#BISLETT/HOMANSBYEN, Pilestredet 51B
6 200 000,-
Klassisk og nydelig 3-R I Originale tregulv I Stukkatur, rosetter og doble fløydører I Peis I Balkong mot indre gårdsrom

VISNING:

20. januar mandag kl. 17:00 - 18:00
 • Prisantydning: 6 200 000,-
 • Fellesgjeld: 98 035,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 6 305 845,-
 • Ligningsverdi: 1 676 189,-
 • Fellesutgifter: 3291,-

  Varmtvann, kabel-TV, trappevask, felles bygningsforsikring, betjening av andel fellesgjeld, kommunale avgifter, strøm fellesarealer, forretningsførsel, drift og vedlikehold m.m.
Beregnet totalkostnad:
6 200 000,- (Prisantydning) 98 035,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 298 035,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 305 845,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 82 m²
 • Bruksareal: 82 m²
 • Bruttoareal: 91 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1893
 • Gårdsnummer: 214
 • Bruksnummer: 272
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 167612115
 • Sist endret: 19.01.20 17:13
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 50%
  eier sin egen bolig
 • 94%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 48%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 96%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 18%
  er gift

 

Oppdragsnummer

16-19-0274

Adresse og matrikkel

Pilestredet 51B, 0350, Oslo, Gnr. 214 bnr. 272, leilighetsnr. 5 orgnr. 952323865 i Oslo kommune

Eier

Henrik Bakke Torsholt Thea Charlotte Emanuelsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei - Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner kroner i 2020. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/om-eiendomsskatt-i-oslo/

BRA/PROM

82 / 82 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1893

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 9 400 kWh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 459 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Gårdsrom opparbeidet med belegningsstein, gressplen, sittegrupper og variert beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

IN-ordning: Borettslaget har ikke IN-ordning.

Beskrivelse

Schala & Partners v/ Anders Sveen har den store glede av å presentere en klassisk perle på populære Bislett/Homansbyen. Herfra er det gangavstand til Oslo sentrum, et bredt utvalg av forretninger og rekreasjonsområder.

Dette er en gjennomgående leilighet som ligger fantastisk til med balkong i 2. etasje. Leiligheten holder en gjennomgående god standard og fremstår som godt vedlikeholdt. Her er det moderne innredning kombinert med klassiske detaljer som original rosett, stukkatur, doble fløydører og originale tregulv som gir et solid inntrykk. Leiligheten har en pen og romslig stue med peis som sørger for å skape en koselig stemning. Separat kjøkken med profilerte, sprøytelakkerte fronter. Herfra er det direkte adkomst til 5 m² balkong med hyggelig utsyn mot bakgård. Badet i leiligheten ble oppgradert i 2015 med nye fliser gulv og baderomsinnredning. Begge soverommene er romslige med plass til seng og garderobeinnredning. Hovedsoverommet har spesialtilpasset lettvegg som skiller walk-in closet fra soverommet.

En svært attraktiv leilighet som bør oppleves!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder: Entré/gang, bad, 2 soverom, kjøkken og stue. Utgang fra kjøkken til nordvestvendt balkong på ca. 5 m².

I tillegg disponerer leiligheten:
- En kjellerbod på ca. 5,5 m².
- En loftsbod på ca. 6 m² med skråtak.
- En ekstern bod i baktrapp på ca. 1,5 m².

Beliggenhet

Leiligheten ligger godt til i et populært boligområde i Homansbyen midt mellom Bislett, St. Hanshaugen og Majorstuen. Her finner man et rikelig utvalg av diverse nisjeforretninger og et dekkende servicetilbud.

Nabolaget har et bredt tilbud av hyggelige kaféer og restauranter, i tillegg til sine eksklusive spesial- og delikatesseforretninger finnes nærbutikker (Kiwi, Rema 1000, Coop Mega), treningssentre, spa, postkontor, Vinmonopolet, Åpent Bakeri, Deli de Luca og Pascal i Ullevålsveien.

Flotte grøntarealer i nærområdet, kort vei til parken på St. Hanshaugen med uteservering sommerstid. Også kort vei til blant annet Stensparken og Slottsparken med hyggelige tur- og rekreasjonsmuligheter. Treningsmuligheter finner man bla. Bislett Bad, Fitness Xpress, SatsELIXIA, samt tilgang til både innendørs og utendørs løpebaner på Bislett stadion.

Leiligheten ligger i gangavstand fra St. Hanshaugen. Her finnes spesialbutikker som Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java. Av spisesteder kan blant annet nevnes Smalhans, Waldemars og Schrøder.

Kort vei til sentrum med alle byens fasiliteter og til Majorstuen med Norges mest populære handlegate, Bogstadveien. I Bogstadveien finner du eksklusive butikker, utesteder, kaféer, restauranter, T-bane med mer.

Gangavstand til Nasjonalteateret stasjon - tog og T-bane. Offentlig kommunikasjon i form av bytrikken (linje 11, 17 og 18) og buss (nr. 21, 37 og 46). Gangavstand til Høyskolesenteret, og kort vei til Blindern, Handelshøyskolen BI, tannlegehøyskolen og veterinærhøyskolen

Entré

Leiligheten har en praktisk og effektiv entré med nok plass til å henge fra seg jakker og sko. Entréen har  original entrédør med glassfelt, flislagt gulv med gulvvarme (kabler) og lysmalte flater og himling.

Stue

Leiligheten har en elegant stue med store vindusflater og en takhøyde på 3,29 meter. Rommet har original rosett og stukkatur i himling. I stuen er det god plass til sofa med tilhørende møblement. Frittstående klassisk vedovn bidrar til en god atmosfære. Rommet har lakkerte, originale tregulv, samt lysmalte flater og himling. Adkomst til hovedsoverom gjennom doble fløydører.

Kjøkken

Pent og moderne kjøkken med profilerte, sprøytelakkerte fronter. Heltre benkeplate og ventilatorhette i stål med kullfilter over stekesone. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin som medfølger handelen. Kjøleskapet medfølger også. Kjøkkenet har rikelig med skap- og benkeplass som legger til rette for en god arbeidssone.

Fra kjøkkenet er det direkte adkomst til nordvestvendt balkong på ca. 5 m². Her er det god plass til sittegruppe, grill, beplantning m.m. Fra balkongen er det sjarmerende utsikt mot indre gårdsrom.

Bad

Romslig og funksjonelt flislagt bad med termostatstyrte varmekabler i gulv. Badet ble oppgradert i 2015 med nye fliser gulv og baderomsinnredning. Videre har badet servantskap med glatte, folierte fronter, speil, dusjhjørne med svingdører og vegghengt toalett. Opplegg og plass for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom

Hovedsoverommet er meget romslig med spesialtilpasset lettvegg som skille walk-in closet fra soverommet. Her er det mer enn god nok plass til å oppbevare klær for to personer. Adkomst mellom stue og soverommet er gjennom doble fløydørene. Lakkerte, originale tregulv, stukkaturlister og rosett i himling.

Soverom 2

Rommet er også av god størrelse med plass til seng og garderobeinnredning. Rommet brukes i dag som hjemmekontor. Her er veggene holdt i lyse farger med skipsgulvlignende laminat på gulv. Stort vindu som sørger for godt med lysinnslipp.

Felleskostnader

3 291 pr. mnd. Varmtvann, kabel-TV, trappevask, felles bygningsforsikring, betjening av andel fellesgjeld, kommunale avgifter, strøm fellesarealer, forretningsførsel, drift og vedlikehold m.m.

Etasje

2. etasje.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 676 189 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 034 279 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Thomas Tandberg, datert ***

Ferdigattest / brukstillatelse

Følgende dokumenter foreligger:
- Pilestredet 51 B - Åpning baerevegg - Tilsynsomslag (henlegges) - 1994
- Pilestredet 51 B - Vannklossetter - Exdok (uattestert) - 1935
- Pilestredet 51 B - Rør- og våtromsarbeider - Ferdigattest - 2011
- Pilestredet 51 B - Rehab - Tilsynsomslag (henlegges) - 1984
- Pilestredet 51 B - Innr WC - Ferdig mld - 1961
- Pilestredet 51 B - Bygningsinfo - 1893
- Pilestredet 51 B - Balkonger - Ferdigattest i henlagt sak - 2019

Boligens areal

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 82 kvm, Bruttoareal: 91 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, 2 soverom, kjøkken og stue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 3.2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med frittstående vedovn i stue, gulvvarme (kabler) på bad samt i entré/gang.  Selger opplyser om at noen av flisene i entrè ikke varmes opp av gulvvarmen (Uvisst årsak). Ellers elektrisk oppvarming med panelovner. Varmtvann fra felles beredere i kjeller.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm, intrernett m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4018 av 26.11.2003. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser (datert 16.12.19) ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1995/16151-1/105  Obligasjon  
27.03.1995 
BELØP: NOK 798.425
Panthaver:Andelseierne I Borettsl. Pilestredet 51 B  
Lnr: 1144424
Prioritet til enhver tid etter lån som tinglyses på eid.
 
1999/69235-1/105  Obligasjon  
26.11.1999 
BELØP: NOK 250.000
Panthaver:Den Norske Stats Husbank  
Lnr: 1087054
 
2014/551755-1/200  Pantedokument  
03.07.2014 
BELØP: NOK 1.100.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Elektronisk innsendt
 
Grunndata
1874/900019-2/105  Registrering av grunn  
03.02.1874 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:245
 
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-214/446/0/1-17
Rettigheter i eiendomsrett
1986/31418-1/105  Best. om adkomstrett  
27.05.1986 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:196 Snr:1-9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:199  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:199 Snr:1-28
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:242  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:242 Snr:1-14
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:243 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:246 Snr:1-16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:248 Snr:1-26
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:272  
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Pilestredet 51 B, org.nr. 952323865 og består av 11 andelsleiligheter.
Forretningsfører for borettslaget er Obos.
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.
Ny eier skal godkjennes av styret
Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Hundehold må godkjennes av styret.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 98.035,- pr. 19.12.2019.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 59.468,- pr. 31.12.2018.

Borettslaget har to lån i henholdsvis Husbanken og OBOS bank;
Lånenummer: HUS302-11458456
Type: A
Restsaldo: 131.403,-
Restløpetid: 10 år 1 md.
Term pr. år: 4
Type rente: Flyt
Rente pr. 19.12.19: 1,88%

Lånenummer: OBBK01-98207389994
Type: A
Restsaldo: 966.917,-
Restløpetid: 24 år 8 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente pr. 19.12.19: 3,20%

I følge info fra forretningsfører. Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel fellesgjeld

98 035

Andel formue

59 468

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 81270112

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet

Det opplyses at eiendommen står ovenfor større vedlikeholdsprosjekter, som vil bli vurdert på ekstraordinær generalforsamling i løpet av 1H2020. Det er ikke opplyst konkrete oppgaver eller kostnader. Ellers føres løpende vedlikehold og oppgraderinger etter behov og vedtak. For oversikt over utførte arbeider henvises det til "innkalling til ordinær generalforsamling" og borettslagets styre.

Styreleder opplyser: Borettslaget har ikke planlagt noen større rehabiliteringstiltak i nærmeste fremtid (utover tiltak mot fukt i kjelleren). Det vil imidlertid gjennomføres en ekstraordinær generalforsamling i løpet av 1H2020 hvor én av sakene som det skal tas stilling til er behovet for vedlikehold eller utskiftning av vinduene i bygården (eventuelt ingen tiltak). Hvis det bestemmes at én eller flere tiltak må iverksettes, ser borettslaget trolig på en økning i felleskostnadene for å dekke de økte lånekostnadene.

Husdyrhold

Hundehold må godkjennes av styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Lampe på hovedsoverom
- Hylleseksjon i stue
- Utemøbler (alt)
- Vaskemaskin og tørketrommel

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 6 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Anders Sveen

SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.