# GRÜNERLØKKA / IDYLLISKE MARKVEIEN, Markveien 56
7 300 000,-
Lys og tiltalende 4-roms I Hjørneleilighet med fransk balkong med ettermiddagssol I Idyllisk bakgård I Heis

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 7 300 000,-
 • Fellesgjeld: 183 535,-
 • Omkostninger: 195 890,-
 • Totalpris: 7 679 425,-
 • Ligningsverdi: 1 500 886,-
 • Fellesutgifter: 4958,-

  Varmtvann, kommunale avgifter, kabel tv, felles gårdsforsikring mm, vask trapper/fellesområder, strøm fellesområder, vaktmestertjenester.
Beregnet totalkostnad:
7 300 000,- (Prisantydning) 183 535,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 7 483 535,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 070,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 7 483 535,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 195 890,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 679 425,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 96 m²
 • Bruksareal: 96 m²
 • Bruttoareal: 196 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1984
 • Gårdsnummer: 228
 • Bruksnummer: 194
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 182702007
 • Sist endret: 06.07.20 17:19
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 45%
  eier sin egen bolig
 • 97%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 59%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 80%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 15%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

16-20-0125

Adresse og matrikkel

Markveien 56, 0550, Oslo, Gnr. 228 bnr. 194 snr. 8 orgnr. 971276037 i Oslo kommune

Eier

Karine Lien Skaret

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

96 / 96 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1984

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Det er á konto strøm inkludert i felleskostnadene, per idag belastes det kr 809,- pr mnd som blir avregnet i etterkant. I 2019 var snittpris strøm pr mnd kr 582,-

Tomt

Areal: 979 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Fra vei er det adkomst til portrom med gjennomgang til fellesarealer og inngangspartiet. Tomten ligger i et svakt skrånende terreng og har adkomst fra Markveien. Det er opparbeidede fellesarealer med hellebelagte gangveier, plen, beplantning og sittegrupper.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder: Entré/ gang, stue/ kjøkken, toalettrom, bad og tre soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod med skråtak og gulvareal på ca 5m2, et disponibelt matskap og en bod i 1. etasje på 3m2.

Beliggenhet

Sentral og meget attraktiv beliggenhet på Grünerløkka, i en av bydelens mest populære gater, Markveien.

Shopping på Grünerløkka kan fint kombineres med en gåtur langs Akerselva eller et kafébesøk på en av de mange kaféene i området.

Ved Markveien har du alt av "løkkas" yrende liv, restauranter, cafeer, gallerier og en mengde spennende butikker i umiddelbar nærhet. Flere treningssentre i området. Parkanlegg i nærmiljøet med gode tur- og rekreasjonsmuligheter. Her kan bl. annet nevnes: Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes plass og Grünerparken, samt de idylliske områdene langs Akerselva. Offentlig kommunikasjon som buss og trikk i umiddelbar nærhet med hyppige avganger. På Grünerløkka har man alt man kan tenke seg av nødvendige urbane tilbud. Med kun et par minutters gange - på andre siden av Akerselva finner man også Vulkan, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder.

Området har et utmerket tilbud av offentlig kommunikasjon. Trikkelinjene 11, 12, 13 og 17 fra Møllergata busstopp nr 34 og 54, Sannergata busstopp kan du ta buss 21 og 33, og fra Toftes gate går buss nr.30. Nærmeste T-bane finner du på Grønland eller Jernbanetorget

Entré

Du tar deg opp til leiligheten i 2. etasje via felles trapperom eller heis. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk. Her blir du møtt av en lys og innbydende entré med plass til sko og yttertøy. Leiligheten ble vesentlig overflatebehandlet i 2020. Parketten ble også slipt og behandlet med Ecowood, en supermatt tilnærmet vedlikeholdsfri lakk.

Stue

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et lyst og fint rom. Her får du lysinnfall fra vinduer på to sider, samt fransk balkong i hjørnet som skaper en luftig og behagelig romfølelse. Det er god plass til sofagruppe, tv-seksjon, stort spisebord og annet ønsket møblement. Gulvet er belagt med 3-stavs parkett.

Fra den franske balkongen får du en hyggelig utsikt mot Markveien. Tidlig sommer er det sol inn på fransk balkong og stuen ca. kl. 16-17 og igjen kl. 18.45-20.30. Her kan du nyte nydelig ettermiddagssol.

Felles bakgård

På dagen - fra ca kl. 10 til 16 har du gode solforhold i bakgården som nærmest er din egen private park midt på beste Løkka. Ikke så mange bruker bakgården og med beplanting rundt oppleves den nærmest helt privat - kun denne bygningen (nr. 56) har tilgang.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i en fin og sosial åpen løsning med stuen. Moderne og fullt utstyrt kjøkken med integrerte hvitevarer og glatte fronter på innredning. Meget praktisk kjøkkenøy som byr på rikelig med skap- og benkeplass. Videre har kjøkkenet benkeplater i laminat, oppvaskkum, komfyr i høyskap, nedfelt induksjonstopp, elektrisk grill og gassbluss i benkeplate på kjøkkenøy. Frittstående kjøl- og fryseskap, oppvaskmaskin. Ventilator hengende fra tak med kullfilter. Downlights i lyskasse.

Bad

Pent og romslig flislagt bad som ble pusset opp i 2010 med høykvalitets, italienske fliser Badet har nedsenket malt himling med downlights, avtrekksventil på vegg, dusjkabinett med regndusj, hånddusj og massasjedyser. Helservant med glatte fronter på skuffer og speil på vegg. Opplegg for vaskemaskin/ tørketrommel og varme i gulv.

Toalettrom: Toalettrommet har gulvfliser, malte glatte flater på vegger og himling. Helservant med glatte fronter på skapdører, speil med lys på vegg og gulvmontert toalett.

Soverom

Leiligheten har tre store soverom. Hovedsoverommet er romslig og med god plass til dobbeltseng, nattbord og tilhørende skyvedørsgarderobe. 

Soverom II er også av god størrelse med plass til seng og garderobeløsning. Rommet passer ypperlig som gjesterom eller barnerom.

Soverom III benyttes i dag som kontor men kan fint benyttes som gjesterom, ekstra soverom eller annet ved behov.

Felleskostnader

4 958 pr. mnd. Varmtvann, kommunale avgifter, kabel tv, felles gårdsforsikring mm, vask trapper/fellesområder, strøm fellesområder, vaktmestertjenester.

Herav:
Felleskostnader: 2 711,-
Strøm á konto: 809,-
Avdrag lån: 956,-
Renter lån: 482,-
Totalt: 4 958,-

Andel renter og avdrag på fellesgjelden reguleres minimum en gang i løpet av året i henhold til gjeldende rente i banken. Det sendes ikke ut spesielt varsel ved endring av lånekostnadene, men kostnadene vil bli spesifisert på avtalegirovarsel/faktura.

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Det er mulighet for beboere i Markveien 56 til å leie garasjeplass i Stolmakergata, av Oslo kommune. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 500 886 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 403 191 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk på fem etasjer og loft, med næringslokaler i 1. etasje. Boligblokk oppført med bærende konstruksjoner i murkonstruksjoner. Etasjeskillere i betong. Yttervegger er pusset og malt mur på fasaden. Grunnmur i betong. Saltakkonstruksjon i tre. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex, datert 19.06.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 96 kvm, Bruttoareal: 196 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 96 m².
Primærrom: 96 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/ gang, stue/ kjøkken, toalettrom, bad og tre soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ethvert salg eller bortleie av seksjoner skal meldes skriftlig til sameiets forretningsfører med opplysning om hvem som er ny eier/leietaker. Styret skal godkjenne ny eier/leietaker. I henhold til eierseksjonslovens § 24 kan godkjenning bare nektes dersom det foreligger saklig grunn. Styret skal behandle søknad og gi skriftlig svar
innen 14 dager fra mottatt søknad. Er ikke skriftlig svar fra styret gitt innen denne tidsfristen, skal godkjennelsen regnes for å være gitt.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes elektrisk med panelovner og gulvvarme i bad. Varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Selger informerer om at det er eiendomsskatt som per idag beløper seg på kr 607,-
Kostnader i forbindelse med innboforsikring, internett m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2366 av 22.11.1978. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser (datert 10.06.2020) ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bymiljøetaten har utarbeidet en konseptvalgutredning for gater og byrom på Grünerløkka, som legger overordnede føringene for hvordan disse endringene skal skje. I hovedsak skal det være fokus på å tilrettelegge for fotgjengere og syklister. Du kan lese mer om konseptvalgutredningen for Grünerløkka her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/konseptvalgutredning-grunerlokka/

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1926/912513-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
11.11.1926 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-228/194
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1980/506093-1/105  Best om garasje/parkering  
27.03.1980 
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-228/194
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1980/510848-1/105  Best. om adkomstrett  
18.06.1980 
Rettighetshaver Markvn.56 b.
Overført fra: 0301-228/194
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1981/510901-2/105  Erklæring/avtale  
28.10.1981 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 10,000
MED PRIORITET ETTER FØRSTE OVERDRAGELSESSUM
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2019/1511456-1/200  Pantedokument  
16.12.2019 16:59 
BELØP: NOK 6.540.000
Panthaver:NORDEA EIENDOMSKREDITT AS  
Org.nr: 971227222
Elektronisk innsendt
 
Grunndata
1981/510901-1/105  Seksjonering  
28.10.1981 
opprettet seksjoner:
snr: 8
formål: Bolig
sameiebrøk: 405/11075
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 28 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

1998/76598-1/105  Erklæring/avtale  
30.12.1998 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:136  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:137  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:139 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:141  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:144  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:146  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:148 Snr:1-28
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:195  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:523 Snr:1-43
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/direktør
for eiendom-og utbygging.
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter i festerett
1998/76598-1/105  Erklæring/avtale  
30.12.1998 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:136  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:137  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:139 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:141  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:144  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:146  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:148 Snr:1-28
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:195  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:523 Snr:1-43
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/direktør
for eiendom-og utbygging.
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 0301-228/144/0/1-3

Rettigheter i eiendomsrett
1999/6600-1/105  Erklæring/avtale  
08.02.1999 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:136  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:137  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:139 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:141  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:146  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:148 Snr:1-28
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:195  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:196 Snr:1-16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:523 Snr:1-43
Best. om bruk av gårdsrom
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 0301-228/524/0/1-44

Rettigheter i eiendomsrett
1999/6807-1/105  Erklæring/avtale  
08.02.1999 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:136  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:137  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:139 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:141  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:144  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:146  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:148 Snr:1-28
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:195  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:196 Snr:1-16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:523 Snr:1-3
Best. om rett til bruk av gårdsrom
rett til anlegg og vedlikehold av ledninger
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Kan bare slettes av Oslo kommune ved direktør for etat for
eiendom og utbygging
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Markveien 56 ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 971276037. Sameiet består av 24 boliger og 4 næringslokaler.
- Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.
- Vaktmester Andersen AS
- GET - standard TV pakke - internett abonnement er den enkeltes ansvar

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 183 535,- pr. 11.06.2020.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 23 079,- pr. 31.12.2019.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 98207660558, Obos BBL
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 11.06.2020: 3.2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 50.990128
Saldo per 11.06.2020: 2 357 565
Andel av saldo: 168 805
Første termin/første avdrag: 30.03.2018 (siste termin 30.11.2032)

Lånenummer: 98207758337, OBOS-banken AS
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 11.06.2020: 3.2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 35
Saldo per 11.06.2020: 402 827
Andel av saldo: 14 731
Første termin/første avdrag: 30.05.2019 (siste termin 28.02.2029)

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 76579287

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.

Styreleder opplyser at det på nåværende tidspunkt ikke planlagt noen vedlikeholdsprosjekter. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold til sjenanse for andre beboere er ikke tillatt. Det er ikke tillatt å lufte dyr på
sameiets fellesarealer.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Lampe over spisebord
- Vaskemaskin
- Speil i gang
- Speil på stue

Følgende medfølger handelen:
- Stekeovn
- Platetopp - induksjon, gass og grill
- Oppvaskmaskin - ikke integrert i dag, men skap og front til integrering av oppvaskmaskin medfølger
- Kjøleskap medfølger også, men er ikke integrert
- Bakplate av stål til å ha bak kjøkkenvask medfølger, men er ikke montert i dag

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 990,-, markedsføringspakke kr. 14.990,-, sikkerhetsstillelse kr. 989,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Anders Sveen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.