#TORSHOV, Sandakerveien 67 G
4 300 000,-
Lys, pen og kvadratsmart 3-roms endeleilighet | 2 solrike balkonger | Kjøkken fra 2015 | Heis | Fyring og v.vann inkl

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 4 300 000,-
 • Fellesgjeld: 280 009,-
 • Omkostninger: 23 536,-
 • Totalpris: 4 603 545,-
 • Fellesutgifter: 6069,-

  Fyring, varmtvann, grunnpakke kabel-tv og internett, vaktmestertjenester, trappevask, festeavgift, drift av laget, felles byggforsikring, nedbetaling av lån, kom. avg. m.m. Herav: Felleskostnader 5.707,- Internett 153,- Kabel-tv 209,-
Beregnet totalkostnad:
4 300 000,- (Prisantydning) 280 009,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 580 009,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 538,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 810,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret) 3 538,- (Transportgebyr) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 23 536,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 603 545,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 69 m²
 • Bruksareal: 70 m²
 • Bruttoareal: 76 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1938
 • Gårdsnummer: 224
 • Bruksnummer: 349
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 180605501
 • Sist endret: 03.08.20 09:01
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 69%
  eier sin egen bolig
 • 98%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 62%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 76%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

66-20-0072

Adresse og matrikkel

Sandakerveien 67 G, 0477, Oslo, Gnr. 224 bnr. 349, aksjebrevnr. 42 i Sandakerveien 67 As borettslag med orgnr. 819781672 i Oslo kommune

Eier

Ingrid Børset Breivik

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

70 / 69 m²

Antall soverom

2

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1938

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 4.500 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 4.500,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 4 195 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Utløpsår feste: 2068
Tomten er fellesareal.

Tomten er festet fra Oslo Kommune. Festeavgiften for 2020 er kr. 213.000,- og er inkludert i felleskostnadene. Festekontrakten løper i 80 år fra 01.11.1988, gnr 224 bnr 349 i Oslo.

Tomten er pent opparbeidet med heller, gressplen treplatting og beplantning. Det er fine grillmuligheter i bakgården på sommerstid, samt finner du hyggelige sittegrupper og lekeapparater for de minste. Ellers er det asfaltert adkomst og parkeringsplass.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Lys, pen og super endeleilighet i byggets 2. etasje. Her er det store vinduer med brede karmer fra flere sider som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gjennomgående og smarte løsningen, samt gode takhøyden(opptil 2,66m), sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med to herlige balkonger hvor du kan nyte solrike dager!
Her bor du meget sentralt til på attraktive Torshov, med nærhet til alt av servicetilbud, kollektivtransport, samt store og grønne luner.

Stor og lys stue med sydvestvendt balkong på 3m2
Stilrent kjøkken fra 2015 med spiseplass
Romslig hovedsoverom med garderobe
Soverom 2 med sydvestvendt balkong på 3m2
Delikat og oppgradert bad med opplegg for vaskemaskin
Fyring, varmtvann, kabel-tv, internett inkl
Mulighet for p-plass
2 boder
Nærhet til parker og grøntområder

Innhold

Boligen ligger i byggets 2. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, to soverom hvor det ene har utgang til balkong, bad, innvendig bod og gang/entré.
I tillegg disponerer boligen en loftsbod med gulvareal på ca. 8,5 m2 og en kjellerbod på ca. 3,6 m2, så her er det godt med lagringsplass. Det er i dag tre fellesvaskerier i kjeller med vaskemaskiner og tørketromler.

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet på populære Torshov!

Området kan vise til mange matvareforretninger som Coop Mega og Kiwi i nærheten, samt flere søndagsåpne butikker og kiosker som Deli De Luca, 7/11, Joker og Bunnpris. I tillegg ligger Strøm Larsen nede i gata - Den siste gjenlevende slakterbutikk i byen.

Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Hva skjer Torshov i lokalene på Soria Moria med både restaurant, scene, takterrasse og utested. Den populære klubbscenen Cosmopolite finner man også her. Det andre teateret og Trikkestallen med oppsetninger, teater, bar og brasserie ligger også rett i nærheten.

Området kan også friste med en rekke populære spisesteder og kaféer som Grisen, Caminito, Bruun Larsen, Trikkestallen, Sagene Lunsjbar og Åpent Bakeri, alle med uteservering om sommeren. På Lilleborg åpner Villa Paradiso i de gamle lokalene til Astral.

Det er ikke mange minuttene gange til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv. Sandaker senteret med tilbud som bokhandel, matbutikk med ferskvaredisk, vinmonopol og bibliotek ligger også kun et lite steinkast unna. Det er også kort vei til Storo Storsenter, Oslos største shoppingsenter med 130 butikker, spisesteder og tjenester.

Det er fine tur- og sykkelmuligheter langs Akerselva ned til byen eller opp til Maridalsvannet. I tillegg er det gode trenings- og rekreasjonstilbud i områdets mange parker som Torshovparken, Torshovdalen og Myraløkka. Dette er alle populære parker kun få minutter unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Torshovparken har fine volleyballbaner. Det er også kort vei til flere treningssentre som Fresh Fitness Storo, Myrens Sportssenter (med Klatreverket), SATS Sagene, SATS Nydalen, SATS Storo, Fitness 24/7 og Elixia Ringnes park.

Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med både trikk-, buss- og taxiholdeplasser. Trikk nr. 11, 12 og 13 går fra Sandaker senteret og Torshov til sentrum eller opp mot Storo. Buss nr. 20 fra Vogts gate til Majorstua/Skøyen eller Carl Berner/Galgeberg. Og buss nr. 30 fra Nordpolen Skole til Huk/Bygdøy og Nydalen. Flybussekspressen som går fra Ring 2 er også innen gangavstand. Kort vei til nærmeste T-banestasjon.

Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet. Velkommen til et nabolag og en bydel som byr på noe for alle og enhver!

Stue | Med solrik balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra 2019/2020. Gulvet er belagt med en lys og pen laminat. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen og gode takhøyden på 2,65 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med en herlig balkong på ca. 3 m2. Balkongen vender mot sydvest, så her er det rikelig med sol. Du har god plass til utemøblement og beplantning så du kan nyte solrike sommerdager.

Kjøkken | Stilrent

Stilrent og pent kjøkken fra 2015 som har innredning med grå og profilerte fronter, samt benkeplate i tre med nedsenket oppvask- og skyllekum i kompositt. Over benkeplatene er det hvite metrofliser fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. I enden av innredningen ved vinduet er det en herlig, plassbygd sittebenk, hvor det er ytterligere plass for både bord og ekstra stol. Her kan du fint nyte rolige frokoster. Du finner hvitevarer som induksjon koketopp, integrert oppvaskmaskin, vaskemaskin, kombinert kjøl/frys og stekeovn med pyrolyse. Over kokesonen er det vifte i børstet stålhette. Det er montert waterguard samt stoppekraner i det ene benkeskapet. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging.

2 soverom | Godt med lagringsplass

Boligen har to soverom som er av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger. Hovedsoverommet ble malt i 2019/2020. Det er store vindusflater med brede karmer som slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom rommene er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Hovedsoverommet har et stort garderobeskap på 3,5 meter som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.
Soverom 2 har videre utgang til boligens andre balkong hvor du kan nyte varme sommerdager. Begge balkongene vender mot sydvest og er på ca. 3 m2. Her kan du fint nyte varme sommerdager.

Bad | Delikat og flislagt

Delikat og flislagt baderom fra 2003 med gulvvarme, som har blitt betydelig oppgradert i senere tid. Baderommet inneholder dusjhjørne med innfellbare dører i herdet glass (fra 2019), toalett (fra 2015), høyskap (fra 2019), samt hvitt servantskap med ovenpåliggende servant. Over servanten finner du et speilskap som ble montert i 2015. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på badet. Det er for øvrig tilgang til fellesvaskeri i fellesarealene. I 2014 ble regulatoren på badet byttet. Våtrom og rørsystem ble renovert i regi av aksjeselskapet i 2002-03.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du et plassbygget skap på 1 m2 som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med en mørk laminat. Det er heisadkomst opp til leilighetsplanet. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har entrédør av type Noor-Door med brannklasse B30 og lydklasse 40db.

Felleskostnader

Kr. 6 069 pr. mnd. Inkluderer fyring, varmtvann, grunnpakke kabel-tv og internett, vaktmestertjenester, trappevask, festeavgift, drift av laget, felles byggforsikring, nedbetaling av lån, kom. avg. m.m.

Herav:
Felleskostnader 5.707,-
Internett 153,-
Kabel-tv 209,-

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Aksjeselskapet har 33 parkeringsplasser i bakgården som leies ut etter ventelister. De som ønsker plass kan ta kontakt med styret. Det er for tiden ingen på venteliste. Pris for parkering er kr. 500,- pr mnd. Det er tillatt å lade el-bil på de ordinære parkeringsplassene, mot en tilleggsavgift på kr 200,- pr mnd. Det er 12 ladepunkter for el-bil.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Ikke funnet.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer, samt kjeller og loft. Grunnmur er i bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger er i murkonstruksjon utvendig pusset og malt. Yttertak er av saltaksform utvendig tekket med takstein/takplater. Balkongdører samt vinduer med rammer av tre og 3-lags glass

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 76 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, to soverom, bad og gang/entré

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i aksjelaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 9 for utfyllende bestemmelser.
Eiere som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet fjernvarmeanlegg. Ellers er det gulvvarme på badet. Varmtvann og oppvarming er inkludert i fellesutgifter.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Vannrør i kobber.
- Stoppekraner for vann er plassert over himlingen på bad og under oppvaskkummen på kjøkkenet.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert på vegg i felles trappeoppgang. Hovedsikring har 32 ampere.
- Leiligheten har seriekoblet røykvarslere plassert i himlingen, samt brannslukker.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til friområde, vei, fortau, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, industri m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Sandakerveien 58 B og C - Heimstaden AS foreslår å omregulere Sandakerveien 58 B og C fra bevaring av bolig til bolig/forretning/offentlig eller privat tjenesteyting. Hensikten med forslaget er å fortette Sandakerveien 58 C med et nytt boligbygg med ca. 30 leiligheter og utadrettet virksomhet i 1. etasje.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201414656 for mer informasjon.

Sandakerveien-Nycoveien. Bymiljøetaten foreslår å omregulere Sandakerveien/Nycoveien mellom Treschowsgate og Vitaminveien fra trafikkområde offentlig kjørebane/veigrunn til Samferdselsanlegg- og teknisk infrastruktur -kjøreveg, fortau, sykkelanlegg og annen veigrunn -grøntareal. Hensikten med planen er å oppgradere Sandakerveien/Nycoveien fra vei til bygate. Planen legger til rette for etablering av fortau med møbleringssoner, opphøyd sykkelfelt, parkeringsfelt, vareleveringslommer og bussholdeplasser. Planen sikrer areal for etablering av nye trær og åpne overvannshåndteringstiltak i eget vegetasjonsfelt.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201806521 for mer informasjon.

Stamnett -Det er planer om å forsterke vannforsyningen i hovedstaden. Holsfjorden skal bli ny reservedrikkevannskilde, samt ledningsnettet fra Maridalsvannet mot byen skal utvides.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201915152 for mer informasjon.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1938/405411-3/105  Festekontrakt - vilkår 13.09.1938 
festetid: 50 år. ÅRLIG AVGIFT NOK 164,800. ANFØRT PRIORITET: FOR BYGGELÅN OG SENERE FOR 1. OG 2. PRIORITETS PANTELÅN I CHRISTIANIA BANK OG KREDITKASSE PÅ INNTIL 80% AV SKATTETAKSTEN. BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE. BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT. KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA HJEMMELSHAVER/UTLEIER. PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
1989/27863-1/105   ** Nye vilkår 05.05.1989 

1938/406382-1/105  Erklæring/avtale 21.10.1938 
Bestemmelse om kloakkledning. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1938/406383-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 21.10.1938 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1953/404634-1/105  Erklæring/avtale 18.03.1953 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

2006/14215-1/105  Obl. ny tgl etter fristen 27.02.2006 
BELØP: NOK 251.800. Panthaver: Fellesskapet Av Innskyttere, Jf Brl § 2-11, 1.Ledd Lnr.: 10085292. OPPR. TGL. 10.05.1939. TGL på NYTT MED DBNR: 516994/1969

2016/671477-1/200   ** Transport av panthaver 22.07.2016 
Fra: DNB BANK ASA Org.nr: 984851006. Til: Fellesskapet Av Innskyttere, Jf Brl § 2-11, 1.Ledd Lnr: 10085292

2016/671477-2/200  Obl. ny tgl etter fristen 22.07.2016 
BELØP: NOK 2.550. Panthaver: Fellesskapet Av Innskyttere, Jf Brl § 2-11, 1.Ledd Lnr.: 10085292. Opprinnelig tinglyst som forhøyelse av OBL. NY TGL ETTER FRISTEN 14215/2006. Gjelder feste

2016/928394-1/200  Pantedokument 11.10.2016 
BELØP: NOK 28.500.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Uomsettelig. Gjelder feste. Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

As Sandakerveien 67, Orgnr.: 819.781.672  består av 102 leiligheter knyttet til aksjer.
Aksjelaget ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse:
Sandakerveien 67 A-G.

Styreleder er Torstein Brøto.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Aksjeselskapets revisor er ERNST & YOUNG AS.
AS Sandakerveien 67 har avtale om vaktmestertjeneste med Oslo Renhold & Vedlikeholdservice AS som
NextGenTel er leverandør av kabel-tv og internett.
Det er i dag tre fellesvaskerier i kjeller med vaskemaskiner og tørketromler. I tillegg til vaskekjellerne har man tilgang til felles hobbyrom med smørestativ til ski og stativ for sykkelvedlikehold. Det er også sykkelboder i kjelleren dersom man vil parkere sykkelen sin her.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 280.009,- pr. 19.05.20.
Andel fellesformue kr. 45.727,- pr. 31.12.19.

Laget har 1 lån som utgjør totalt kr. 20.139.144,- pr. 19.05.20, og er tatt opp i Obos
Renten på lånet utgjør 2,55 % pr. 19.05.20, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 1.561,-.
Restløpetiden er 18 år og 10 mnd.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 82022092

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 575 151,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 32 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
TV-dekoder og bredbåndsruter tilhører leilighetene.
Det er tillatt å benytte elektrisk grill på balkongen. Gassgrill kan benyttes på de balkongene som ikke er brannbalkonger, mens bruk av gassgrill på brannbalkongene ikke er tillatt. Kullgrill er ikke tillatt.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Aksjelaget holder på med å pusse og male fasaden øverst i oppgang G.
Arbeidet med å montere avtrekksvifter på loftet kom i gang helt på slutten av 2019. Deretter skal det foretas kanalrens til alle leiligheter, samt monteres ny ventil i alle bad og rist i badedør for lufttilførsel.
Hagenemda ble valgt på generalforsamlingen for noen år siden og har primært arbeidet med et utkast til opprusting av bakgården. De har fått utarbeidet en skisse fra landskapsarkitekt som styret arbeider videre med. Opparbeidelse av uteareal er budsjettert i 2020 med kr. 600.000,-.
Aksjelaget har planer om å montere sentralt brannvarslingsanlegg, med anslag på kr. 1.500.000,-. Dette er ikke vedtatt p.t.
Avtalen med NextGenTel går ut i høst og styret har innhentet nye tilbud både fra dem og andre leverandører.
Det er i dag tre fellesvaskerier i kjeller med vaskemaskiner og tørketromler som trengs oppgradering.

Større vedlikehold og rehabiliteringsarbeider som er utført:
2001: Omtekking av tak.
2002: Drenering, skiftet bunnledning.
2002-2003: Totalrenovering VVS; nye bad og utskifting av rørsystem/soilrør.
2003: Nymalte yttervinduer. Modernisert elektrisk anlegg m/automatsikringer.
2006: Delvis (frivillig) utskifting av leilighetsdører og låser leiligheter.
2006-2007: Fasaderehabilitering, etterisolering av vegger, renovering balkonger, nye vinduer i oppganger/kjellere.
2009: Nye varmtvannsberedere og sirkulasjonsledninger.
2009-2010: Nymalte oppganger.
2012: Tilkoblet fjernvarme. Rehabilitering parkeringsplass og bakgård.
2014: Nye heiser i oppgang F og G. Byttet ut porttelefoner med tilhørende sentral og kabling. Gjennomført utskifting av resterende dører til leiligheter.
2015: Innredet hobbyrom. Nytt fibernett.
2017: Nye låssystemer/adgangskontroll på fellesdører.
2019: Oppgradering av ladepunkter for el-bil. Fjernet gammel oljefyr.
2019-2020: Installert lekkasjefølere i alle sisternekasser med vanntoppventiler i kjeller.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Dyrehold til sjenanse for andre beboere er ikke tillatt. Ved lufting skal dyr holdes i bånd og avføring fjernes. Se aksjelagets husordensregler § 9 for mer informasjon.

Tilbehør

De tre lampene i stuen og sort hylle i stuen medfølger ikke handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 4 000,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.000,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Lene Brekken

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.