#ØVRE GRÜNERLØKKA, Sannergata 26
4 350 000,-
Lys, pen & gjennomgående selveierleilighet i klassisk gård | 61 kvm | Balkong mot bakgård | Peis | God takhøyde

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 4 350 000,-
 • Fellesgjeld: 46 688,-
 • Omkostninger: 118 720,-
 • Totalpris: 4 515 408,-
 • Ligningsverdi: 1 058 699,-
 • Fellesutgifter: 4178,-

  Drift og vedlikehold, kabel-tv fra GET, trappevask, felles forsikring, forretningsførsel, nedbetaling lån, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 3 714,- Renter og avdrag 464,-
Beregnet totalkostnad:
4 350 000,- (Prisantydning) 46 688,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 396 688,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 109 900,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 396 688,-)) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 118 720,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 515 408,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 61 m²
 • Bruksareal: 61 m²
 • Bruttoareal: 67 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1896
 • Gårdsnummer: 225
 • Bruksnummer: 269
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 179077723
 • Sist endret: 06.07.20 16:38
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 61%
  eier sin egen bolig
 • 95%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 28%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 73%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

17-20-0066

Adresse og matrikkel

Sannergata 26, 0557, Oslo, Gnr. 225 bnr. 269 snr. 5 orgnr. 996143899 i Oslo kommune

Eier

Carl-Johan K Mattsson

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Det er ikke eiendomsskatt på leiligheten i 2020, iht. eiendomsskattelistene.

BRA/PROM

61 / 61 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1896

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

5573 KWh fra desember 2019 - januar 2019.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 315 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Felles, eiet tomt på 315 kvm. Fellesarealer opparbeidet med asfalterte adkomstveier. Felles terrasse med sittegruppe og gode solforhold.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og meget romslig 2-roms, beliggende fint til i 3. etasje, med attraktiv beliggenhet på øvre Grünerløkka. Her har du kort vei til alle tenkelige fasiliteter! Leiligheten er gjennomgående med arealeffektiv planløsning. Generøs takhøyde (opptil 2,85 meter), samt store vinduer som slipper inn mye naturlig lys.

- Flott stue med vedovn fra Rais (ny i 2019)
- Lysmalte overflater og tregulv
- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
- Luftig soverom med rosett og stukkatur, samt skyvedørsgarderobe
- Nordvestvendt balkong (nyoppført i 2020) fra soverom, som vender mot rolig bakgård
- Pent, flislagt bad fra 2009 med opplegg for vaskemaskin
- Disponibel lofts- og kjellerbod
- Hyggelig bakgård med felles terrasse
- Veldrevet sameie
- Klassisk gård med populær og sentral beliggenhet med nærhet til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 3. etasje og består av: Entré/gang, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra soverom til nordvestvendt balkong på ca. 3,3 kvm.

Leiligheten disponerer én kjellerbod på ca. 11 kvm, samt én loftsbod med gulvflate på ca. 5 kvm (skråtak).

Beliggenhet

Dette er en fantastisk beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med alle servicefasiliteter rett utenfor dørstokken. Grünerløkka er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatekaféer, koselige parker, markeder og små nisjeforretninger. Leiligheten ligger på øvre del av Grünerløkka, like ved Ringnes Park.

Flere matforretninger som stor Meny, Coop, Rema, Joker, frukt- og grøntbutikk og Bunnpris er rett i nærheten. Mangfold av restauranter og spisesteder i nærområdet bl.a. de populære restaurantene Südøst, Bon Lio, Delicatessen, Trattoria Popolare og Villa Paradiso. Verdt å nevne er også Parkteatret, Blå, Chair og ikke minst er det gangavstand til Mathallen på Vulkan - den lille "byen i byen".

Det er flere parker i nærheten som Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Cubaparken og Torshovdalen m.fl.
Her er det mange naturlige samlingspunkt på sommerstid med gressplener, fontener, uteservering og lekeplasser for barn.

Nærområdet er fullt av utendørsmuligheter sommer som vinter. Via flotte opparbeidede naturstier langs Akerselva kommer du lett til bl.a. sentrum, Maridalen og Frysja med sine tur-, bade- og rekreasjonsmuligheter. I tillegg til parkene i området og de idylliske turstiene langs Akerselva, kan området også by på flere treningssentre som Fresh Fitness, SATS. Det er også nært til Botanisk hage og Tøyenbadet, samt Dælenenga idrettsanlegg med bl.a. fotballbane og ishall (Grünerhallen). Tennisbaner i Fagerheimgata.

Rett over veien fra leiligheten finner du Ringnes Park Senter med bl.a. Kan Frisør, kaffebaren Påfyll, Jernia, Mester Grønn og Tanum bokhandel i tillegg til Meny som har egen søndagsåpen avdeling.

På Ringnes Park ligger også Ringen kino, treningssenteret SATS, barnehage og restauranter som Jonoe, Bombay Cuisine og Pizzeria Ricetta.

Godt tilbud av offentlig transport med både trikker, busser og t-bane rett i nærheten. Sannergata 26 ligger meget godt tilknyttet transportnett i Toftes gate og Sannergata, der det går buss og trikk. Flybuss i nærheten fra Københavngata holdeplass.

Kort vei til Høyskolen i Oslo, Handelshøyskolen BI i Nydalen, Blindern m.m.

Stue

Flott stue med god takhøyde og store vindusflater som gjør rommet lyst og luftig. God plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Moderne peisovn fra Rais (ny i 2019) er plassert sentralt i rommet, og gir lun og god varme. Pipeløp rehabilitert i regi av sameiet i 2014. Veggmonterte hyller til oppbevaring og dekor. Delvis åpen løsning mot kjøkkenet.

Kjøkken

IKEA kjøkkenløsning fra 2004 med hvite, slette fronter og mosaikkfliser over laminat benkeplate. Godt med skap- og benkeplass. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Overskap med stikkontakter på vegg samt overskapslys. Kjøkkenet er utstyrt med integrert oppvaskmaskin, stekeovn med nedfelt keramisk topp, kjøleskap med fryser, samt fritthengende ventilator med kullfilter.

Bad

Pent og romslig baderom fra 2009 med flislagte overflater, gulvvarme og downlights i himling. Servant med og ett-greps armatur, hyller under, samt speil på vegg med stikkontakt over servant. Dusjnisje med skjermende glassvegg, regnfallsdusj og hånddusj med ett-greps armatur fra Adora. Vegghengt toalett fra Hafa. Opplegg for vaskemaskin i nisje. Avtrekksventil i vegg.

Soverom

Luftig og fint soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, kommode etc. Rosett og stukkatur i tak, samt adkomst til balkong. Skyvedørsgarderobe med god oppbevaringsplass. Soverommet vender ut mot den rolige bakgården.

Balkong

Utgang fra soverom til nordvestvendt balkong på ca. 3,3 kvm med plass til utemøblement. Balkongen har utsyn mot det hyggelige gårdsrommet. Ca. 2 timers sol på ettermiddag/kveld. Balkongen er nyoppført i 2020 med bærende konstruksjoner av stål belagt med terrassebord. Rekkverk av stål.

Entré

Arealeffektiv entré med plass til yttertøy og sko. Veggmontert skohylle medfølger. Dørcalling med portåpner er plassert ved inngangsdøren.

Overflater

Gulv: Malt tregulv. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Glatte, malte flater samt malt mur. Fliser på bad.
Tak: Glatte, malte flater samt stukkatur og rosett på soverom. Downlights i himling på bad. Takhøyde opptil 2,85 meter.

Felleskostnader

4 178 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-tv fra GET, trappevask, felles forsikring, forretningsførsel, nedbetaling lån, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 3 714,- Renter og avdrag 464,-

Etasje

3. etasje

Garasje / Parkering

Mulighet for leie av p-plass i nærliggende garasjeanlegg v/ledighet.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 058 699 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 811 316 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over fire etasjer samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur av naturstein. Yttervegger av mur og teglstein. Fasader utført i pussede og malte flater. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Takkonstruksjonen er utført i saltaksform utvendig tekket med takstein/takplater (ikke besiktiget).

Leiligheten har glatt entrédør av tre med kikkehull, brannklasse B 30 og lydklasse 35 dB fra Swedoor. Balkongdør med karmer av tre med to-lags glass fra 2020. Vinduer med karmer av tre med to-lags glass fra 1997 samt 2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm, Bruttoareal: 67 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet. Pipeløp rehabilitert i regi av sameiet i 2014. Vedovn fra Rais (fra 2019) plassert i stue.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, internett, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til boliger, vei, garasjehus, tomt for allmennyttig formål (frikirke), friområde/park m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bymiljøetaten har utarbeidet en konseptvalgutredning for gater og byrom på Grünerløkka, som legger overordnede føringene for hvordan disse endringene skal skje. I hovedsak skal det være fokus på å tilrettelegge for fotgjengere og syklister. Du kan lese mer om konseptvalgutredningen for Grünerløkka her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/konseptvalgutredning-grunerlokka/

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1896/900694-1/105 Erklæring/avtale 26.05.1896
Forbud mot generende bedrift
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-225/269
Gjelder denne registerenheten med flere

1925/993782-1/105 Erklæring/avtale 18.06.1925
Bestemmelser om tak-/veggreklame
Overført fra: 0301-225/269
Gjelder denne registerenheten med flere

1949/406403-1/105 Erklæring/avtale 25.04.1949
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Overført fra: 0301-225/269
Gjelder denne registerenheten med flere

1962/502100-1/105 Best om garasje/parkering 07.02.1962
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-225/269
Gjelder denne registerenheten med flere

1993/18524-2/105 Pantsettelseserklæring 03.05.1993
BELØP: NOK 20.000
Panthaver:Sameiet
Lnr: 1135642
Prioritet til enhver tid etter 80% av lånetakst
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
1993/18524-1/105 Seksjonering 03.05.1993
opprettet seksjoner: snr: 5
formål: Bolig
sameiebrøk: 55/419
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-225/49/0/1-19
Rettigheter i eiendomsrett

2000/17376-1/105 Erklæring/avtale 27.03.2000
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:51
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:268 Snr:1 -25
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:269 Snr:1 -8
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:270
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:270 Snr:1-28
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:276
Best. om bruk av gårdsrom
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Forpliktelse til å utbedre eiendommen i samsvar med
kommunale krav til bostandard
Med flere bestemmelser
Kan bare slettes av Oslo kommune ved direktør for etat for
eiendom og utbygging
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet ligger i bydel Grünerløkka i Oslo og har adresse: Sannergata 26, 0557 Oslo, og består av 8 seksjoner. Sameiets organisasjonsnummer er: 996 143 899.

Forretningsførselen er utført av Oslo og Omegn Boligforvaltning i henhold til kontrakt. Revisjonen er utført av Hedemark Revisjonsbyrå AS.

- Sameiet har kollektiv avtale med GET som leverer kabel-tv tjenester, med muligheter bredbånd, telefoni etc. etter individuell avtale. Etter planen skal sameiet gå over til fiber i år (vil ikke medføre noen endringer i månedlige kostnader).
- Sameiet har avtale om renhold av trappevask og tørking av vindusposter annen hver uke.
- Nøkler til inngangsdør og port kan bestilles hos styret ved styreleder. Systemnøkkel koster pr. feb 2018 kr 350+ faktureringsgebyr på kr 65,-. Dette viderefaktureres fra OBF. Den enkelte er ansvarlig for merking av ringeklokke og postkasse.
- Sameiet har 2 garasjer. Disse er vedtatt å fungere som uteboder hvorav den ene med fortrinnsvis plass til barnevogner, sykler o.l. Den andre disponeres av styret og brukes til sameiernes felles eiendelser som utemøbler, grill o.l.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: kr 46 688,- per 05.05.2020.
Andel formue for denne leiligheten: kr 27 036,- per 31.12.2019.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12118015221, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 05.05.2020: 3.65% pa.
Antall terminer til innfrielse: 42
Saldo per 05.05.2020: 384 541,-
Andel av saldo: 46 688,-
Første termin/første avdrag: 22.03.2011 ( siste termin 22.09.2030 )

Ingen særfordelte lån: Fellesgjelden er flytende fordelt på hele arealet i boligselskapet. Ved arealutvidelser vil forholdet mellom
felleskostnader, renter og avdrag forskyves for samtlige andeler/seksjoner.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 82870086

Regnskap

Resultatet av driften for 2018, inklusive finansielle inn- og utbetalinger, gir et underskudd på kr. 20 550,-. Underskuddet for 2018 foreslås fremført som udekket tap. Disponible midler per 31.12.2018 utgjorde kr 130 423,-. Se forøvrig regnskapet som ligger vedlagt i prospekt. Regnskap for 2019 foreligger ikke pt.

Vedtekter / husordensregler

Se vedtekter for retningslinjer vedrørende seksjonseiers og sameiets vedlikeholdsplikt, samt retningslinjer for bygningsmessige arbeider. Vedtektene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikeholdshistorikk:
2020: Oppføring av balkonger.
2018: Nytt calling-anlegg montert. Oppgradering av utebelysning, samt montering av varmeovn i oppgang.
2015: Manuelle brannslukningsapparater i kjeller og på loft. Ny asfalt i bakgård. Fasede pusset opp og malt. Ekstra branndekoder på loft og i kjeller. Ny strøm lagt til utebelysning ved garasjen.
2014: Nye pipeløp.

Iht. styret:
Fasade skal pusses opp- styret får mandat til å beslutte finansieringsmetode. Se protokoll fra ekstraordinært årsmøte. Arbeidene var planlagt i år, men det er mulig det flyttes over til neste år. Arbeidene kan medføre en moderat økning av husleien/fellesgjelden (isåfall max 80-100.000,- totalt for sameiet). Utover det er det ingen andre større planer, ei er det kjent at det er noe i gården som må fornyes/erstattes utover normalt vedlikehold.

I løpet av året blir forhåpentligvis Get erstattet med fiber, men månedlig kostnad vil ikke bli endret av den grunn.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Normalt tillatt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Lite, frittstående fryseskap på kjøkken
- Vaskemaskin på bad (er ny i 2020 og kan evt. kjøpes etter avtale)

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang. Hovedsikringen befinner seg i hovedtavle i kjeller. Leiligheten har åpent/skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten tilknyttet felles brannvarslingsanlegg for bygningen og har håndholdt brannslukkingsapparat.
- Varmtvannsbereder fra 2009 på 120 L plassert på bad samt en bereder på 28 L fra 2004 plassert under kjøkkenvask.

Iht. egenerklæringsskjema:
- Sprekk i en av flisene og fugene har løsnet rundt 3-4 av flisene.
- Elektriker satt inn nytt apparat til gulvvarme på bad i 2016.
- Bygget balkonger v/Balkongteam
- Satt in peis med kakkel & Peis Oslo AS

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Kjerstin Falkum

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.