#MALERHAUGEN/ENSJØ, Malerhaugveien 24B
5 800 000,-
Lys, familievennlig og moderne 4-roms endeleilighet | Vestvendt balkong på 11kvm | Heis | Garasje | Fjernvarme inkl.

VISNING:

9. august søndag kl. 13:30 - 14:30 10. august mandag kl. 16:30 - 17:30
 • Prisantydning: 5 800 000,-
 • Omkostninger: 153 820,-
 • Totalpris: 5 953 820,-
 • Ligningsverdi: 1 475 773,-
 • Fellesutgifter: 3700,-

  Drift og vedlikehold, fjernvarme (oppvarming/varmtvann), kabel-tv, bredbånd, vaktmestertjeneste, renhold, felles forsikring, forr.førsel, kommunale avgifter m.m. Herav: Fjernvarme 880,- Felleskostnader 2.404,- Kabel-tv 246,- Bredbånd 170,-
Beregnet totalkostnad:
5 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 145 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 800 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 153 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 953 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 88 m²
 • Bruksareal: 91 m²
 • Bruttoareal: 100 m²
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 2003
 • Gårdsnummer: 129
 • Bruksnummer: 40
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 186555904
 • Sist endret: 01.08.20 11:10
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 65%
  eier sin egen bolig
 • 97%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 75%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 55%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 22%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

17-20-0095

Adresse og matrikkel

Malerhaugveien 24B, 0661, Oslo, Gnr. 129 bnr. 40 snr. 3 orgnr. 987240881 i Oslo kommune

Eier

Are Dahl Michaelsen Hanane Sabir

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Eiendomsskatten for 2020: kr 396,- iht. eiendomsskattelistene.

BRA/PROM

91 / 88 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2003

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 4 852 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

4 852,4 kvm felles, eiet tomt. Pent opparbeidede fellesarealer med asfalterte internveier, gressplen og annen fin beplantning. Lekeareal, flere sittegrupper og sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en stor og pen 4-roms selveierleilighet, med skjermet og sentral beliggenhet på Malerhaugen/Ensjø! Boligen ligger formelt i 1. etasje (fungerer som 2. etasje da det er en underliggende leilighet), i et moderne bygg fra 2003. Dette er en gjennomgående endeleilighet med store vindusflater fra tre sider som slipper inn rikelig med naturlig lys. Perfekt familieleilighet med god størrelse på alle rom og grøntarealer rett utenfor døren!

- Romslig og pen hjørnestue
- Solrik, vestvendt balkong på ca. 11 kvm
- Stilrent kjøkken med god skap- og benkeplass
- Flislagt bad og separat toalettrom
- Tre gode soverom
- Innvendig bod og kjellerbod
- Garasjeplass
- Fjernvarme (Varmtv/oppvarming) inkl.
- Kabel-tv og bredbånd inkl.
- Heis
- Velordnet sameie med fine fellesarealer
- Barnevennlig og spennende område under utvikling!

Innhold

Leiligheten ligger formelt i 1. etasje (fungerer som 2. etasje, da det er en underliggende leilighet). Boligen består av: Entré, bad/wc, separat toalett,
bod, 3 soverom, stue og kjøkken. Fra stue er det utgang til en vestvendt balkong på ca. 11 kvm.

I tillegg medfølger garasjeplass (nr. 3), samt disponerer boligen én kjellerbod (merket nr. 3) på ca. 6,5 kvm.

Beliggenhet

Boligen har en meget sentral og populær beliggenhet. Området er i stor utvikling og er blitt attraktivt for både unge, voksne, eldre, par og barnefamilier. Sykkel- og gangveier, frodige parker, og et godt kollektivtilbud finner du i området! Dette bidrar til at du bor sentrumsnært, mens du har flotte opparbeidede grøntområder i umiddelbar nærhet. Du finner "alt" du måtte trenge innen kort avstand, og hvis du trenger utvidet tilbud tar T-banen deg til sentrum på få minutter.

Det har blitt svært populært å bo på Ensjø - ikke bare fordi det er så nært byen, men også fordi Ensjøbyen er en grønn og levende bydel med gateliv og rekreasjon - og med mange spennende planer. Ensjø er et suverent knutepunkt for deg som reiser kollektivt til jobb. Det er kun 5 minutters gange til T-banestasjonen på Ensjø, hvor det går det hele fire T-banelinjer. Ta bussen fra terminalen på Helsfyr og du kommer deg til både sentrum og Oslo Lufthavn.

Ensjøbyen er virkelig en liten "by" med alt du trenger i hverdagen. Allerede er det dagligvarebutikker, caféer og andre serveringssteder. I tillegg er det planlagt kino, gallerier, teater og konsertsaler. Det er flere barnehager i nabolaget og planlagt ny barneskole i Grenseveien med plass til 840 elever, som skal stå ferdig til skolestart 2022.

Område kan blant annet by på flere bakerier (boulangerie M / Nabobakeriet / 2 x baker hansen), Asia Rett hjem, Safe as milk, Pizzabakeren og flere andre hyggelige serveringssteder (også take-away). I Gladengveien finner du en stor bruktbutikk; M&E Second Hand. På Fyrstikktorget på Helsfyr finner du det meste du trenger i hverdagen. Ellers er det nærhet til Hasle torg og Tøyen torg med ytterliggere servicetilbud. Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi, Rema1000, Joker m.m. Det er også kort vei til flere unike steder som Kampen Bistro eller Smia.

Smia er en skjult perle med flott
uteservering og restaurant med sine legendariske 3-rettere, mens Kampen Bistro er kjent for sin gode mat, jazzmusikk, den store sommeråpne terrassen eller for de mange intimkonsertene som jevnlig holdes her.

Det er flere grønne friområder i nærhet som er populære bruksområder sommer som vinter. Flotte tur- og rekreasjonsområder, samt idrettsanlegg like i nærheten som Tøyenparken med Tøyenbadet, Valle Hovin, Intility arena, Jordal Amfi, idylliske Alnaelva omringet av urskog, Middelalderparken i Gamlebyen, Vålerenaparken og ikke minst Kampen park. Tøyenbadet vil stenges i 2020, rehabiliteres og gjenåpnes i 2023. Det er planlagt at det åpnes et midlertidig erstatningsbad på Økern i perioden hvor Tøyenbadet er stengt.

Dette er en flott beliggenhet for de som ønsker å bo sentralt, med nærhet til alt.
Kombinasjonen av godt utbygd infrastruktur, kort vei til sentrum og flere tur- og rekreasjonsområder gjør dette til et perfekt boområde for mennesker i alle aldre. Bydel Ensjø har i de senere år hatt en total oppgradering med nye gårder, totalrenovering av eksisterende bygg, og endring fra "næringsby" til boligområde. Les mer om dette spennende prosjektet på www.ensjobyen.no.

Entré

Romslig og innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Rikelig oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe, samt plass til øvrig oppbevaringsmøblement som skoskap, kommode etc. Dørcalling med portåpner er plassert ved inngangsdøren. Fra entréen er det adkomst til en svært praktisk innvendig bod med ekstra lagringsplass.

Stue

Lys og flott hjørnestue med store vindusflater fra flere sider, samt adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. I stuen er det god plass til sofagruppe, tv-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. Det er også fin sone for spisebord i nærhet til kjøkkenet, med plass til mange gjester rundt bordet. Delvis åpen løsning mot kjøkken.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en herlig, vestvendt balkong på ca. 11 kvm. Her er det god plass til diverse utemøblement, grill og planter (elektrisk grill og gassgrill er tillatt). Hyggelig utsikt over fellesarealer og området, samt supre solforhold fra ca. kl 13:30 til den går ned på kvelden. Balkongen er overbygget, balkongdekke med plastheller, og det er montert utelys, stikkontakt og markise (montert i 2019).

Kjøkken

Stilren kjøkkeninnredning med hvite, slette fronter og fliser og over laminat benkeplate. God skap- og benkeplass. Belysning under overskap, samt benkeplate med 2 oppvaskkummer og 1-greps blandebatteri. Kjøkkenet er utstyrt med frittstående komfyr med platetopp og oppvaskmaskin som medfølger. Plass til frittstående kjøl/frys. Avtrekksvifte sentralt avtrekk.

Bad og separat toalettrom

Flislagt bad fra byggeår med varme i gulv. Servantinnredning med heldekkende servant med 1-greps blandebatteri, sideskap og speil med belysning over. Ekstra oppbevaringsplass i høyskap. Dusjkabinett med bl.batteri fra 2012, vegghengt toalett, samt opplegg for vaskemaskin i hjørnet.

Separat toalettrom med fliser på gulv med varme, samt malte vegger. Servant med 1-greps blandebatteri og underskap, speil og belysning. Vegghengt toalett og høyskap.

Soverom 1

Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord, samt annet ønsket møblement. Rikelig oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe.

Soverom 2

Pent soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor. Plass til seng og kommode, samt oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe med speilfronter.

Soverom 3

Dette er også et trivelig soverom med mange innredningsmuligheter. God plass til seng, skrivepult, kommode eller annet ønsket møblement.

Overflater

Gulv: 3-stavs parkett gulv i alle oppholdsrom. Vinyl i boden, samt fliser med gulvvarme på bad og separat toalett.
Vegger: Malte, slette flater på gisp og mur. Enkelte vegger i stue og kjøkken er malt i 2020. Fliser på bad.
Tak: Malte elementer med v-fuge.

Felleskostnader

3 700 pr. mnd. Drift og vedlikehold, fjernvarme (oppvarming/varmtvann), kabel-tv, bredbånd, vaktmestertjeneste, renhold, felles forsikring, forr.førsel, kommunale avgifter m.m. Herav: Fjernvarme 880,- Felleskostnader 2.404,- Kabel-tv 246,- Bredbånd 170,-

Garasje / Parkering

Det medfølger bruksrett til én parkeringsplass i garasjen (merket nr. 3). Plassen følger seksjonen og kan ikke omsettes selvstendig.
Garasjesameiet Malerhaugveien 24-26 eies av USBL og Eierseksjonssameiet Malerhaugen.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 475 773 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 312 784 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Betongsåle antatt fundamentert til faste eller komprimerte masser fra byggeår. Dekker av frittbærende betongelementer. Bærende konstruksjoner i betong og utvendig kledd med spekket tegl og trepanel. Blokken fremstår som normalt vedlikeholdt. Flatt tak i betongkonstruksjon, antar tekket med papp/folie. Antar isolert med isopor el.lign. Ikke befart av takstmann. Betongsåle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse og drenering trolig fra byggeår. Grunnforhold kan ikke fastslås med 100% sikkerhet.

Vinduer med trerammer og 2-lags isolerglass fra 2002. Dører med trerammer og 2-lags isoleringsglass fra 2002. Brann- og lydklassifisert entrédør, type B30/35db. Se forøvrig tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 25.08.2004 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 91 kvm, Bruttoareal: 100 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Utleie må meldes skriftlig til styret med leietakers navn og kontaktinfo.

Oppvarming

Oppvarming via radiatorer tilknyttet fjernvarme. Oppvarming og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Gulvvarme på bad og toalett.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter reguleringsbestemmelse S-3865 av 07.11.2001. Området forøvrig er regulert til boliger, grønnstruktur/friområde (park), vei/veiareal, barnehage, bolig/forretning/barnehage/bevertning, kontor, industri, offentlig bygning, allmennyttig formål/offentlig eller privat tjenesteyting m.m. Det rives, rehabiliteres og bygges i området. Se mer under offentlige planer. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger, ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Gladengveien 3, 5 og 7 - Oppføring av fire blokker med boliger, næring og barnehage. Planlagt etablering av fire bygninger, over en felles parkeringskjeller. Bygningene inneholder totalt 206 leiligheter, samt forretningslokaler og barnehage i 1. etasje. Prosjektet Locus Ensjø, er forventet ferdistilt ila. 2023. Dette kan ha innvirkning på utsikt fra boligen.
Plantstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201902776 for mer informasjon.

Malerhaugveien 15, Ensjø - Omregulering fra industri til boligformål. Bystyret vedtok 18.12.2019 å omregulere Malerhaugveien 15 fra industri til boliger, fortau, grøntareal og friområde. Planen gir ca. 80 boliger i bygg på 4 til 6 etasjer, et offentlig friområde i sør og en turvei. I tillegg blir det fortau i Malerhaugveien.
Planstatus: Saken er avsluttet. Se saksnr.: 201412919 for mer informasjon.

Malerhaugveien 20 - Detaljregulering - Oppføring av boliger. Bunde Eiendom AS foreslår å omregulere Malerhaugveien 20 fra industri til kombinert formål bolig, forretning, barnehage, bevertning, uteareal, gatetun og park. Det foreslås å legge til rette for oppføring av boligblokker på 5-7 etasjer i en hestesko-form. Etablering av boliger forutsetter etablering av barnehage. Planstatus: Saken er avsluttet. Se saksnr.: 201509247 for mer informasjon. Leilighetene forventes ferdigstilt 2. kvartal i 2022, med igangsettelse første halvår 2020.

Malerhaugveien 25 - Rivning av eksisterende bebyggelse.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201920052 for mer informasjon.

Gladengveien 12 - 14 - Detaljregulering - Omregulering fra industri til boligformål. Gladengveien 14 AS foreslår å omregulere Gladengveien 12-14 fra industri til bolig, gatetun og næring. Regulert barnehage i gjeldende reguleringsplan foreslås også videreført. Planforslaget legger til rette for ny bebyggelse i 5 etasjer med inntrukket 6. etasje. Det foreslås også rekkehus på 3,5 etasjer mot grøntdraget Vestre bekkedrag. Planforslaget sikrer at det opparbeides et allment tilgjengelig gatetun gjennom planområdet i tråd med VPOR for Ensjø. Planstatus: Saken er avsluttet. Se saksnr.: 201708971 for mer informasjon.

Ensjøveien 16 - 22 - Detaljregulering - Omregulering til bolig, forretning og kontor. Det er ønsker å omregulere Ensjøveien 16-22 fra hhv. industri og grønnstruktur med kombinert formål til bolig/forretning/kontor og grønnstruktur med hovedvekt på omregulering til boligbebyggelse i henhold til overordnede planer.
De ønsker å oppføre omkring 270 leiligheter totalt fordelt på flere bygningsvolumer, samt barnehage. Planstatus: Saken er avsluttet. Se saksnr.: 201508726 for mer informasjon.

Rolf Hofmos gate 2 - 10 - Oppføring av boliger. Det omsøkte tiltak er en del av Felt B1 som består av tre bygg, hus M, N og O, plassert rundt den bevaringsverdige Levahn-bygningen, som bygges om og får et nytt tilbygg mot syd. Tiltaket er bygget til dels over felles parkeringskjeller for felt S1, B1 og B2 (behandlet i saks. nr 201704807).
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201710525 for mer informasjon.

Rolf Hofmos gate 18 - Søknaden omfatter rivning av et næringsbygg. Bygget skal rives for å gjøre plass til midlertidig parkering for bebyggelse i felt S1. Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201607538 for mer informasjon.

Rolf Hofmos gate 20 - Ensjø tyngdepunkt felt B1. Det søkes om rivning av deler av bygning. Formålet med rivningen er å legge til rette for utbygging/ombygging av 3. etappe for Felt B1.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201708889 for mer informasjon.

Ensjø torg og t-bane - Opparbeidelse av torg og park. Søknaden omfatter etablering av torg og dam på Ensjø torg, like ved T-banen.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201804016 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1943/2380-1/105 Bestemmelse om veg 19.03.1943
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-129/40
Gjelder denne registerenheten med flere

1943/2383-2/105 Best. om vann/kloakkledn. 19.03.1943
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om veg
Overført fra: 0301-129/40
Gjelder denne registerenheten med flere

1961/1155-1/105 Bestemmelse om gjerde 01.02.1961
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-129/40
Gjelder denne registerenheten med flere

1969/12196-1/105 Erklæring/avtale 30.07.1969
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-129/40
Gjelder denne registerenheten med flere

1990/42822-1/105 Erklæring/avtale 13.07.1990
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:38
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:40
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:40 Snr:1 -61
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:41
Bestemmelse om gjensidig adkomsrett for bnr. 38, 40 og 41.
Fl. best.
Overført fra: 0301-129/40
Gjelder denne registerenheten med flere

1990/42822-3/105 Erklæring/avtale 13.07.1990
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:38
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:40
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:40 Snr:1 -61
Betemmelse om gjensidig adkomsrett for bnr. 38,40 og 41.
Fl.best.
Overført fra: 0301-129/40
Gjelder denne registerenheten med flere

2002/42551-1/105 Erklæring/avtale 28.06.2002
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr.vei.
Bestemmelse om veg , plikt til å overdra veigrunn til Oslo kommune
Overført fra: 0301-129/40 Gjelder denne registerenheten med flere

2003/23292-1/105 Erklæring/avtale 15.04.2003
Bestemmelse om gjensidig adkomstrett
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-129/40
Gjelder denne registerenheten med flere

2003/62532-1/105 Erklæring/avtale 30.09.2003
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:429 Bnr:1
Bestemmelse om gjensidig bruksrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-129/40
Gjelder denne registerenheten med flere

2003/62532-4/105 Erklæring/avtale 30.09.2003
Bestemmelse om gjensidige plikter til fellesareal
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-129/40
Gjelder denne registerenheten med flere

2003/69356-2/105 Erklæring/avtale 24.10.2003
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere

2003/70372-1/105 Erklæring/avtale 29.10.2003
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:429 Bnr:1
Bestemmelse om adkomstrett
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
2003/69356-1/105 Seksjonering 24.10.2003
opprettet seksjoner: snr: 3
formål: Bolig
sameiebrøk: 88/4280
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1-61
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter på 0301-129/40/0/1,2,4-61
Rettigheter i eiendomsrett

1990/42822-1/105 Erklæring/avtale 13.07.1990
Overført fra: 0301-129/40
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:38
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:40
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:40 Snr:1 -61
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:41
Bestemmelse om gjensidig adkomsrett for bnr. 38, 40 og 41.
Fl. best.
Overført fra: 0301-129/40
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 0301-129/38
Rettigheter i eiendomsrett
1990/42822-2/105 Erklæring/avtale 13.07.1990
Overført fra: 0301-129/40
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:40
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:40 Snr:1 -61
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:41
Bestemmelse om gjensidig adkomsrett for bnr. 38,40 og 41.
Fl. best.
Overført fra: 0301-129/40

Rettigheter på 0301-129/40/0/1,2,4-61
Rettigheter i eiendomsrett
1990/42822-3/105 Erklæring/avtale 13.07.1990 Overført fra: 0301-129/40
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:38
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:40
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:40 Snr:1 -61
Betemmelse om gjensidig adkomsrett for bnr. 38,40 og 41.
Fl.best.
Overført fra: 0301-129/40
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 0301-129/42
Rettigheter i eiendomsrett
2003/62532-2/105 Bestemmelse om vannrett 30.09.2003
Overført fra: 0301-129/40
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:40
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:40 Snr:1 -61
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:94
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:429 Bnr:1
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-129/40

Rettigheter på 0301-429/1
Rettigheter i eiendomsrett
2003/62532-3/105 Best om garasje/parkering 30.09.2003
Overført fra: 0301-129/40
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:40
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:40 Snr:1 -61
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:94
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-129/40

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 61 seksjoner. E-Sameiet Malerhaugveien er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 987240881, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med adresse: Malerhaugen 24 A og B og Malerhaugen 26 C og D.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.

- Firmaet Rene Bygårder AS ivaretar sameiets vaktmestertjeneste
- Firmaet Rene Trapper AS ivaretar renholdet
- Sameiet får levert fjernvarme fra Hafslund Fjernvarme AS
- GET er leverandør av kabel-TV og bredbåndstjenester til sameiet

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert for selskap.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 86134360

Regnskap

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr -165 464,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Det skyldes i hovedsak at det ble benyttet midler til oppussing av oppganger, som ikke var hensyntatt i budsjett. Det ble også benyttet mer til heis og brannsikring enn det som var budsjettert. Det ble for øvrig benyttet noe mindre til energi/fyring enn budsjettert.

Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 1 884 355,-.

Vedtekter / husordensregler

I utgangspunktet kan bare fysiske personer erverve boligseksjoner i sameiet. Juridiske personer kan ikke erverve eller eie seksjoner i sameiet. Se unntakene for juridiske personer under pkt. 2-1 i vedtektene.
Se vedtekter for sameiets og seksjonseierens vedlikeholdsplikt.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2006 - 2007 Reklamasjon vedr. fuktskader
2010 Skiftet garasjeport
2011 Malt alle utvendige treflater (vinduer, dører, trepaneler og skillevegger av tre på terrassene)
2012 Utført vedlikehold på heisene
2012 Skiftet styringssystem til garasjeport
2013 Skiftet til led-lys i garasjen
2014 Skiftet til led-lys i bodområder og oppganger, montert stålprofiler på inngangsdørene til garasjen og oppgangene.
2015 Byttet porttelefonsystem.
2016 Oppgradert brannvarslingsanlegget.
2017 Byttet kameraovervåkingssystem, montert låser på oppgangsdørene fra garasjen, byttet avfuktningsanlegg i bodområdet mellom M24 og M26, rens av avtrekkskanalene.
2018 Installering av nytt kameraovervåkingssystem. Nedklipping og nyplanting av hekken mot gårdsrommet foran M26C og D. Diverse vedlikeholdsarbeider, herunder skifte av tak og maling av søppelbodene, og rensing av takene over inngangspartiene, inkl. påføring av asfaltmasse.
2019 Maling av alle oppgangene. Tetting av sprekker i asfalten foran M26D. Alarmene i heisene er endret til bruk av GSM. Dette gir større sikkerhet og reduserte kostnader.

Planer ref. årsmøte 2020:
- Det har i løpet av 2019 vært flere diskusjoner og møter vedrørende Oslo Kommunes ønske om å overta deler av sameiets eiendom (ca. 1,5 mål). Oslo kommune ønsker å etablere turvei for å sikre offentlig tilgjengelig forbindelse mellom Malerhaugveien og Østre Parkdrag. Det endelige forslaget fra Oslo Kommune endte med et tilbud på kr. 75.000,-, som ble godkjent på årsmøte. Man kan lese mer om planene i innkallingen.
- Samiet har i posten "drift og vedlikehold" beregnet kr 100 000 til større vedlikehold som omfatter reparasjon av terrassetak i 2020.
- Vedtekter ble oppdatert som følge av nye bestemmelser i eierseksjonsloven.

Iht. styret er det ikke planlagt større rehabiliteringer eller annet vedlikehold. Bygget er 17 år, og i løpet av inneværende 3-5 år, vil det være naturlig med en økning i vedlikeholdskostnadene.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så fremt det ikke medfører urimelig sjenanse for naboene. På sameiets fellesarealer er det båndtvang hele året for alle typer husdyr. Lufting av disse på sameiets fellesarealer er ikke tillatt, og beboerne med ansvar for husdyr plikter straks å fjerne evnt. ekskrementer hvis uhellet er ute. Når det gjelder barnas sandkasse så omfatter plikten å sørge for at dyrene ikke gjør fra seg noe her.
Styret kan nekte den enkelte beboer retten til å holde husdyr med øyeblikkelig virkning dersom en eller flere av reglene for dyrehold brytes.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Lovpålagt brannvarsler og brannslokkingsapparat er montert.
- Naturlig ventilasjon via veggventiler. Avtrekk på bad, toalett og kjøkken.
- El-anlegg med automatsikringer plassert i boden.

- Det er rapportert funn av skjeggkre i et par leiligheter i sameiet. Styret har i samråd med forsikringsselskapet delt ut feller med informasjon om bruk til de som ønsker dette, men i praksis har dette ikke fungert. Nye tiltak vurderes i 2020. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre og lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger.  Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde dette, finnes det tiltak som kan redusere antall skjeggkre betydelig. Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hyppig renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Torfinn Sørvang

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.