vakthold, rengjøring av fellesområdet og gartnere for fellesområdet m.m.
Beregnet totalkostnad:
5 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 127 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 100 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 136 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 236 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 52 m²
 • Bruksareal: 53 m²
 • Bruttoareal: 61 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 2016
 • Gårdsnummer: 234
 • Bruksnummer: 105
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 186128246
 • Sist endret: 28.07.20 10:50
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 69%
  eier sin egen bolig
 • 81%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 25%
  er barnefamilier
 • 32%
  er gift

 

Oppdragsnummer

55-20-0147

Adresse og matrikkel

Sørengkaia 129, 0194, Oslo, Gnr. 234 bnr. 105 snr. 6 orgnr. 917950334 i Oslo kommune

Eier

Tor Fredrik Eriksen Muriel Marisa K Bruchhage

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringskart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

53 / 52 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet
 

Byggeår

2016

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 3.500 kwh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 5 583 kvm, Eierform: Eiet tomt

Felles tomt for sameiet beplantet med trær, prydbusker, blomster og plen. Internveier med betongdekke, samt sittegrupper og sykkelparkering. Sameiet har også en fantastisk takterrasse med 360 graders utsikt og sol hele dagen til bruk for beboerne. Ellers er det felles kajakkrom med lettvint tilgang til av- og påstigning. Årlig leie for kajakkplass er kr. 1.200,-. Selger har to kajakker som kan følge salget etter avtale.

Beliggenhet

Attraktivt og sjønært beliggende i den nye Fjordbyen, med sjø, parker og havnepromenade i umiddelbar nærhet.

Ellers har området kort vei til alt av servicetilbud, samt et pulserende kulturliv med blant annet det nye Munch-museet, Den Norske Opera og et godt utvalg av restauranter, puber og kafeer. Deichmanske hovedbibliotek er nå åpnet i Bjørvika. Munch-museet er planlagt ferdigstilt i 2020.

På havnepromenaden på Sørenga finner du blant annet Bun`s Burger, meksikanske Coyo, Seaport, Mirabel, Paradis gelateria, Hakkaiza, Wright Corner Pub, og Dock Espressobar. Helt ytterst på Sørenga, i umiddelbar nærhet til boligen, finner man Sjøbadet. Sjøbadet er et stort og åpent rekreasjonsområde med sitteplasser, stort basseng og eget barnebasseng. I midten av området finner man også sentralparken, områdets grønne lunge.

På Sørenga finner man to barnehager. Nærmeste matbutikker er en stor og innholdsrik Rema-1000 eller Coop Prix med søndagsåpent som begge ligger i nabobygget. Ellers kort vei til offentlig kommunikasjon, med buss nr. 85 som stopper på Sørenga. Ved Ladegården kan man ellers hoppe på buss nr. 32 og 74. St. Halvards plass med trikkelinje 18 og 19, samt buss nr. 34, 70 og 73 ligger også like ved. Det er også noen minutters gange til Oslo S med alle kollektivmuligheter.

Dersom man ønsker aktiviteter i vannet på sommerstid, kan man enkelt gå i badebukse ned til sjøbadet, eller gjøre som mange av naboene; skaffe en kajakk og ta seg en padletur! Med kajakken er du en kort padletur unna øyene i Oslofjorden.

Det er kort vei til Vannspeilet, Middelalderparken og ikke minst Ekeberg med skogen som rekreasjonsområde og skulpturparken for kulturelt påfyll.

Entré

Leiligheten har adkomst via privat inngangsdør med kodelås. Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med denne stilrene boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med knagger for å henge fra seg yttertøy. Veggene er holdt lyse og gulvet er belagt med pen 1-stavs parkett.

Stue

Stuen er lys med pen 1-stavs parkett på gulv og vindusflater som strekker seg hele veien fra gulv og opp til himling. Størrelsen gjør det mulig å innrede med flere sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Stuen er praktisk tilknyttet en innvendig bod.

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store døren, så blir hele boligen forlenget med en privat og herlig markterrasse på hele 10 kvm! Her får du sol fra ca. 11:30-17:00 på sommerstid. Du har meget god plass til sittegruppe, grill og beplantning, så du kan nyte solrike dager med gode venner. Det er tillatt å bruke elektrisk grill og gassgrill og terrassen er vendt mot sydvest.

Kjøkken

Tidløst og stilrent Sigdal kjøkken som har innredning med hvite, glatte fronter og benkeplate i heltre med nedfelt oppvaskkum. Over kokesonen er det installert ventilator. Du finner hvitevarer som komfyr med nedfelt platetopp og frittstående kjøleskap med fryser.

Bad

Delikat og flislagt baderom fra byggeår med gulvvarme og stilren innredning. Baderommet inneholder toalett, dusjhjørne med innfellbare glassdører, servant med skuffeseksjoner under, og speilskap. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet.

Soverom

Rommet er lyst og pent med god plass til en stor dobbeltseng med nattbord på hver side. I tillegg til tilhørende garderobeløsning, er det plass til ytterligere oppbevaringsmøbler eller eventuelt en kontorpult. Vinduet vender mot den rolige kanalen, og sikrer en god natts søvn.

Videre har hovedsoverommet utgang til boligens nordøstvendte balkong på 3 kvm. Her er det plass til et hyggelig cafésett, så du kan nyte morgensolen fra ca. 09:00-11:00. Balkongen og rommet vender mot den rolige kanalen, så her er det stille og fredelig.

Felleskostnader

2.379,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, TV/bredbånd grunnpakke, A-konto varmtvann og oppvarming, vaktmestertjenester og vakthold, rengjøring av fellesområdet og gartnere for fellesområdet m.m.

Herav:
Fjernvarme Akonto kr. 520,-
Felleskostnader kr. 1.859,-

Per 01.07.2020 har selskapet avtale med Telenor som leverer TV/bredbåndstjenester.

Avregning av fjernvarme og vannforbruk leses av etter et års forbruk av ISTA. De sender en avregning knyttet til hver enkelt leilighet sin måler som beregnes mot a konto beløp per mnd.

Felleskostnadene er fordelt 30 % flatt og 70 % etter areal/brøk i henhold til vedtektene.

Etasje

1 etasje

Garasje / Parkering

Sameiet har 85 parkeringsplasser som er tinglyst som en ideell andel på seksjoner i sameiet. Det kan være mulig å leie parkeringsplass privat av seksjonseierne som ikke bruker sine plasser. Det er også mulig å leie parkeringsplass på sørenga Q-Park.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 083 215 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 899 574 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Grunnmur i støpt betong. Armerte betongdekker i elementer. Bærende konstruksjon i betong/stål innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull, i henhold til forskrifter som var gjeldende da bygningen ble oppført, innvendig kledd med plater, utvendig med teglsteinsforblending, fasadeplater, trepanel, pusset og malt fasade. Yttertak i betongkonstruksjon antatt tekket med papp/folie. Vinduer med isolerglass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 03.02.2014 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 61 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, stue/kjøkken og soverom.
Sekundærrom: 1 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Boligen disponerer i tillegg en bod i 1. underetasje på ca. 3 kvm og en bod i 2. underetasje på ca. 5 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Den enkelte sameier rår som en eier over seksjonen og har full rettslig råderett over sin seksjon, herunder rett til overdragelse, utleie og pantsettelse, med mindre noe annet følger av lov eller disse vedtektene.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med vannbåren gulvvarme i entre, gang, stue/kjøkken og soverom. Varmekabler på badet.

For å sikre godt innemiljø er det viktig med utskifting av luft med ett godt fungerende
ventilasjonsanlegg. Boligen har balansert ventilasjonsanlegg.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål, kontor og bevertning etter bestemmelsene i S-4099.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2012/263727-4/200 Best. om adkomstrett 02.04.2012
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:534 Bnr:7
gjelder gangatkomst/rømningsveier
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-234/105
Gjelder denne registerenheten med flere

2012/263727-9/200 Erklæring/avtale 02.04.2012
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:103
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold.
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-234/105
Gjelder denne registerenheten med flere

2012/263727-10/200 Erklæring/avtale 02.04.2012
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:104 Snr:1-117
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-234/105
Gjelder denne registerenheten med flere

2012/263727-11/200 Erklæring/avtale 02.04.2012
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:105
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-234/105
Gjelder denne registerenheten med flere

2012/263727-12/200 Erklæring/avtale 02.04.2012
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:106
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-234/105
Gjelder denne registerenheten med flere

2012/263727-13/200 Erklæring/avtale 02.04.2012
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:107
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-234/105
Gjelder denne registerenheten med flere

2012/263727-14/200 Erklæring/avtale 02.04.2012
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:108
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-234/105
Gjelder denne registerenheten med flere

2012/263727-15/200 Erklæring/avtale 02.04.2012
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:109
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-234/105
Gjelder denne registerenheten med flere

2012/263727-16/200 Erklæring/avtale 02.04.2012
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:110
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-234/105
Gjelder denne registerenheten med flere

2012/263727-17/200 Erklæring/avtale 02.04.2012
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:534 Bnr:7
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-234/105
Gjelder denne registerenheten med flere


2015/502121-1/200 Best. om adkomstrett 05.06.2015
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:102
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:103 Snr:1-95
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:104 Snr:1-117
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:107
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:108
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:109 Snr:1-120
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:110 Snr:1-129
Kjøreatkomst, gangatkomst, lek/opphold, bruksrett til regulert fellesareal
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-234/105
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/801689-6/200 Erklæring/avtale 03.09.2015
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:534 Bnr:7 Snr:1
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:534 Bnr:7 Snr:2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:534 Bnr:7 Snr:3
Bestemmelse om rømningsvei
Overført fra: 0301-234/105
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/830993-1/200 Erklæring/avtale 13.09.2016
Areal regulert til gangvei, fortau, friområde- park og torg skal være åpne for allmennheten
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: 0301-234/105
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sørenga 7 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 917 950 334. Sameiet ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune og består av 122 boligseksjoner og 5 næringsseksjoner.

Sameiet har hjemmeside med nyttig informasjon, se: http://sorenga.com/sorenga7/

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ikke langsiktig gjeld.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP1619586

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt sålenge det ikke er til sjenanse for andre beboere.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: : Vaskemaskin på badet. Stringseksjon ved kjøkkenboden, i gang og på soverom. Hvit lampe over spisebord.

Selger har to kajakker som kan følge etter avtale.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Skjeggkre ble funnet oktober 2019 i sameiet, og det ble observert skjeggkre vår 2020 i leiligheten. Feller ble satt ut og det ble ikke fanget dyr etter 10 dager.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80% av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12.000,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Eiendomsmeglerfullmektig
Henrik Stråkander

Ansvarlig megler:
Mats Ergo

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.