#RODELØKKA/GRÜNERLØKKA, Københavngata 2 A
8 750 000,-
Fantastisk toppleilighet | 10 kvm vestvendt terrasse | Peis | Praktikantdel med balkong | Garasje*

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 8 750 000,-
 • Fellesgjeld: 93 545,-
 • Totalpris: 8 843 545,-
 • Ligningsverdi: 951 969,-
 • Fellesutgifter: 3912,-

  Drift og vedlikehold, tv/bredbånd, felles forsikring, renhold, nedbetaling andel gjeld (kapitalkostnader utgjør ca. 952,-), regnskapsførsel, kommunale avgifter m.m.
Beregnet totalkostnad:
8 750 000,- (Prisantydning) 93 545,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 8 843 545,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger -------------------------------------------------------- 8 843 545,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 95 m²
 • Bruksareal: 95 m²
 • Bruttoareal: 104 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1896
 • Modernisert: 2014
 • Gårdsnummer: 227
 • Bruksnummer: 221
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 176734172
 • Sist endret: 04.08.20 10:30
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 55%
  eier sin egen bolig
 • 94%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 67%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 73%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 14%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

17-20-0057

Adresse og matrikkel

Københavngata 2 A, 0553, Oslo, Gnr. 227 bnr. 221 snr. 15
Orgnr. 978708587 i Oslo kommune

Eier

Frode Hegglund

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten i 2020, ref. eiendomsskattelisten.

BRA/PROM

95 / 95 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1896

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Forbruk de siste 12 mnd: 21 262 kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 413 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Felles, eiet tomt på 413 kvm. I bakgården er det opparbeidet en felles hage med gressplen, frodig beplantning av prydbusker og steinbelagte partier. Her er det også oppført en felles terrasse, samt sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Beskrivelse

Velkommen til en særdeles lekker og meget innholdsrik topp-/loftsleilighet, med attraktiv og rolig beliggenhet på Rodeløkka/Grünerløkka! Boligen strekker seg over 2 plan, beliggende i gårdens 4.- og 5. etasje. Leiligheten fremstår som meget gjennomført med påkostede detaljer - tregulv, marmorfliser og lekker 1-stavs eikeparkett, samt delikate fargevalg.

- Vestvendt takterrasse på 10 kvm med supre solforhold
- Romslig stue med flotte detaljer og peis
- Moderne kjøkken med integrerte hvitevarer
- To pene soverom
- Lekkert bad fra 2014
- Flott entré med marmorgulv
- Loftet ble bygget ut i 2014 (ferdigattest foreligger)
- Praktikantdel i 4. etg på ca. 20 kvm med egen inngang, vestvendt balkong, tidsmessig kjøkken, samt bad fra 2014
- Selger eier garasjepl. i nabogate - kan kjøpes mot tillegg i prisen
- Kort vei til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger over 2 plan, i byggets 4.- og 5. etasje, og består av:
4.etasje / Praktikantdel: Entré, bad, stue/kjøkken med adkomst til balkong på 3 kvm. Praktikantdel er ikke godkjent eller søkt om som egen utleiedel i Oslo kommune.
4.etasje / Hoveddel: Entré, 2 soverom, bad.
5.etasje: Stue/kjøkken med adkomst til takterrasse på 10 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på ca. 8 kvm og én loftsbod på ca. 2 kvm i gulvareal (ikke fullt målbart grunnet skråtak).

Beliggenhet

Københavngata er en rolig og attraktiv gate på Rodeløkka/Grünerløkka med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Leiligheten ligger tilbaketrukket til, men samtidig rett ved hyggelige Sofienbergparken med flotte grøntområder, lekeplasser og sittegrupper. Det er gangavstand til Oslo sentrum, samt kort og trygg gangvei til skoler og barnehager.

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Noen restauranter i området som er verdt et besøk er: Café Stolen (i samme bygg som leiligheten) Vespa og Humla, Perla, Villa Paradisio, Südøst, Delicatessen, Bon Lio og mange fler. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre - alt finner du i nærmiljøet.

Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet,  med populær Mathallen.


Her selges spennende råvarer og du finner flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket. I tillegg er det en kort spasertur opp til Ringnes park, med blant annet Ringen Kino, SATS og stor Meny-butikk.

Bydelen har flere store park- og grøntanlegg. Blant dem kan vi nevne Sofienbergparken (som ligger rett utenfor døren), Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Botanisk hage og Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter. Fra Akerselva går det fine turstier som strekker seg fra Maridalsvannet i nord, og helt til Bjørvika/sentrum i syd. Det er kun 5 min gange til Dælenenga fotballbane og Ishockey-/ flerbrukshall (kunstis).

Meget gode kollektivmuligheter med T-bane fra Carl Berner, samt trikk- og bussforbindelser fra Trondheimsveien, Schous plass og Thorvald Meyers gate m.m. Fra Sannergata busstopp kan du ta buss 21 og 33.
Buss nr 30 går fra Toftes gate. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen.
Ca. 10 minutters gange til Oslo sentrum.

Stue

Leiligheten har en herlig stue med åpen løsning til kjøkken. Dette er et flott oppholdsrom med god plass til hyggelig sofagruppe, tv-møblement, stor spisestue og annet ønsket møblement. Store takvinduer gir rikelig med naturlig lys inn og skaper et luftig preg. Lekker peis som er plassert sentralt i rommet og gir en god og lun varme. Naturlig sone for spisestue ved flott, plasstøpt betongbenk - her kan man invitere venner og familie til hyggelige lag! Adkomst til terrassen.

Takterrasse

Fra stuen har du adkomst til den helt eksepsjonelle takterrassen på ca. 10 kvm. Terrassen er vestvendt med supre solforhold og hyggelig utsikt over nabolaget. Solen har du fra ca. kl 12:00 til ca. kl 21-22 på sommerstid. Plassbygget og sittebenk med oppbevaringsplass, samt god plass til grill og planter. Det er montert utebelysning, samt lagt Accoya (vedlikeholdsfri) trekledning på gulv. Terrassen oppleves som skjermet og stille - her kan man nyte sommerhyggen og måltidene utendørs.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning fra 2014 med grå, slette fronter og godt med skap- og arbeidsplass. Pen benkeplate av marmor med liten oppkant innerst, samt laminat på den andre siden av innredningen. Underlimt oppvaskkum i rustfritt stål og ett-greps blandebatteri. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; komfyr, nedfelt induksjonstopp, oppvaskmaskin, to stk kjøleskap og en fryser i benkeskap mot yttervegg. Det er ventilator med avtrekk til kanal hengende fra tak. Det er montert Aquastopp - waterguard.

Bad

Lekkert bad fra 2014 med mosaikkfliser på gulv og vegger. Malt teglstein/murvegg med nisje til hyller. Varme i gulv og nedsenket malt himling med downlights og avtrekksventil. Dusjnisje med spesialtegnet skyvedør i frostet glass, samt veggmontert regn- og hånddusj og hyllekant i dusjsonen. Det er også opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i nisje. Helservant med glatte fronter på skuffer og ett-greps blandebatteri med speil og stikkontakter på vegg over. Vegghengte hyller, vegghengt toalett, samt mekanisk ventilasjon. Det foreligger Våtromsbevis på dette badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Soverom 1

Lyst og pent soverom med plassbygget seng og plass til nattbord. Stor skyvedørsgarderobe med spesialtegnede dører fra gulv til tak. Godt med oppbevaringsplass. Lyse overflater og oljede tregulv på begge soverommene.

Soverom 2

Pent soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor. God plass til dobbeltseng, nattbord etc. Begge soverommene i leiligheten er vendt ut mot rolige Københavngata.

Entré

Arealeffektiv og innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Her er det god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Bod under trapp med ekstra lagringsplass. Dørcalling med portåpner. Det er adkomst til praktikantdel fra entréen og fra felles trappeoppgang.

Stue/kjøkken - tilleggsdel

Lyst og trivelig oppholdsrom med plass til sofa/seng, spisebord og øvrig møblement. Garderobeskap med oppbevaringsplass. Lyse overflater og pene, malte tregulv. De store vindusflatene, adkomst til balkong og den gode takhøyden gjør rommet ekstra lyst og luftig.

Kjøkkeninnredning fra 2007 med hvite, glatte fronter og benkeplate i heltre eik. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett-greps blandebatteri. Kjøkkenet er utstyrt med integrert komfyr med keramisk platetopp, frittstående kjøl- og fryseskap, oppvaskmaskin, samt ventilator med kullfilter som er integrert i overskap.

Balkong - tilleggsdel

Fra stue/kjøkken er det adkomst til en herlig, vestvendt balkong på ca. 3 kvm med fin plass til cafésett. Balkongen er også vestvendt med gode solforhold og hyggelig utsyn. Rekkverk av stål og tregulv. Balkongen ble oppført i regi av sameiet i 2018.

Bad - tilleggsdel

Pent flislagt bad fra 2014 med mosaikkfliser på gulv og vegger. Avtrekksventil i himling og varme i gulv. Dusj med innsvingbare dusjdører i buet glass og veggmontert hånddusj. Vegghengt toalett. Servantinnredning med glatte fronter på skapdører, servant med ett-greps blandebatteri, samt speilskap med belysning og stikkontakter på vegg over.

Entré - tilleggsdel

Arealeffektiv entré med plass til å sette fra seg sko og henge opp yttertøy. Eget dørcallinganlegg med portåpner.

Overflater

Gulv: 1-stavs eikeparkett fra 2014 i 5. etg, marmorfliser i entré, samt originale heltre gulv i 4. etg. Fliser på begge bad med gulvvarme.
Vegger: Malte, glatte flater, samt malt teglstein/mur. Fliser på begge bad.
Tak: Malte, glatte flater. Downlights i entré og på bad i hoveddel.
Vindeltrapp i eik, med håndløper i eik mellom etasjene.

Felleskostnader

3 912 pr. mnd. Drift og vedlikehold, tv/bredbånd, felles forsikring, renhold, nedbetaling andel gjeld (kapitalkostnader utgjør ca. 952,-), regnskapsførsel, kommunale avgifter m.m.

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Nåværende eier har en garasjeplass med elbillader i nabogate, ca. 60 m unna. Denne kan kjøpes mot tillegg i pris (avtale må gjøres direkte med selger).

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 951 969 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 427 088 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk/ bygård på 4 etasjer med kjeller og leiligheter på loftet. Bygård/ boligblokk oppført med bærende konstruksjoner murkonstruksjoner. Etasjeskillere i trekonstruksjoner. Yttervegger er pusset og malt mur på fasaden. Grunnmur i naturstein. Saltakkonstruksjon i tre.

Vinduer i 2-lags glass/ takvinduer fra år 2014. Vinduer i 2-lags glass fra år 1998/ 99. Brannsertifiserte dører med sikkerhetslås.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for utbygging av loftet fra 04.03.2015, samt ferdigattest for oppføring av balkonger fra 19.02.2019.

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret på gården. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 95 kvm, Bruksareal: 95 kvm, Bruttoareal: 104 kvm

5. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, stue/kjøkken.
Bruttoareal: 45m².
5. etasje har ikke fullt målbart areal grunnet skråtak og lav takhøyde mot knevegger. Gulvarealet er på ca. 52 m².

4. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, 2 soverom. Praktikantdel utgjør ca. 20 kvm og består av entré, bad, stue/kjøkken.
Bruttoareal: 59 m².

Balkong er på ca. 3 kvm og takterrasse er på ca. 10 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Skriftlig melding skal sendes til styre/forretningsfører for registrering og godkjenning med minst 14 dagers varsel før innflytting. Samtykke til overdragelse/utleie kan av styret ikke nektes uten saklig grunn. Leietager må evt. gjøres kjent med vedtekter og husordensregler.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming ved elektrisitet og vedfyring. Skorsteinen er en teglsteinspipe fra byggeår og piper ble renovert ved glidestøping i 2014 i regi av sameiet.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Adkomst fra Helgesens gate 32/Københavngata 2. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til boliger, vei, friområde/park, spesialområde for bevaring (forretning, kontor, industri, verksted, allmennyttig formål (kultur)) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bymiljøetaten har utarbeidet en konseptvalgutredning for gater og byrom på Grünerløkka, som legger overordnede føringene for hvordan disse endringene skal skje. I hovedsak skal det være fokus på å tilrettelegge for fotgjengere og syklister. Du kan lese mer om konseptvalgutredningen for Grünerløkka her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/konseptvalgutredning-grunerlokka/

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Urådigheter
1985/22285-2/105 URÅDIGHET

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1985/22285-1/105 Pantsettelseserklæring 22.04.1985
BELØP: NOK 50.000
Panthaver:Sameiet Lnr: 1119663
PANTSETTELSESERKLÆRING
PRIORITET ETTER: 80%
AV VERDITAKST TIL ENHVER TID
Gjelder denne registerenheten med flere

1985/22285-2/105 Urådighet 22.04.1985
OVERDRAGELSE SKAL GODKJENNES AV STYRET
Gjelder denne registerenheten med flere

2000/4815-1/105 Erklæring/avtale 25.01.2000
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:220 Snr:1
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:220 Snr:2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:220 Snr:3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:220 Snr:4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:220 Snr:5
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:220 Snr:6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:247
Gårdsromsavtale
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Plikt til å utbedre eiendommen etter kommunens minstekrav for utbedring av gårdsrom
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktøren for eiendom og utbygging.
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
1984/517045-2/105 Seksjonering 06.04.1984
opprettet seksjoner: snr: 15
formål: Bolig
sameiebrøk: 12/240
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 15 SEKSJONER

2015/24908-1/200 Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel 12.01.2015
endring av formål/brøk:
snr: 15, formål: Bolig
sameiebrøk: 21/249
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-227/220/0/1-6
Rettigheter i eiendomsrett

1999/76465-1/105 Erklæring/avtale 24.12.1999
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:221 Snr:1 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:221 Snr:2 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:221 Snr:3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:221 Snr:4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:221 Snr:5
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:221 Snr:6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:221 Snr:7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:221 Snr:8 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:221 Snr:9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:221 Snr:10
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:221 Snr:11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:221 Snr:12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:221 Snr:13
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:221 Snr:14
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:221 Snr:15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:247
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om parkering
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør for etat for eiendom og utbygging
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Helgesens gate 32 består av 14 boenheter og 1 næringslokale, med organisasjonsnummer 951875481Gnr. 227 og Bnr 221 i Oslo.

- OBOS er regnskapsfører.
- GET er nåværende leverandør av kabel-tv og bredbåndstjenester til sameiet. NextGentel skal installere fiber sommeren 2020, hvor valg av TV-løsning blir valgfritt (se mer under punkt "hva skjer i gården/vedlikehold etc.").
- Felles vaskekjeller.
- Overbygd sykkelparkering.
- Vaktmestertjeneste utføres av sameierne.
- Ingen forkjøpsrett.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 93.545,- per 01.04.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 15.691,- per 31.12.2019.

Spesifikasjon av lån:
Lånenr: DNB02-12128374130
Type lån: Serielån
Restsaldo: 1.063.850,-
Restløpetid: 14 år 3 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 4,85%
Andel av saldo: 75.685,-
Kapitalkostnader: 749,-

Lånenr: DNB03-12133138593
Type lån: Serielån
Restsaldo: 225.395,-
Restløpetid: 11 år 4 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 4,85%
Andel av saldo: 17.860,-
Kapitalkostnader: 203,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 77713594

Regnskap

Årsresultatet for 2018 var på kr. 72 396,-, mot et underskudd på kr. 179 700 i 2017. Overført til OBOS konto for egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg. Se vedtekter for sameiers vedlikeholdsplikt etc.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Fasade rehabilitert 2014
- Tak rehabilitert 2014
- Piper renovert ved glidestøping 2014
- Nye branndører i begge oppganger 2014
- Sentralt brannvarslingsanlegg 2014
- Utskiftning av brannvinduer i oppgang A i ca. 2016/17
- Sameiet tok opp lån i 2016 for å ferdigstille brannsikringskrav som ble fullført i 2017
- Balkonger montert i 2018, med ferdigattest fra 2019
- Rens av ventilasjonsanlegg i gården gjennomført av Power Clean i juni 2019

Sameiet har god økonomi og vedlikeholdshistorikk, og har gjort mye av det viktigste vedlikeholdet de siste årene. Iht. styret er det planer om å gå over fra kollektivavtale med GET (som sameiet har avtale med nå), til fiberbredbånd. Arbeid planlagt sommeren 2020. Sameiet betaler for installering, og beboer betaler for bredbånd og eventuelt TV-pakke om ønskelig.
 
Det er også planer om å pusse opp oppgangene, samt gå gjennom det elektriske i oppgang. Det er ikke antatt at dette vil bli de store kostnader. Det er ikke endelig avgjort hvordan dette skal finansieres, men noe vil dekkes med egenkapital, og noe vil enten dekkes via oppjustering av felleskostnadene, eller en engangssum fra sameierne (sannsynligvis sistnevnte). Årsmøte for 2020 avholdes sannsynligvis i slutten av mai eller begynnelsen av juni.

Normalt vedlikehold må alltid påregnse. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Utendørs varmelampe (kan kjøpes med hvis interesse)
- Barhylle ved kjøkken følger i utgangspunktet ikke (kan kjøpes med hvis interesse)
- TV følger i utgangspunktet ikke (kan kjøpes med hvis interesse)
Møbler i utleiedel kan også medfølge mot lite tillegg - avtale må gjøres direkte med selger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Det foreligger en urådighet i grunnboken som innebærer at styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres. Samtykke til overdragelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Diverse

- Det er installert smarthusløsninger, hvor styring av blant annet lys og varme kan skje via app eller talekommadoer
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Praktikantdel har eget sikringsskap.
- Røykvarsler i hver etasje, og 6kg slukkeapparat.
- Det gjøres oppmerksom på at praktikantdel ikke er godkjent eller søkt om som egen utleiedel i Oslo kommune.

Iht. egenerklæringsskjema:
- Det kan forekomme noe røyklukt fra pipe/peis ved undertrykk i leilighet. Styret i sameiet jobber nå med å se på en løsning for dette.
- Det ble varslet om rotter i kjeller i 2018 av anticimex, etter tiltak utført av anticimex og sameiet, har det ikke vært meldt inn flere tilfeller av gnageraktivitet.
- Rens av ventilasjonsanlegg i gården gjennomført av power clean i juni 2019.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8.

Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr ,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Kjerstin Falkum

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.