#TØYEN, Hertug Skules gate 12
3 150 000,-
Stor og skjermet 2-R i populære Sommerfrydløkken aksjelag | Gjennomgående | Fyring og V.vann inkl | Idyllisk bakgård!

VISNING:

4. august tirsdag kl. 17:00 - 18:00
 • Prisantydning: 3 150 000,-
 • Fellesgjeld: 291 983,-
 • Omkostninger: 19 198,-
 • Totalpris: 3 461 181,-
 • Ligningsverdi: 1 038 964,-
 • Fellesutgifter: 4424,-

  a-konto fyring og varmtvann, vaktmestertjeneste, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, trappevask, nedbetaling av lån, drift av laget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 150 000,- (Prisantydning) 291 983,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 441 983,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 538,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 810,- (Transportgebyr) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 19 198,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 461 181,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 60 m²
 • Bruksareal: 60 m²
 • Bruttoareal: 68 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1933
 • Gårdsnummer: 231
 • Bruksnummer: 179
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 186011902
 • Sist endret: 31.07.20 15:58
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 60%
  eier sin egen bolig
 • 79%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 31%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-20-0117

Adresse og matrikkel

Hertug Skules gate 12, 0652, Oslo, Gnr. 231 bnr. 179, aksjebrevnr. 2089-2116 i Sommerfrydløkken As borettslag med orgnr. 921706553 i Oslo kommune

Eier

Gunnar Inge Ljungqvist

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringskart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

60 / 60 m²

Antall soverom

1

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1933

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 237 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal og bakgården er nydelig opparbeidet med asfalterte gangveier, parkanlegg, lekeplasser for de minste, hyggelige sittegrupper med puter og parasoller, griller, plen, beplantning og plantekasser. Det er gratis parseller for dyrking av grønnsaker utenfor bygget.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beliggenhet

Velkommen til et populært og attraktivt nabolag i et område i rask vekst. Leiligheten befinner seg sentralt på Tøyen, kun noen få minutters gange fra Tøyen Torg med sine butikker, biblioteker, kafeer og utesteder. I umiddelbar nærhet ligger også Kampen bydel med sitt særegne, trivelige og barnevennlige miljø mens Grønland med sitt yrende folkeliv både morgen og kveld, ligger en 10 minutts spasertur unna.

I tillegg til å være nær urbane fasiliteter på Tøyen og Grønland, er det også kort vei til flotte grøntområder i Kampenparken, Botanisk Hage og ikke minst Tøyenparken og Tøyenbadet. Sommerstid kan man hente seg en sykkel på bysykkelstativet som ligger ikke langt fra boligen, og nærmest trille ned til Sørenga for et bad. For de treningsglade ligger både SATS Kampen, Fresh Fitness, Stamina Hot og Partner Gym innenfor gangavstand. Flere matvareforretninger ligger også like i nærheten. T-bane (alle linjer) og buss (20 og 37) befinner seg også i umiddelbar nærhet. Her bor du sentralt med en grønn lunge som nærmeste nabo og hele byen innenfor rekkevidde.

Tøyen er en bydel i stor utvikling. Tøyenløftet har ført til at området nå er svært attraktivt med et blomstrende folkeliv og bredt kulturtilbud. Klassiske fasader er pusset opp og nye boligprosjekter er godt tilpasset området. På nye Tøyen Torg, en kort spasertur unna leiligheten, finner du både spisesteder, apotek, bokhandel, blomsterbutikk og matvarebutikker.

Blant restaurantene og utestedene på Tøyen er det verdt å nevne flere; Postkontoret har etablert seg som en koselig nabolagspub med shuffleboard, deilig pizza, og et bredt utvalg av arrangementer, inkl konserter, quiz og Kristoffer Schaus «Rekommandert». Skatten er en romslig og hyggelig kafe som holder åpent utover kvelden og rett som det er smeller til med både dj´s og dansegulv. Sushi, thai, tyrkisk, og burger av topp klasse finnes også på torget, og vil du ha runde av med en god drink er cocktailbaren Human Mote stedet. Et par kvartaler unna finner man de populære spisestedene Grådi og Golden Chimp, og ikke minst den skjulte perlen Brutus hvor man kan få inngående kjennskap til både naturvin og unike småretter.

På sensommeren samles store deler av hovedstadens innbyggere i nettopp denne bydelen for å nyte god musikk i godt selskap på Øyafestivalen i Tøyenparken. Forrige vinter var det dessuten en ekstremt stor happening i bydelen da X-games ble arrangert på urbane Tøyen.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en åpen og lys entré. Du har plass til å henge opp knagger på vegg for å henge av deg yttertøy. Veggene er lysmalte og gulvet er belagt med belegg. Entreen knytter de fleste av rommene i boligen sammen på en god måte. Praktisk tilknyttet wc, og ellers har oppgangen callinganlegg.

Stue

Stuen er lys og romslig og gulvet er belagt med malt tregulv. Vindu langs den ene veggen slipper inn rikelig med naturlig lys til rommet. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Stuens utforming muliggjøre store og sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.  Gulv, vegg- og himlingsflater, samt innvendige dører er malt i 2020.

Kjøkken

Eldre kjøkken som er malt i 2020. Innredningen har blå, malte fronter og laminat benkeplate med nedfelt oppvask- og skyllekum. Over benkeplaten er det belysning og fliser som gjør rengjøringen enkel. Fra vindu på kjøkken er det adkomst til balkong/felles brannbalkong. Det er også plass til spisebord og hvitevarer som komfyr med kokeplate og kjøleskap med fryser medfølger.

Bad

Bad og wc ble pusset opp i regi av boligselskapet i 2015. Badet har hvite fliser på vegger og grå fliser på gulv, samt gulvvarme. Innredningen består av dusjhjørne med innfellbare dusjvegger, servant med skapinnredning under og speilskap med belysning over. Toalettrommet finnes på andre siden av gangen og inneholder et separat toalett. Her er det fliser på gulv og ellers malte flater.

Soverom

Rommet er lyst og stort med god plass til en stor dobbeltseng med nattbord på hver side. I tillegg til tilhørende garderobeløsning, er det plass til ytterligere oppbevaringsmøbler eller eventuelt en kontorpult. Plassbygd skap på soverom ble malt i 2020. Vinduet vender mot den rolige bakgården, og sikrer en god natts søvn.

Felleskostnader

4.424,- pr. mnd. Inkluderer: Akonto fyring og varmtvann, vaktmestertjeneste, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, trappevask, nedbetaling av lån, drift av laget, felles byggningsforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
Lån fjernvarme kr. 346,-
Felleskostnader kr. 3.848,-
Lån/Renter kr. 230,-

Get er aksjeselskapets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Brenselsregnskap med avregning for den enkelte boenhet, gjør oppmerksom på at eier ved avregning (1 gang pr år) vil bli fakturert dersom det er innbetalt for lite a-konto beløp i eiertiden

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 038 964 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 740 270 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Grunnmur i betong. Støpte betongdekker. Yttervegger i murkonstruksjon, utvendig med spekket tegl, pusset og malt fasade. Yttertak i trekonstruksjon tekket med takstein. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 68 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, kjøkken, stue, wc og soverom.

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod og loftsbod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
 

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 3-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med fjernvarme og radiatorer. På baderommet er det gulvvarme. Fjernvarme og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.
I 2019 var det utskifting av sentralfyr og radiatorer i regi av borettslaget.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. laget v/styret og det er opp til aksjeslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til friområde, fellesområde, vei, annet veiareal, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, kontor, industri, lager, forretning, bevertning, konferansesenter m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kolstadgata - Møteplass ved Tøyen skole. Bymiljøetaten er godt i gang med forprosjekt og reguleringsplan for oppgradering av Kolstadgata. Hensikten med oppgraderingen er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata og samtidig frigjøre arealer utenfor Tøyen skole. De frigjorte arealene skal kunne brukes av elever i skoletiden og være en møteplass for lokalmiljøet. Kolstadgata skal være godt tilrettelagt for opphold og fotgjengere, samtidig som fremkommeligheten skal være godt ivaretatt for sykkel og nyttetransport, som varelevering og renovasjon.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201809736 for mer informasjon.

Smedgata 41 C - Søknaden omfatter rivning av eksisterende verkstedsbygning på eiendommen, og oppføring av et boligbygg på tre etasjer - med
én boenhet i hver etasje.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201716528 for mer informasjon.

Sørligata 10 D-E - Omsøkt tiltak omfatter oppføring av boligbygg og ny bodbygning i bakgården. Nybygget vil ha 3 etasjer, og det opprettes 18 stk. nye boenheter.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201708007 for mer informasjon.

Hagegata 32 - Søknaden omfatter oppføring av påbygg og nybygg til den eksisterende bygningen i Hagegata 32. Ny bebyggelse blir på totalt 1 017 m2 BRA.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201812795 for mer informasjon.

Kampengata 10-12 - Det søkes om å oppføre et tilbygg.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201906653 for mer informasjon.

Brinken 39 - Det søkes om å oppføre rekkehus med 8 boenheter og underjordisk parkeringskjeller, samt rivning av eksisterende garasje.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201617868 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1935/901486-1/105  Rettighet 19.12.1935 
Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE. Org.nr: 958935420. LEIEAVTALE. LEIE-TID: 50 ÅR. ÅRLIG AVGIFT NOK 250. TRANSFORMATORSTASJON

1937/404318-1/105  Best. om adkomstrett 12.07.1937 
Bestemmelser om felles gårdsplass mv. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Gjelder denne registerenheten med flere

1937/404319-1/105  Erklæring/avtale 12.07.1937 
Bestemmelser om brannvegg/-dør. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Gjelder denne registerenheten med flere

1999/26546-1/105  Erklæring/avtale 27.05.1999 
Rett til bruk av utearealet på del av eiendommene. Rett til å anlegge og vedlikeholde tekniske ledninger. Bestemmelse om adkomstrett. Med flere bestemmelser. Kan bare slettes av Oslo kommune ved direktør for Bolig- og eiendomsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

2011/230753-1/200  Pantedokument 23.03.2011 
BELØP: NOK 16.356.920. Panthaver: OBOS BBL  Org.nr: 937052766. Gjelder denne registerenheten med flere

2016/186558-1/200  Pantedokument 03.03.2016 
BELØP: NOK 27.000.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Uomsettelig. Gjelder denne registerenheten med flere. Elektronisk innsendt 2019/790195-1/200  Pantedokument 08.7.2019 11:22. BELØP: NOK 15.000.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Gjelder denne registerenheten med flere. Elektronisk innsendt

1992/24518-1/105  Best. om adkomstrett 13.05.1992 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:25, 174, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 254, 255, 256, 298, 400
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:166 Snr:1-39
Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør for etat for eiendom og utbygging. Rett til å anlegge og vedlikeholde tekniske ledninger. Rett til bruk.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Sommerfrydløkken As, Orgnr.: 921.706.553 består av 145 leiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS og aksjeselskapets revisor er BDO AS.

Fellesvaskeriene ligger i Hertug Skules gate 4 og 10, og i Kjølberggata 20.
Trimrommet finner du i kjelleren i Sigurds gate 17.

Selskapet har egen hjemmeside: http://www.sommerfrydlokken.no

Sommerfrydløkken AS har en fast ansatt vaktmester.
Aksjeselskapet har avtale med Absolutt Rens om renhold av fellesarealene.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har 3 lån:
Lånenummer: OBOS01-98207510823
Type: A
Restsaldo: 24.080.001,-
Restløpetid: 25 år 11 md.
Term. pr. år: 12
Rente: Flyt 1,95% (30.06.20)
Andel av saldo: 166.245,-
Kapitalkostnader: 802,-

Sameiet har 3 lån:
Lånenummer: OBOS03-98207778842
Type: A
Restsaldo: 11.811.428,-
Restløpetid: 29 år 2 md.
Term. pr. år: 12
Rente: Flyt 1,95% (30.06.20)
Andel av saldo: 81.800,-
Kapitalkostnader:  308,-

Sameiet har 3 lån:
Lånenummer: 3OB928-98207366676
Type: A
Restsaldo: 12.556.474,-
Restløpetid: 19 år 7 md.
Term. pr. år: 12
Rente: Flyt 1,95% (30.06.20)
Andel av saldo: 43.938,-
Kapitalkostnader:  226,-

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei.

Forutsatt at man har skattbar inntekt så får man på lik linje som et vanlig boliglån skattefradrag på andelens fellesgjeld.

Andel fellesgjeld

291 983 per. 30.06.2020.

Andel formue

36 360 per. 31.12.2019.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87892191

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det skal normalt være ro i boligene mellom kl. 23 og 07.
grilling er det kun tillatt å bruke flyttbar elektrisk grill eller gassgrill, ikke kullgrill.
Ventilasjonsvifte, eller andre installasjoner som reduserer felles naturlig avtrekk, skal ikke monteres på ventilasjonssystem.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har takket ja til lånetilbud fra OBOS inntil kr 15.000.000 med inntil 6 delutbetalinger. Det er trukket kr. 12.050.000 av dette lånet og det gjenstår et siste trekk på 615.000 som vil skje i september.

Det ble vedtatt på ekstraordinær GF 11.12.18 å skifte ut dagens varmeanlegg med fjernvarme. Arbeidene var i gang per okt 19. Varme- og radiatorprosjekt i Sommerfrydløkken, som har byttet både varmeanlegget og alle radiatorer i leilighetene. Alle radiatorer var montert og varmen ble skrudd på i oktober 2019.

Utført vedlikehold:
2019: Varme- og radiatorprosjekt
2018 Varmebrett montert av Ice-Con AS.
2016-2017: Rør- og våtromsrehabilitering.
2015: forprosjekt rør- og våtromsrehabilitering. Fjerning av oljetank.
2014: Nytt bygg for barnevogner på øvre del av bakgården. Nye, doble sykkelstativ i bakgårdsbygget. Kontroll og erstatning av manglende brannvernutstyr i alle leiligheter.
2013: Nytt rekkverk på gangbru i bakgården. Varmekabel i takrenne i hjørnet HS 2. Nye målere til radiatorer i alle leiligheter.
2013-2014: Utbedring av sprekker og mal. Fasade og brannbalkonger BN 6 (mot bakgård) og KJ 18 (begge sider). Mur rundt lekeplass og ved trapp til øvre plan. nettstasjon i bakgården.
2012: Utskifting av 56 vinduer, hvor utskiftning ble ansett nødvendig. Ettersyn og bytte av defekt brannvernutstyr i 144 av 146 boliger.
2011: To brosteins stier ble reparert i bakgården og nye utemøbler ble innkjøpt.
2010: Det er i 2010 startet opp med opprettelse av balkonger. Opp til hver og en leilighet om de ønsker balkong.
2008: Oppgradering av lekeplassen.
2007: Maling av vinduskarmer mot gården i Bisp. Nikolasgate og Hertug Skulesgate. Oppussing av oppgangene inkludert baktrapper. Skifte av vinduer i Bisp. Nikolasgate/Hertug Skulesgate 14.
2006: Nytt callinganlegg. Maling vinduer oppgang.
2005: Reparasjon fyren.
2003: Tak skiftet ut.

For mer utfyllende vedlikeholdsliste, se vedlagt årsprotokoll i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er kun tillatt med ett husdyr per bolig. Det er kun tillatt med dyr som kan luftes i bånd eller som holdes innendørs. Se lagets husordensregler § 3 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.
 

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Kjøper må selv sende en kopi av salgskontrakten til Skatteetaten slik at Skatteetaten kan registrere overdragelsen. Kopien kan sendes inn via skatteetaten.no/epost Se ytterligere informasjon på hjemmesiden til Skatteetaten.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1% av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19.990,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.


Eiendomsmeglerfullmektig
Linus Juell

Ansvarlig megler:

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.