#GAMLEBYEN, Schweigaards gate 78A
7 200 000,-
Topp moderne og lekker 5-R oppusset i 2018 | Høy kvalitet | 4 sov | Kjøkken og bad fra 2018 | Attraktivt og sentralt!

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 7 200 000,-
 • Omkostninger: 188 820,-
 • Totalpris: 7 388 820,-
 • Ligningsverdi: 1 376 505,-
 • Fellesutgifter: 6342,-

  Varmtvann, grunnpakke internett, trappevask, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m. Herav: Fellesutgifter kr. 5 434 Vedlikeholdstillegg kr. 859
Beregnet totalkostnad:
7 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 180 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 200 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 188 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 388 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 90 m²
 • Bruksareal: 90 m²
 • Bruttoareal: 99 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 5
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 4
 • Byggeår: 1890
 • Gårdsnummer: 233
 • Bruksnummer: 403
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 180158531
 • Sist endret: 06.07.20 13:42
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 58%
  eier sin egen bolig
 • 91%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 76%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 84%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 24%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-20-0095

Adresse og matrikkel

Schweigaards gate 78A, 0656, Oslo, Gnr. 233 bnr. 403 snr. 5 orgnr. 985225354 i Oslo kommune

Eier

Audun Hageskal Silje Kjønaas Teveldal

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

90 / 90 m²

Antall soverom

4

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1890

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 10.000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 10.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 559 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.

Pent opparbeidet bakgård med hyggelige sittegrupper og lekeapparater for de minste. Her kan du fint nyte varme sommerdager.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Topp moderne og lekker 5-roms som ble oppusset i 2018, med fokus på bokvalitet og gode innredningsløsninger! Du får mange av kvalitetene du trenger i hverdagen, svært god standard og eksklusive materialvalg av høy kvalitet. Originale detaljer som teglstein er bevart. De store vinduene slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og generøse takhøyden (opptil 2,95m), sørger for en luftig atmosfære. Alle rom foruten soverom har gulvvarme. Attraktivt og idyllisk område i Gamlebyen med gåavstand til yrende sentrum!

Romslig stue med store vinduer
Moderne kjøkken fra 2018 med integrerte hvitevarer
4 soverom hvor 2 vender mot rolig bakgård
Eksklusivt bad fra 2018 med badekar og opplegg for vaskemaskin
Idyllisk bakgård med sittegrupper
3 boder
Varmtvann inkl
Flytt rett inn!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder stue, kjøkken, 4 soverom, bad, og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten 3 boder. En kjellerbod på ca. 7 m2, en loftsbod med gulvareal på ca. 5 m2 og en bod i trappegangen på ca. 2,4 m2. Ellers er det felles sykkelstativer i bakgården, så her er det godt med lagringsplass!

Beliggenhet

Leiligheten ligger i populære Gamlebyen som er et meget attraktivt og idyllisk boligområde som består hovedsakelig av flotte, klassiske bygårder. Området rundt er i stor vekst - her har du nærhet til Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos finansdistrikt; Barcode. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten, en sommerrestaurant som har uteservering og som også arrangerer konserter, utstillinger og andre arrangementer. Området har også flere spennende spisesteder som f.eks. Teaterplassen, Ekebergrestauranten med en spektakulær utsikt, folkekjære Olympen m.m.

For den aktive finner man en rekke treningssentre i området. I tillegg er det turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Nesten rett utenfor døren ligger Klosterenga park med fine turmuligheter og skulpturer. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall, med variert vegetasjon og stedvis rikt dyre- og fugleliv. Med sykkel eller bil er det også kort vei til Malmøya eller Ulvøya. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker hvor man kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner man blant annet Ekebergparken, Klosterenga park, Svartdalsparken, Tøyenparken etc. Ekebergparken er et populært turalternativ med dyregård, rideskole, flere lekeplasser og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.
For de som er spesielt interesserte i kultur er dette et område som har nok å tilby. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med Opera, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek som er like ved Operaen har blitt en moderne møteplass for læring og utveksling av kunnskap. Populære Øyafestivalen avholdes i Tøyenparken og har et program med store internasjonale artister. Du finner også Naturhistorisk museum, Botanisk hage og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten.

Godt utvalg av matbutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger osv. i umiddelbar nærhet. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten og Karl Johan på et svært godt utvalg. De øvrige handlegatene i Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde. Offentlig kommunikasjon som buss, T-bane og trikk ligger rett i nærheten, f.eks. alle seks T-banelinjer.

I tillegg er det kort avstand til Oslo bussterminal og Oslo Sentralbanestasjon. Både barnehager og skoler ligger i gangavstand. Kort vei til sjarmerende Vålerenga, Kampen, samt noen minutters gange til et yrende liv på Grønland og Sentrum hvor du finner Spektrum, Oslo City, Oslo S. Det er gangavstand til Karl Johan og Grünerløkka.

Stue | Lys og luftig

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. I tillegg finner du sjarmerende teglstein som drar frem ekstra sjarm til leiligheten. I 2018 ble gulvet belagt med en pen en-stavs parkett med deilig gulvvarme. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen og generøse takhøyden på 2,95 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. På den ene veggen er det praktiske hylleløsninger for oppbevaring. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har naturlig plass til både sofagruppe og TV med tilhørende møblement. Himlingen er nedsenket med downlights.

Kjøkken | Stilrent fra 2018

Meget stilrent og moderne kjøkken fra 2018 som har innredning med høy kvalitet, hvite og glatte fronter, samt benkeplate av granitt med underlimt dobbel oppvaskkum av kompositt og ett-greps armatur fra Franke. Over benkeplaten finner du stikkontakter. Ettersom kjøkkenet er stort og romslig har du god plass til et spisebord hvor du kan samle gode venner eller familie på middag. Du finner integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, mikro, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser fra AEG, samt fritthengende ventilator fra Silverline. Under kjøkkenbenken er det montert waterguard. Veggene er malt i tidsriktige farger, samt finner du sjarmerende teglstein. Gulvet er belagt med en-stavs parkett med gulvvarme. Himlingen er nedsenket med downlights.

4 soverom | 2 mot rolig bakgård

Boligen har hele 4 soverom som er av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger. Gulvene ble belagt med en pen en-stavs parkett i 2018. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Hovedsoverommet og soverom 2 vender mot den fredelige bakgården, så her er det stille og rolig. Himlingene er nedsenket med downlights. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. To soverom har plassbygd garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med fire soverom kan man fint bruke noen som gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Delikat fra 2018

Badet er lekkert, praktisk og romslig fra 2018. Her får du en behagelig start på dagen med deilig gulvvarme og godt albuerom både innenfor og utenfor dusjen. Gulvet og veggene er flislagt med delikate fliser i eksklusivt design. Baderommet inneholder flislagt badekar for et deilig bad med dusjarmatur fra Giulini, romslig dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur fra Giulini, vegghengt toalett fra Ifö med sisternekasse fra Tece, samt  vegghengt servant med to-greps armaturer fra Giulini. Over servanten er det stikkontakt og speil med belysning. Videre har badet opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det mekanisk avtrekk og downlights.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen og den generøse takhøyden. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Veggene er malt i delikate farger og gulvet ble belagt med 1-stavs parkett med gulvvarme i 2018. I himlingen er det downlights. Det er adkomst via felles trappegang. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har entrédør fra 1982 i brannklasse B30 med kikkehull.

Felleskostnader

Kr. 6 293 pr. mnd. Inkluderer varmtvann, grunnpakke internett, trappevask, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
Fellesutgifter kr. 5 434
Vedlikeholdstillegg kr. 859

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 376 505 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 955 419 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Klassisk bygård over 4 etasjer, samt kjeller og loft. Gulv på grunn er av betong. Grunnmur er i murkonstruksjon og naturstein. Yttervegger er i murkonstruksjon/teglstein, utvendig pusset og malt. Etasjeskillere er i trekonstruksjoner. Yttertak er av saltaksform tekket med takstein/takplater. Vinduer er med karmer av tre, og tre-lags glass fra 1980.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument/byggeanmeldelse" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument/byggeanmeldelse er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 90 kvm, Bruksareal: 90 kvm, Bruttoareal: 99 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Leietaker av bruksenhet må meldes til styret for registrering. Utleiere plikter å informere styret om hvilke leietakere som til enhver tid bor i seksjonene og gi kontaktopplysninger til styret. Se sameiets vedtekter § 6 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med elektrisitet. Det er varmekabler i stuen, kjøkken, gang, entré og på badet. Ellers er leiligheten tilknyttet felles varmtvann.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Leiligheten vannrør av typen rør-i-rør system.
- Fordelerskap for vannrør med stoppekraner er plassert i veggen på badet.
- Synlige avløpsrør er av plast.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i oppgang. Hovedsikringens kapasitet er på 40A.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-3049. Området forøvrig er regulert til park, gårdsplass, vei, gangvei, trafikkområde, annet veiareal, felles areal, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, barnehage, rigg, anlegg m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Bestilling av oppstartsmøte - Undervisningsbygg Oslo KF foreslår å regulere deler av Egedes gate til bebyggelse og anlegg - undervisning, for å øke uteoppholdsarealet til Gamlebyen skole. Plan- og bygningsetaten er positive til at uteoppholdsarealet på skolen økes, under forutsetning av at all trafikk til skolen og Oslo Bispegårdløses på en slik måte at skolegården blir bilfri.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201910844 for mer informasjon.

Oslo gate 7 - Bane NOR foreslår ombygging av eksisterende bygård og oppføring av nytt leilighetsbygg på 19 leiligheter, samt omregulering av planområdet til boligformål.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201802760 for mer informasjon.

Oslo gate 12 - Det søkes om etablering av aktivitetspark med gangforbindelse, utescene og skateanlegg.
Planstatus: Søknad under behandling. Se saksnr.: 201918945 for mer informasjon.

Bispegata - Det søkes om oppgradering/etablering av Bispegata fra Kong Håkon 5.s gate i vest til St. Halvards gate og Dyvekes bru i øst. Søknaden omfatter også del av Oslo gate fra Oslo Ladegård til St. Halvards gate. Oppgraderingen består i etablering av trikkespor med holdeplass og kjøreledninger/kjøreledningsmaster, utbedring av kjørevei, fortau og sykkelvei, samt oppgradering av Oslo Torg. I tillegg skal eksisterende vann- og avløpsanlegg på sørsiden av Bispegata legges om.
Planstatus: Mottatt søknad om endring. Se saksnr.: 201806485 for mer informasjon.

Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet Utvikling AS foreslår å regulere Landbrukskvartalet på Grønland til boliger, forretning, kontor, hotell, bevertning mm. for å tilrettelegge for et flerfunksjonelt byområde. Det sikres ca. 275 boliger. Et høyhus med boliger midt på planområdet foreslås i 30 etasjer, med en høyde tilsvarende Oslo Plaza. Det sikres utadrettede funksjoner mot gatene. Det åpnes også for flerbrukshall og barnehage, men det sikres ikke i forslaget.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201613090 for mer informasjon.

Schweigaards gate 35 - 51 - Bane NOR Eiendom foreslår å omregulere eiendommen fra formål «bane, eksisterende» i kommuneplanen til «bebyggelse og anlegg». Det planlegges 20 000 - 25 000 m2 næring i kombinasjon med forretning og bevertning mot gate og byggehøyder på 8 etasjer. Planområdet ligger innenfor fredet middelaldergrunn og i direkte nærhet til helhetlig kulturmiljø markert som område med verneverdi i indre by.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201615016 for mer informasjon.

Schweigaards gate 71 - Det søkes om bruksendring fra tannlegekontor til bolig.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201919284 for mer informasjon.

Bjørvika - Bispegata - C6-feltene - Planområdet foreslås utformet som en utvidelse av Middelalderparken, hvor parken med vannspeilet forlenges på nordsiden av Bispegata. Hensikten med planen er også å løfte fram Oslo Middelalderby med sin historie fra år 1000 til 1624, som utgjør godt over halvparten av Oslos samlede historie, samt å løfte fram Ladegården med det herskapelige barokkanlegget fra 1700-tallet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201704197 for mer informasjon.

Ekebergveien 1 B med flere - Hensikten med planforslaget er ifølge forslagsstiller å legge til rette for et nytt Kirkens hus på eiendommen kjent som Oslo Hospital. Det foreslås et bygningsvolum på 4 etasjer langs Oslo gate og et volum på 7 etasjer i planområdets sørlige del mot Konows gate.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201902191 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1890/990725-1/105  Bestemmelse om deleforbud 15.11.1890 
Bestemmelse om benyttelse. Bestemmelse om gjerde. Med flere bestemmelser. Overført fra: 0301-233/403. Gjelder denne registerenheten med flere

1993/33679-2/105  Pantsettelseserklæring 26.07.1993 
BELØP: NOK 25.000. Panthaver: Sameiet. Lnr.: 1136769. Prioritet etter 80% av lånetakst. Gjelder denne registerenheten med flere

1993/33679-1/105  Resek/deling av seksjon 26.07.1993 
oppdelt seksjoner: snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 744/984
seksjonsameieandeler: snr: 5
formål: Bolig
sameiebrøk: 100/984
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

1992/55699-1/105  Best. om adkomstrett 18.11.1992 
Overført fra: 0301-233/403/0/1
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:283 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:403 Snr:1-13
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:405, 461, 462
RETT TIL VEDL.HOLD AV TEKN. LEDN., PLIKT TIL UTBEDR. ETTER KOMM. KRAV (30 ÅR). fL. BEST. KAN IKKE SLETTES U/SAMTYKKE FRA OSLO KOMMUNE V/BOLIGDIREKTØREN. Overført fra: 0301-233/403/0/1. Gjelder denne registerenheten med flere

1995/20288-1/105  Erklæring/avtale 21.04.1995 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:283 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:285 Snr:1-20
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:403 Snr:1-13
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:461, 462
Rett til bruk av del av uteareal. Rett til anlegg av tekniske ledninger og rett til adkomst for vedlikehold av disse. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør for etat for eiendom og utbygging

1995/20294-1/105  Erklæring/avtale 21.04.1995 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:283 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:285 Snr:1-20
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:403 Snr:1-13
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:405, 462
Rett til bruk av del av uteareal. rett til anlegg av tekniske ledninger og til adkomst for vedlikehold av disse. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør for etat for eiendom og utbygging

1995/21691-1/105  Erklæring/avtale 28.04.1995 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:285 Snr:1-20
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:403 Snr:1-13
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:405, 461, 462
om bruk av gårdsrom. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om bebyggelse. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Gjelder denne registerenheten med flere

1998/54427-1/105  Erklæring/avtale 17.09.1998 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:283 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:285 Snr:1-20
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:403 Snr:1-13
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:405, 461
Bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelse om adkomstrett. Ikke tillatt brukt til parkering eller lagring. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør for eiendom og utbygging.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Schweigaards gate 78, Orgnr.: 985 225 354 består av 14 seksjoner.
Styreleder er Rolf Birketvedt.
Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS.

Sameiet har avtale med Homenet om levering av internett med fiberteknologi.
Den enkelte seksjonseier kan bestille digital-TV gjennom Homenet eller andre leverandører for egen regning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 1 175,- pr. 31.12.19.
Andel fellesformue kr. 28 854,- pr. 31.12.19.

Sameiet har ingen lån p.t.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 82288415

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på kr. 120 963,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 2 725,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Mellom kl. 23.00 til kl. 07.00 skal det være ro i huset.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er planer om å bytte vinduene i blokken. Det er usikkert hva totalkostnaden vil bli. Sameiet er fremdeles i prosessen med å hente inn anbud. Det er også søkt Oslo kommune om støtte hvor de har estimert et svar før sommeren. Det er budsjettert opp mot 1.600.000 kroner totalt for utskiftning. Foreløpig innhenting av anbud tyder imidlertid på at prisen vil lande en del under dette. Og dersom man får støtte, ytterligere lavere. Vinduene vil bli finansiert ved en av to muligheter, avhengig av seksjonseiers ønske. 1) Kontantinnbetaling 2) lån via sameiet, som vil nedbetales gjennom felleskostnader.

Årsmøtet vedtok at styret ved behov, kan kapital innkreve opptil 100.000 kroner i 2020 fordelt på fordelingsbrøk i to omganger med minst 3 måneders mellomrom. Innkreving gjøres i forbindelse med rydding og kasting av avfall.

Utført vedlikehold:
2020: Kjelleren og bodene er totalrenovert.
2019: Trapperom: Full oppussing og maling men tak satt på vent. Portrom: Full oppmaling, også utgangsdører og portdør. Radonmåling utført i kjeller. Verdier av "Bequerel" er godt under grenseverdier for krav til bygningsmessige tiltak. Bestilling av BTS Rørfornying til å strømpeføre avløpsrør i kjellergrunn. Ferdig per februar 2020.
2018: Full rehabilitering av originale vinduer i trapperom. Utvendig maling av vinduer i tidligere toalettrom i trapperom. Nytt gulvbelegg i trapperom samt maling av vanger. Nye loftsvinduer montert pga lekkasjer.
2017: Nye strømmålere AMS montert i fellesarealer og i leiligheter.
2016: Ferdigstillelse og godkjenning av brannsikringstiltak avkrevd av Brann og Redningsetaten. Montering av ca. 30 stk LED pærer i kjeller og loft. Branninstruks utarbeidet og satt opp. Opparbeidelse av "teknisk rom" i kjeller. Reparasjon av port. Utett loftsluke, vannlekkasje.
2015: Pussing og maling av nedre del av fasaden, i tillegg til porten og portrommet.
2013: Drenering av bakgård og ny treplatting/sittegruppe. Snøfangere på tak/rep av ødelagte og manglende takstein.
2012: OBF Teknisk har utarbeidet en tilstandsrapport for gården, og framdriftsplan for vedlikehold av gården for årene framover. Påbegynt utbedring av bakgården for å forebygge fuktskader på fasaden. Rensing av ventilasjonssystemet. Diverse brannsikringstiltak som følge av BRE-tilsyn.
2011: Installasjon av vannmålere på varmtvannsrørene, som ledd i utredning av varmtvannsproblematikken. Nytt calling-anlegg.
2010: Styret har malt dørene til hver oppgang. Innstallering av felles trådløst brannvarslingsanlegg. Innstallering av nye varmtvannstanker i kjeller.
2008: Utskifting av større deler av det elektriske anlegget m sikringsskap i kjeller.
2005: Montering av brannstiger.
2004: Innhenting av takst for vurdering av salg av loftsareal til beboere i 4.etg. Oppussing av oppganger, rydding av loft, vask av vinduer.
2003: Reparasjon av varmtvannstanker. Tilstandsrapport på vinduer. Utbedring av feil på elektrisk anlegg i kjeller. Oppussing av oppganger.
2002: Brannrapport og sjekk av elektrisk fellesanlegg.
1997: Calling-anlegg.

For mer utfyllende vedlikeholdsliste, se årsberetningen vedlagt salgsoppgaven.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Normalt husdyrhold er tillatt. Se sameiets husordensregler § 6 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,65 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 14 900,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Mats Ergo

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.