#NYE GAMLEBYEN, Ekebergveien 5C
3 300 000,-
Delikat hjørneleilighet fra 2008 | Balkong på 10,8m2 med utsikt | Heis | Garasje | Felles v.vann | IN-og sikringsordning

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 300 000,-
 • Fellesgjeld: 799 877,-
 • Omkostninger: 23 805,-
 • Totalpris: 4 123 682,-
 • Ligningsverdi: 940 897,-
 • Fellesutgifter: 5387,-

  A-konto varmtvann, grunnpakke kabel-tv og internett, vaktmestertjeneste, vakthold, trappevask, nedbetaling av lån, drift av laget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m. Kapitalkostnad lån utgjør 2.890,- av fellesutgiftene.
Beregnet totalkostnad:
3 300 000,- (Prisantydning) 799 877,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 099 877,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 7 500,- ((Dokumentavgift garasje (avgiftsgrunnlag 300.000,-))) 585,- ((Tingl.gebyr pantedokument - garasje)) 585,- ((Tingl. gebyr skjøte - garasje)) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 23 805,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 123 682,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 52 m²
 • Bruksareal: 52 m²
 • Bruttoareal: 57 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 2008
 • Gårdsnummer: 233
 • Bruksnummer: 537
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 180066323
 • Sist endret: 11.08.20 11:59
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 66%
  eier sin egen bolig
 • 90%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 50%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 54%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-20-0071

Adresse og matrikkel

Ekebergveien 5C, 0192, Oslo, Gnr. 233 bnr. 537, andelsnr. 99 i BORETTSLAGET SVERRE med orgnr. 989683616 i Oslo kommune

Eier

Torunn Fosstveit Aarthun

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.

BRA/PROM

52 / 52 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2008

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 5.251 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 5.251,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 415 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.

Tomten er pent opparbeidet med plenområder, busker, trær, diverse beplantning, sykkelparkering og betongbelagte internveier. Ellers finner du hyggelige sittegrupper og lekeapparater for de minste.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har IN-ordning (individuell nedbetaling av fellesgjeld) som gjør at den enkelte andelseier kan innfri hele eller deler av sin andel av fellesgjelden. Innbetaling på fellesgjeld kan foretas to ganger pr. år. ved terminforfall på borettslagets felleslån den 30.12 og 30.06 etter avtale med borettslaget. Ved innfrielse av hele/deler av fellesgjelden vil andelseier få redusert sine kapitalutgifter på kr. 3.479,-, (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er tolv måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 

Beskrivelse

Super og lekker 2-roms hjørneleilighet med store vindusflater fra flere kanter, som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den smarte løsningen sørger for en luftig atmosfære. Bygget er fra 2008 så her får du moderne materialvalg og en god bokomfort med bl. a. balansert ventilasjon for et godt inneklima. Boligen blir forlenget med en super balkong på hele 10,8 m2. Ellers er det en fantastisk felles takterrasse med utsikt over Oslo by! Nye Gamlebyen er et meget attraktivt område svært sentral til, samt skjermet fra trafikk!

Stor stue med fantastisk balkong
Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
Romslig soverom med garderobe
Delikat bad med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel
Entré med garderobe
Heis
Felles varmtvann
Garasjeplass
IN- og sikringsordning (kan nedbet fellesutgtil kr 3.309)

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i samme etasje på ca. 4,1 m2, samt en garasjeplass i kjelleren. Ellers er det to fellesboder i underetasjen, felles sykkelparkering og en fantastisk felles takterrasse med sittegruppe!

Beliggenhet

Ved foten av Ekebergskrenten ligger "Nye Gamlebyen", et meget attraktivt og idyllisk boligområde med en fin kombinasjon av nybygg og historiske bygg. Eiendommen har en svært sentral beliggenhet, godt skjermet fra trafikk, med nærhet til skoler, dagligvare, offentlig kommunikasjon og et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud i Oslo sentrum.

Området er i sterk utvikling og ansees for å være et av de mest attraktive stedene å bo i Gamle Oslo. Det er gåavstand til den nye Fjordbyen med Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. I dette området har de åpnet en rekke nye og trendy forretninger og restauranter. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med musikk, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek ligger like ved Operaen. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte badeplassen som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten. Det er også en liten spasertur til Grønland hvor du f.eks. kan besøke folkerike Teaterplassen. Ekebergrestauranten byr på god mat og spektakulær utsikt.

Leiligheten har en rekke turmuligheter både sommer og vinter. Det er turstier ut til Ekebergparken og Utsikten. Ekebergparken er et populært turalternativ med bl.a. den anerkjente skulpturparken, dyregård, rideskole og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall, med variert vegetasjon og stedvis rikt dyre- og fugleliv. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker og rekreasjonsområder hvor man kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner man blant annet Klosterenga park, Svartdalsparken m.m.
 
For de treningsglade er det kort vei til Ekebergsletta med utallige fotballbaner og lange sletter. På Barcode finner du et av de nyeste og mest velutstyrte Sats sentre samt treningssenter i Kværnerbyen.

Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten, Grønland Basar og de øvrige handlegatene i sentrum på et rikt og variert utvalg. Ulike kafeer, barer og restauranter ligger også godt innen rekkevidde.

Det er gangavstand til Tøyen, Vålerenga, Kampen, Grønland, Bjørvika og sentrum med alt av fasiliteter og et yrende folkeliv. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk som er bare noen minutter fra boligen.

Stue | Utgang til stor balkong

Nymalt stue som er lys og romslig, samt ligger på hjørnet av bygget. Gulvet er belagt med tre-stavs parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen fra flere kanter. Dette sammen med den svært praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Boligen har balansert ventilasjon som sørger for et godt inneklima. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren til side, så blir hele stuen forlenget med den herlige og nordvendte balkongen på 10,8 m2. Fra balkongen får du hyggelig utsyn. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan nyte varme sommerdager med gode venner. Gulvet er belagt med treheller. Ellers finner du utebelysning og stikkontakter for en hyggelig atmosfære.

Kjøkken | Stilrent

Stilrent og pent kjøkken som har innredning med glatte fronter, samt benkeplate av laminat med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps
armatur. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her har du god plass til et spisebord for hyggelige middager. Du finner integrerte hvitevarer som stekeovn med nedsenket platetopp fra AEG, ventilator under overskap med avtrekk ut av bygget fra Exhausto, kjøleskap med fryser og oppvaskmaskin.

Soverom | Stille og fredelig

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i delikate og duse farger. Gulvet er belagt med tre-stavs parkett. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys i rommet. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Rommet vender mot det fredelige gårdsrommet, så her er det stille og rolig. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det montert skinner for 2,4 meter skyvedørsgarderobe som vil sørge for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Bad | Delikat og flislagt

Badet er lekkert, praktisk og romslig. Her får man en behagelig start på dagen med deilig gulvvarme og godt albuerom både innenfor og utenfor dusjen. Baderommet inneholder dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj, vegghengt toalett fra Gustavsberg tilkoblet sisternekasse fra Geberit, vegghengt servantskap med glatte fronter og nedsenket servant med ett-greps armatur. Over servanten er det innfelt speil, belysning og stikkontakter. Videre er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet.

Entré | Godt med lagringsplass

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du en skyvedørsgarderobe på ca. 1,5 meter som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Veggene ble malt i lyse farger, samt er gulvet belagt med tre-stavs parkett. Det er adkomst til leiligheten via heis eller felles trappegang. Ellers har oppgangen callinganlegg med videooverføring. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull og Brannklasse B30 og lydklasse 40db med kikkehull.

Felleskostnader

Kr. 5 387 pr. mnd. Inkluderer a-konto varmtvann, grunnpakke kabel-tv og internett, vaktmestertjeneste, vakthold, trappevask, nedbetaling av lån, drift av laget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Kapitalkost. lån 1 HANBA1 2.890,-

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning).
Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.06. og 30.12. på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale.

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger en garasjeplass med ideell andel 1/149 i gnr. 533 bnr. 4 i Oslo kommune. Garasjen tinglyses på eget skjøte for kr. 300.000,-. Fellesutgiftene for garasjen er kr. 247,- pr. mnd. og kommer ved siden av fellesutgiftene. Det er mulighet for å installere ladeboks på leilighetens parkeringsplass i felles garasjeanlegg
Omsetning av garasjeplasser mellom bruksretthavere i Nye Gamlebyen Garasjesameie må godkjennes av styret i forkant, se vedtektene § 5.
Sameieandel med rett til parkeringsplass i garasjeanlegget kan bare pantsettes, selges og for øvrig disponeres over sammen med andel i borettslag i bebyggelsen tilhørende borettslagene Sverre og Eufemia.
En parkeringsplass i garasjeanlegget kan leies eller lånes ut til andre enn til beboere i borettslagene Eufemia eller Sverre etter visse retningslinjer.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 940 897 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 387 228 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligblokk over 9 etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn er av betong. Grunnmur er i bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong og stålkonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med fasadeplater og panel. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 2012 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 57 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner. På badet er det gulvvarme.

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Utstyr

- Felles varmtvann.
- Vannrør av typen rør-i rør system fra byggeår. Synlig avløpsrør i plast fra byggeår.
- Fordelerskap med stoppeventiler er plassert i himling på badet.
- Fordelerskap for gulvvarme er montert i skyvedørsgarderoben i entréen.
- Leiligheten har balansert ventilasjon for et godt inneklima.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Hovedbryter er på 63A. Hovedsikring og strømmåler er plassert i felles målerskap.
- Leiligheten har røykvarsler tilkoblet felles sentral og brannslange under kjøkkenbenk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-4114. Området forøvrig er regulert til friområde, naturområde, park, vei, fortau, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, industri, forretning, kontor m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kongsveien - Konows gate - Sjømannsskolen. Hensikten med tiltaket er å utbygge en del av hovedsykkelveinettets rute "Ekebergveien", på strekningen fra Konows gate til Sjømannskolen. Samtidig er eksisterende standard for både trikk, fotgjengere og biltrafikk for dårlig til å tilfredsstille gjeldende krav til sikkerhet og fremkommelighet, og det er også en hensikt å oppnå tilfredsstillende forhold for disse trafikantene. Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201203416 for mer informasjon.

Ekebergveien 1 B med flere - Hensikten med planforslaget er ifølge forslagsstiller å legge til rette for et nytt Kirkens hus på eiendommen kjent som Oslo Hospital. Det foreslås et bygningsvolum på 4 etasjer langs Oslo gate og et volum på 7 etasjer i planområdets sørlige del mot Konows gate.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201902191 for mer informasjon.

Konows gate 33 - Tiltaket omfattet rivning av to eksisterende bygninger i gårdsrommet og oppføring av to nybygg (A og B) og ett tilbygg (C).
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 202000329 for mer informasjon.

Ribbunggata 15 - Tiltaket omfatter oppføring av en enebolig med garasje og avkjørsel, på en allerede bebygd eiendom.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201810385 for mer informasjon.

Ribbunggata 17 - Søknaden omfatter oppføring av ny havestue og etablering av ny terrasse på terreng. Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201416842 for mer informasjon.

Ekebergstien 1 - Søknader omfatter oppføring av en ny enebolig.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201603901 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2009/157844-5/200 Erklæring/avtale 05.03.2009
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:535, 536, 538
Bestemmelse om uteoppholdsareal. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten

2009/157844-12/200 Erklæring/avtale 05.03.2009
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:535
Bruksrett til 15 boder. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten

2009/157844-16/200 Erklæring/avtale 05.03.2009
Gjensidig rett til bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/parkeringsanlegg. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

2009/157844-17/200 Erklæring/avtale 05.03.2009
Bestemmelse om vann- og avløpsanlegg. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

2009/246509-2/200 Felles pantedok bor.innsk 06.04.2009
BELØP: NOK 78.121.500. Panthaver: Fellesskapet Av Innskytere Jf. Brl.L. § 2-11 Lnr.: 10022593. Gjelder denne registerenheten med flere
2014/197651-1/200 ** Prioritetsbestemmelse 10.03.2014
veket for: PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK 2013/1126086-1/200

2013/1126086-1/200 Pantedokument ved bytte av bank 30.12.2013
BELØP: NOK 182.283.500. Panthaver: HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324. Gjelder denne registerenheten med flere

2009/157844-2/200 Erklæring/avtale 05.03.2009
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:537
Bestemmelse om bruksrett til gangatkomst. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten

2009/157844-3/200 Erklæring/avtale 05.03.2009
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:535, 536, 537, 538
Bestemmelse om fellesareal - parkeringsanlegg. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten

2009/157844-4/200 Erklæring/avtale 05.03.2009
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:535, 536, 537, 538
Bestemmelse om fellesareal - uteoppholdsareal. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten

2009/157844-8/200 Erklæring/avtale 05.03.2009
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:537
Bruksrett til 18 biloppstillingsplasser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten

2009/157844-15/200 Erklæring/avtale 05.03.2009
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:537
Bruksrett til 2 boder. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten

2009/157844-19/200 Erklæring/avtale 05.03.2009
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:537
Bestemmelse om sykkelparkering, bruksrett til 45 plasser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/plan- og bygningsetaten

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Sverre, org.nr. 989.683.616, består av 122 andelsleiligheter.
Styreleder er Neda Mohammadi.
Forretningsfører er Obos.
Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

Borettslaget har egen hjemmeside: borettslagetsverre.wordpress.com/

Borettslaget er medeier i sameiene Nye Gamlebyen Garasjesameie og Nye Gamlebyen Utomhussameie.
Borettslaget har inngått avtale med TECHEM om avlesning av målere og fordeling av kostnader til forbruk av varmt tappevann.
Borettslaget Sverre har avtale om vaktmestertjeneste med Oslo Bygårdsdrift.
Borettslaget har avtale med Anker Renhold AS om renhold av fellesarealene.
Borettslaget har internett og tv hos Viken Fiber Altibox som dekkes over husleien.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 799.877,- pr. 22.04.20.
Andel fellesformue kr. 24.188,- pr. 31.12.19.

Sameiet har 1 lån som utgjør totalt kr. 102.408.562,- pr. 22.04.20, og er tatt opp i Handelsbanken
Renten på lånet utgjør 1,85 % pr. 22.04.20, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 2.762,-.
Restløpetiden er 35 år og 9 mnd.

Forsikring

if Skadeforsikring Polisenummer: 1002602

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et overskudd på kr. 4 631 376,-. I budsjett for 2019 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 1 998 395,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger. 
Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.
Det skal ellers være ro mellom kl. 22.00 og 07.00 alle dager.
Kullgrill er ikke tillatt brukt på balkongene.
Sameieandel med rett til parkeringsplass i garasjeanlegget kan bare pantsettes, selges og for øvrig disponeres over sammen med andel i borettslag i bebyggelsen tilhørende borettslagene Sverre og Eufemia.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er planer om å rehabilitere fasaden. Fasade-rehabiliteringen finansieres med låneopptak på kr. 7 millioner kroner.

Plan- og bygningsetaten har i september 2019 varslet borettslagene om at man vurderte å gi pålegg for nødvendig sikring av fjellsiden. Fjellveggen er sikret men det er påstått feil ved fjellsikringen ifølge styret. Dette undersøkes i disse dager med prosjekterende og utbygger.

Det har vært noen konflikter mellom sittende styre og beboere i borettslaget samt styret i borettslaget Eufemia. Dette har ført til at noen beboere ønsker å avholde en ekstraordinær generalforsamling hvor det skal stemmes over å få inn et eksternt styre for en periode. Konferer megler for mer info.

Større vedlikehold og rehabilitering som er utført:
2018: Forprosjekt fasaderehabilitering.
2017: Utbedring etter vannskade i A-blokka.
2016: Fjellsikring.
2015: Utskiftning utelykter.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholds erklæring. Se lagets husordensregler § 4.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 10 000,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 5.000,- for visningspakke. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Mats Ergo

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.