# TORSHOV, Oskar Braatens gate 19
6 650 000,-
Lys, tiltalende og usjenert 4(5)-roms selveier med god standard | 2 balkonger | Garasjeplass | Vv. inkl | Vaskerom

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 6 650 000,-
 • Omkostninger: 175 070,-
 • Totalpris: 6 825 070,-
 • Fellesutgifter: 4018,-

  Varmtvann, kabel-tv med bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, forretningsførsel, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, felles byggforsikring
Beregnet totalkostnad:
6 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 166 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 650 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 175 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 825 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 95 m²
 • Bruksareal: 103 m²
 • Bruttoareal: 113 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1985
 • Gårdsnummer: 225
 • Bruksnummer: 398
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 181382260
 • Sist endret: 03.07.20 15:52
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 74%
  eier sin egen bolig
 • 100%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 64%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 26%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

66-20-0082

Adresse og matrikkel

Oskar Braatens gate 19, 0474, Oslo, Gnr. 225 bnr. 398 snr. 19 orgnr. 974805154 i Oslo kommune

Eier

Torstein Vikane Maren Lund

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

103 / 95 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1985

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 10.783 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 10.783,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Eiet tomt på 5.298,2 kvm som tilhører sameiet. Pent opparbeidet fellestomt med bl.a. plen, busker, beplantning, asfaltert arealer, lekeplass m.m.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Vi har gleden av å presentere Oskar Braatens gate 19, en moderne leilighet preget av luftige rom, god planløsning og høy standard.

Lys og gjennomgående 4(5)-roms selveier beliggende i veletablert boligområde på Torshov, omringet av frodige grøntområder. Leiligheten er innholdsrik med store vindusflater med utsikt til bakgård eller avsperret område uten innsyn. Den har en gjennomgående løsning med god størrelse på alle rom som gjør det enkelt å innrede etter eget ønske og behov.

Leiligheten inneholder romslig stue med utgang til vinterhage, kjøkken oppgradert i 18, stort flislagt baderom, separat toalett, vaskerom og tre gode soverom. Leiligheten kan ved å flytte kjøkken gjøres om til 5-roms.

- Garasjeplass medfølger
- Varmtvann inkludert
- Balkong og vinterhage
- Ingen gjenboere
- Nye vinduer

Innhold

Leiligheten ligger i 2.etasje og inneholder: Entré, kjøkken, vaskerom, stue, bad, wc og 3 soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en svært romslig loftsbod på ca. 25m² og en mindre bod/skap i femte etasje. I tillegg disponerer leiligheten felles sykkelbod like ved utgangen.

Beliggenhet

Populær beliggenhet på Torshov, omringet av grøntarealer og med kort avstand til Grünerløkka!

Området kan vise til mange matvareforretninger som Rema 1000 og Coop Extra, samt flere søndagsåpne butikker som Bunnpris som ligger like i nærheten og kiosker som Deli DeLuca og 7/11. I tillegg ligger Strøm Larsen på Torshov - Den siste gjenlevende slakterbutikk i byen.

Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Trikkestallen med oppsetninger, teater, bar og brasserie som ligger rett oppi gata. Det andre teateret er også rett i nærheten.

Området kan også friste med en rekke populære spisesteder og kaféer som Trikkestallen, Grisen, Caminito. Lofthus samvirkelag og Bruun Larsen. Av cafeer ligger både Kaffebrenneriet, EspressoHouse, Backstube og Åpent Bakeri i nærområdet. Det er også dukket opp en koselig vinbar som heter Lasarett og cocktailbaren Albatross i Torshovgata som er verdt et besøk.

Det er gangavstand til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv. På Torshov torg finnes stor matbutikk, apotek, Nille og en ny blomsterbutikk. Sandaker senteret har matbutikk med ferskvaredisk, vinmonopol og bibliotek. Det er også gangavstand til Storo Storsenter, Oslos største shoppingsenter med 130 butikker, spisesteder og tjenester.

Det er fine tur- og sykkelmuligheter langs Akerselva ned til byen eller opp til Maridalsvannet. I tillegg er det gode trenings- og rekreasjonstilbud i områdets mange parker som Torshovparken, Torshovdalen og Myraløkka. Dette er alle populære parker kun få minutter unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Torshovparken har fine volleyballbaner. Det er også kort vei til flere treningssentre som Myrens Sportssenter (med Klatreverket), SATS Sagene, SATS Nydalen, SATS Storo, Fitness 24/7 og Elixia Ringnes park.

Skoler og barnehager:
Bredt skole -og barnehagetilbud i området med bl.a. Lilleborg barneskole (1-7 kl.), Sagene skole (1-10 kl.) og Foss videregående skole. Av barnehager finnes bl.a. Oskar Braaten barnehage(3-6 år), Sagene barnehage(1-5 år) og Lykketrollet familiebarnehage.

Utdanningsinstitusjoner:
Det finnes flere utdanningsinstitusjoner i fin gang- og sykkelavstand, som bl.a. Handelshøyskolen BI, Kunsthøgskolen, Arkitekthøgskolen, Westerdals, Høgskolesenteret og Tannlegehøyskolen.

Offentlig kommunikasjon:
God offentlig kommunikasjon finner du i nærområdet - på dagtid går trikken hvert 5. minutt til bl.a. Grünerløkka og sentrum (trikk nr. 11, 12 og 13). Bussruter i nærområdet inkluderer blant annet rute 20 via Majorstuen til Skøyen, rute 30 via BI Nydalen til Huk/Bygdøy, rute 37 via St. Hanshaugen til Oslo S., rute 54 via Brugata til Aker Brygge og rute 56 til Solemskogen i Nordmarka med flott turterreng, samt buss 28 Fornebu - Økern T. Flybussekspressen går fra Ring 2. T-bane på Storo/Nydalen.

Entré

Svært romslig og innbydende entré med plass til yttertøy og sko i garderobeskap og god plass til oppheng av yttertøy. Flislaminat på gulv, malte overflater på vegg og himling. Dørcalling med portåpner.

Stue

Leiligheten har en stor og herlig stue med plass til hyggelig sofagruppe, tv-seksjon, spisebord samt øvrig ønsket møblement. Her får du en generøs takhøyde, luftig romfølelse og store vindusflater som bidrar til gode innvendige lysforhold. Fra stuen er det utgang til vinterhagen vendt mot avsperret område uten innsyn. En-stavs eikeparkett på gulv, malte overflater og malt himling.

Kjøkken

Stilrent og hyggelig kjøkken med mye skap- og benkeplass, samt god plass til spisebord. IKEA kjøkkenskap fra 2004 med nye fronter i 2018. Benkeplate i heltre eik med underlimt oppvaskkum skiftet i 2018. Integrert komfyr med platetopp (2018), oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap.  Praktisk direkte adkomst til vaskerom gir utvidet lagringsplass og enkel tilgang til for eksempel områder for kildesortering og skittentøy. En-stavs eikeparkett, malte overflater på vegg og malt himling i 2018.

Bad

Leiligheten har et pent, flislagt bad med romslig størrelse som ble oppusset 2007 hvor det ble lagt smøremembran, slukmansjett og nye fliser på gulv.  Badet inneholder dusjkabinett (2017), servant med ettgreps blandebatteri, speil med overbelysning og høyskap. Fliser på vegg og gulv med varmekabler. Malt himling. Opplegg for vaskemaskin finnes i eget vaskerom.

Balkong

Balkongen har utgang fra det ene soverommet og vender mot nord/øst. Balkongen har morgensol og vender inn mot rolige fellesområder. Plass til kafemøblement. Belagt med treheller.

Sørvestvendt innglasset vinterhage

Koselig og praktisk vinterhage med adkomst fra stue og fri utsikt mot grøntarealer. Gode solforhold på ettermiddag og kveld. To av tre vinduer kan åpnes helt opp og vendes mot vegg/tilstøtende vindu slik at det kan åpnes opp. Arealet kan også innlemmes inn i leiligheten om man ønsker større stue. Det ble byttet ut isolering og etterisolert ytterligere 5 cm i yttervegg. Isolasjon også lagt i vegg mot stue og vegg mot nabo i øst. Gulv er bygget opp ca. 10 cm med sponplater og naturtro fliselaminat på toppen i 2011.

Separat WC

Separat wc med inngang fra entré.  Vegger på toalettet er malt i 2016, servant med nytt servantbatteri i 2015 og lampe i 2020. Flislagt gulv som samsvarer med gulv på baderom fra 2007.

Hovedsoverom

Alle leilighetens rom har en god størrelse, og hovedsoverommet er intet unntak. Alle soverommene er vendt inn mot rolig bakgård. Malt i behagelige fargetoner og god takhøyde gir en flott atmosfære. Her får du enkelt plass til dobbeltseng med tilhørende møblement i tillegg til godt med oppbevaring i stort garderobeskap.

Soverom 2 & 3

Alle soverom er romslige med god plass til seng og oppbevaring - eller kanskje du ønsker deg eget hjemmekontor? En stavs-eikeparkett på gulv, malte overflater på vegg og himling.

Vaskerom

Stort vaskerom med opplegg for vaskemaskin og sluk. Vinylbelegg på gulv, vegger malt i 2016, malt himling. Veggmonterte hyller. Skap for oppbevaring og praktisk tørkeskap. Et svært praktisk og nyttig rom med mye lagringsplass og mulighet til å gjemme bort tøyvasken og mer til.

Felleskostnader

4 018 pr. mnd. Varmtvann, kabel-tv med bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, forretningsførsel, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, felles byggforsikring

Herav:
Felleskostnader 3 718,-
Dugnadstillegg 100,-
Garasje  200,-

På grunn av utskifting av vinduer og balkongdør har sameiet tatt opp et nytt lån på 5.900.000,-, - fordelt på 95 boenheter. Lånet er ikke fordelt på seksjonene enda og fremkommer derfor ikke av fellesgjelden per i dag. Felleskostnadene vil øke med ca kr 465,-

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Eier disponerer fast garasjeplass i fellesanlegg i kjeller.
Beboerne har forkjøpsrett på garasjeplassene, gitt at plassen ikke blir solgt med leiligheten iht. §21 i vedtektene. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er planlagt montering av el-billadere i garasjen for de som ønsker det.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen. Ferdigattesten følger vedlagt salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 95 kvm, Bruksareal: 103 kvm, Bruttoareal: 113 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt iht. vedtekter.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad.

Adkomst

Enkel adkomst via Oskar Braatens gate. Det vil bli satt opp Schala & Partners visningsskilter ved fellesvisningene.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1922/993570-1/105  Erklæring/avtale    14.10.1922 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: 0301-225/398
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1928/924522-1/105  Best. om vann/kloakkledn.    26.06.1928 
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-225/398
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1928/924523-1/105  Bestemmelse om vannledn.   28.07.1928 
Rettighetshaver Sundesgt.2.
Overført fra: 0301-225/398
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1953/404848-1/105  Bestemmelse om bebyggelse   16.10.1953 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr.oljefyranlegg
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-225/398
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1983/509015-1/105  Erklæring/avtale   23.08.1983 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: 0301-225/398
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1983/514528-1/105  Bestemmelse om veg  20.12.1983 
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Overført fra: 0301-225/398
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1984/59511-51/105  Erklæring/avtale    22.11.1984 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 15,000
MED PRIORITET ETTER 90% AV GODKJENT LÅNETAKST
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Boligsameiet Østgaardsgate 17 er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med og til beste for eierne. Boligsameiet ligger i Oslo kommune. Boligsameiets organisasjonsnummer er 974 805 154.

Boligsameiet består av 95 boliger og ett næringslokale. Næringslokalet er parkeringsrom under boligen.

- Nye vinduer og balkongdør (2020)
- Ventilasjonsanlegget ble renset (2018)
- Spyling av rørledninger (2018)
- Gjennomført elsjekk på bolig, uten mangler (September, 2015)
- Profesjonell spyling av rørledninger/sluk i hele bygget (November, 2015)
- Sykkelboder har fått skiftet dårlig plank og blitt malt (Høst, 2015)
- Nytt gjerde mot Oskar Braatens gate (2015)
- Rensing av ventilasjonsanlegg (2015)
- Nye sittegrupper til fellesarealer (2014)

Fellesgjeld / lånevilkår

I forbindelse med utskifting av vinduer har det blitt tatt opp et nytt lån i sameiet på kr 5.900.000,-, fordelt på 95 boenheter. Lånet er ikke fordelt på seksjonene ennå og fremkommer ikke av fellesgjelden. Felleskostnadene vil øke med ca 465,- kr.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 88035252

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt, men skal ikke være til sjenanse for naboer.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
Veggmontert lampe i stue, taklamper i stue, kjøleskap på vaskerom, vaskemaskin og tørketrommel.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: oh@schalapartners.no eller SMS: 45 24 08 17 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,85 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Oscar André Halsen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.