#MATRAND, Rødbergvegen 65
2 750 000,-
Sjarmerende småbruk fra 2011 i Naturskjønne omgivelser | Tilrettelagt for hestehold | 160 mål tomt | Jakrett og fiskedam

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 2 750 000,-
 • Omkostninger: 82 570,-
 • Totalpris: 2 832 570,-
 • Ligningsverdi: 331 854,-
Beregnet totalkostnad:
2 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 82 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 832 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Enebolig
 • Primærrom: 125 m²
 • Bruksareal: 125 m²
 • Bruttoareal: 137 m²
 • Oppholdsrom: 4
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1935
 • Gårdsnummer: 29
 • Bruksnummer: 7
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 181059935
 • Sist endret: 03.07.20 18:09
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 82%
  eier sin egen bolig
 • 69%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 82%
  har bolig på over 120 kvm
 • 7%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 30%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

71-20-0021

Adresse og matrikkel

Rødbergvegen 65, 2235, Matrand, Gnr. 29 bnr. 7 i Eidskog kommune

Eier

Tor Kjell Valvik og Else Berit Ekeberg Valvik

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kr. 8 477 pr. år

BRA/PROM

125 / 125 m²

Antall soverom

3

Eierform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Byggeår

1935. Boligen brant i 2008 og er bygget opp igjen i årene mellom 2011-2016. Låven er fra 2014.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Gnr. 29 Bnr. 7 er ca. 62,2 mål.
Gnr. 29 Bnr. 16 er ca. 3.6 mål.
Gnr. 30 Bnr. 14 er ca. 94,6 mål.

Tomten er opparbeidet med busker, diverse beplantning, skog, plenområder, hønsehus og grusvei. I tillegg finnes en egen fiskedam til edelfisk.

Tomten på ca. 94,6 mål er produktiv skog.

Carport på siden av låven og flere biloppstillingsplasser på tomten.

Beliggenhet

Eiendommen har beliggenhet i et privat område på Matrand i Eidskog kommune, ca. 7 km fra Skotterud og ca. 23 km fra Kongsvinger.

Matrand er ei koselig bygd med godt samhold. Med nærhet til Skotterud som er kommunesentrum i Eidskog, er det her de fleste fasiliteter ligger som bl.a. en god og trygg barne- og ungdomsskole, golfbaner, lysløyper, alpinanlegg, svømmehaller, ishaller, idrettsanlegg, ridehaller mm. Svenskegrensen ligger ca. 20 km unna med et stort handelsområde.

Matrand ligger tett på naturen, med fantastiske turmuligheter både sommer som vinter.

Entré

Entreéen er et hyggelig «første møte» med eneboligen. En romslig entré med gode muligheter for oppbevaring. Fra entréen er det inngang til de fleste rommene i boligen.

Stue

Lys og romslig stue med flere innredningsmuligheter. Her er det enkelt å møblere med både sofagruppe og spisestue. Stuen har skråhimling, hvor høyesye punkt er målt til 4.96 meter, og laveste er 2.65 meter. Vinduene sørger for godt med naturlig lysinnslipp inn til rommet.

Kjøkken

Kjøkkenet er fra ca. 2015. Innredning har profilerte fronter i matt hvit utførelse. Benkeplate av treverk og nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Frittstående gasskomfyr. Vegghengt ventilator over komfyr med belysning og kullfilter. Frittstående kjøleskap med frysedel, går på gass. Vannrør med rør-i-rør og avløpsrør i plast. Gulvflate med belegg. Malte vegg- og himlingsflater.

Bad

Bad fra ca. 2015. Gulvflater med belegg. Veggflater med våtromsplater. Platehimling. Vegghengt servantskap med skuffer i lyst tremønster. Speilskap på vegg over servant. Dusjhjørne med glassvegg og to-greps armatur. Gulvmontert toalett. Vannrør med rør-i-rør og avløpsrør i plast. Naturlig avtrekk på vegg.

Boligen disponerer også et separat vaskerom. Vaskerom fra ca. 2015. Gulvflate med belegg. Veggflater med malt trepanel og våtromsplater. Platehimling. Vegghengt utslagsvask i rustfritt stål med ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin under vask. Vannrør med rør-i-rør og avløpsrør i plast. Naturlig avtrekk på vegg. Her er det også montert et gulvmontert toalett.

Hage

Utenfor boligen er det store gressletter med fantastisk rolig og frodig utsikt. Med hagen tett på naturen, får man ofte besøk av, det som ellers er et sjeldent syn, elg.

Uteareal

På siden av boligen ligger en låve som er godt tilrettelagt for hestehold, annen dyrehold eller hobbyvirksomhet. Driftsbygningen fremstår med normalt god standard. Det ligger en frittstående brakke på eiendommen. Brakken har dog behov for oppgradering.
Det ligger et mindre hønsehus på eiendommen også.

Soverom

Boligen har tre soverom, hvorav to finnes i 1. etasje og ett i 2. etasje. Alle soverommene er av god størrelse. Her er det godt med oppbevaringsplass i både rom, gang i 2. etasje og de innvendige bodene. Alle rom har god plass til både dobbeltseng og nattbord, samt oppbevaringsløsning som f.eks. skap eller kommode.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 331 854 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 194 675 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Eiendommen sokner til Skotterud skole (1.-7. Klasse) og Eidskog ungdomsskole (8.-10. Klasse).

For de litt yngre barna, sokner eiendommen til Matrand barnehage  og Skotterudløkka barnehage.

Byggemåte

Tidligere eiendom som var oppført brant ned. Ny bygningsmasse er oppført på eksisterende grunnmur med alt over grunnmuren er helt nytt. Siste ferdigstillelse av nåværende eiendom er i 2015, man påbegynte oppbyggingen i 2011. Laftede hus trenger gjerne lang tid på å "sette seg". Derfor man gjerne venter noen år før ferdigstille, så flest mulig av de cm vegger synker er ferdig før man gjør mye innvendig og setter inn permanente dører og vinduer.
Enebolig over 2.etasjer samt kjeller. Grunnmur av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger og bærende konstruksjoner i laftet tømmer. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Saltak av trekonstruksjoner tekket med metallplater. Boligen har to-fløyet slett entrédør med glassfelt fra 2011. Vinduer med karmer/rammer av treverk med to-lags glass fra 2011. Vindu i gavel i stue fra 2013. Terrassedør med treverk i karm/rammer med tolags glass fra 2011.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Selger har søkt kommunen om ferdigattest. Kjøper bærer riskioen for at denne blir godkjent.

Boligens areal

Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 125 kvm, Bruttoareal: 137 kvm

Kjelleren i boligen er ikke måleverdig grunnet takhøyde på under 1,90 meter.

Enebolig:
1. etasje:
Bruksareal: 104 kvm.
Primærrom: 104 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, vaskerom, to soverom, kjøkken og stue.

2. etasje:
Bruksareal: 21 kvm.
Primærrom: 21 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og soverom.

Deler av 2.etasje er ikke måleverdig grunnet skråtak, gulvarealet er målt til 38 kvm.

Låve:
1. etasje:
Bruksareal: 106 kvm.
Sekundærrom: 106 kvm. Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Låve.

2. etasje:
Bruksareal: 79 kvm.
Sekundærrom: 79 kvm. Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Lagerplass.

Brakke:
Bruksareal: 31 kvm.
Sekundærrom: 31 kvm. Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Lagerrom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og fyrkjele til radiatorer.
 

Løpende kostnader

Kommunale gebyrer, årlig avgift:
Avløp: 250,-
Renovasjon: 3.236,25,-
Branntilsyn, feiing: 850,-
Eiendomsskatt: 2.116,-

Årlig avgift for septiktømming annethvert år, slamavskillere kr. 2.025,-.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til landbruks-, natur- og friluftsområde.

Konsesjon / Odel

Det er ingen odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Kjøper må fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet med nedsatt konsesjonsgrense (rødt skjema).

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert to servitutter/heftelser på Gnr. 29 Bnr. 7 og som følger eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelser om jordskifte/grensegangssak (1978) og elektriske kraftlinjer (1989).

Rettigheter på andre eiendommer:
Bestemmelser om vei (1967).

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser, servitutter og andelens fellesgjeld.

På Gnr. 30 Bnr. 14 og Gnr. 29 Bnr. 16 er det ikke tinglyst heftelser.

Det følger både beiterett og jaktrett på eiendommen.

Vei/vann/avløp

Privat vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Eidskog kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Eiendommen har septiktank og egen brønn.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 3% av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19.900,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 3.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.


Eiendomsmeglerfullmektig
Jannik Holm

Ansvarlig megler:
Terje Rindal

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.