#TANUM/SLEPENDEN, Rugdefaret 6C
6 100 000,-
Pent og familievennlig rekkehus o/3 plan | Solrik terrasse/hage | Rolig og barnevennlig | Kort vei til Sandvika og Oslo

VISNING:

9. august søndag kl. 11:30 - 12:30 10. august mandag kl. 16:30 - 17:30
 • Prisantydning: 6 100 000,-
 • Fellesgjeld: 168 964,-
 • Omkostninger: 161 320,-
 • Totalpris: 6 430 284,-
 • Ligningsverdi: 1 280 442,-
 • Fellesutgifter: 4250,-

  Drift og vedlikehold, kabel-tv, bredbånd, forretningsfører, felles forsikringer, festeavgift, nedbetaling gjeld, kommunale avgifter, snørydding/gressklipping m.m.
Beregnet totalkostnad:
6 100 000,- (Prisantydning) 168 964,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 268 964,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 152 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 100 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 161 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 430 284,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Rekkehus
 • Primærrom: 125 m²
 • Bruksareal: 125 m²
 • Bruttoareal: 143 m²
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1962
 • Gårdsnummer: 119
 • Bruksnummer: 25
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 186548437
 • Sist endret: 01.08.20 09:30
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 95%
  eier sin egen bolig
 • 96%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 87%
  har bolig på over 120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 55%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

17-20-0093

Adresse og matrikkel

Rugdefaret 6C, 1341, Slependen, Gnr. 119 bnr. 25 snr. 76 orgnr. 975433609 i Bærum kommune

Eier

Elisabeth Petersen og Karl Kristian Forfang

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

125 / 125 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Rekkehus

Byggeår

1962

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 51 900 kvm, Eierform: Festet fellestomt
Tomten er fellesareal.

Fra stuen er det adkomst til en stor terrasse og hage med hyggelig utsyn og gode solforhold. På fremsiden av huset er det felles uteområde for boligene i rekken. På sameiets fellesområder er det lekearealer, fotballbane, ballplass/skøytebane og akebakker til glede for store og små.

Felles, festet tomt: 51 900 m². Sameiet fester tomten av Berit Lunde / Wenche I. Karlshaugen i 99 år fra 01.07.1959. Sameiet overtar festekontrakt utstedt av Rebekka Pettersen til Ræverud Borettslag (som ble oppløst i 1984) datert 4. mars 1960 på gnr. 119, bnr. 25 i Bærum. Festeavgiften for 2019 er kr. 478 817,-, reguleres hvert 10. år neste gang i 2021. Utløper år: 2058. Etter festekontraken kan bortfester kreve at det innløses 2 mål i året. Det er uenighet mellom bortfester og fester ifm. utløsningssum. Se festekontrakt som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til et flott rekkehus, beliggende i et populært og barnevennlig område på Tanum/Slependen. Stor og solrik hage/terrasse med supre solforhold. Området har idylliske grøntområder og flotte lekeplasser - en drøm for barnefamilier! Kort vei til Sandvika sentrum og Oslo.

- Familievennlig planløsning
- Stor uteplass med terrasse og hagedel
- Boligen er pusset opp i 2017 og holder en god standard
- Gode innvendige lysforhold
- Flott stue med peisovn fra 2017
- Kvik-kjøkken fra 2017 med integrerte hvitevarer
- Lekkert bad fra 2017 med våtromsbevis (se tilstandsrapport)
- Tre soverom i 2. etg
- Kjellerstue, disponibelt rom (benyttes som soverom) og vaskerom/bod i U. etg
- Ny kledning og tak i 2017
- Skjermet og fredelig
- Veldrevet sameie
- Kabel-tv og bredbånd inkl.
- Nærhet til strender og Vestmarka med turstier og skiløyper

Innhold

Boligen ligger over 3 plan i U.- , 1.- , og 2. etasje.

U. etg inneholder: Innredet rom/kjellerstue, disponibelt rom (benyttet som soverom), samt vaskerom/bod.
1. etg inneholder: Entré, kjøkken og stue med adkomst til terrasse/hage.
2. etg inneholder: Trapperom/gang, bad og 3 soverom.

Beliggenhet

Rekkehus beliggende i et rolig, familievennlig og meget populært boligområde mellom Slependen og Tanum. Rugdefaret er en trafikkstille vei og eiendommen er en del av Ræverud sameie, som har et aktivt og positivt bomiljø - en drøm for barnefamilier med store friområder rundt bebyggelsen og et hyggelig nabolag.

Sameiet har egen komité som blant annet arrangerer felles 17. mai-feiring og julegrantenning i desember. Dette er et svært populært arrangement for mange av sameiets beboere.

I akebakkene, på lekeplassen, skøytebanen, ballplassen og på fotballbanen samles store og små året rundt. Noen minutters kjøring fra boligen venter Vestmarka med preparerte langrennsløyper/lysløyper og alpinanlegget Kirkerudbakken på vinterstid.
På Kalvøya/Kadettangen finner du flotte badestrender om sommeren. I sommerhalvåret er det fine forhold for fiske, krepsing og bading i Vestmarka og for turer i Tanumskogen.

Idrettslaget Jardar er viktig for mange av nærområdets barn og ungdommer, og er en fin arena for sosialt og aktivt miljø. Idrettslaget tilbyr breddeidretter fra lav alder, både sommer og vinter.

Det er kun ca. 10 minutters gange til Slependen togstasjon med hyppige avganger inn til Oslo og ca. 2 minutters gange til bussholdeplass i Tanumveien. Videre er det få minutters gange til dagligvareforretninger, legekontor, barnehager, Tanum barneskole og Bjørnegård ungdomsskole. Kun få minutter med bil til Sandvika sentrum med et rikt utvalg av butikker, hyggelige kafeer, kino, kulturhus, teater og restauranter. På Sandvika storsenter er det gode shoppingmuligheter.

Stue

Romslig og flott stue med plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisebord og annet ønskelig møblement. Sentralt i rommet er det også etablert en koselig peisovn (montert i 2017) som gir god og lun varme. Rommet er gjennomgående til kjøkkenet, med en lekker glassvegg ved trappen, som skiller rommene, og samtidig gjør at lyset kommer inn fra begge sider. Fra stuen er det også adkomst til terrasse/hage gjør rommet ekstra luftig.

Kjøkken

Stilren Kvik-innredning fra 2017 med hvite, slett fronter og sort benkeplate av laminat. God skap- og benkeplass. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett-greps armatur. Glassplate og stikkontakt over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; induksjonstopp med integrert ventilator, med avtrekk ut av bygget fra NEFF, komfyr og oppvaskmaskin fra Siemens, samt kjøleskap med frysedel.

Terrasse og hage

Fra stuen er det adkomst til en stor markterrasse og hagedel. Markterrassen er på ca. 17 kvm med god plass til diverse utemøblement med sittegruppe, grill, planter etc. Det er montert markise. Uteplassen er sydvendt med supre solforhold på sommerstid, samt koselig utsyn over nabolaget. Hagen er pent opparbeidet med gressplen. Inngangspartiet på andre siden av huset er asfaltert.

Bad

Lekkert flislagt bad fra 2017 med varme i gulv og downlights i himling. Servantinnredning med skuffer under, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra HansGrohe, samt speilskap med belysning og stikkontakt over. Dusjhjørne med to-grepsarmatur fra HansGrohe. Vegghengt toalett. Mekanisk avtrekksvifte på vegg med avtrekk ut av bygget. Det foreligger Våtromsbevis på badet om innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF, og er sammenhengende forsikret i 4 år. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Soverom 1

Pent og romslig soverom som med god plass til dobbeltseng, nattbord og øvrig møblement. God oppbevaringsplass i garderobeskap med hvite front og speilfront. Alle soverommene er vendt ut mot rolige omgivelser.

Soverom 2

Flott soverom med mange innredningsmuligheter og god plass til stor seng, skrivepult, kommode eller annet ønskelig møblement.

Soverom 3

Dette er også et lyst og trivelig soverom som egner seg godt som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor.

Kjelleretasje

I denne etasjen finner vi et hyggelig oppholdsrom som egner seg godt som en tv-stue eller som et leke-/hobbyrom for barna. Her kan man innrede etter eget ønske og behov. Det er også et disponibelt rom med vindu, som i dag er innredet som soverom. Her er det plass til seng, skrivepult, skap og annet ønsket møblement. Det er også et vaskerom/bod med god lagringsplass, varmtvannsbereder på 115 liter fra ca. 2000, samt opplegg for vaskemaskin. Kjelleretasje ble innredet/pusset opp i 2017/18.

Trapperom og entré

I 2. etasje er det et romslig trapperom med oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe. I 1. etasje finner vi en innbydende entré med plass til å henge opp yttertøy og sette fra seg sko. Vanlig ringeklokke.

Overflater

Gulv: Originale, lakkerte tregulv i oppholdsrom. Laminat i entré og i U.etg, samt betong på vaskerom/bod. Fliser med gulvvarme på baderom. Alle overflater er oppgradert i 2017.
Vegger: Malte overflater som ble gipset/sparklet og malt i 2017.
Tak: Malt himling med trepanel som ble malt i 2017. Downlights på kjøkken, bad, samt i kjellerstue.
Trapp: Malt tretrapp mellom etasjene. Glassplate som vegg.
Utendørs: Ny kledning på fasader og nytt tak i 2017 i regi av sameiet.

Felleskostnader

4 250 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-tv, bredbånd, forretningsfører, felles forsikringer, festeavgift, nedbetaling gjeld, kommunale avgifter, snørydding/gressklipping m.m.

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke garasje/parkeringsplass til boligen. Dersom en garasjeeier ønsker å selge sin plass (utenom dersom den selges sammen med boligen) har sameiet forkjøpsrett. Medlemmer som ikke har garasje fra før, har prioritet. Ved overdragelse skal prisen fastsettes ved pristakst av Bærum Prisnemnd. Se forøvrig §8 i garasjevedtektene. 

Gateparkering og parkering på sameiets fellesområder etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 280 442 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 609 590 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse følger vedlagt.

Byggemåte

Bolig over tre etasjer, oppført i 1962. Boligen har støpt gulv mot grunn og grunnmur av betong. Bærende vegger og etasjeskillere av trekonstruksjoner.
Yttervegger over 1. etasje av trekonstruksjoner med utvendig liggende og stående kledning. Tak av trekonstruksjoner tekket med papp/shingel (ikke nærmere besiktiget). Tak tekket om i 2017 i regi av sameiet. Drenering rundt boligene utført i regi av borettslaget i 2019. Boligen har entrédør med glassfelt. Branndør i kjeller. Vinduer fra 2017 og 2006 med to-lags glass og karmer/rammer av tre. Balkongdør fra 2006 med to-lags glass og karmer/rammer av tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 02.03.1965 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Kjeller bygget ut og større vindu satt inn - dette er det ikke søkt om. Kjellerne i dette sameiet var betegnet som "råkjellerere" da husene var ferdigstilt på begynnelsen av 1960-tallet. I nyere tid er kjellerne tatt i bruk som boligareal, de fleste har innredet og omgjort uten byggemelding til kommunen/uten at nødvendig godkjennelse er gitt, dette gjelder også for denne seksjonen. Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid.

Boligens areal

Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 125 kvm, Bruttoareal: 143 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, disponibelt rom (benyttet som soverom) og vaskerom.
Bruttoareal: 47 m².
Kjeller bygget ut og større vindu satt inn på det disponible rommet. Det opplyses om at dette ikke er søkt om eller godkjent av bygningsmyndighetene.
Vaskerom i kjeller etasjen er ikke bygget opp som et våtrom, men det er likevel benevnt som vaskerom og medregnet i boligens primærareal etter dagens bruk.

1. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken og stue.
Bruttoareal: 48 m².

2. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, bad og tre soverom.
Bruttoareal: 48 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette. Melding må sendes til styret/forretningsfører for registrering.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, samt peisovn i stue som ble montert i 2017. Gulvvarme på bad.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Området forøvrig er regulert til bolig, friområde/fellesareal, vei m.m. Ta kontakt med megler for mer informasjon. Bærum Kommune har vedtatt ny kommuneplan som kan ha innvirkning på reguleringsplaner i området.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Hjemmelsopplysninger
Rettighetshavere til eiendomsrett
1984/990353-2/100 Hjemmel til eiendomsrett 02.07.1984
Vederlag: NOK 0 KJØPER:Ræverud Sameie IDEELL: 8/52471
Lnr: 1045438

2010/485472-2/200 Hjemmel til eiendomsrett 01.07.2010
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Karlshaugen Wenche Iren IDEELL: 52463/104942
Gjelder denne registerenheten med flere

2010/485486-2/200 Hjemmel til eiendomsrett 01.07.2010
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Lunde Berit IDEELL: 52463/104942
Gjelder denne registerenheten med flere

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

Pengeheftelser i eiendomsrett
1962/685-1/100 Best. om vann/kloakkledn. 16.02.1962
Overført fra: 0219-119/25
Gjelder denne registerenheten med flere

1962/1273-2/100 Bestemmelse om bebyggelse 29.03.1962
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

1962/2658-1/100 ** Diverse påtegning 02.07.1962

1962/1273-3/100 Festekontrakt - vilkår 29.03.1962
festetid: 99 år
Gjelder matrikkelenhet: Knr:0219 Gnr:119 Bnr:25 Snr:1 - 120
ÅRLIG AVGIFT NOK 15,778
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder denne registerenheten med flere

1962/2658-1/100 ** Diverse påtegning 02.07.1962

1962/2510-1/100 Erklæring/avtale 22.06.1962
Bestemmelse om benyttelse
ang kjeller
Overført fra: 0219-119/25
Gjelder denne registerenheten med flere

1964/7548-1/100 Erklæring/avtale 22.12.1964
ang kjellerstue
Overført fra: 0219-119/25
Gjelder denne registerenheten med flere

1966/881-1/100 Erklæring/avtale 12.02.1966
ang hobbyrom
Overført fra: 0219-119/25
Gjelder denne registerenheten med flere

1967/2271-1/100 Erklæring/avtale 12.04.1967
Bestemmelse om benyttelse
ang hobbyrom
Overført fra: 0219-119/25
Gjelder denne registerenheten med flere

1986/15648-1/100 Skjønn 29.05.1986
vedr. opprustning og utvidelse av Juterudveien og
Grensefaret.
Gjelder denne registerenheten med flere

1991/11093-1/100 Best. om vann/kloakkledn. 07.05.1991
rettighetshaver:Knr:0219 Gnr:119 Bnr:44
Kan ikke slettes uten samtykke fra Bærum vann-og kloakkvesen.
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/1111820-2/200 Bestemmelse om kloakkledn 27.11.2015
rettighetshaver:Knr:0219 Gnr:119 Bnr:67
Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m.
Bestemmelse om vedlikehold
Gjelder denne registerenheten med flere

Pengeheftelser i festerett
1962/1273-3/100 Festekontrakt - vilkår 29.03.1962
festetid: 99 år
Gjelder matrikkelenhet: Knr:0219 Gnr:119 Bnr:25 Snr:1-120
ÅRLIG AVGIFT NOK 15,778
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

1962/2658-1/100 ** Diverse påtegning 02.07.1962

1978/20102-2/100 Erklæring/avtale 13.11.1978
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR NOK 10,000
MED PRIORITET 90 % AV LÅNETAKST
Gjelder feste

2015/1083481-1/200 Bestemmelse om veg 19.11.2015
rettighetshaver:Knr:0219 Gnr:119 Bnr:67
Gjelder feste Gjelder denne registerenheten med flere

2015/1111820-1/200 Bestemmelse om kloakkledn 27.11.2015
rettighetshaver:Knr:0219 Gnr:119 Bnr:67
Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m.
Bestemmelse om vedlikehold
Gjelder feste Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
2020/686115-1/200 Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020
1978/20050-2/100 Seksjonering 13.11.1978
opprettet seksjoner: snr: 76
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/120
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 21 bygninger med til sammen 120 rekkehusseksjoner. Gårds- og bruksnummer: 119/25. Ræverud Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 975433609, og ligger i Bærum kommune.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.

- Nyttig info om sameiet finner du på hjemmesiden: http://www.reverud.net/
- GET er leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
- Sameiet har hyggelige fellesarrangementer med flaggheising og feiring på 17. mai, høstfest, juletretenning etc.
- Ingen kan erverve mer enn to seksjoner i sameiet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har et lån i OBOS-banken.
Andel gjeld for denne seksjonen: 168.964,- per 01.06.2020.
Andel formue for denne seksjonen: 25.282,- per 31.12.2019.
Festetomt utgjør kr. 39 900,- av andel gjeld.

Spesifikasjon av lån:
Lånenr: OBOS01-98207607274
Type: Annuitet
Restsaldo: 20.275.294,-
Restløpetid: 17 år 1 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt 2,70% (per 29.06.2020)
Andel av saldo: 168.964,-
Kapitalkostnader: 1.034,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten.
Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 80287015

Regnskap

Årets resultat for 2019 viste et overskudd på kr 218 426,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 2 922 620,-.

Vedtekter / husordensregler

Grensen for haveareal skal være 10 meter fra stuesiden hvis mulig, og for endelelighetene i tillegg 5 meter ut fra gavlveggen der dette er mulig. Denne grense regnes fra hjørnet på kjøkkensiden. De øvrige arealer er fellesarealer.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg. Vedtekter for garasjesameiet følger også vedlagt.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført vedlikehold og rehabilitering:
2019/20 Drenering av Rugdefaret 6 (dette rekkehuset)
2017-2018 Bytte tak og yttervegg/fasaderehabilitering i samtlige rekker. Arbeidene ble ferdigstilt i 2018/19 og rekkehusene fremstår nå med nytt og moderne preg.
2017 Renovering iverksatt, bytte av tak og yttervegger i samtlige rekker. Prosjekt ble avsluttet sommeren 2018.
2017 Drenering av Grensefaret 13.
2017 Etablering av containere/skap for søppel.
2016 Oppgradering av fotballbane og lekeplass ved flaggstang oppgradert med nye apparater.
2015 Oppgradering og asfaltering av ballplass.
2015 Asfaltering foran garasjerekke 40-44 og 45-57 i Rugdefaret. 2015 Drenering av Grensefaret 1 og Rugdefaret 35.
2014 Drenering av forside RF 27
2013 Avtale om regulering av festeavgift.
2012 Drenering.
2011 Rehabilitering av alle avløpsrør.
2011 Startet drenering av Rugdefaret 2 og 3 samt mur mot kjellernedgang i Grensefaret 3.
2010 Renovering av lekeplass.
2010 Drenering av Rugdefaret 33.
2009 Drenering av Rugdefaret 23.
2008 Drenering av Rugdefaret 4.
2006 - 2007 Rekkehusene malt av Kaasa AS.
2004 - 2007 Takstiger montert.
2004 - 2007 Drenering av Rugdefaret 29.
1997 - 1998 Rekkehusene malt.

Planer ref. årsmøte 2020:
- Styret jobber med fornyelse av vedtekter og garasjevedtekter. Dette bl.a for å tilpasse vedtektene den nye eierseksjonsloven.
- Styret i sameiet skal komme med en plan for tilrettelegging for bruk av el-bil i sameiet. Det er satt av kr. 500.000,- i budsjettet. Utbygging av el-billadeplasser i Ræverud sameie skal finansieres av brukerene (el-bileierne).
- Styret har sterkt fokus på drenering, og øvrig vedlikehold. Det ble besluttet nylig å drenere GF7 i år, i tillegg til RF6 (inkluderer denne boligen) og RF8 som nesten er ferdig. Videre legges det opp til asfaltering av områder som er ødelagt/slitt, men innenfor det økonomien tillater. Styret og Vedlikeholdskomiteen har et felles mål om å få drenert alle rekker med fuktproblemer, så fort dette er løsbart innenfor forsvarlige økonomiske rammer, og har foreløpig klart å unngå låneopptak for å drenere.
Sameiet økte for en tid tilbake felleskostnadene med kr 500, - som skulle øremerkes drenering. Hvis drenering av gjenstående rekker skal følge den takt som ble lagt opp til når økningen ble gjort, kan dette medføre en ekstraordinær økning i nær fremtid. Utover det, er det fortsatt et etterslep på vedlikehold i sameiet, men ingen konkret plan for økning for dette iht. styreleder.

Generelt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig mer detaljert informasjon i årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene / husordenssreglene tillatt så lenge det ikke er til ulempe for naboene. Se retningslinjer i husordensreglene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til vt@schalapartners.no eller SMS: 45 21 62 22 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles gang i kjeller. Hovedsikring på 32 Amp. El-anlegget er oppgradert i 2017 med dokumentasjon fra Scandic Elektro & Rør AS.
- Boligen har røykvarsler og brannslukningsapparat.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder.
Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.
For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 6 350,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Vidar Tangstad

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.