# SANDAKER / ØVRE TORSHOV, Nils Huus`gate 9 B
4 900 000,-
Stor, lys og lekker 3-roms med vestvendt balkong på 6,5m² I Høy standard fra 2017-19 I Klassisk vedkamin I Bør sees!

VISNING:

3. august mandag kl. 17:00 - 17:30
 • Prisantydning: 4 900 000,-
 • Fellesgjeld: 324 745,-
 • Omkostninger: 17 175,-
 • Totalpris: 5 241 920,-
 • Ligningsverdi: 1 208 589,-
 • Fellesutgifter: 3685,-

  Á-konto varmtvann, kabel-TV fra Canal Digital, trappevask, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 1 485,-).
Beregnet totalkostnad:
4 900 000,- (Prisantydning) 324 745,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 224 745,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 000,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 7 325,- (Transportgebyr) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 17 175,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 241 920,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 68 m²
 • Bruksareal: 68 m²
 • Bruttoareal: 75 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1953
 • Gårdsnummer: 224
 • Bruksnummer: 277
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 185723530
 • Sist endret: 02.08.20 12:02
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 56%
  eier sin egen bolig
 • 84%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 27%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 86%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 15%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

19-20-0152

Adresse og matrikkel

Nils Huus`gate 9 B, 0482, Oslo, Gnr. 224 bnr. 277, leilighetsnr. 27 orgnr. 933413144 i Oslo kommune

Eier

Kim Flaa Johansen Anne Marthe Karlsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

68 / 68 m²

Antall soverom

2

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1953

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger hadde i 2019 et energiforbruk på 6 641 kWh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Aksjelaget har 4 parkeringsplasser i bakgården son kan leies av beboerne. Disse tildeles etter søknad til styret og ansiennitets-prinsippet. Plassene tildeles for ett år av gangen fra 1/8 til 31/7 påfølgende år.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 3 600,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Tomt

Areal: 769 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet tomt med terrasseplatting med sittegrupper og grillmulighet. Fellesarealet består ellers av parkeringsplasser og grøntarealer med noe beplantning og gress.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Aksjelaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i aksjen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder:
Entré, stue med utgang til balkong, kjøkken, baderom og to soverom.

I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder på ca. 2,8m² og 1,2m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 11,5m².

Beliggenhet

Meget attraktiv og sentral beliggenhet på Sandaker, øvre Torshov, i godt drevet aksjelag med god vedlikeholdshistorikk. Gangavstand til BI, nye ODEON Kino (landets største og mest moderne kino) og Storo Storsenter.

Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Hva Skjer på Soria Moria, Det andre teateret på Lilleborg med alt fra amatøroppsetninger til musikaler og TV2 studio i Nydalen med innspillinger og show.

Området kan også friste med flere populære spisesteder og kafeer. Jewel of India og Åpent Bakeri ligger rett borti gata, sistnevnte serverer også nydelig kveldspizza. Også Som Tam, kåret til byens beste asiatiske spisested, Trikkestallen og Grisen ligger i nærheten, på Torshov. Nydalen Bryggeri og spiseri på Nydalen og Kolonihagen på Lilleborg er også verdt å nevne.

Det er gangavstand til Grünerløkka, Torshov, Storo, Sagene og Nydalen med alt de ulike bydelene har å by på!
Storo storsenter med en rekke tilbud av forretninger, matbutikker, servicetilbud og vinmonopol ligger kun en liten gåtur unna.

For den treningsglade er det gode trenings- og rekreasjonstilbud i områdets mange parker som Torshovparken, Torshovdalen og på turstiene langs Akerselva. Dette er alle populære områder kun få minutter unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Det er også kort vei til flere treningssentre som Myhrens Sportssenter (med Klatreverket), SATS, Nydalen og Storo, Evo Treningssenter og Fitness 24/7.

Er du et friluftsmenneske og vil ta turen til Marka, går trikk nr 11. til Kjelsås og buss nr 56 til Solemskogen. Det er også kort vei til bademuligheter i Nydalen og Frysja.

Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med både trikk, buss og T-bane. Trikk nr. 11, 12 og 13 med holdeplass 5 min unna, buss nr 30 (Huk/Bygdøy) nr. 23 (Simensbråten/Lysaker), nr 24 (Fornebu/Brynseng), nr 58 (Nydalen/Helsfyr o/Bjerke) og nattbuss nr 54 fra sentrum via. Trikk/Buss nr 12 går til kl 04.00 om natten.

Gangavstand til T-bane fra både Storo og Sinsenkrysset med flere muligheter for kollektiv transport.. Flere muligheter for flybuss ved bant annet Storo-krysset få minutter unna.

På Sandaker bor man i et trygt og godt nabolag, likevel er du rett i nærheten av alt hovedstaden har å by på!

Lys, romslig og praktisk entré med gulvvarme

Du ønskes velkommen inn i en lys, romslig og praktisk entré. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten med sin gode og oppgraderte standard fra 2017-2019.

I entréen har du grå fliser på gulv med gulvvarme og glatte lysmalte overflater. God oppbevaringsplass i stort medfølgende garderobeskap, samt ekstra oppheng på flott knaggrekke.

Stor, lys og fin stue med klassisk vedkamin

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. Oppgradert og høy standard med lys enstavs eikeparkett på gulv og glatte lysmalte overflater med en fin mørk kontrastvegg.

Den åpne løsningen mot kjøkkenet og to store vindusflater mot vest sørger for rikelig med naturlig lys inn i rommet. Lysinnslippet sammen med takhøyden på ca. 2,5 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.

I stuen har du plass til ønskelig møblement som en stor sofagruppe, mediemøblement, lenestoler, hyller m.m. Spisebordsgruppen finner sin naturlige plass i rommet i tilknytning til kjøkkenet. I hjørnet av stuen har du en lekker klassisk vedkamin som er et fint møbel i seg selv, men som også gir en god varme på vinterstid (pipeløp rehab. i 2017).

Solrik vestvendt balkong på ca. 6,5m²

Fra stuen har du utgang til en herlig og solrik vestvendt balkong på ca. 6,5m². Balkongen er overbygget, har nye heller på gulv og god plass til sittegruppe og grill etter eget ønske og behov. Beliggenheten mot vest sørger for gode solforhold og dette er uten tvil en fin plass for varme sommerdager!

Lekkert, moderne og fullt utstyrt kjøkken fra 2017

Kjøkkenet ligger i en fin og sosial åpen løsning med stuen. Moderne, lekkert og tidløst kjøkken fra 2017.
Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite og grå høyglans fronter og mørk laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum med armatur fra Tapwell. Praktisk med takhøye overskap med belysning under, samt lekre hvite fliser i benkeryggen.

Kjøkkenet er fullt utstyrt med Integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, samt frittstående kjøleskap med frysedel fra Samsung. Integrerte hvitevarer medfølger i handelen, kjøleskap med frysedel følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Det er også montert komfyrvakt ved platetoppen og waterguard i benkeskap ved oppvaskmaskinen.

Romslig og innbydende hovedsoverom med stor garderobe

Leiligheten inneholder i dag to soverom som begge vender ut mot rolig gårdsrom. Hovedsoverommet er et stort og innbydende rom med god plass til stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass i stor plassbygget skyvedørsgarderobe på ca. 1,9 meter.

Fint soverom II - Barnerom, gjesterom eller kontor

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Også her er veggene malt i en nydelig mørk farge og vindusflate ut mot rolig gårdsrom. Plass til ønskelig møblement som seng, kontorpult eller kommode, samt oppbevaringsplass i innebygget garderobeskap.

Lyst og moderne flislagt baderom fra 2019

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom som ble pusset opp i regi av aksjelaget i 2019. Baderommet har grå fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og downlights i himling. Moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, speilskap med belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin.

Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Felleskostnader

Kr. 3 685,-/ mnd.
Felleskostnader inkluderer: Á-konto varmtvann, kabel-TV fra Canal Digital, trappevask, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Herav:
Kr. 2 000,- Felleskostnader
Kr. 1 485,- Renter og avdrag på andel fellesgjeld
Kr. 200,- Á-konto varmtvann

Det gjøres oppmerksom på at det er vedtatt installering av fibernett og kr. 289,- for fibernett vil tilkomme på felleskostnadene fra og med september 2020.

Etasje

2 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 208 589 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 350 921 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård over 5 etasjer samt kjeller og loft, oppført i 1953. Gulvflater i kjeller av betong og etasjeskillere i betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av pussede og malte overflater. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein. Entredør av typen trefiber har brannklasse B-30 og lydklasse 40 dB. Vinduer og balkongdør fra 1997 med trerammer har lags 2 glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 1965 på oppføring av boligblokk, ferdigattest fra 1997 på fasadeendring, samt ferdigattest fra 2020 på rehabilitering innvendig rør og våtrom. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 75 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, baderom og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Fremleie er kun tillatt etter styrets skriftlige samtykke. Forøvrig vises til selskapets
fremleie-vedtekter som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedkamin i stuen (pipeløp rehabilitert i regi av aksjelaget i 2017). Elektrisk oppvarming med nyere panelovner, samt gulvvarme på baderom og i entréen.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Garderobeskap og knaggrekke i entré
* Skyvedørsgarderobe på ca. 1,9 meter på hovedsoverom
* Innebygget garderobeskap på soverom II
* Vedkamin i stuen
* Fastmonterte panelovner
* Integretre hvitevarer på kjøkken
* Solskjerming på alle vinduer
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom
* Røykvarsler og brannslukningsapparat
* Felles varmtvann som er inkludert i felleskostnadene
* Kabel-TV fra Canal Digital inkludert i felleskostnadene
* Leiligheten disponerer 3 boder

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer
Saksnummer: 201915152 - Detaljregulering med konsekvensutredning
Uttalelsesfrist: 24.08.2020

Sandakerveien - Nycoveien - Detaljregulering - Oppgradering av gate
Saksnummer: 201806521 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering

Borger Withs gate 10 - Bruksendring av del av underetasje til boareal
Saksnummer: 201811558 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt

Frederik Glads gate - Oppføring av mindre sykkelgarasje
Saksnummer: 202004562 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Nils Huus' gate 18 - Fasadeendring og oppføring av balkonger
Saksnummer: 201816342 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Brettevilles gate 5-27, Borger Withs gate 2, Hans Nilsen Hauges gate 4-30 og Grefsenveien 5 - Boring av energibrønner
Saksnummer: 201906832 - Byggesak
Status: Endret tillatelse gitt

Kyrre Grepps gate 1 - 9 - Etablering av energibrønner
Saksnummer: 202008347 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Boligselskapet har legalpant for sine krav mot aksjonæren etter bestemmelse i borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker aksjelagets krav på felleskostnader samt andre krav aksjelaget måtte få mot aksjeeieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På aksjelagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 05.10.1860, dagboknummer 924279. Bestemmelse om benyttelse. Bestemmelse om gjerde. Med flere bestemmelser.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 01.07.1924, dagboknummer 993586. Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 01.07.1924, dagboknummer 993587. Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven.
* Rettighet, tinglyst den 24.06.1939, dagboknummer 404570. Rettighetshavere: Ivan og Solveig Nygaard. Leie av næringslokale. Leie-tid: 10år. Årlig avgift NOK 1,500. Bestemmelse om forlengelse. Med flere bestemmelser.
* Pantedokument, tinglyst den 10.10.2014, dagboknummer 872151. Beløp: NOK 2.500.000. Panthaver: Handelsbanken.
* Pantedokument, tinglyst den 18.03.2019, dagboknummer 323167. Beløp: NOK 13.600.000. Panthaver: Handelsbanken.

Vei/vann/avløp

Adkomst til aksjelagets eiendom fra offentlig vei. Aksjelagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Aksjelag

Sandakerkomplekset AS er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 933 413 144, og består av 42 leiligheter beliggende i Borger Withs gate 10 og 12 og Nils Huus gate 9. Forretningsførselen er utført av Norian Regnskap AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 8398.71.82132 Handelsbanken
Lånebeløp: Kr. 16 078 483,99,-
Restsaldo per 09.06.2020: Kr. 13 455 356,99,-
Innfrielsesdato: 30.03.2044
Rente: 2,9%

Andel fellesgjeld

Kr. 324 745,- per 31.12.2019.

Andel formue

Kr. 77 152,- per 31.12.2019.

Forsikring

Aksjelagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Protector Forsikring ASA. Hver enkelt aksjeeier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 1 581 276,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 11 314 953,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2019 på kr. 10 105 382,-.

Aksjelagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 3 229 645,- og viser aksjelagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Aksjeboligselskapets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Dersom styret i aksjeboligselskapet ikke godkjenner kjøper og dette ikke skyldes forhold på selgers side, må aksjene eventuelt videreselges for kjøpers regning og risiko.

Vedlikehold av utearealene, herunder klipping av gress, luking og vanning utføres av
beboerne etter liste som henges opp i hver oppgang.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt etter skriftlig søknad til styret. Dyrehold må ikke være til ulempe for andre beboere. Se også vedlagte husordensregler for utfyllende bestemmelser rundt dyrehold.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rm@schalapartners.no eller SMS: 95 40 45 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % av salgssummen, minimum kr. 44.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Rebecca M. Madland

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.