# SANDAKER / NYDALEN, Sandakerveien 74 A
5 290 000,-
Lys, moderne og lekker 3-R selveier I 2 solrike balkonger I God og oppgradert standard fra 2020 I Garasjeplass I Heis

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 5 290 000,-
 • Fellesgjeld: 165 423,-
 • Omkostninger: 145 190,-
 • Totalpris: 5 600 613,-
 • Ligningsverdi: 1 182 092,-
 • Fellesutgifter: 3926,-

  Kabel-TV og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Beregnet totalkostnad:
5 290 000,- (Prisantydning) 165 423,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 455 423,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 136 370,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 455 423,-)) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 145 190,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 600 613,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 67 m²
 • Bruksareal: 70 m²
 • Bruttoareal: 78 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2008
 • Gårdsnummer: 223
 • Bruksnummer: 42
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 173167589
 • Sist endret: 06.07.20 10:50
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 53%
  eier sin egen bolig
 • 98%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 69%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 55%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 18%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

19-20-0011

Adresse og matrikkel

Sandakerveien 74 A, 0484, Oslo, Gnr. 223 bnr. 42 snr. 12 orgnr. 992763957 i Oslo kommune

Eier

Tommy To Vu Angelina Danthy Pham

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Bunnfradraget er på inntil 4 millioner kroner (boligverdi på inntil 5,71 mill.) for skatteåret 2020.

BRA/PROM

70 / 67 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2008

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger har hatt et årlig energiforbruk på ca. 8 000 kWh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

En garasjeplass med opplegg for elbil-lading i felles lukket, underjordisk, oppvarmet garasjeanlegg med heisadkomst medfølger salget. Ladeboks kan monteres for egen regning. I barnehagens stengetid kan gjester parkere på oppmerkede plasser i bakgård. Oblat fås av styret.

Parkeringsplassene i garasjekjeller er dels organisert som tilleggsdeler til boligseksjoner og dels organisert i en næringsseksjon. Parkeringsplassene kan ikke selges ut av sameiet. Ved utleie av parkeringsplasser har sameierne internt fortrinnsrett til leie til samme pris som kan oppnås utenfor.

Området ble fra 1 juni 2018 en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3 000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Tomt

Areal: 5 878 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal og er opparbeidet med blant annet asfalterte gangveier, sittebenker, lekeplass, sykkelparkering, busker samt annen beplantning. Felles takterrasse for sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder:
Entré, stue med utgang til balkong, soverom med utgang til balkong, kjøkken, soverom, baderom og innvendig bod.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 4,6m², samt en parkeringsplass med opplegg for elbil-lading i felles garasjeanlegg.

Beliggenhet

Meget attraktiv beliggenhet i populært sameie på Sandaker. Nærområdet et er preget av store, grønne fellesarealer og turområder langs Akerselva og all den nye og spennende utviklingen som skjer rundt Storo og Lillo Gård.

Nydalen og Storo ligger 5 minutters gange fra leiligheten. Her finner man flere hyggelige og populære kafeer og restauranter. Ta deg et deilig bad på Nydalen badeplass under sommerhalvåret. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små. Nydalsdammen med steinmolo og stupebrett ligger ytterligere 10 minutters gange (1.7 km) fra leiligheten og videre finner du Brekkedammen ved Frysja ovenfor dette igjen (3 km). Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc. I fjor åpnet landets største og mest moderne Kino på Storo med 14 saler og nesten 2000 seter!

Dagligvarehandelen kan gjøres ved Rema 1000 og nyåpnede Kiwi, kun 50 meter fra boligen. Nå i oktober åpnet dessuten Menyen ny butikk på Lillo Gård med like kort avstand.

I tillegg til flotte grøntområder og tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva tilbyr området mange parker, Bjølsenparken, Myraløkka, Torshovparken, Geitmyra skolehager og Hjemmets Kolonihager med Portveien 2 er eksempler på det. I tillegg er Voldsløkka Idrettsanlegg, med volleyballbaner, fotballbaner og "joggeløyper" også et populært gode i bydelen.

Av treningstilbud finner du bl.a. Fresh Fitness (100 m unna), SATS på Sagene, Nydalen og Storo og Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash, Klatreverket og Golfsenteret.

Det er meget godt kollektivtilbud i nærområdet: Trikk (11, 12 og 13), T-bane (4 og 5), diverse bussforbindelser (bl.a. 37 og 30), samt tog (Grefsen og Nydalen). Med bil har man enkel adkomst til både ring 2 og 3. Flybuss fra Storo.

Nye Nordpolen barne- og ungdomsskole åpnet høsten 2012 og huser ca. 840 elever. For øvrig ligger Nydalen videregående skole samt Lilleborg skole (barneskole) i nærområdet. Fernanda Nissens skole er en nyåpnet grunnskole i Nydalen som denne adressen sogner til. Det er flere barnehager i nærområdet. Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet. Velkommen til et nabolag og en bydel som byr på noe for alle og enhver!

Lys, romslig og innbydende entré med walk-in-closet

Du ønskes velkommen inn i en lys og innbydende entré av god størrelse. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av leiligheten med sin gode og oppgraderte standard. Gjennomgående oppgradert standard med nyslipt lys eikeparkett og glatte overflater malt i nydelige farger i 2020. Og i entréen, stuen og kjøkken har du downlights i himling med dimmere.

Entréen er romslig så her har du god plass til garderobeløsninger etter eget ønske og behov. Du har også adkomst til en svært praktisk innvendig bod på ca. 2,5m² som er innredet som et walk-in-closet. God oppbevaringsplass i åpen garderobeløsning med hyller og oppheng.

Svært lys og nydelig stue med god standard

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et lyst og nydelig rom. God standard fra 2020 med nyslipt lys eikeparkett på gulv og glatte nymalte overflater. De store vindusflatene og balkongdøren slipper inn rikelig med naturlig lys, samtidig som du har minimalt med innsyn. I stuen har du plass til sofagruppe med salongbord, samt mediemøblement og TV (kabel-TV og bredbånd fra Get er inkludert i felleskostnadene). Naturlig plass til et stort spisebord i tilknytning til kjøkkenet.

Solrik og overbygget sydvestvendt balkong på ca. 5m²

Fra stuen har du utgang til en solrik sydvestvendt balkong på ca. 5m². Balkongen er overbygget, har terrassebord på gulv og plass til sittegruppe. Beliggenheten mot sydvest sørger for svært gode solforhold.

Nydelig og lyst soverom II av god størrelse

I stuen har du en lettvegg med skyvedør som fører til det ene soverommet. Et innbydende og lyst soverom med utgang til balkong. Balkongdøren og vinduet slipper inn godt med lys, og du har bred vinduskarm som er perfekt for planter og dekor. God standard med nyslipt lys eikeparkett som harmonerer fint med den nydelige fargen på veggene. Rommet er av god størrelse med plass til både dobbeltseng, nattbord og garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

Solrik og hyggelig sydøstvendt balkong på ca. 4,2m²

Fra soverommet har du utgang til en hyggelig sydøstvendt balkong på ca. 4,2m². Balkongen har treheller på gulv og plass til en fin sittegruppe. Beliggenheten mot sydøst sørger for herlig sol fra tidlig morgen.

Moderne og tidløst kjøkken fullt utstyrt med hvitevarer

Kjøkkenet ligger i en fin tilknytning til stuen og samtidig adskilt. Kjøkkenet har samme gode standard som resten av leiligheten med nyslipt lys eikeparkett, glatte overflater malt i en nydelig blåfarge og god belysning med downlights i himling. Også på kjøkkenet har du en stor vindusflate som slipper inn godt med naturlig lys.

Moderne og tidløs kjøkkeninnredning fra Arens med hvite slette fronter i matt utførelse, og benkeplate i treverk. Praktisk med belysning og stikkontakt under overskap. Kjøkkenet er fullt utstyrt med stekeovn, mikrobølgeovn, induksjonstopp, avtrekksvifte, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen.

Innbydende hovedsoverom med plassbygget garderobe

Hovedsoverommet ligger fint plassert rett ved baderommet. Et lyst og innbydende rom med god standard og stor vindusflate. Rommet er av fin størrelse med plass til stor dobbeltseng med tilhørende nattbord. God oppbevaringsplass i plassbygget garderobe på ca. 2,7 meter. Selgerne har i tillegg brukt den innvendige boden som ligger rett over gangen som et walk-in-closet.

Moderne og lekkert flislagt baderom fra 2008

Leiligheten har et moderne og lekkert flislagt baderom fra 2008. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og downlights i himling. Baderomsinnredning med heldekkende servant og speil med belysning over. Innerst i rommet har du en romslig dusjsone. Baderommet er også utstyrt med vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin.

Felleskostnader

Kr. 3 926,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Herav:
Kr. 2 346,- Felleskostnader etter eierbrøk
Kr. 1 075,- Avdrag og renter lån 32109
Kr. 235,- Kabel-TV
Kr. 165,- Bredbånd
Kr. 105,- Renter og avdrag lån 31218

Etasje

2 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 182 092 per 31.12.2018.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 255 531 per 31.12.2018.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Sameiet har en barnehage i bakgården hvor man prioriteres som beboer i gården.

Byggemåte

Boligblokk over 6.etasjer og kjeller. Tidligere næringsbygg fra 1973, senere oppgradert og ombygget til leiligheter. Seksjonert ut i 2008. Grunnmur, bærende konstruksjoner, etasjeskillere av betong. Tilnærmet flat takkonstruksjonen. Utvendig fasader av slammet teglstein, panel og plater. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, dørpume, brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer og terrassedører med to-lags glass fra 2007 med karmer/rammer av tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse fra 2008. Dokumentet ligger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 67m², Bruksareal: 70m², Bruttoareal: 78m²

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, baderom og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Seksjonseierne kan fritt leie ut sine seksjoner. Ethvert bortleie av seksjoner skal meldes skriftlig til sameiets forretningsfører med opplysning om hvem som er ny eier/leietaker.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Garderobeskap på ca. 2,7 meter på hovedsoverom
* Innvendig bod på ca. 2,5m² med hyller og oppheng
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Solskjerming (rullegardiner/persienner) på alle vinduer
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i innvendig bod
* Porttelefon
* Røykvarsler og brannslange i kjøkkenskap
* Leiligheten disponerer bod og garasjeplass i kjeller
* Kabel-TV og bredbånd fra Get inkludert i felleskostnadene
* Felles takterrasse

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, kontor, forretning og offentlig bygning/almennyttig formål (barnehage) etter bestemmelsene i S-4280 av 25.10.2006. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Sandakerveien 74 - Utvidelse av takoverbygg for utvendig bod barnehage
Saksnummer: 201906270 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Sandakerveien 100 A-B - Fasadeendring og bruksendring av vognskjul til mikrobryggeri - Lillo gård
Saksnummer: 201717005 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om endring

Sandakerveien 100 - Oppgradering av uteareal - Lillo gård barnehage
Saksnummer: 202001044 - Byggesak
Status: Mottatt søknad

Sandakerveien 100 A - Ombygging og bruksendring av hovedhus til restaurant - Lillo gård
Saksnummer: 201717001 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt

Sandakerveien 102 B - Fasadeendring og bruksendring av stabbur til restaurant - Lillo gård - Tidligere adresse: Sandakerveien 100
Saksnummer: 201717003 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt

Sandakerveien 102 D - Bruksendring fra midlertidig visningssenter til restaurant - Kårbolig - Lillo gård - Tidligere adresse: Sandakerveien 100
Saksnummer: 201802018 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt

Sandakerveien 72 - Bruksendring av loft til 5 leiligheter
Saksnummer: 201911520 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak / detaljregulering
Sakstype: Forslag

Nycoveien - Sandakerveien - Omregulere Sandakerveien/Nycoveien mellom Treschowsgate og Vitaminveien fra vei til bygate.
Saksnummer: 201806521 - Detaljregulering
Forslag - Offentlig ettersyn - Høringsfrist: 27.04.2020

Sandakerveien 78 - Omregulere Sandakerveien 78 fra bl.a. forretning og kontor til bolig og forretning mfl.
Saksnummer: 201703583 - Detaljregulering
Forslag - Offentlig ettersyn - Høringsfrist: 23.03.2020

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På sameiets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 04.11.1948, dagboknummer 512308. Angående fundamentering. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 23.04.1970, dagboknummer 506741. Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 30.08.1974, dagboknummer 514923.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 26.03.2007, dagboknummer 284804. Bestemmelse om bruk av gangvei.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 26.03.2007, dagboknummer 284818. Rettighetshaver: Barnehage som etableres på gnr: 223, bnr: 42. Bestemmelser om bruksrett, om gjerde, med flere bestemmelser.
* Seksjonering, tinglyst den 04.04.2008, dagboknummer 268227. Opprettet seksjoner: Snr: 12. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 74/9156.
* Reseksjonering/endring av brøk, tinglyst den 05.03.2009, dagboknummer 159551. Sameiebrøk: 74/9192. Inkurie.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Sameiet Sandakerveien 74 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 992 763 957, og består av 132 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner. Forretningsførselen er i samsvar med kontrakt utført av Enqvist Eiendomsdrift AS.

Hjemmeside: www.sandakerveien74.no

Fellesgjeld / lånevilkår

Ligningsposter per 31.12.2019:
Andel restsaldo per 31.12.2019: Kr. 165 423,-.
Andel fellesformue per 31.12.2019: Kr. 11 082,-.

Sameiet har to registrerte lån:
Handelsbanken, lånenummer: 94927031218.
Nominell rente 3,8% p.a, effektiv rente 4,05% p.a.
Restsaldo per 20.01.2020, kr. 5 348 481,-.
Lånet innfris i 2049.


Handelsbanken, lånenummer: 949270321019
Annuitetslån med effektiv rente på 4,03% p.a.
Restsaldo per 20.01.2020, kr. 14 774 795,-.
Lånet innfris i 2048.

Saldoen på lån 949270321019 i Handelsbanken er del av et rammelån på totalt kr. 35 000 000,- i forbindelse med rehabiliteringskostnader på bygget. Kr. 20 000 000,- er til nå ikke utbetalt. I henhold til eierbrøken tilsvarer kr. 20 mill. som gjenstår en økning av andel fellesgjeld på ca. kr. 160 000,- for denne seksjonen.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring ASA. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 3 704 611,-.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 4 225 180,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2018 på kr. -142 920,-.

Vedtekter / husordensregler

Ingen kan eie mer enn to seksjoner i sameie.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

OKK Entreprenør AS var totalentreprenør for prosjektering og utføring av arbeider på to bygg i Sandakerveien 74, A og B-bygget i perioden 2007-2008. A-bygget gjennomgikk en totalrehabilitering og ble bygget om fra kontorlokaler til leiligheter, mens B-bygget ble nyoppført.

Det har pågått en stevning mot utbygger for mangler ved bebyggelsen siden den 3. mars 2011. Stevningen gjaldt mangler på heiser, utearealer (spesielt betongarealet sør for A-blokka), ventilasjon, isolasjon m.m. Saken har vært behandlet i Tingretten og Lagmannsretten, hvor sameiet har fått medhold. Lagmannsrettens dom er rettskraftig.

Det er innbetalt et saksoppgjør på ca. 25 000 000,- som er brukt til å rette opp mangler fra utbygger. Det ble ikke utbetalt noe til den enkelte eier, ettersom dette oppgjøret kun gjelder for fellesarealene.

Sameiet har overtatt næringsseksjon 134, parkeringsplasser og lager, som en del av oppgjøret. Her har det vært utleie av parkeringsplasser, som nå selges til eiere i sameiet. Oppgjøret har ikke dekket alle utbedringer. Stipulert merkostnad per i dag er på ca. kr 35 000 000,- Det er tatt opp 2 lån, et på 5 500 000,- som er utbetalt, og et på kr 30 000 000,- som delutbetales. Se også punktet "Fellesgjeld / lånevilkår" for mer informasjon.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
* Vegghengt hylle i stue

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Erik Danielsen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.