#FROGNER/VIKA, Hansteens gate 10B
6 250 000,-
Sjarmerende 3-R i klassisk gård | Generøs takhøyde, rosett & stukkatur | Lave fellekost | Svært ettertraktet beliggenhet

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 6 250 000,-
 • Fellesgjeld: 101 605,-
 • Omkostninger: 167 590,-
 • Totalpris: 6 519 195,-
 • Ligningsverdi: 1 650 539,-
 • Fellesutgifter: 1804,-

  Drift og vedlikehold, kommunale avgifter, kabel tv, felles strøm, renhold, bygningsforsikring, forretningsfører og revisor.
Beregnet totalkostnad:
6 250 000,- (Prisantydning) 101 605,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 351 605,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 158 770,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 6 351 605,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 167 590,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 519 195,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 75 m²
 • Bruksareal: 77 m²
 • Bruttoareal: 85 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1880
 • Gårdsnummer: 209
 • Bruksnummer: 60
 • Finnkode: 181677407
 • Sist endret: 03.07.20 18:09
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 45%
  eier sin egen bolig
 • 95%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 43%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 94%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er gift

 

Oppdragsnummer

71-20-0001

Adresse og matrikkel

Hansteens gate 10B, 0253, Oslo, Gnr. 209 bnr. 60 snr. 6 orgnr. 971271108 i Oslo kommune

Eier

Catherine Damsleth

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

77 / 75 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1880

Tomt

Areal: 678 kvm, Eierform: Eiet tomt

Fellesarealer opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gruset gårdsrom.

Beliggenhet

En sentral og populær beliggenhet i på Frogner, kort fra  Tjuvholmen og Aker Brygge. En fantastisk beliggenhet for de som ønsker å bo svært sentralt, men allikevel skjermet for trafikk og støy. Her bor man i umiddelbar nærhet til alt av fasiliteter.

Det er noen minutters gange til Tjuvholmen med utesteder, butikker, Kaffebrenneriet, Hanami, Pascal, Bølgen&Moi og mange andre spennende tilbud. Kort vei til steder som Solli Plass, Gimle, hvor man finner ærverdige Gimle kino, og Aker Brygge, hvorav sistnevnte blant annet kan by på alle de fasiliteter du kan tenke deg, inkludert caféer, restauranter, treningssentre, populære forretninger og vinmonopol. Nærhet til flere prisvinnende restauranter som Hos Thea, Aymara, Enoteca og Skaugum, samt søndagsåpne dagligvarebutikker i umiddelbar nærhet. I tillegg til nærmeste matvareforretning er det flere ulike matbutikker i nærområdet. Flere treningssenter som Sats like ved.

Det er flere parker og rekreasjonsområder i nærheten; ca. 10 minutters gange til Slottsparken som er et naturlig samlingspunkt på sommerstid med store grønne sletter. Gang- og sykkelvei til Bygdøy med sine hyggelige skogsveier og badestrender langs Frognerstranda. Fine turmuligheter ved Frognerkilen, Bygdøy og Skarpsnoparken, samt kort vei til Frognerparken, Frogner Stadion (med blant annet skøytebane på vinteren) og øvrige rekreasjonsområder på Skillebekk.

Av utdanningsmuligheter er det kort vei eller gode transportmuligheter til blant annet Bjørknes, Tannlegehøyskolen, Høgskolen i Oslo, Universitetet i Oslo, Handelshøyskolen BI og Veterinærhøyskolen. God offentlig kommunikasjonsmuligheter i området som tar en til alle byens hjørner. Fra Solli Plass går det buss, trikk og taxi. Nasjonalteateret er også i nærheten med alle typer offentlig kommunikasjoner som tog, flytog, trikk, buss og bane. Ta en titt på www.ruter.no for nærmere beskrivelser over hvilke tilbud som passer deg. Det er mange sykkelstativer med bysykkeltilbud i nærheten. Bysykkel er et godt alternativ til kollektiv transport gjennom sommerhalvåret.

Entré

Entréen gir et meget fint førsteinntrykk av denne klassiske leiligheten. Du får med en gang en god følelse når du kommer inn og møter den gode takhøyde, det originale tregulvet og den litt mer røffere teglsteinsveggen. Sko og yttertøy kan oppbevares i kott i gangen. Dørcallinganlegg med portåpner.

Stue

Leiligheten har en herlig stue med god plass til stor og hyggelig sofagruppe, tv-seksjon og øvrig ønsket møblement. Generøs takhøyde på ca. 3 meter og store vindusflater med dype karmer gir rikelig med naturlig lys til rommet og et luftig preg. Rosett og stukkatur i tak og sjarmerende tregulv. I stuen er det god plass til en stor spisestue med rom for mange gjester rundt bordet. Det er plassert en vedkamin som varmer godt og gir et lunt og hyggelig preg. Fra gang og inn til stue, samt fra stuen og til hovedsoverommet er det doble fløydører.

Kjøkken

HTH kjøkkenløsning fra 2003. Kjøkkeninnredning har glatte fronter og heltre benkeplate med underlimt oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. Trefiberplater på vegg mellom kjøkkenbenken og overskap, samt benkebelysning. Kjøkkenet er utstyrt med integrert komfyr, nedfelt keramisk platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Ventilator med kullfilter.

Bad

Eldre baderom med behov for modernisering. Badet har fliser på gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Innredningen består av servant med skap under, speil med overlys, gulvmontert toalett og innfliset badekar. Opplegg for vaskemaskin.

Soverom

Lyst og meget romslig hovedsoverom med plass til dobbeltseng, nattbord og stor oppbevaringsløsning. Soverommet er vendt ut mot rolige omgivelser.

Soverom 2

Pent soverom med plass til stor seng etc. Mange innredningsmuligheter med rom for f.eks. hjemmekontor, barnerom eller gjesteværelse.

Felleskostnader

1.804,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kommunale avgifter, kabel tv, felles strøm, renhold, bygningsforsikring, forretningsfører og revisor.

Det er vedtatt å øke felleskostnadene med 10% fra 01.01.2021.

Etasje

2 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 650 539 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 941 940 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Klassisk bygård over fem etasjer samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Yttervegger i teglstein, utvendig pusset med trekninger og gessimser mot gate. Pusset teglstein mot bakgård. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein/takplater (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør av tre med brannklasse B30 og kikkehull. Vindu med karmer av tre og enkelt glass av eldre årstall. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1982/1993.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "bygningsanmeldelse" fra byggeåret. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 77 kvm, Bruttoareal: 85 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 77 kvm.
Primærrom: 75 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue, kjøkken og to soverom.
Sekundærrom: 2 kvm. Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kott.

I tillegg disponerer boligen en bod i oppgangen på ca. 3,5 kvm. 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Overdragelse og bortleie skal godkjennes av styret som dog ikke kan nekte godkjennelse uten saklig grunn.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet kombinert med vedfyring.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Ifølge skattelisten for 2020 er det ikke eiendomsskatt på denne seksjonen i 2020.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig og tilhørende serviceformål etter bestemmelsene i S-1949, datert 26.09.1979.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert fem servitutter/heftelser som følger eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelser om bebyggelsen (1876, 1934), vedlikehold av ledninger (1958), bestemmelse om parkeringsplass (2016) og pant på kr. 10.000,- til sameiet som gjelder utenfor den lovbestemte.

Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser, servitutter og andelens fellesgjeld.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 18 seksjoner.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 86027697

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet har solgt loft til utbygger for bygging av leiligheter, derav høy formue som skal utbetales de som var seksjonseiere på salgstidspunktet. Utbygger har informert at utbyggingen av loftet er forsinket både pga. koronasituasjonen og andre forhold. Ferdigstillelse vil være i ca. 2020/2021. Når loftene er ferdigstilt vil oppgangene males og sameiet vil vurdere om de skal rehabilitere fasader. Det vil bli innkalt til et ekstraordinært møte dersom fasadene skal rehabiliteres. En kjøper må forvente økning i fellesgjeld dersom dette blir vedtatt.

Det er gjennomført dreneringsarbeider i sameiet som er sluttført i januar 2020.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Vennligst angi ønsket overtagelse ved budgivning.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2,5 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19.900,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 3.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Eiendomsmeglerfullmektig
Jannik Holm

Ansvarlig megler:
Terje Rindal

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.