#HOLLENDERKVARTALET, Hollendergata 2F
6 950 000,-
Delikat og nydelig 4-roms (mulighet for 5-r) | Gjennomgående | Vestvendt balkong | Peis | Rolig område sentralt til!

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 6 950 000,-
 • Fellesgjeld: 94 764,-
 • Omkostninger: 184 920,-
 • Totalpris: 7 229 684,-
 • Ligningsverdi: 1 395 050,-
 • Fellesutgifter: 4907,-

  Grunnpakke kabel-tv/bredbånd, trappevask, vaktmestertjeneste, vakthold, nedbetaling av lån, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Beregnet totalkostnad:
6 950 000,- (Prisantydning) 94 764,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 7 044 764,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 176 100,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 7 044 764,-)) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 184 920,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 229 684,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 94 m²
 • Bruksareal: 94 m²
 • Bruttoareal: 103 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1894
 • Gårdsnummer: 230
 • Bruksnummer: 127
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 177834234
 • Sist endret: 01.07.20 12:37
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 55%
  eier sin egen bolig
 • 84%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 63%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 73%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-20-0080

Adresse og matrikkel

Hollendergata 2F, 0190, Oslo, Gnr. 230 bnr. 127 snr. 14 orgnr. 990319731 i Oslo kommune

Eier

Pia Chr Dybendal-svensson David Jonas Svensson

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

94 / 94 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon
 

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1894

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 3 089 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.

Sameiet har et pent og opparbeidet gårdsrom med hyggelige sittegrupper, felles sykkelparkering, plen og diverse prydbusker. I 2019 ble det åpnet en egen privat park for sameiet hvor du kan nyte solrike dager. I tillegg er det etablert en ny barnehage i bakgården.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Nydelig og delikat 4-roms som ligger skjermet til i indre gårdsrom. Her får du store vinduer med brede karmer som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og generøse takhøyden (opptil 3m), sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en solrik balkong mot indre gårdsrom. I stuen er det en hyggelig peis for kalde dager. Boligen kan lett gjøres om til en 5-roms (se alternativ plantegning).
Her bor du rolig til i et barnevennlig område, samt er det kort gange til sentrumskjernen!

Romslig stue med peis
Gjennomgående og store vinduer
Tidløst og lekkert kjøkken
3 gode soverom
Vestvendt balkong på 3m2
Delikat bad med badekar og opplegg for vaskemaskin
Entré med garderobe
Privat og frodig park fra 2019
Ny barnehage i bakgården
Godt med offentlig kommunikasjon

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder stue med peis, kjøkken, 3 soverom hvorav det ene har utgang til balkong, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod. Ellers er det felles sykkelparkering i bakgården, så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Området er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt i Oslo med kort vei til "alt"! Hollenderkvartalet, Gamlebyen og Bjørvika skaper et svært populært nabolag med store og utviklingsmuligheter. Områdene har de senere årene hatt en betydelig utvikling og fremstår i dag som et trendy og attraktivt boligområde med et rikt utvalg av kaffebarer, utesteder, fristende grønnsakforretninger m.m. I kvartalet finner vi en av bydelens kanskje fineste bakgårder!

Fra Hollenderkvartalet er det kort gangavstand til både Tøyenbadet, Botanisk hage og Middelalderparken med omkringliggende parkanlegg og kunstig innsjø. Her har man alle muligheter for rekreasjon i hyggelige og grønne omgivelser. Parken har rommet flere kulturarrangementer deriblant den populære Øyafestivalen. Det er også kort vei til noen av byens og landets viktigste museer og kulturminner. Karl Johans gate ligger kun en 10 minutters spasertur unna leiligheten.

Området vil dra positiv nytte av den enorme utbyggingen av Bjørvika området, et steinkast unna. Utbyggingen av Fjordbyen i Bjørvika vil bli det største byutviklingsprosjektet i Oslo siden 1624, da Gamle Oslo brant og sentrum ble flyttet vestover. Området er under stor utvikling og denne leiligheten ligger inntil alt det nye og spennende. Gangbro over til Bjørvika finner du sammen med den nye innkjøringsbroen til sentrum, kun få minutter fra leiligheten. Ekebergparken er siste tilskudd på stammen, en ny og spennende opplevelse som beboerne i denne bydelen vil ha stor glede av fremover.

Ikke langt unna ligger Teaterplassen som et naturlig midtpunkt og møteplass. Her er det et stort åpent torg med utendørs scene, små forretninger, kaféer og spisesteder rundt. Flere treningssentre og døgnåpen nærbutikk i nærheten. Grønland regnes som det området med mest positiv og spennende utvikling i tiden fremover. Fra Teaterplassen kan man også spasere over den nye broen til operaen. Et rikt utvalg av forretninger finner man på Grønlands Torg. Oslo City og Byporten er en kort spasertur unna.

En kort gange fra leilighet finner du Sørenga sjøbad. Badenymfer fra hele byen kan strømme ned til byens flotteste sjøbad. Sjøbadet er et friskt tilskudd til øvrige badeplasser i Oslo, og den mest sentralt beliggende. Etter et forfriskende morgenbad kan du sette deg på en kafé på Havnepromenaden og nyte en god kopp kaffe og dagens aviser.

Alle t-baner stopper på Grønland stasjon, kort gange fra leiligheten - midt i hjertet av Grønland. Buss 60,37,70 og 34 kjører gjennom eller forbi Grønland. I tillegg går de fleste busslinjer til Brugata, en kort spasertur fra Grønland sentrum. Trikk 19 kjører forbi Grønland i Schweigaardsgate. Trikk 11,12,13 og 17 stopper i Brugata. Kort gange fra Grønland ligger Oslo Sentralbanestasjon og Jernbanetorget, Norges største og viktigste trafikknutepunkt. Oslo bussterminal ligger ikke langt fra leiligheten. Grønland har sykkelfelt i begge retninger, og ligger innenfor gangavstand til hele Oslo.

Stue | Luftig med peis

Stuen er lys og romslig og gulvet er belagt med en pen 1-stavs parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og generøse takhøyden på 3 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. I tillegg er det ett plassbygd skap på den ene veggen for gode oppbevaringsmuligheter i stuen. For det første er størrelsen perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg finner du en koselig peis, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager.

Kjøkken | Tidløst

Tidløst og lekkert kjøkken som har innredning med hvite og glatte fronter, samt benkeplate i Corian med integrert oppvaskkum og ett greps blandebatteri med hånddusj. Over kjøkkenbenken er det glassflate. Kjøkkenet er stort og romslig så her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager. Du finner integrerte hvitevarer som komfyr i høyskapet, nedfelt keramisk platetopp i benkeplaten, samt oppvaskmaskin fra 2019. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med 1-stavs parkett.

3 soverom | Hovedsoverom med solrik balkong

Boligen har hele 3 soverom av gode størrelser og som har malte flater i smakfulle farger. Gulvene er belagt md en pen 1-stavs parkett. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Det ene rommet har garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Planløsningen er godt tilrettelagt for å kunne etablere en 5-roms med å dele opp hovedsoverommet, se vedlagte planskisse. Med 3 soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor. Videre har hovedsoverommet utgang til boligens vestvendte balkong på 3 m2 fra 2011. Her er det plass til et hyggelig cafésett, så du kan nyte solrike dager. Balkongen og rommet vender mot rolig bakgård, så her er det stille og fredelig.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom fra 2005 med gulvvarme. Baderommet ble oppgradert i 2014 med historiske gulvfliser, varmekabler og stilren innredning. I år fikk badet nye takspotter og dimmer. Baderommet inneholder badekar med veggmontert hånddusj og kran, toalett, hyller og tørkestenger på veggen, plassbygget innredning med hyller, samt servantbolle i porselen med ett greps blandebatteri. Over servanten er det speil. Videre er det opplegg for vaskemaskin/ tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet.

Entré | Godt med lagringsplass

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen og den generøse takhøyden. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg har entréen et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Veggene har en dekorativ tapet, samt er gulvet belagt med 1-stavs parkett. Boligen har adkomst fra felles fasjonabel trappegang. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har brannsertifisert dør med sikkerhetslås og kikkehull.

Felleskostnader

Kr. 4 907 pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel-tv/bredbånd, trappevask, vaktmestertjeneste, vakthold, nedbetaling av lån, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
Renter og avdrag 1 121
Kabel-TV/Bredbånd 284
Renter og avdrag 190
Felleskostnader 3 212
Dugnadsbidrag 100

Andelene yter dugnadsbidrag over felleskostnadene. Bidraget refunderes til andeler som bidrar på pliktige dugnader. Ved omsetning følger refusjonen andelen.

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Sameiet har 14 parkeringsplasser som leies ut etter venteliste/kapasitet.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 395 050 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 022 180 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.
 

Byggemåte

Boligblokk på fire etasjer med kjeller og loft. Bygården er oppført med bærende konstruksjoner i murkonstruksjoner. Etasjeskillere er i trekonstruksjoner. Yttervegger er pusset og malt mur på fasaden. Grunnmur er i naturstein/mur. Saltakkonstruksjon i tre. Trevinduer i 2-lags glass fra 1986. Terrassedør er fra 2011.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Dokumentene ligger vedlagt salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 94 kvm, Bruksareal: 94 kvm, Bruttoareal: 103 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Melding om utleie eller utlån må på forhånd sendes forretningsføreren, slik at styret til enhver tid kan få kunnskap om hvem som bor i huset. Ved utleie skal utleier belastes et gebyr på kr. 2 500, jf. husordensreglene pkt. 2.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med elektrisitet og en hyggelig peis i stuen. Ellers er det gulvvarme på badet.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Varmtvannsberederen fra 2005 som er plassert over himlingen på badet.
- Sikringsskap er plassert i entré. Automatsikringer med jordfeilbryter. Strømmåler og hovedsikring er plassert i felles tavleskap.
- Røykvarsler i entré er tilkoblet felles brannvarslingssentral. Røykvarsler i gang og stue. 6kg slukkeapparat.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-4660. Området forøvrig er regulert til park, friområde, uteoppholdsareal, vei, fortau, trafikkområde, tomt for offentlig bygning, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, forretning, kontor, bevertning, barnehage, annen offentlig eller privat tjeneste, industri m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Grønlandsleiret - Platous gate - Åkebergveien. Tiltaket er lokalisert i krysset mellom Platous gate, Grønlandsleiret og Åkebergveien på Grønland, i bydel Gamle Oslo. Søknaden omfatter en ombygging av eksisterende kryss, for å bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten for syklende. For å legge bedre til rette for venstresvingene syklister, utvides sykkelfeltet i Grønlandsleiret inn mot krysset med Åkebergveien.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201809245 for mer informasjon.

Grønland 24 - Oppføring av nytt bygg- Det søkes om oppførelse av bygning på 4-5 etasjer over kjellerplan. Bebyggelsen utgjør 687 m2 BRA.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201718006 for mer informasjon.

Grønlandsleiret - Oppføring av boligblokk. Omsøkt tiltak omfatter en utvikling av eiendommen ved oppføring av en kombinert forretnings- og boligbygning på 7 etasjer samt kjeller og takterrasse.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201704867 for mer informasjon.

Grønlandsleiret 55 - Tiltaket er et leilighetsbygg på 7 etasjer i tillegg til kjelleretasje.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 201918232 for mer informasjon.

Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet Utvikling AS foreslår å regulere Landbrukskvartalet på Grønland til boliger, forretning, kontor, hotell, bevertning mm. for å tilrettelegge for et flerfunksjonelt byområde. Det sikres ca. 275 boliger. Et høyhus med boliger midt på planområdet foreslås i 30 etasjer, med en høyde tilsvarende Oslo Plaza. Det sikres utadrettede funksjoner mot gatene. Det åpnes også for flerbrukshall og barnehage, men det sikres ikke i forslaget. Deler av bebyggelsen foreslås bevart.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201613090 for mer informasjon.

Schweigaards gate 39 - Det søkes om et påbygg på 3 etasjer på eksisterende kontorbygg.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201900041 for mer informasjon.

Schweigaards gate 35 - 51 - Bestilling av oppstartsmøte. Bane NOR Eiendom foreslår å omregulere eiendommen fra formål «bane, eksisterende» i kommuneplanen til «bebyggelse og anlegg». Det planlegges 20 000 - 25 000 m2 næring i kombinasjon med forretning og bevertning mot gate og byggehøyder på 8 etasjer. Planforslaget er i strid med kommuneplanen der området i dag er regulert med arealformål «bane, eksisterende». Det ligger innenfor automatisk fredet middelalder grunn.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201615016 for mer informasjon.

Galleri Oslos eiere har åpent for å rive den store bygningen. De betalte fem arkitektfirmaer for å lage forslag til hvordan det i stedet kunne bli. Alle fem forslag er variasjoner over samme temaer: 1. Det er tenkt bygges ett eller to nye, store høyhus nærmest Plaza. Det kompenserer for at andre deler av den store eiendommen åpnes opp og bygges lavere. 2. Dagens Galleri Oslo er på cirka 19.000 m², og tomten er relativt lavt utnyttet til å være så sentral i byen. Med alle forslag mangedobles bygningsmassen, for å gi lønnsomhet til prosjektet. 3. Det meste kan bygges i etapper, og Akerselva kan graves frem i dagen tvers over eiendommen. Alle forslag åpner dessuten for at Nylandsveien, siste rest av det overbygde motorveisystemet i sentrum, senere kan rives. 4. Det er tenkt boligbebyggelse på østre del av eiendommen, som trappes ned i høyde og knyttes sammen med boligbebyggelsen på Grønland. 5. Det lages nye torg og passasjer for fotgjengere på bakkeplan tvers gjennom bebyggelsen, i stedet som i dag, hvor man må gå rundt. Det er fortsatt uklart hva som skjer med bussterminalen, men et av forslagene er å legge den under bakken eller tvers over sporområdet på Oslo S.

Åkebergveien - Søknad gjelder oppgradering av Åkebergveien. Oppgraderingen går ut på etablering av fortau, gangfelt, ny belysning, sykkelvei og etablering av støttemur som en del av veianlegget. Tiltaket utføres i tråd med gjeldende reguleringsplan.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201716463 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1921/925078-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 15.11.1921 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-230/127. Gjelder denne registerenheten med flere

1933/942736-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 25.02.1933 
Overført fra: 0301-230/127. Gjelder denne registerenheten med flere

1933/942734-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 25.03.1933 
Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Rettighetshaver: Hollendergaten 4 og 6. Overført fra: 0301-230/127. Gjelder denne registerenheten med flere

1933/942735-1/105  Best. om vann/kloakkledn.25.03.1933 
Rettighetshaver: Hollendergaten 4 og 6. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-230/127. Gjelder denne registerenheten med flere

1949/314906-2/105  Erklæring/avtale 08.11.1949 
Best om lysåpninger i gavlvegg. Overført fra: 0301-230/127. Gjelder denne registerenheten med flere

2006/24895-1/105  Seksjonering 07.04.2006 
opprettet seksjoner: snr: 14
formål: Bolig
sameiebrøk: 94/6089
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Hollendergata 2-4-6 Sameie, Orgnr.: 990 319 731. Sameiet består av 82 seksjoner, fordelt på 3 bygninger. 17 av seksjonene eies av Hollendergata 2-4-6 borettslag.
Styreleder er Jostein Betten.
Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS.

Sameiet har inngått avtale med Get om levering av kabel-tv og bredbånd.
Vaktmesterfirma er Gamle Oslo Servicesentral AS.
Sameiet har avtale om rengjøringstjeneste med Gamle Oslo Servicesentral AS.

Sameiet har egen hjemmeside: https://hollendergata246.lettstyrt.no

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 94.764,- pr. 30.04.20.
Andel fellesformue kr. 27 986,- pr. 31.12.19.

Sameiet har 2 lån:
Lånenummer: 12130631531, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 30.04.2020: 3.7% pa.
Saldo per 30.04.2020: 4 419 265,-
Andel av saldo: 68 223,-
Siste termin 01.12.2025

Lånenummer: 12133036677, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 30.04.2020: 3.7% pa.
Saldo per 30.04.2020: 1 719 207,-
Andel av saldo: 26 541,-
Siste termin 01.06.2036.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 77940213

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et overskudd på kr. 910 208,-. I budsjett for 2019 var det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 749 896,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det er ikke tillatt å benytte kullgrill på balkong på grunn av brannfaren.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført rehabilitering:
2019: Åpnet sameiet sin grønne og private park. I tillegg har det blitt etablert ny barnehage i bakgården.
2018: Etablering av 3 motorsykkelplasser grunnet brannforskrift. Etablering av magnetknapp med tidsrelé på gangport for universell adkomst. Brannvarslingsanlegg har fått separat elektrisk kurs ifølge lovkrav.
2017: Duesikring ferdigstilt i Y-struktur og bakgård H6. Fasadevask i Y-struktur og bakgård H6. Rehabilitering av kjellere påbegynt: Konsulentrapport (Opak) og radonmåling (Eurofins Radonlab). Kjellertrapp i H6C utbedret. Vinduer i H6A, 3 etasje høyre er skiftet. Oppgangsdører i H4A og H4B skiftet.
2016: Utskiftning av kjellertrapper i 2A og 4B. Rehabilitering av takterrasse 2A etter lekkasje. Reparasjon av varmekabler i nedløp 6A.
2015: Alle forgårdsfasader i Hollendergate 2, 4 og 6 er pusset opp. Alle vinduer er malt med linoleumsmaling. Alle forgårdsfasader malt i original farge med original kalkmaling. Duesikring på deler av forfasade i V del av Y-struktur.
2013: Alle bakgårdsfasader i Hollendergate 2, 4 og 6 er pusset opp. Alle vinduer er malt med linoleumsmaling. Alle bakgårdsfasader malt i original farge med original kalkmaling.
2011: Balkonger etablert på bakgårdsfasade i alle tre bygninger. Oppgradering av strømkapasitet i gårdsanlegg Hollendergata 4. Sikringsarbeid av akutte skader på alle front- og bak fasader på samtlige Bygninger (i påvente av oppstart og tidsplan for fasaderehabilitering).
2010: Det er igangsatt reparasjoner av pipebeslag og bytte av pipehatter, samt supplering av rassikring (snøfangere).
2009: Flytting av søppelskurene samt steinlegging av grunnen under disse og beplantning rundt. Reparasjon/utbytting av vinduer i trappegangene i nr. 4 og 6.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde husdyr så som hund og katt i leilighetene. Forutsetningen er imidlertid at dyrene skjøttes på en forsvarlig måte, slik at de ikke er til sjenanse for øvrige sameiere. Se sameiets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Lysekrone i stue og kjøkken, samt kjøleskapet medfølger ikke handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
 

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,70 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 17 990,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Henrik Jensen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.