#TONSENHAGEN, Selvbyggerveien 60
4 500 000,-
Strøken 3-R endeleilighet med solrik balkong | Nyoppusset i 2019 | Vv & fyring inkl | Mulighet for garasje | Nært marka

VISNING:

3. august mandag kl. 17:00 - 18:00
 • Prisantydning: 4 500 000,-
 • Fellesgjeld: 140 360,-
 • Omkostninger: 15 135,-
 • Totalpris: 4 655 495,-
 • Ligningsverdi: 946 896,-
 • Fellesutgifter: 4039,-

  Drift og vedlikehold, fyring (fjernvarme), varmtvann, kabel-TV, vaktmester, renter og avdrag fellesgjeld, trappevask, kommunale avgifter mm.
Beregnet totalkostnad:
4 500 000,- (Prisantydning) 140 360,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 640 360,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 655 495,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 66 m²
 • Bruksareal: 66 m²
 • Bruttoareal: 73 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1953
 • Modernisert: 2019
 • Gårdsnummer: 87
 • Bruksnummer: 9
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 186031229
 • Sist endret: 31.07.20 17:57
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 79%
  eier sin egen bolig
 • 89%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 27%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 84%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 21%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

66-20-0037

Adresse og matrikkel

Selvbyggerveien 60, 0591, Oslo, Gnr. 87 bnr. 9, andelsnr. 129 i Skauen Borettslag med orgnr. 948677202 i Oslo kommune

Eier

Synne Sophie Dahl Fossum

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Borettslaget og boligbyggelagets medlemmer har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget. Usbls medlemmer har frist til torsdag, 30.07.2020 kl 10.00 for å gjøre forkjøpsretten gjeldende. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Kontakt megler for mer informasjon.

BRA/PROM

66 / 66 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1953

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Tomten er pent opparbeidet med asfalterte internveier, gressplen, variert beplantning, sittegrupper og lekeapparater. Det er et et oversiktlig og barnevennlig område.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter
gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine
felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra
førstkommende årsskifte.

Innhold

Leiligheten ligger i 3 etasje og inneholder: Entré, bad, kjøkken, to soverom og stue m/utg. til balkong.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på 5,4 m² og en loftsbod på 5 m² med ca 11 m² i gulvareal.

Beliggenhet

Nabolaget preges av flotte eneboliger, rekkehus og leilighetsblokker i fin harmoni, og med store grønne lunger seg imellom. Du har en rekke servicetilbud kun få minutter fra boligen. Nærmeste matbutikk er Kiwi Tonsenhagen, Rema 1000 Årvoll og Coop Prix Refstad. Linderud senter ligger i overkant av 1 km fra boligen og kan by et rikt utvalg butikker i alle varegrupper og serveringssteder. Her finner du Coop Mega, Vinmonopolet, Baker Samson, flere sko- og klesbutikker, legesenter og tannlege for å nevne noe.

Flotte tur- og treningsmuligheter rett utenfor døren. Med Lillomarka som nærmeste nabo finnes det milevis med tur- og skiløyper, samt flere idylliske badevann. Borettslaget har også et treningsrom som beboerne kan benytte seg av for et lite innskudd pr år. Samt fri tilgang til et hobbyrom med bordtennis, airhockeybord og biljardbord. Det er kort avstand til alpinbakken Grefsenkleiva og Elixia Linderud ligger en kort joggetur unna.

Ønsker man en fin søndagsutflukt anbefales et besøk på Årvoll gård. Gården byr på bl.a. ulike dyr, kafé og forskjellige kulturtilbud. Her er det aktiviteter for både store og små i alle aldre. I området finner du en rekke barnehager som Kilden, Sletta, Årvoll, Kolsåsbakken og Sandbakken for å nevne noen. Barna i borettslaget har fortrinnsrett i Skauen barnehage. Det er også flere skoler i nærheten. Nærmeste barneskole er Tonsenhagen skole. Årvoll barne- og ungdomsskole ligger også innen 1 km fra boligen. Nærmeste videregående skole er Bjerke.

Kollektivtilbud
Svært god kommunikasjon til sentrum, med 25, 33 og 31-bussen fra Tonsenhagen Torg. 60-bussen går fra Tonsenhagen. Buss 31 går hver 6 minutt. Om natten går bussen hver halvtime. Oslo sentrum er innen god rekkevidde både med bil og kollektivtrafikk.

Entré

Innbydende og romslig entré som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Leiligheten ble i sin helhet pusset opp i 2019 hvor det ble lagt trestavs eikeparkett på gulv og alle overflater ble malt. Det ble også montert en stilren og plassbygd garderobe med praktisk sitteplass. Det er montert dørcalling og sikringsskap med automatsikringer.

Stue

Leiligheten har en luftig og tiltalende stue med god plass til sofaløsning, spisebord samt tilhørende møblement. Stuen oppleves som svært lys og innbydende med vindu på to sider. De doble dørene ut mot balkongen åpner opp stuen og gir gode luftemuligheter. Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene som gir god varme og forutsigbare kostnader. Trestavs eikeparkett på gulv og malte overflater på vegg og himling fra 2019.

Kjøkken

Leiligheten har et romslig, stilrent og nytt kjøkken fra 2019 med glatte hvite fronter, laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum, belysning under overskap og ventilator med kullfilter. Integrerte hvitevarer som stekeovn med induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Gode arbeidsforhold i form av mye benkeplass og godt med oppbevaringsplass i skap og skuffer. Fra kjøkkenvinduet er det flott utiskt mot grøntområdene utenfor. Her er det også plass til en hyggelig spiseplass med spesialtilpasset benk med oppbevaring under.

Bad

Delikat flislagt bad oppgradert i 2019 hvor det ble lagt flis på flis med ny baderomsinnredning som hvitt høyglanset skap med to skuffer og heldekkende servant, speilskap med lys, veggmontert dusj i nisje med to vendbare glassdører. Sluk og vegghengt wc er fra 2006 da badet ble totaltrenovert i regi av borettslaget. Opplegg for vaskemaskin.

Balkong

Utgang fra stuen til en herlig, sydvestvendt balkong på ca. 7,5 m² med god plass til utemøblement, grill og planter. Gode solforhold og hyggelig utsyn over nærområdet og nabolaget. Tremmelagt gulv.

Soverom

Stort, luftig rom med plass til dobbeltseng, nattbord, og kommode etc. God oppbevaringsplass i stort garderobeskap. Rommet har store vindusflater som sørger for godt med lys. Også her er vegger og himling malt i en moderne fargetone og gulvflater belagt med trestavs eikeparkett fra 2019.

Soverom 2

Soverom II er lyst og hyggelig og brukes i dag til kontor. Rommet egner seg også godt som f.eks. gjesteværelse eller barnerom. Plass til seng og garderobeskap. Gulvflater belagt med trestavs eikeparkett og malte vegger og himling fra 2019.

Felleskostnader

4 039 pr. mnd. Drift og vedlikehold, fyring (fjernvarme), varmtvann, kabel-TV, vaktmester, renter og avdrag fellesgjeld, trappevask, kommunale avgifter mm.

Felleskostnader 3 090
Renter IN 295
Avdrag IN 654

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Selger eier garasjeplass i Skauen garasjelag som kan kjøpes for kr. 100.000,-.
Borettslaget har lagt opp strøm til rekkegarasjene og her vil den enkelte beboer kunne sette opp ladestasjon til EL-bil (konferer styret). Skauen garasjelag er et selvstendig samvirkeforetak med et eget styre. Kun andelseiere i Skauen borettslag har mulighet til å eie en garasjeplass/andel i garasjelaget. Samme andelseier kan ikke ha mer enn to garasjeplasser. Eierskiftegebyr på garasjeplass er kr. 1.235,-. I 2020 er felleskostnadene for andelseierne i Skauen garasjelag kr. 750 per kvartal, dvs. kr. 250 per måned. I tillegg kommer et særskilt leietillegg for de andelseiere som ikke valgte å betale sin andel av felleslånet som garasjelaget tok opp for å finansiere nytt el-anlegg for å legge til rette for lading. Størrelsen på dette tillegget vil variere med rentene på felleslånet. Det er 68 kr. per måned i første halvår 2020.

Borettslaget har 8 garasjeplasser for utleie, samt 36 biloppstillingsplasser etter ventelister.

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 946 896 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 408 824 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Blokkbebyggelse oppført i 1953. Grunnmur i støpt betong. Yttervegger i støpt betong/murkerkskonstruksjon, utvendig tilleggsisolert med puss - isolasjonsystem. Saltakkonstruksjon i tre, tekket m/betongtakstein, kaldloft m/boder. Vinduer i trekarmer med to-lags isolerglass fra 1980. Balkongdør med to-lags isolerglass fra 1987.

Ferdigattest / brukstillatelse

Selvbyggerveien 60-62 - Utskifting balkonger - Ferdigattest - 1987
Selvbyggerveien 60-62 - Boligblokk - Ferdigattest - 1956
Selvbyggerveien 40-62 m.fl. - Rehab 264 bad, 11 blokker - Ferdigattest - 2006

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm, Bruttoareal: 73 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan leie ut boligen i inntil 30 døgn i løpet av året uten styrets samtykke. Videre kan ikke andelseier overlate bruken av boligen til andre  uten godkjenning fra styret. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Radiatorer tilknyttet sentralvarmeanlegg (fjernvarme). Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Varme i gulv på bad. Nye radiatorer ble montert av borettslaget i 2012.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1955/449-1/105  Bestemmelse om bebyggelse    13.01.1955 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
 
1955/16510-1/105  Obligasjon    23.12.1955 
BELØP: NOK 846.055
Panthaver:Ungdommens Selvbyggerlag Al  
Lnr: 1117290
 
1972/21521-1/105   ** Diverse påtegning   14.12.1972 
PANT FRAFALT I 796 M2
1985/13834-1/105   ** Forhøyelse   11.03.1985 
FORHØYET TIL NOK 896,055
 
1992/5545-1/105   ** Prioritetsbestemmelse   30.01.1992 
1966/4235-1/105  Bestemmelse om bebyggelse   28.03.1966 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om veg
 
1973/4478-1/105  Erklæring/avtale   05.03.1973 
Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1986/82143-2/105  Erklæring/avtale   15.12.1986 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Med flere bestemmelser
 
2016/815388-1/200  Pantedokument   08.09.2016 
BELØP: NOK 39.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Uomsettelig
Elektronisk innsendt
 
2020/2233834-1/200  Pantedokument   16.03.2020
BELØP: NOK 2.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

- Borettslagets hjemmeside: www.skauenbrl.org.

- Trimrom: Eget trimrom som ble pusset opp i 2010 med et stort utvalg av treningsapparater. Det koster kr. 300,- for nøkkel og kr 500,- i året.
- Hobbyrom: Hobbyrom i Selvbyggerveien 40 med bordtennisbord, air-hockeybord og et biljardbord.
- Smørebod: Borettslaget har en smørebod til fri bruk for beboerne.
- Fellesvaskeri: Det finnes 3 fellesvaskeri borettslaget (Selvbyggerveien 44, 52 og 56). Kostnaden er 600,- per år (valgfritt om man vil benytte).
- Utleielokale: Borettslaget har et lokale til utleie i Selvbyggerveien 50. Lokalet er velutstyrt og har dekketøy til 40 personer.

Skauen borettslag er et meget veldrevet borettslag med god økonomi.

Fellesgjeld / lånevilkår

83987163901, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 26.05.2020: 2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 55
Saldo per 26.05.2020: 30 068 224
Andel av saldo: 131 901
Første termin/første avdrag: 30.03.2019 ( siste termin 30.12.2033 )
IN lån

83987189889, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 26.05.2020: 2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 358
Saldo per 26.05.2020: 1 893 444
Andel av saldo: 8 459
Første termin/første avdrag: 30.03.2020 ( siste termin 28.02.2050 )

Andel fellesgjeld

140 360

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP586825

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget vurderer utskifting av vinduer. En kjøper må forvente en økning i fellesgjeld/husleie dersom borettslaget vedtar dette.

Tidligere vedlikehold:
-Oppgradert stigeledninger og sikringsskap.
-Det er utført full rehabilitering av vann og avløpsinnstallasjoner - baderom i 2005 - 2006.
-Div. puss og malerflekk på fasader ble utført sommeren 2008.
-Det er nylig utført flere rehabiliteringsarbeider i borettslaget, som maling/oppussing av fasader, maling av vinduer, utskifting

Husdyrhold

Det er tillatt med dyrehold etter innhentet tillatelse fra styret. Husdyrhold skal ikke være til sjenanse eller ulempe for øvrige andelshavere og beboere. Ved gjentatte brudd på reglene kan styret trekke godkjenningen tilbake.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til enh@schalapartners.no eller SMS: 97 95 07 19 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,15 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr ,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Eskil Næss Hagen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.