#SAGENE, Arendalsgata 6
5 000 000,-
Moderne og romslig 3-R selveier pent oppusset i 2019/2017 | Markterrasse med utgang til hage | Parkering* | IN-ordning

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 5 000 000,-
 • Fellesgjeld: 336 455,-
 • Omkostninger: 142 220,-
 • Totalpris: 5 478 675,-
 • Ligningsverdi: 1 234 887,-
 • Fellesutgifter: 6036,-

  Varmtvann, fiber fra Lynet (500mbps) (kr. 400,-), trappevask, forretningsførsel, fellesforsikring, drift og vedlikehold, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (kr. 2 281,-).
Beregnet totalkostnad:
5 000 000,- (Prisantydning) 336 455,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 336 455,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 133 400,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 336 455,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 142 220,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 478 675,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 63 m²
 • Bruksareal: 63 m²
 • Bruttoareal: 70 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1938
 • Gårdsnummer: 221
 • Bruksnummer: 4
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 183088626
 • Sist endret: 10.08.20 08:42
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 52%
  eier sin egen bolig
 • 16%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 94%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 28%
  er barnefamilier
 • 17%
  er gift

 

Oppdragsnummer

19-20-0151

Adresse og matrikkel

Arendalsgata 6, 0463, Oslo, Gnr. 221 bnr. 4 snr. 1 i Oslo kommune

Eier

Ole Fjelstad Knardahl Carina Strand

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Bunnfradraget er på inntil 4 millioner kroner (boligverdi på inntil 5,71 mill.) for skatteåret 2020.

BRA/PROM

63 / 63 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1938

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Hver seksjon kan disponere én parkeringsplass, enten til seg selv eller en gjest, utenfor huset hvis det er ledig. Det er ingen faste plasser, men de fungerer etter "første mann til mølla"-prinsippet. Det skal parkeres så tett som mulig slik at det blir plass til 7 personbiler. Gjester må skrive lapp på bilen om hvem de besøker.

Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Tomt

Areal: 510 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal. Pent opparbeidet og beplantet fellesareal/bakgård med grillplass og sittebenker. I front av tomten er det 7 parkeringsplasser tilhørende sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sameiet har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) på det ene lånet i DNB. Dette gir seksjonseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Se punktene "Felleskostnader" og "Fellesgjeld / Lånevilkår" for mer informasjon.

Det er ikke sikringsordning. Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder:
Entré, stue, spisestue, kjøkken med utgang til balkong, baderom og to soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 4,5m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 6,2m².

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget sentralt, rett overfor Gråbeinsletta på koselige Sagene. Her har du alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet. Fra bygården har du gangavstand til Bjølsen, Nydalen, Torshov og Grünerløkka med alt dette innebærer. Området er kjent for et rikt utvalg av caféer og spisesteder hvor Kaffebrenneriet, Mysterud, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Nord Bjølsen Bakeri, Trikkestallen, Grisen og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Flere matvarebutikker i nærheten hvorav Rema 1000, Coop Extra, søndagsåpen Joker og Sagene Frukt og Grønt ligger kun 1-4 minutter fra gården.

Sagene og området rundt er i konstant positiv utvikling og vekst med flere nye kaféer, nisjebutikker og større prosjekter som gagner befolkningen i området. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2, er kun noen få minutters gange eller en kort sykkeltur fra leiligheten. Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. Mars 2018 åpnet SF Kino - landets største og mest moderne kino på Storo med hele 14 saler, hvorav den største har IMAX-teknologi.

Det er et mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Cosmopolite er en viktig scene i norsk kulturliv og feirer 25 års jubileum neste år med kvalitets musikk på høyt nivå, både jazz, verdensmusikk, soul, rock og blues. Nyåpnede HVASKJER på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener, en popcornmaskin og en vedfyrt grillrestaurant. Det Andre Teatret på Lilleborg har improvisasjonsteater som hovedfokus og ligger kun 5 minutters gange fra leiligheten.

Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg et deilig bad på Nydalen badeplass. Bydelen har også en rekke store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og populære Eventyrfabrikken ved Myraløkka. Sagene Samfunnshus har ett mangfold av aktiviteter for alle aldre. Barnas kulturhelg er bydelens eget kulturprogram for barnefamilier og både teater, dukketeater, konserter og dans står på programmet stort sett hver lørdag og søndag fremover.

For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia kun 5 minutter fra leiligheten, SATS Elixia på Storo og Nydalen, Evo Fitness Nydalen, CrossFit Oslo i Nydalen, Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov - med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 20 (Galgeberg/Skøyen), 30 (Nydalen/Bygdøy), 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby), 37 (Helsfyr/Sentrum) og 54 (Kjelsås/Aker Brygge). Alle busser stopper kun noen få meter fra leiligheten. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen. Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en lys og innbydende entré med plass til sko og yttertøy. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den moderne leiligheten med sin gode og oppgraderte standard. Leiligheten ble vesentlig oppusset i 2019 med ny enstavs laminat med varmefolie, alle veggflater ble sparklet og malt i delikate farger, og det ble satt inn nytt kjøkken. Her kan du pakke med deg tingene dine og flytte rett inn!

Romslig stue med god standard og varme i gulv

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten og er et fint rom av god størrelse. God og moderne standard fra 2019 med lys enstavs laminat på gulv med gulvvarme, og glatte overflater malt i en nydelig blåfarge. Den store vindusflaten slipper inn godt med naturlig lys og det er montert praktiske plissegardiner. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,65 meter bidrar til en luftig romfølelse. Stuen er enkel å møblere med ønskelig møblement som en stor sofagruppe med salongbord, mediemøblement og hyller. I stuen har du også egen naturlig spisestue med plass til et stort spisebord.

Moderne, tidløst og fullt utstyrt kjøkken fra 2019

Leiligheten har et lyst og fint separat kjøkken med utgang til terrasse og hage. God standard med lys enstavs laminat på gulv og glatte lysmalte overflater. Moderne og tidløs kjøkkeninnredning fra IKEA med integrerte hvitevarer, nytt i 2019. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og laminert benkeplate med planlimt oppvaskkum. Kjøkkenet er fullt utstyrt med hvitevarer som mikrobølgeovn og ventilator fra 2019, samt platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser fra 2012. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen.

Markterrasse på ca. 4,5m² med adkomst til felles hage

På kjøkkenet har du to store dører (nye i 2010) som leder ut til en hyggelig uteplass. Markterrasse på ca. 4,5m² med terrassebord og plass til sittegruppe etter eget ønske. Beliggenheten i enden og med levegger gjør at du sitter skjermet og privat med minimalt innsyn. Fra terrassen har du videre adkomst til felles hage som er pent opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning og sittegruppe. En skikkelig koselig plass for lange og late sommerdager!

Innbydende hovedsoverom mot rolig hage

Fra kjøkkenet har du adkomst til hovedsoverommet som er et lyst og innbydende rom. Samme gode standard fra 2019 med lys enstavs laminat på gulv med gulvvarme og glatte overflater malt i en lun og fin farge. Stor vindusflate som vender ut mot den rolige hagen, og det er montert plissegardiner. På soverommet har du plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

Fint soverom II med samme gode standard fra 2019

Det andre soverommet er også et fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Samme gode standard som resten av leiligheten med lys enstavs laminat med gulvvarme, og glatte vegger malt i en nydelig farge. Også her er stor vindusflate med praktiske plissegardiner. På soverommet har du plass til seng og oppbevaringsplass i garderobeskap.

Lyst og moderne flislagt baderom fra 2017

Leiligheten har lyst og moderne baderom som ble pusset opp i regi av sameiet i 2017. Pent og tidløst baderom med lyse fliser på gulv og vegger, varme i gulv og downlights i himling. Moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, samt speilskap med belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin.

Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Felleskostnader

Kr. 6 036,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Varmtvann, fiber fra Lynet (500mbps), trappevask, forretningsførsel, fellesforsikring, drift og vedlikehold, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Herav:
Kr. 3 355,- Felleskostnader
Kr. 932,- Renter og avdrag
Kr. 675,- Avdrag IN-ordning
Kr. 674,- Renter IN-ordning
Kr. 400,- Bredbånd

Det er mulighet for å innfri deler eller hele andel fellesgjeld på lån 12132243695 i DNB. Dersom kjøper velger å innfri hele sin andel fellesgjeld på dette lånet (kr. 182 495,- per 24.06.20), vil felleskostnadene reduseres med ca. kr. 1 349,-, som da vil gi nye felleskostnader på ca. kr. 4 687,-/mnd.

Fra og med 01.08.2020 vil det bli endringer på avdrag/renter på IN-lånet. Rentene nedjusteres til kr. 590,- og avdrag oppjusteres til kr. 726,-. Dette gjør at felleskostnadene fra og med 01.08.2020 vil justeres ned til kr. 6 003,-/mnd.

Etasje

1 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 234 887 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 445 593 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og murkonstruksjoner. Pusset og malt fasade. Yttertak i saltaksform tekket med antatt takstein. Swedoor glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB med kikkehull. To-fløyet balkongdør med karmer/rammer av tre og to-lags glass fra 2010. Vinduer med karmer/rammer av tre og tre-lags glass fra 1984.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også melding om utført arbeid fra 1988 på utskiftning av vinduer, samt ferdigattest fra 2004 på balkonger. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 63 kvm, Bruttoareal: 70 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, spisestue, kjøkken, baderom og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Iht. vedtektene er utleie tillatt. Ved utleie plikter seksjonseier å melde fra til styret og oppgi leietakers kontaktinformasjon.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med varmefolie i alle gulv og varmekabler på baderom. Felles varmtvann som er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Fastmonterte knagger i entré
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Garderobeskap på soverommene
* Plissegardiner på alle vinduer
* Lameller på terrassedører
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom
* Røykvarslere og brannslukningsapparat
* Felles varmtvann som er inkludert i felleskostnadene
* Fiber fra Lynet inkludert i felleskostnadene
* Leiligheten disponerer bod i kjeller og på loft

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2053 av 29.07.1975. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kristiansands gate ved nummer 12 C - Oppføring av midlertidig sykkelgarasje
Saksnummer: 202005489 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Uelands gate - Oppføring av midlertidig sykkelgarasje (inntil to år fra vedtaksdato)
Saksnummer: 202004567 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Best. om vann/kloakkledning, tinglyst den 28.04.1939, dagboknummer 302251.
* Pantsettelseserklæring, tinglyst den 24.04.1985, dagboknummer 22767. Beløp: NOK 10.000. Panthaver: Sameiet.
* Seksjonering, tinglyst den 24.04.1985, dagboknummer 22767. Opprettet seksjoner. Snr: 1. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 66/795. Eiendommen er oppdelt i 14 seksjoner.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Sameiet Arendalsgata 6 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 986 024 611, og består av 14 boligseksjoner. Forretningsførselen er utført av OBF.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld per 24.06.2020: Kr. 336 455,-.
Andel fellesformue per 31.12.2019: Kr. 34 246,-.

Lånenummer: 12132243695, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 24.06.2020: 3,95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 62
Saldo per 24.06.2020: Kr. 1 107 517,-
Andel av saldo: Kr. 182 495,-
Første termin/første avdrag: 01.03.2016 (siste termin 01.12.2035)
IN-ordning: Ja, se punktet "Felleskostnader"

Lånenummer: 12134820134, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 24.06.2020: 3,95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 88
Saldo per 24.06.2020: Kr. 1 854 528,-
Andel av saldo: Kr. 153 961,-
Første termin/første avdrag: 01.09.2017 (siste termin 01.06.2042)
IN-ordning: Nei

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 949 013,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 585 960,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 231 227,-.

Vedtekter / husordensregler

Iht. til sameiets vedtekter utføres vaktmesteroppgaver av seksjonseierne på rundgang.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2017 * Gjennomføring prosjekt soilrør/bad-rehabilitering * Nødvendige oppgraderinger av hoved-tavla i sameiet (Samsvarserklæring utstedt) * Montert ute-stikkontakter, oppgradert vannkran ute, samt ny vannkran over vaskekummer i kjeller * Branntettinger foretatt

2015 * Utskiftning av tak med to overlys inkludert røykluke i hver oppgang * Alle lys i oppgangen ble erstattet med moderne, strømsparende taklamper med sensor

2014 * Nytt gjerde i bakgården mot barnehagen * Maling av trapp

2012 * Vann fra takrenne langs nordøstre hjørne er ført bort fra veg

2011 * Nytt porttelefonsystem installert. Ny tavle ved inngangsdør og nye porttelefoner i alle leiligheter * Fellesvaskeri inngår i felleskostnadene * Vegger, tak og trappetrinn i begge oppganger malt

2009 * Drenering av bakvegg fra midten fram til hjørnet mot barnehagen * Tetting og utbedring av gulv og vegger i 2 boder etter vanninnsig * Gulv i vaskekjelleren malt

2008 * Rehabilitering av bakvegg med etterisolering, fjerning av brannbalkonger, nye takrenner og nedløp og maling av vinduer på bakvegg * Nye brannstiger satt opp på framsida

2005 * Ventilasjonsluker satt inn i alle leiligheter for å reduserer kondens

2004 * Inngangsdører i alle leiligheter skiftet ut med branndører

Styret har utarbeidet en vedlikeholdsplan for kommende vedlikehold i sameiet. Det vurderes utbedring av balkonger.

Husdyrhold

Iht. husordensreglene skal styret godkjenne anskaffelse av katt, hund e.l., og kan forlange at dyret blir fjernet hvis den er til plage for andre beboere.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
* Vegghengt hylle i stue
* Hengelamper i stue og på soverommene

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 4 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Erik Danielsen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.