# KEYSERLØKKA, Eindrides vei 6
3 300 000,-
Lys, fin 1(2)-roms hjørneleil. med mye potensial | Balkong vendt mot grøntområde | Separat kjøkk.| Oppussingsobjekt

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 300 000,-
 • Fellesgjeld: 290 468,-
 • Omkostninger: 15 635,-
 • Totalpris: 3 606 103,-
 • Ligningsverdi: 812 354,-
 • Fellesutgifter: 3137,-

  Forretningsfører, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, kabel-tv, felles byggforsikring, vaktmestertjenester, nedbetaling av lån m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 300 000,- (Prisantydning) 290 468,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 590 468,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 500,- (Medlemsskap BRL) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 635,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 606 103,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 43 m²
 • Bruksareal: 43 m²
 • Bruttoareal: 48 m²
 • Etasje: -1
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1952
 • Gårdsnummer: 128
 • Bruksnummer: 41
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 185136177
 • Sist endret: 10.08.20 11:42
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 81%
  eier sin egen bolig
 • 94%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 95%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 35%
  er barnefamilier
 • 18%
  er gift

 

Oppdragsnummer

17-20-0100

Adresse og matrikkel

Eindrides vei 6, 0575, Oslo, Gnr. 128 bnr. 41, andelsnr. 6 i Keyserløkka sør borettslaget med orgnr. 950158328 i Oslo kommune

Eier

Lars Varden

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja - Borettslaget praktiserer forkjøpsrett. Denne paralellvarsles og avklares raskt etter salg.

BRA/PROM

43 / 43 m²

Antall soverom

1
 

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1952

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 32 127 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Pent opparbeidede fellesarealer som er beplantet med busker, trær og plener. Asfalterte internveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

IN-ordning: Borettslaget har ikke IN-ordning.
Sikringsordning: Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Beskrivelse

Velkommen til Eindrides vei 6, en lys og fin 1(2)-roms hjørneleilighet med arealeffektiv planløsning og sentral beliggenhet i Keyserløkka. Videre ligger leiligheten i byggets underetasje og tilhører et veldrevet borettslag. Leiligheten har behov for modernisering/oppussing og det er gode muligheter for å forme sin egen drømmeleilighet.

Her bor du med alt av parker, service- og kollektivmuligheter like utenfor døren, samtidig som du kan trekke deg tilbake i fredelige omgivelser.
- Lys og fin stue med Jøtul peisovn
- Mulighet for å gjøre om til 2-roms (se alternativ planløsning)
- Sydvestvendt balkong, vendt mot grøntområde
- Leiligheten disponerer 3 boder
- Kabel-tv inkl.
- Borettslaget har egne parkeringsplasser til leie
- Kort vei til parker, kollektivtilbud, utallige serveringssteder, butikker, sentrum m.m.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets -1 etg./underetasje og består av: Entré/gang, bad/wc, kjøkken, alkove og stue. Utgang fra stue til sydvestvendt balkong.

I tillegg disponerer leiligheten tre boder markert med nr. 106. Bodene har følgende størrelse:
- En bod i kjeller på ca. 4.5 m².
- En bod i underetasjen på ca. 1 m².
- En bod på loft med gulvareal på ca. 6 m².

Felles sykkelbod vegg i vegg med leiligheten.

Beliggenhet

Keyserløkka er et boligstrøk og grøntområde i bydel Grünerløkka i Oslo. Flotte trær på grøntområdene og trær som en del av utsikten gir en opplevelse av natur midt i byen. Her er også barnevennligheten svært høy med flere lekeplasser på området. Idylliske Hasleparken er også et godt bidrag til små som store.

Kollektivtrafikk
Kollektivtilbudet er godt, med bussforbindelser både i Økernveien og Grenseveien, og nærhet til både Hasle og Carl Berners plass T-banestasjoner, samt Tøyen jernbanestasjon få minutter unna. Trafikknutepunktet Carl Berners plass har i tillegg trikk- og busstilbud med ruter til de fleste deler av byen. Det gjelder også flybussen.

Servicetilbud på Hasle, Carl Berner og sjarmerende Lille Tøyen Kolonial
Dagligvarebutikk på Keyserløkka, foruten kort avstand til Carl Berners plass med Prix, Kiwi og apotek. Videre kan du finne et ytterligere servicetilbud på Hasle Torg som Baker Hansen, Coop Mega, Vinmonopol, Floriss, Sushi Bar m.m. Hovin har også en stor Kiwi butikk samt Rema 1000. Den nye bebyggelsen på Hovin kan også tilby en Sushi bar. For mange er den sjarmerende Lille Tøyen Kolonial et trivelig oppholdssted i nærområdet, kun en liten rusletur unna.

Turområder
Gangavstand til bl.a. Tøyenbadet/- parken, Ola Narr, Botanisk Hage, Sofienbergparken og evt. Grünerløkka med gode rekreasjonsmuligheter som Akerselva. Grünerløkka har et yrende folkeliv og kan tilby fritidstilbud som kino, shopping, treningssenter, kafé- og uteliv m.m. Øyafestivalen har etablert seg i Tøyenparken, som ligger rett ved Keyserløkka. Vil du oppholde deg i umiddelbar nærhet er Hasleparken nærmeste nabo. Her får du panoramautsikt over Barcode-området, Holmenkollen og resten av Oslo.

Entré

Praktisk og romslig entré med plass til å henge fra seg yttertøy i hverdagen. Entréen har lysmalte veggflater og originalt tregulv. Dørtelefon med tale- og lyttefunksjon er plassert ved inngangsdøren.

Stue

Stuen oppleves som lys og luftig grunnet de store vindusflatene. Her er det enkel å møblere med plass til tv-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. Vedovn i stue som bidrar til varme og hyggelig atmosfære. Piper ble rehabilitert i 2013 i regi brl. Fra stue er det utgang til en hyggelig balkong, vendt mot grøntområde.

Kjøkken

Leilighetene har separat kjøkken og innredning med slette overflater. Fliser over laminat benkeplate, heltre benkeplate og oppvaskbenkebeslag med to kummer. Enkelt kullfilter vifte over komfyr. Kjøkkenet er utstyrt med frittstående komfyr og kjøl/frys. Varmtvannsbereder på 116 L. fra 2004.

Bad

Flislagt bad rehabilitering i regi brl. 2004. Baderom består av; dusjhjørne med innfellbar glassdør og forheng (en dør plassert i kjelleren) og bl.batteri (mangler dusjhode), frittstående toalett, innredning med servant, speil og lys. Badet har opplegg for vaskemaskin. Det er lagt varmekabler på badet, men pr. i dag er det brudd/jordfeil på varmekablene. (Se under punkt "Løpende kostnader").

Balkong

Hyggelig sydvestvendt balkong med utgang fra stue. Balkongen ligger vendt ut mot fellesarealene og byr således på flott utsyn -varierende etter årstidene. Her har du god plass til balkongmøbler. Balkongen har betongkonstruksjon og glass/frostet glass utførelse. Det er lys og stikkontakt på balkongen.

Sovealkove

Leiligheten har en koselig sovealkove med originalt tregulv, lysmalte veggflater og et vindu som gjør det hele lyst og trivelig. Alkoven har plass for sengeløsning. Boligen har for øvrig god lagringsplass med blant annet innebygdskap i entréen og tre disponible boder.

Felleskostnader

3 137 pr. mnd. Forretningsfører, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, kabel-tv, felles byggforsikring, vaktmestertjenester, nedbetaling av lån m.m.

Etasje

-1 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har egne parkeringsplasser til leie. Dersom du ønsker plass, ta kontakt med styret på epost: solvi.paulsen@aller.com (Sølvi Paulsen). Leie av p.plass koster kr 150,-/mnd. Ved overtagelse/endring leietager av P-Plass betales et administrasjonsgebyr til OBOS av den som tar over plass.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 812 354 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 924 475 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.
 

Byggemåte

Boligblokk oppført i 1952. Grunnmur i støpt betong. Yttervegger i støpt betong/murverk, utvendig pusset og malt De fleste fasader i borettslaget er etterisolert/rehabilitert. Takkonstruksjon i tre, tekket med takstein. Det er utført rehabiliteringsarbeider på takene. Etasjeskillere i støpt betong. Vinduer i trekarmer med 3-lags isolerglass fra 2012. Balkongdør i trekarmer med 3-lags isolerglass fra 2012. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Takstmann Per Køste, datert 14.07.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 20.04.1955 for eiendommen.  Det foreligger også:
- Utskifting og oppføring nye balkonger 2013
- Rehab våtrom 2005
- Installasjon av brannalarmanlegg 2010
- Utvidelse av loft 2015
Dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 43 kvm, Bruttoareal: 48 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen dersom:
- andelseieren selv eller en person som nevnt i borettslagslovens § 5-6 første ledd nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseier kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opptil tre år,
- andelseieren er en juridisk person,
- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner,
- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen,
- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapsloven.
Godkjenning kan i disse tilfellene bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

Fremleie av leiligheten må godkjennes av styret, og kan tillates i inntil ett år om gangen etter begrunnet søknad. Andelseieren må selv ha bodd i leiligheten i minst ett av de siste to årene før søknad om overlating av bruk kan sendes inn.

Oppvarming

Leiligheten har elektrisk oppvarming, samt vedovn i stue. Det er lagt varmekabler på badet, men pr. i dag er det brudd/jordfeil på varmekablene, for mer informasjon se under punkt "Løpende kostnader".

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Til info:
Det ble 15.juli utført en rapport fra M-tek som viser at varmekablene på badegulvet er defekte og ikke lar seg reparere (se vedlagt rapport og prisoverslag for nye varmekabler fra M-tek).
Det vil koste Kr. 44 574,- eks. mva å legge nye varmekabler og fliser på gulvet.
Dette er meldt inn til forsikringsselskapet til borettslaget av selger. Det ble bekreftet fra forsikringsselskapet 22.Juli at de vil dekke utbedringen basert på prisoverslaget gitt av M-tek + kostnaden for rapporten kr. 4.000,- som selger allerede har betalt. Det vil bli opp til kjøper av leiligheten om de vil at forsikringsselskapet dekker nytt badegulv minus egenandel på kr. 10.000,- eller om kjøper ønsker en kontanterstatning minus egenandel på kr. 10.000,-. Ettersom selger har betalt for kostanden for M-tek rapporten blir den faktiske kostanden for en kjøper kun kr. 6.000,- i egenandel.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2864 av 14.05.1986. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser (datert 03.07.2020) ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

1991/28186-3/105  Hjemmel til eiendomsrett  
06.06.1991 
Vederlag: NOK 4.236.030
KJØPER:Keyserløkka Sør Borettslaget  
Org.nr: 950158328
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1954/15945-1/105  Bestemmelse om veg  
01.12.1954 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:128 Bnr:38  

1959/1008-1/105  Best om garasje/parkering  
29.01.1959 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1964/15008-1/105  Erklæring/avtale  
13.11.1964 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
 
1976/21437-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
30.09.1976 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:128 Bnr:38  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Korrekt dok.nr. er iht gammel grunnbok og pantebokskopi: 21447/1976
 
1978/6031-1/105  Fellesobl. for bor.innsk.  
15.03.1978 
BELØP: NOK 774.900
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1086915
Registreringsfeil. Gjeninnført ved retting etter tingl. § 18. 19.03.2015, BRN
 
1979/24617-1/105  Skjønn  
28.09.1979 
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/892605-1/200  Pantedokument  
17.10.2014 
BELØP: NOK 95.600.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/252218-1/200  Fellesobl. for bor.innsk.  
19.03.2015 
BELØP: NOK 4.500
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1086915
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse
av FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. 6031/1978
 
Grunndata
1950/2413-1/105  Registrering av grunn  
24.02.1950 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:128 Bnr:1
 
1952/4480-1/105  Registrering av grunn  
17.04.1952 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:128 Bnr:45
 
1955/2807-1/105  Registrering av grunn  
23.02.1955 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:128 Bnr:51
 
1955/990214-1/105  Sammenslått med denne matrikkelenhet:  
16.08.1955 
gnr 128 bnr 49
 
1959/5222-1/105  Registrering av grunn  
09.05.1959 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:128 Bnr:67
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 189 andelsleiligheter. Keyserløkka Sør Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950 158 328. Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt. Revisjonen er utført av PricewaterhouseCoopers AS.
- Borettslaget har inngått ny avtale med Get om TV og bredbånd.
- Keyserløkka Sør Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste og renhold av fellesarealene med Øvre Romerike Drift.
- Borettslaget har egne parkeringsplasser til leie. Dersom du ønsker plass, ta kontakt med styret på epost: solvi.paulsen@aller.com (Sølvi Paulsen). Leie av p.plass koster kr 150,-/mnd. Ved overtagelse/endring leietager av P-Plass betales et administrasjonsgebyr til OBOS av den som tar over plass.
- Fellesvaskeriene er i Einars vei 8, 23, 30, og skal brukes i henhold til gjeldende regler. Prisen er for tiden kr 40,- for 3- 4 timer, som betales på automat.
Se borettslagets hjemmeside for mer info: http://keyserlokka-sor.no/0064

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 290.468,- pr. 03.07.2020.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 19.847,- pr. 31.12.2019.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: HANBA1-93727000338
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 03.07.2020: 1,65% pa.
Restløpetid: 22 år 3 mnd.
Saldo per 03.07.2020: 76.645.999,-
Kapitalkostnader: 1.301,-

Fellesgjelden er flytende fordelt på hele arealet i boligselskapet. Ved arealutvidelser vil forholdet mellom felleskostnader, renter og avdrag forskyves for samtlige andeler/seksjoner. Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

290 468

Andel formue

19 847

Forsikring

W.R.BERKLEY INS.NORWAY NU Polisenummer: 103430.1.

Regnskap

Inntekter
Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 11 345 682. Dette er kr 943 682 høyer enn budsjettert og skyldes i hovedsak andre inntekter. Andre inntekter består i hovedsak av salg fellesarealer og utleie Villa Solhaug.

Kostnader
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 5 699 426.

Resultat
Årets resultat på kr 4 051 853 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

- Hver andelseier kan bare eie en andel, og kun fysiske personer kan være andelseiere.
- Se vedtekter for andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, samt retningslinjer for bygningsmessige arbeider.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
 

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering
- 2018 Nye brannslukningsapparater
- 2017 Defekte røykhatter demontert
- 2017 Nytt kjøkken og bad Villa Solhaug
- 2017 Drenering Villa Solhaug
- 2016 Radonanalyse
- 2015 Rens ventilasjonsanlegg

Kjente vedlikeholdsoppgaver og oppgraderinger som skal gjennomføres:
- Utbygging av vaskeri i Einars vei 31: Det gamle vaskeriet er av generalforsamlingen besluttet nedlagt og bygge leilighet som skal borettslaget skal selge. Utbyggingen har blitt veldig forsinket på grunn av problemer i anbudsprosessen med ulike leverandører. I april i år ble det inngått avtale med leverandør, og utbyggingen startet etter påske. Det er planlagt ferdigstillelse i løpet av november.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold tillates i henhold til lover og forskrifter for dyrehold.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,60 % av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 6 900,-, markedspakke kr. 14.990,-, sikkerhetsstillelse kr. 989,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Torfinn Sørvang

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.