#GRØNLANDSKVARTALET, Mandalls gate 4K
3 850 000,-
Unik 2-roms toppleil. over tre plan | Privat takterrasse med fantastiske solforhold | Heis | V.vann og fyring inkl.

VISNING:

3. august mandag kl. 17:00 - 18:00
 • Prisantydning: 3 850 000,-
 • Fellesgjeld: 36 294,-
 • Omkostninger: 105 970,-
 • Totalpris: 3 992 264,-
 • Fellesutgifter: 3467,-

  Drift og vedlikehold, felles forsikringer, varmtvann og fyring, festeavgift, kabel-tv og internett (grunnpakke fra Get), kommunale avgifter, vaktmestertjenester, renter og avdrag m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 850 000,- (Prisantydning) 36 294,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 886 294,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 97 150,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 886 294,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 105 970,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 992 264,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 39 m²
 • Bruksareal: 39 m²
 • Bruttoareal: 44 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 2006
 • Gårdsnummer: 230
 • Bruksnummer: 185
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 186006298
 • Sist endret: 28.07.20 16:34
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 55%
  eier sin egen bolig
 • 98%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 56%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 73%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-20-0133

Adresse og matrikkel

Mandalls gate 4K, 0190, Oslo, Gnr. 230 bnr. 185 snr. 27 orgnr. 991108394 i Oslo kommune

Eier

Signe Moe

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

39 / 39 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2006

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Energiforbruk

Energiforbruket i 2019 var ca. 2.650 kwh (2 voksne i husstanden).
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 669 kvm, Eierform: Festet tomt
Tomten er fellesareal.

Sameiet fester tomt av Securum Eiendom AS. I budsjettet for 2020 er det avsatt kr. 647.275,- i festeavgift. Denne avgiften betales gjennom de månedlige felleskostnadene.

Styret har tidligere forhandlet om kjøp av tomten, men dette er lagt i bero.

Byboerne i sameiet har tilgang til en stor, felles takterrasse. Her har du 360 graders utsikt og sol hele dagen. Så om din terrasse ikke skulle være stor nok, er det bare å ta selskapet opp på taket i 7. etasje. Fellesterrassen kan også reserveres dersom man ønsker å invitere til større lag.

Sykkelparkering finnes i atrium i 2. etasje (synlig fra inngangen til leiligheten om man kikker ned over rekkverket).

Beliggenhet

Området er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt i Oslo med kort vei til "alt"! Grønland og Gamlebyen er bydeler rik på impulser og med store og spennende utviklingsmuligheter. Områdene har de senere årene hatt en betydelig utvikling og fremstår i dag som et trendy og attraktivt boligområde med et rikt utvalg av kaffebarer, utesteder, fristende grønnsakforretninger m.m.

Blokken ligger rett på Teaterplassen som et naturlig midtpunkt og møteplass. Her er det et stort åpent torg med utendørs scene, små forretninger, kaféer og spisesteder rundt. Flere treningssentre og døgnåpen nærbutikk i nærheten. Grønland regnes som det området med mest positiv og spennende utvikling i tiden fremover. Fra Teaterplassen kan man også spasere over den nye broen til operaen. Et rikt utvalg av forretninger finner man på Grønlands Torg. Oslo City og Byporten er en kort spasertur unna.


Fra Grønlandskvartalet er det kort gangavstand til både Tøyenbadet, Botanisk hage og Middelalderparken med omkringliggende parkanlegg og kunstig innsjø. Her har man alle muligheter for rekreasjon i hyggelige og grønne omgivelser. Parken har rommet flere kulturarrangementer deriblant den populære Øyafestivalen. Det er også kort vei til noen av byens og landets viktigste museer og kulturminner. Karl Johans gate ligger kun en 10 minutters spasertur unna leiligheten.

Området vil dra positiv nytte av den enorme utbyggingen av Bjørvika området, et steinkast unna. Utbyggingen av Fjordbyen i Bjørvika vil bli det største byutviklingsprosjektet i Oslo siden 1624, da Gamle Oslo brant og sentrum ble flyttet vestover. Området er under stor utvikling og denne leiligheten ligger inntil alt det nye og spennende. Gangbro over til Bjørvika finner du sammen med den nye innkjøringsbroen til sentrum, kun få minutter fra leiligheten.

Ekebergparken er siste tilskudd på stammen, en ny og spennende opplevelse som beboerne i denne bydelen vil ha stor glede av fremover.

I underkant av 15 minutters gange fra leilighet finner du Sørenga sjøbad. Sjøbadet er et friskt tilskudd til øvrige badeplasser i Oslo, og den mest sentralt beliggende.

Alle t-baner stopper på Grønland stasjon, få minutters gange fra leiligheten - midt i hjertet av Grønland. Buss 60, 37, 70 og 34 kjører gjennom eller forbi Grønland. I tillegg går de fleste busslinjer til Brugata, 5 minutters spasertur fra Grønland sentrum. Trikk 19 kjører forbi Grønland i Schweigaardsgate. Trikk 11, 12, 13 og 17 stopper i Brugata. Oslo Sentralbanestasjon og Jernbanetorget, Norges største og viktigste trafikknutepunkt ligger ikke langt unna leiligheten. Oslo bussterminal ligger få minutter unna. Grønland har sykkelfelt i begge retninger, og ligger innenfor gangavstand til hele Oslo.

Entré

Det er heisadkomst opp til leilighetsplan. Utenfor inngangsdøren til leiligheten er det plass til et lite kafébord, og her kan du også låse sykkelen din. Når du trer inn i leiligheten blir du møtt av en entré med god plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy. Til venstre for inngangsdøren finner du soverommet. Rett frem har du trappegangen opp til etasjen over og badet til venstre helt i enden. Under trapperommet kan du enkelt plassere en kontorpult eller mer oppbevaringsløsninger ved behov.

Stue

Noen raske trappetrinn opp i 5. etasjen kommer du til den åpne stue-/kjøkkenløsningen. Stuen er overraskende romslig med god plass til både sofagruppe, TV-benk og alt som hører til i en stue. Den store vindusflaten bidrar til en behagelig og luftig atmosfære, samt slipper inn rikelig med naturlig sollys. Rommets utforming byr på flere innredningsmuligheter.

Kjøkken

Lyst kjøkken med glatte, folierte fronter og laminert benkeplate med nedfelt rustfri oppvaskkum. Over kjøkkenbenken er det fliser som gjør det enkelt å holde rent. Videre følger hvitevarer som frittstående komfyr med keramisk platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Kjøkkenet har godt med skapplass og det er montert brannslange under vasken. Ventilatoren er tilkoblet avtrekk på badet.

Bad

Bad fra 2006 med lyse fliser på vegger og gulv, samt gulvvarme. Baderomsinnredningen består av porselensservant med ett-greps batteri og servantskap fra 2020, toalett, speil, opplegg for vaskemaskin og dusjhjørne. Døren, karm og lister er byttet i 2020. Takstmann har søkt etter fukt på badet og det ble ikke registrert negative forhold.

Takterrasse

Med en 360 graders utsikt, er dette helt klart en favorittplass å tilbringe tid, enten alene eller med venner og kjente! Her sitter du høyt og fritt, og på sommerstid fungerer uteplassen som et naturlig forlengelse av leiligheten. Solforholdene er upåklagelig. Her er det sol fra tidlig på dagen til sent på kvelden. På takterrassen er det også montert vindskjerm som følger med leiligheten og gulvet er beiset i 2020. Elektrisk eller gassgrill er tillatt. Adkomst til takterrassen via felles svalgang eller rømningsluke fra leiligheten.

Det er uttalt fra styret i sameiet at det foreligger en gjeldene, avtalefestet bruksrett til takterrassen tilstøtende over leiligheten. Avtalen er ikke tinglyst.

Soverom

Leilighetens soverom oppleves romslig og det er godt med garderobeplass langs den ene langveggen. Veggene er i 2018 malt i fargen Blåis, for et moderne og avslappet preg. Vinduet vender ut mot svalgangen og den lukkende bakgården skjermet fra trafikk og støy utenfor.

Felleskostnader

3.467,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, felles forsikringer, varmtvann og fyring, festeavgift, kabel-tv og internett (grunnpakke fra Get), kommunale avgifter, vaktmestertjenester, renter og avdrag m.m.

Herav:
Felleskostnader kr. 1.634,-
Felleskostnader kr. 1.833,-

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Det finnes et garasjeanlegg i kjelleren. Biloppstillingsplassene er tinglyst som tilleggsdel til noen av seksjonene. Dersom du ønsker å leie plass kan disse leies av seksjonseiere som ikke bruker plassen sin.

Det er også flere garasjeanlegg i området med mulighet for kjøp av p-plass.

Formuesverdi

Ikke funnet.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Fundamentert med betong til fyllmasser (antropogent materiale). Betong grunnmur, støpte kjellergulv. Bærekonstruksjon og leilighetsskillere i betong. Etasjeskillere i armert betong. Utvendig kledning av fasadeplater og pusset og malt mur. Blokken fremstår som normalt godt vedlikeholdt. 2-lags isolerglass vinduer fra 2006. Grå, glattlakkert ytterdør med kikkhull er ikke brannklassifisert, fra byggeår. Flatt tak med innvendig taknedløp, tekket med papp/folie.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 31.08.2007 for eiendommen. Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om ferdigattest for oppføring av boligblokk, mottatt 30.03.2017.

Boligens areal

Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 39 kvm, Bruttoareal: 44 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 17 kvm.
Primærrom: 17 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre/vindfang, trappegang, bad og soverom

5. etasje:
Bruksareal: 22 kvm.
Primærrom: 22 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Åpent kjøkken og stue med trapp.

I tillegg disponerer boligen en bod på ca. 3,30 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn.

Oppvarming

Sentralvarme tilkoblet fjernvarmeanlegg. Vannbåren varme i alle rom foruten bad. Badet har varmekabler.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Det er ikke eiendomsskatt for denne seksjonen i 2020 ifølge skattelisten.

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4095, datert 14.12.2004. Området rundt er forøvrig regulert til forretning, kontor, bevertning, fellesområde, spesialområdet - bevaring m.m.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2007/157453-2/200 Festekontrakt - vilkår 26.01.2007
gjelder fra dato: 14.04.2005. festetid: 80 år. Gjelder matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:230 Bnr:185 Snr:1-36. TOMTEVERDI: NOK 10.500.000. ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 366.023. Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier. Kravet om samtykke gjelder ikke ved overføring av seksjoner i sameiet. Med flere bestemmelser. Gjelder denne registerenheten med flere
2007/157453-3/200 ** Diverse påtegning 26.01.2007
Krav om samtykke fra hjemmelshaver/utleier gjelder ikke ved overdragelse av seksjoner i sameiet. Uteglemt registrert ved tinglysing. Rettet etter tingl. §18. 15.06.2015, LSL.

2007/159604-1/200 Bruksrett 29.01.2007
Bruksrett. for reparasjon og vedlikehold. Kan ikke slettes uten samtykke. fra Oslo kommune v/Plan-og bygningsetaten. Overført fra: 0301-230/185. Gjelder denne registerenheten med flere

2007/159604-2/200 Bruksrett 29.01.2007
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:230 Bnr:76. Bruksrett til utearealer. Overført fra: 0301-230/185. Gjelder denne registerenheten med flere

2007/213501-2/200 Festekontrakt - vilkår 21.02.2007
gjelder fra dato: 14.04.2005. festetid: 80 år. Gjelder matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:230 Bnr:185 Snr:1-36. TOMTEVERDI: NOK 10.500.000. ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 366.023. "Avtale mellom Mandallsgate 4 KS, org.nr.886 275 072("Bortfester") og Sameiet Mandallsgate 4("Fester") vedr. feste av tomt i Oslo kommune. Gjelder denne registerenheten med flere

2018/1024361-1/200 Pantedokument 13.07.2018 21:00
BELØP: NOK 15.000.000. Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006. Gjelder denne registerenheten med flere

2020/2012514-1/200 Pantedokument 21.01.2020 21:00
BELØP: NOK 10.000.000. Panthaver:NORDIC CORPORATE BANK ASA. Org.nr: 920232701. Gjelder denne registerenheten med flere

2007/157530-1/200 Erklæring/avtale 26.01.2007
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:76. Bestemmelse om parkering. Bestemmelse om lagerrom. Med flere bestemmelser. Overført fra: 0301-230/185. Gjelder feste. Gjelder denne registerenheten med flere

2007/213501-2/200 Festekontrakt - vilkår 21.02.2007
gjelder fra dato: 14.04.2005. festetid: 80 år. Gjelder matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:230 Bnr:185 Snr:1-36. TOMTEVERDI: NOK 10.500.000. ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 366.023. "Avtale mellom Mandallsgate 4 KS, org.nr.886 275 072("Bortfester") og Sameiet Mandallsgate 4("Fester") vedr. feste av tomt i Oslo kommune. Overført fra: 0301-230/185. Gjelder feste. Gjelder denne registerenheten med flere

2007/214143-1/200 Seksjonering 21.02.2007
opprettet seksjoner: snr: 27
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 39/2102
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

2007/454548-1/200 Erklæring/avtale 07.06.2007
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:185 Snr:1-36 (F). Bestemmelse om bebyggelse. Gjelder rømningstrapp. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra direktøren for plan-og bygningsetatetn.

2015/750304-2/200 Erklæring/avtale 19.08.2015
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:185 Snr:1-36 (F). Rett til bruk av platting og rømningstrapp ved brann eller behov for rømning


2016/335502-1/200 Best. om adkomstrett 15.04.2016
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:185 Snr:1-36 (F)
Bestemmelse om rømningsvei

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 36 seksjoner, hvorav én næringsseksjon. Sameiet er registrert i Foretaksregisteret med org.nr. 991108394. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS. Autorisert regnskapsfører
(oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån i sameiet:
Lånenummer: 2OB986-98207369381
Type: A
Restsaldo: 1.956.100,-
Restløpetid: 16 år 8 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt 3,75% (26.06.20)
Andel av saldo: 36.294,-
Kapitalkostnader: 246,-

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6617057

Regnskap

Resultatet for 2019 utgjorde kr. 78.030,- og fremkommer i resultatregnskapet. Resultatet foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er det ikke tatt hensyn til.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikeholdsbehov fremover
- Vedlikehold av fjernvarmeanlegg, en pumpe bør byttes
- Bytte ut ytterdører i bygget, 6. og 7. etasje har særlig behov.
- Maling av trappeoppgang
- Behov for vedlikehold/oppgradering av den felles takterrassen
- Vedlikehold/oppfølging for å forhindre lekkasjer fra fasadeterrasser

Sameiet reiste søksmål mot eieren av næringsseksjonen for å få dom for fjerning av de ulovlige ventilasjonsinnretningene med tilhørende kanaler som ble installert i to okkuperte boder og deler av parkeringskjelleren mv. Det er inngått et rettsforlik med samme virkning som en dom med forpliktelse for næringsseksjonen til å fjerne det som er installert ulovlig. Dette skal føre til at varmeutviklingen fra innretningene blir borte og dermed forhåpentlig vesentlig redusere lukten av organisk avfall. For øvrig arbeider styret videre med å få avfallshåndteringen fra næringsseksjonen over i ordnede former.

Sameiet opplevde et angrep av kakerlakker i flere leiligheter i november 2019. Selger opplyser om at det ikke gjaldt denne seksjonen. Et skadedyrfirma ble engasjert, og problemet ble eliminert i løpet av januar/februar 2020.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken, vaskemaskin på bad og sofa i stue.

Ting som er fastmontert som i utgangspunktet ikke følger med (men kan følge med gitt forbehold i budet): Vegghengt TV på stua og hangboard skrudd fast i trappa opp fra stua.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1% av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9.990,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Eiendomsmeglerfullmektig
Linus Juell

Ansvarlig megler:
Henrik Jensen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.