#ALEXANDER KIELLANDS PLASS, Maridalsveien 39C
3 970 000,-
Pen 2-roms med 10 kvm balkong | Lave felleskostnader | Varmtv. inkl. | Felles terrasse | Rolig beliggenhet i indre gård!

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 970 000,-
 • Fellesgjeld: 30 327,-
 • Omkostninger: 109 570,-
 • Totalpris: 4 109 897,-
 • Ligningsverdi: 797 947,-
 • Fellesutgifter: 2079,-

  Drift og vedlikehold, kabel-tv og internett fra GET, varmtvann, dugnadsbidrag, vaktmestertjeneste, renhold, forretningsførsel, felles forsikringer, nedbetaling andel gjeld, kommunale avgifter m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 970 000,- (Prisantydning) 30 327,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 000 327,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 100 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 000 327,-)) 750,- (Flyttegebyr) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 109 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 109 897,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 40 m²
 • Bruksareal: 40 m²
 • Bruttoareal: 44 m²
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1898
 • Modernisert: 2006
 • Gårdsnummer: 218
 • Bruksnummer: 122
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 181613983
 • Sist endret: 02.07.20 11:32
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 59%
  eier sin egen bolig
 • 91%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 83%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 54%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 17%
  er gift

 

Oppdragsnummer

70-20-0021

Adresse og matrikkel

Maridalsveien 39C, 0175, Oslo, Gnr. 218 bnr. 122 snr. 38 orgnr. 990022445 i Oslo kommune

Eier

Ly Thi Le Johan Lennart Heinonen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

40 / 40 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1898

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Tomt

Areal: 994 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral og attraktiv, men samtidig tilbaketrukket beliggenhet, på Alexander Kiellands plass, rett ved idylliske Akerselva. Alexander Kiellands plass er et pulserende knutepunkt mellom St.Hanshaugen, Sagene, Ila og Grünerløkka. Området har gjennomgått en omfattende oppgradering som har ført til en svært positiv utvikling for nærområdet. I nærområdet finner man flere hyggelige spisesteder og kaféer med uteservering.

Rett ved leiligheten finner du Kiellands Hus Senter hvor det finnes en rekke butikker med blant annet Coop, apotek og vinmonopol. Rema 1000 og søndagsåpen Joker har du også i umiddelbar nærhet.

I tillegg til de servicetilbud man finner i umiddelbar nærhet, kan man velge å bevege seg vestover mot St.Hanshaugen som byr på flere spennende forretninger og hyggelig parkliv. Vender man heller nesa østover kommer man til Grünerløkka som byr på et pulserende liv med uttallige kaféer, restauranter og butikker. Det er også kort vei til Vulkan området, hvor man blant annet finner den populære Mathallen, med mange spennende spesialforretninger og restauranter. Ringnes Park med Meny, SATS/Elixia og Ringen Kino ligger også innenfor gangavstand fra leiligheten.

Leiligheten ligger rett ved idylliske Akerselva. Herfra har man adkomst til flotte turveier langs elven som strekker seg fra Maridalen i nord og helt til Bjørvika og Sentrum i sør. For trening innendørs er det også et godt utvalg av ulike treningssentre i nabolaget.

Fra Alexander Kiellands plass har man en suveren tilgang på offentlig transport, og herfra kommer du deg til alle byens retninger. 54-, 34-, 33- og 21-bussen har holdeplass på Alexander Kiellands plass. 54-bussen har også nattbusser natt til lørdag og søndag. I tillegg er det ca. ti minutters gangavstand til Oslo sentrum.

Entré

Innbydende og arealeffektiv entré med fliser på gulv og plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Dørcalling med portåpner.

Stue

Lys og hyggelig stue med god plass til sofa, tv-seksjon, spisestue og øvrig ønsket møblement. Store vindusflater gjør rommet ekstra lyst og luftig. Den delvis åpne stue- og kjøkkenløsningen gjør dette til et sosialt oppholdsrom. Gulvflater er belagt med tre-stavs parkett.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning har glatte fronter og benkeplate i tre med nedfelt oppvaskkum. Flislagt og malt flate mellom benkeplate og overskap. Ventilator er plassert i overskap og tilkoblet ventilasjonsanlegg fra systemair. Hvitevarer som kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp fra Whirlpool medfølger.

Bad

Flislagt bad fra 2006 med gulvvarme og downlights i himling. I 2016 ble det lagt ny varmekabel og nye fliser på gulv. Baderomsinnredningen består av servant med skap under, innfelt speil, gulvstående toalett og dusjhjørne med innfellbare glassdører.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en romslig balkong på ca. 10 kvm. Balkongen er østvendt og har gulvflater belagt med terrassebord. Den gode størrelsen gjør den enkel å møblere med utemøbler, grill, planter etc.

Soverom

Leiligheten har et lyst og trivelig soverom med plass til stor seng, nattbord og oppbevaring. Soverommet vender ut mot rolig gårdsrom.

Felleskostnader

2.079,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kabel-tv og internett fra GET, varmtvann, dugnadsbidrag, vaktmestertjeneste, renhold, forretningsførsel, felles forsikringer, nedbetaling andel gjeld, kommunale avgifter m.m.

Herav:
Renter og avdrag kr. 280,-
Felleskostnader kr. 1.453,-
Kabel-TV-avgift kr. 211,-
Bredbåndsavgift kr. 110,-
Dugnadsbidrag kr. 25,-

Seksjoner som stiller opp på dugnad får årsbeløpet (dugnadsbidraget) refundert måneden etter dugnad.

Sameiet har fellesvaskeri i kjeller som koster kr. 1.000,- pr år.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 797 947 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 872 609 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater. Takkonstruksjon i saltaksform (taket er ikke besiktiget). Dører og vinduer fra ombygningsår. Swedoor glatt entrédør i brannklasse EI30 og lydklasse 35dB med dørpumpe. Balkongdør og vinduer med karmer/rammer av tre og to-lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 40 kvm, Bruksareal: 40 kvm, Bruttoareal: 44 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 40 kvm.
Primærrom: 40 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, bad og soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 5 kvm merket S.nr. 38.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Selger må melde fra til styret ved utleie. Innflyttningsgebyr ved utleie er på kr. 1.100,-.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner. Varmekabel på bad.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert 4 servitutter/heftelser som følger eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelser om glasstak (1923, 1924), benyttelse (1946) og vann- og kloakkledninger (1968).

Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser, servitutter og andelens fellesgjeld.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 49 boligseksjoner og har organisasjonsnummer 990022445.

Forretningsførsel utføres av Oslo og Omegn Boligforvaltning AS. Revisjon er utført av Flattum & CO AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld pr. 15.02.2020: 30.327,-
Andel fellesformue pr. 31.12.2019: 9.738,-

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12131858483, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 15.02.2020: 4.4% pa.
Antall terminer til innfrielse: 46
Saldo per 15.02.2020: 1.724.944,-
Andel av saldo: 30.327,-
Første termin/første avdrag: 01.10.2019 (siste termin 01.07.2031)

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 77522115

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er pt. ikke planlagt noen større vedlikeholdsprosjekter i 2020.

Tidligere vedlikehold:
Skifte av varmtvannstaker i ytre gård i 2018
Skifte av dekke og membran på fellesveranda i indre gård i 2017
Innstallering av elektromoseanlegg i indre gård i 2016
Oppgradering av drenering i bakgård i 2015
Oppgradering av bakgård i 2008
Indre gård ble totalrehabilitert i 2006

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt sålenge det ikke er til sjenanse for andre beboere.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til avt@schalapartners.no eller SMS: 47 38 28 05 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.


Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris på kr. 35.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15.000,-, markespakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Alexander Vu Tran

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.