# Grünerløkka, Heimdalsgata 2 C
3 500 000,-
Klassisk, lys 2-R selveier | Rosetter, stukkatur og teglstein | Takhøyde 3,12 m | Peisovn | Mulig hurtig overtagelse

VISNING:

3. august mandag kl. 17:00 - 18:00
 • Prisantydning: 3 500 000,-
 • Omkostninger: 97 820,-
 • Totalpris: 3 597 820,-
 • Ligningsverdi: 883 119,-
 • Fellesutgifter: 2910,-

  Vaktmestertjenester, trappevask, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, styrehonorar mm.
Beregnet totalkostnad:
3 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 1 500,- (Overtagelsesgebyr) -------------------------------------------------------- 97 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 597 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 47 m²
 • Bruksareal: 47 m²
 • Bruttoareal: 53 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1898
 • Gårdsnummer: 229
 • Bruksnummer: 15
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 185823004
 • Sist endret: 27.07.20 13:25
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 44%
  eier sin egen bolig
 • 95%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 64%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 61%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er gift

 

Oppdragsnummer

16-20-0121

Adresse og matrikkel

Heimdalsgata 2 C, 0561, Oslo, Gnr. 229 bnr. 15 snr. 15 orgnr. 980103641 i Oslo kommune

Eier

Are Aarflot Hogner

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

47 / 47 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1898

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 539 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sameiet har inngått en administrasjonsavtale med forretningsfører for individuell nedbetaling av fellesgjeld. Dette gir seksjonseier adgang til å innbetale sin andel av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at seksjonseier har inngått en egen avtale med sameiet. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil seksjonseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Det gis kun adgang til full innfrielse av andel fellesgjeld.

Beskrivelse

Velkommen til Heimdalsgata 2 C - presentert av Eiendomsmegler MNEF / Fagsjef / Partner Bjørnar Mikkelsen (tlf 938 98 132) hos Schala & Partners:

Klassisk 2-roms selveierleilighet i 3. etasje med god takhøyde, flotte rosetter, stukkatur, original teglsteinsvegg, tregulv og store vindusflater med dype karmer som gir gode lysforhold og en åpen, luftig atmosfære.
Leiligheten har gjennomgående planløsning, separat kjøkken med praktisk barløsning og alt av integrerte/medfølgende hvitevarer, flislagt bad med dusjnisje med innfellbar dusjvegg, stor, luftig stue med hele 3,12 meter takhøyde og flott vedovn samt romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, kontorpult og garderobe. 2 romslige og svært praktiske hemser (soverom og entré - det er lagt inn ventilasjon til hemsene).
Leiligheten har noe behov for modernisering og har svært sentral beliggenhet med gangavstand til alt Grünerløkka og Oslo sentrum har å tilby.

Kun kr 2.910,- i f.utg pr mnd - ingen fellesgjeld - utleie og dyrehold er tillatt - mulighet for hurtig overtagelse.

Velkommen til visning!Beskrivelse av rommene: 

Entré:
Plass til klær, sko og kommode. Dørtelefon med åpner. Svært praktisk hems med fastmontert stige i enden av entréen (over baderommet) med god lagringsplass. Hemsen kan også benyttes som soveplass/gjesterom og har fastmontert lampe. Flott teglsteinsvegg, furugulv og malte flater.

Stue: 
Lyst, luftig rom med hele 3,12 meter takhøyde, klassisk rosett og stukkatur og to store vinduer som gir gode lysforhold og en åpen, luftig atmosfære. God plass til sittegruppe, spisebord, reol, bokhylle mm. Flott peisovn i hjørnet. Brannvesenet kontrollerte og godkjente skorstein og ildsted 06.02.20. Original teglsten er hentet frem på vegg. Furugulv, malte vegger og malt himling.

Kjøkken:
Vender mot indre gårdsrom. Lys, eldre innredning med overskap med trådglass, profilerte fronter og god skap- og benkeplass. Benkeplate, kum, blandebatteri, varmtvannsbereder, stekeovn og platetopp fornyet 2015/16. Integrert stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin. Vaskemaskin, micro og kjøl-/ fryseskap medfølger også. Ventilator, fliser over benk og praktisk barløsning. Laminat på gulv, malte vegger og himling.

Bad:
Flislagt bad med dusjnisje med innfellbar dusjdør (nye fliser i dusjsonen 2014), toalett, servant, speil, vegghengt skap og stor, praktisk hylleløsning. Fliser med varme i gulv, fliser på vegger og malt himling med downlights. Takstmann har foretatt fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.

Soverom:
Stort, luftig soverom med god takhøyde med rosett og stukkatur samt stort vindu som slipper inn mye lys. God plass til dobbeltseng, nattbord, kontorpult etc. Praktisk hems med fastmontert stige og plass til dobbelmadrass. Laminat på gulv, panel/malte vegger og malt himling.


Diverse om leiligheten og gården:
- Klassisk 2-roms selveierleilighet i 3. etasje med god takhøyde, flotte rosetter, stukkatur, original teglsteinsvegg, tregulv og store vindusflater med dype karmer.
- Takhøyden i stue er målt til 3,12 meter.
- Lys, luftig stue med flott peisovn.
- Brannvesenet kontrollerte skorstein og ildsted 06.02.20, alt ble godkjent.
- Kjøkkenet ligger separat fra stuen og har lys, eldre innredning med svært god skap- og benkeplass.
- I 2015/2016 ble benkeplate, kum, blandebatteri, stekeovn og platetopp fornyet. Samme år ble også varmtvannsberederen skiftet.
- Integrert stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin. Vaskemaskin, micro og kjøl-/ fryseskap medfølger også.
- Flislagt bad med dusjnisje med innfellbare dusjdører (nye fliser i dusjsonen 2014).
- Takstmann har foretatt fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.
- Praktisk soverom som i dag er svært godt utnyttet.
- 2 svært praktiske hemser (soverom og entré).
- Det er lagt inn ventilasjonsanlegg med friskluftsinntak fra bakgården til soverom, samt til hemsen over badet.
- Leiligheten har noe behov for modernisering.
- Naturlig ventilasjon.
- Lave felleskostnader på kun kr 2.910,- pr mnd.
- Leiligheten har ingen fellesgjeld.

- Sameiet Heimdalsgata 2 består av 31 seksjoner.
- Regnskapet for 2019 viser et resultat på kr 382.023,-
- Sameiets arbeidskapital pr 31.12.19 var på kr 1.045.444,-
- Sentral beliggenhet på Grünerløkka, med nærhet til alt av kulturelle begivenheter, parker og utesteder.
- Kort gange til kollektivtransport.
- Husdyr er tilatt med søknad til styret.
- Utleie er tillatt.
- Mulighet for hurtig overtagelse.

Innhold

Leiligheten er gjennomgående, ligger i 3. etasje og inneholder:
Entré, stue, kjøkken, bad/wc og soverom.

I tillegg disponerer leiligheten:
- 1 kjellerbod.

Beliggenhet

Sentral beliggenhet på Grünerløkka, med nærhet til alt av kulturelle begivenheter, parker og utesteder. Grünerløkka er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gate caféer, markeder og små nisjeforretninger.

Flere matforretninger finnes rett i nærheten, som Rema, Coop Extra og en søndagsåpen Joker. Noen få minutter unna finner du dessuten flere av løkkas mest populære spisesteder som erke-amerikanske The Nighthawk, Diner, italiensk på Trattoria Poppolare, himmelsk pizza på Villa Paradiso, spicy meksikansk på Tijuana, trendy tapas på Delicatessen, eller hva med en gourmetburger på Illegal eller Munchies.

Et lite stykke unna, langs Akerselva ligger Vulkan, Oslos nye og populære kultur- og kreative næringslivsenter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser rett utenfor døren; Dansens Hus med bar og uteservering, BAR Vulkan, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder.

Liker du å leve det gode liv er Grünerløkka en bydel der de fleste finner en uteplass eller cafe som passer for seg. Her finnes bla. utestedene Aku Aku Tiki Bar og Rebell for den som liker dans og moro, Grünerløkka Brygghus, Schouskjelleren Mikrobryggeri og Bettola for en mer brun og intim stemning, mens klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet og verdenskjente Wendelboe for koffeinelskere. På Grünerløkka finnes også mange parker som Botanisk hage som ligger rett utenfor døren. Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Cubaparken og Grünerhagen er andre parker i nærheten. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, ha piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok. Eller hvorfor ikke spasere over broen til Blå og spise nystekte vafler en søndags formiddag.

Tøyen er også verdt å nevne. Tøyen grenser til Løkka og bydelen har virkelig fått et løft de siste årene med steder som Postkontoret, Nord og natt og Human mote. Tøyenbadet med olympisk og utebasseng ligger også her. Det er heller ikke lang vei til hovedstadens "nye" bydel Bjørvika og Barcode. Her finnes en rekke nye spennende spisesteder og svært pent opparbeidede uteområder. Sørenga ble dessuten fjorårets sted å være på de varmeste sommerdagene! For de tur- og treningsglade finnes fantastiske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet. Flere treningssentre er også i nærheten, SATS Schous Plass, Ringnes Park, EVO, Fitnessxpress, samt Avancia på Vulkan. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området.

Godt tilbud av offentlig transport med både trikker (nr. 17, 11, 12 og 13) og busser (nr. 30 og 31) rett i nærheten. Flere av bussene går hele natten. Det er 5 minutters gange til Grønland t-bane og 10 minutter til Tøyen T-bane. Grünerløkka ligger dessuten ca. 10 min gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både flytog- og bussforbindelser. Gangavstand er det også til Torshov, Alexander Kiellands plass, St.Hanshaugen og sentrum.

Entré

Plass til klær, sko og kommode. Dørtelefon med åpner. Svært praktisk hems med fastmontert stige i enden av entréen (over baderommet) med god lagringsplass. Hemsen kan også benyttes som soveplass/gjesterom og har fastmontert lampe. Flott teglsteinsvegg, furugulv og malte flater.

Stue

Lyst, luftig rom med hele 3,12 meter takhøyde, klassisk rosett og stukkatur og to store vinduer som gir gode lysforhold og en åpen, luftig atmosfære. God plass til sittegruppe, spisebord, reol, bokhylle mm. Flott peisovn i hjørnet. Brannvesenet kontrollerte og godkjente skorstein og ildsted 06.02.20. Original teglsten er hentet frem på vegg. Furugulv, malte vegger og malt himling.

Kjøkken

Vender mot indre gårdsrom. Lys, eldre innredning med overskap med trådglass, profilerte fronter og god skap- og benkeplass. Benkeplate, kum, blandebatteri, varmtvannsbereder, stekeovn og platetopp fornyet 2015/16. Integrert stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin. Vaskemaskin, micro og kjøl-/ fryseskap medfølger også. Ventilator, fliser over benk og praktisk barløsning. Laminat på gulv, malte vegger og himling.

Bad

Flislagt bad med dusjnisje med innfellbar dusjdør (nye fliser i dusjsonen 2014), toalett, servant, speil, vegghengt skap og stor, praktisk hylleløsning. Fliser med varme i gulv, fliser på vegger og malt himling med downlights.
Takstmann har foretatt fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.

Soverom

Stort, luftig soverom med god takhøyde med rosett og stukkatur samt stort vindu som slipper inn mye lys. God plass til dobbeltseng, nattbord, kontorpult etc. Praktisk hems med fastmontert stige og plass til dobbelmadrass. Laminat på gulv, panel/malte vegger og malt himling.

Diverse om leiligheten og gården:

- Klassisk 2-roms selveierleilighet i 3. etasje med god takhøyde, flotte rosetter, stukkatur, original teglsteinsvegg, tregulv og store vindusflater med dype karmer.
- Takhøyden i stue er målt til 3,12 meter.
- Lys, luftig stue med flott peisovn.
- Brannvesenet kontrollerte skorstein og ildsted 06.02.20, alt ble godkjent.
- Kjøkkenet ligger separat fra stuen og har lys, eldre innredning med svært god skap- og benkeplass.
- I 2015/2016 ble benkeplate, kum, blandebatteri, stekeovn og platetopp fornyet. Samme år ble også varmtvannsberederen skiftet.
- Integrert stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin. Vaskemaskin, micro og kjøl-/ fryseskap medfølger også.
- Flislagt bad med dusjnisje med innfellbare dusjdører (nye fliser i dusjsonen 2014).
- Takstmann har foretatt fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.
- Praktisk soverom som i dag er svært godt utnyttet.
- 2 svært praktiske hemser (soverom og entré).
- Det er lagt inn ventilasjonsanlegg med friskluftsinntak fra bakgården til soverom, samt til hemsen over badet.
- Leiligheten har noe behov for modernisering.
- Naturlig ventilasjon.
- Lave felleskostnader på kun kr 2.910,- pr mnd.
- Leiligheten har ingen fellesgjeld.
- Sameiet Heimdalsgata 2 består av 31 seksjoner.
- Regnskapet for 2019 viser et resultat på kr 382.023,-
- Sameiets arbeidskapital pr 31.12.19 var på kr 1.045.444,-
- Sentral beliggenhet på Grünerløkka, med nærhet til alt av kulturelle begivenheter, parker og utesteder.
- Kort gange til kollektivtransport.
- Husdyr er tilatt med søknad til styret.
- Utleie er tillatt.
- Mulighet for hurtig overtagelse.

Felleskostnader

2 910 pr. mnd. Vaktmestertjenester, trappevask, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, styrehonorar mm.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 883 119 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 179 229 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Tradisjonell bygård fra 1898.
- Fundamentert med naturstein/teglstein. Grunnforholdene er ikke undersøkt.
- Yttertaket i trekonstruksjon. Tekking er ukjent.
- Yttervegger i murkonstruksjon, utvendig pusset og malt.
- Felles trappegang.
- Etasjeskiller i trebjelkelag, som ikke har dagens isolasjonsevne.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger også:
- Heimdalsgata 2 A - B - C - installasjon av brannalarmanlegg - ferdigattest datert 2010.
- Heimdalsgata 2 - oppøring av balkonger - ferdigattest datert 2017.
Dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm, Bruttoareal: 53 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, kjøkken, stue, soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ved utleie skal melding sendes styret 14 dager før innflytting. Meldingen skal inneholde ny adresse til eier, leietakers navn og kontaktinfo og vargihet av fremleie. Styret kan nekte utleie ved gjentakende korttidsutleie. Slik nektelse kan bare foretas når det foreligger saklig grunn til det.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.
Varmekabler i badet.
Peisovn i stuen.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til sameiet, strøm, kabel-tv, internett, evt. eiendomsskatt, varmtvann, fyring, forsikring (innbo mm).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Bygården er registrert på Byantikvarens gule liste. Ønskes ytterligere informasjon kan Byantikvarens kontor kontaktes.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Vahls gate 9 - Oppgradering av Rudolf Nilsens Plass
Saksnummer: 201903785 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt

Herslebs gate 19 - Ombygging av leiligheter
Saksnummer: 201914669 - Byggesak
Status: Søknad under behandling

Herslebs gate 19 - Ombygging av leiligheter
Saksnummer: 201918940 - Byggesak
Status: Mottatt søknad

Urtegata 9 - Planforslag til politisk behandling - Oppføring av kontor og undervisning
Saksnummer: 201500149 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan

For nærmere informasjon rundt plan- og byggesaker, se Oslo kommunes hjemmesider

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1896/900748-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
02.06.1896  
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: 0301-229/15
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1987/36948-3/105  Erklæring/avtale  
15.06.1987  
PANTSETTELSESEKLÆRING
BELØP: NOK 10,000
ANFØRT PRIORITET: ETTER 90% AV LÅNETAKST
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1987/37739-2/105  Best. om adkomstrett  
17.06.1987 
Bestemmelser om ledninger m.v.
Bestemmelser om utbedr. etter kommunens standard.
Fl. best.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, v/boligdirektøren.
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:
1987/36948-2/105  Seksjonering  
15.06.1987 
opprettet seksjoner:
snr: 15
formål: Bolig
sameiebrøk: 50/1296
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 25 SEKSJONER
 2006/4155-1/105  Resek/tilleggssek  
19.01.2006 
nye seksjoner:
snr: 26
formål: Bolig
sameiebrøk: 27/1486
nye seksjoner:
snr: 27
formål: Bolig
sameiebrøk: 32/1486
nye seksjoner:
snr: 28
formål: Bolig
sameiebrøk: 35/1486
nye seksjoner:
snr: 29
formål: Bolig
sameiebrøk: 37/1486
nye seksjoner:
snr: 30
formål: Bolig
sameiebrøk: 29/1486
nye seksjoner:
snr: 31
formål: Bolig
sameiebrøk: 30/1486
seksjonsameieandeler:
snr: 15
formål: Bolig
sameiebrøk: 50/1296
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 27-30
 
2006/4155-2/105  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel  
19.01.2006 
endring av formål/brøk:
snr: 15
formål: Bolig
sameiebrøk: 50/1486
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer:
1990/77695-1/105  Erklæring/avtale  
20.12.1990 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:15 Snr:1-31
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:32  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:32 Snr:1-18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:34 Snr:1-59
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:40  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:40 Snr:1-20
Rett til adkomst, vedlikeh. av ledninger, plikt til utbedr. etter komm. krav (30 år). Fl. best. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/dir. for Eiendom og Utbygging. Gjelder denne registerenheten med flere

1991/41120-1/105  Erklæring/avtale  
12.08.1991 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:15 Snr:1-31
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:32  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:32 Snr:1-18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:40  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:40 Snr:1-20
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:154 Snr:1-10
Rett til adkomst, vedlikeh.,plikt til utbedr. etter komm. krav (30 år) Fl.best. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/dir.for Eiendom og Utbygging. Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 31 seksjoner.
Sameiet Heimdalsgata 2 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 980103641, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Heimdalsgata 2 A B og C.

- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Sameiets revisor er ERNST & YOUNG AS.
- Sameiets eiendommer er forsikret i SpareBank 1 Skadeforsikring AS med polisenummer 2192402.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: OBOS02-98207530425
Lånetype: Annuitetslån.
Restsaldo: 2.331.714,-
Terminer pr. år: 12.
Type rente: Flytende.
Rente (17.06.2020): 3,55%

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

SpareBank 1 Skadeforsikring AS Polisenummer: 2192402

Regnskap

- Inntekter
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 1 046 357. Dette er i henhold til budsjett.
- Kostnader
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 670 184. Dette er kr 306 416 lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak lavere kostnader enn antatt til drift og vedlikehold.
- Resultat
Årets resultat på kr 382 023 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.
- Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 1 045 444.

Budsjett 2020:
- Kommunale avgifter i Oslo kommune
Oslo Kommune la i sitt budsjettforslag høst 2019 til grunn en økning på 4,6 % for renovasjon,10,5 % for vann og avløp og 7,5 % reduksjon av feiegebyret for 2020. Eiendomsskatten følger egne satser.

Vedtekter / husordensregler

- Det er ikke anledning til å eie mer enn 2 seksjoner.
- Skriftlig melding leveres styret innen 14 dager før overdragelse. Overtagelsesgebyr ved salg av seksjon er satt til 1500 kr.
- Ved salg eller utleie av leiligheten skal styret varsles.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid:
- Byttet sikkerhetsleverandør fra Oslo låseservice til Lås1.
- Installert brekkblekk på ytterdører.
- Restaurert jernporten ut mot gata så at den alltid skal gå i lås uansett årstid.
- Sendt inn søknad om bygglov for restaurering av pipene i bygget. Etter dette arbeide er ferdig åpner vi opp for fyring i peisene.
- Arrangert dugnad.
- Installert varmeslinger på vannrør til toppetagen i oppgang A så at vannet ikke skal fryse vinterstid.
- Service på brannanvarslingsanlegg.

Husdyrhold

Husdyr er tillatt.
Hunder skal holdes i bånd, og hundemøkk fjernes.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alle hvitevarer i kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bm@schalapartners.no eller SMS: 93 89 81 32 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,20 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Bjørnar Mikkelsen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.