#TORSHOV, Vossegata 18 B
3 100 000,-
Lys og moderne 2-R med god standard I stor og koselig balkong I bad i regi av brl. i 2017 I varmtvann, tv/bredbånd inkl.

VISNING:

20. januar mandag kl. 16:30 - 17:30 21. januar tirsdag kl. 16:30 - 17:30
 • Prisantydning: 3 100 000,-
 • Fellesgjeld: 161 548,-
 • Omkostninger: 15 135,-
 • Totalpris: 3 276 683,-
 • Ligningsverdi: 769 148,-
 • Fellesutgifter: 3352,-

  Varmtvann, grunnpakke kabel-tv og bredbånd fra Get, trappevask, fellesvaskeri, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Beregnet totalkostnad:
3 100 000,- (Prisantydning) 161 548,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 261 548,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 276 683,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 37 m²
 • Bruksareal: 37 m²
 • Bruttoareal: 41 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1970
 • Gårdsnummer: 225
 • Bruksnummer: 377
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 167636158
 • Sist endret: 16.01.20 09:33
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 49%
  eier sin egen bolig
 • 83%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 23%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 93%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er gift

 

Oppdragsnummer

19-19-0347

Adresse og matrikkel

Vossegata 18 B, 0475, Oslo, Gnr. 225 bnr. 377, andelsnr. 5 i Vosseløkka Borettslag med orgnr. 948471752 i Oslo kommune

Eier

Mari Asla Engen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

BRA/PROM

37 / 37 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1970

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Borettslaget har ca. 30 p-plasser (de fleste under tak) som leies ut etter ventelister, hvor beboerne blir prioritert fremfor eksterne leietakere. Dersom du ønsker plass, ta kontakt med parkeringsansvarlig i styret, eller styret på vakttelefon: 93 00 04 72.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Tomt

Areal: 1 726 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med plenområder, sittegrupper, busker, trær, samt asfalterte internveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden (IN-ordning).

Innhold

Leiligheten ligger i byggets høye 1. etasje og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og baderom.

I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod på ca. 4,2m².

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget attraktivt og sentralt på Torshov, i et meget populært borettslag rett ved frodige Torshovdalen. Nærområdet er preget av store og grønne områder, samtidig som du har alt av servicefasiliteter i kort gangavstand. I tillegg er det kort vei til flotte Torshovparken og fine friområder ved Akerselva. Nærhet også til Maridalen og Lillomarka.

Området kan også friste med flere populære spisesteder og kafeer. Åpent Bakeri ligger rett borti gata, her serverer de også nydelig kveldspizza. Som Tam, kåret til byens beste asiatiske spisested, Trikkestallen og Grisen ligger også i nærheten, på Torshov. Nydalen Bryggeri og Spiseri i Nydalen og Kolonihagen på Lilleborg er også verdt å nevne.

Det er gangavstand til Grünerløkka, Storo, Sagene og Nydalen med alt de ulike bydelene har å by på. Ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass under sommerhalvåret. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små. Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc. I 2018 vil SF Kino åpne landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!

Det er et mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Cosmopolite er en viktig scene i norsk kulturliv og feirer 25 års jubileum med kvalitets musikk på høyt nivå, både jazz, verdensmusikk, soul, rock og blues. HVASKJER på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener, en popcornmaskin og en vedfyrt grillrestaurant. Det andre teateret på Lilleborg byr på alt fra amatøroppsetninger til musikaler og TV2 studio i Nydalen med innspillinger og show.

For den treningsglade er det gode trenings- og rekreasjonstilbud i områdets mange grønne lunger som Torshovparken, Torshovdalen og på turstiene langs Akerselva. Dette er alle populære områder kun få minutter unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Det er også kort vei til flere treningssentre som Myhrens Sportssenter (med Klatreverket), SATS/Elixia på Sagene, Nydalen og Storo, Evo Treningssenter og Fitness 24/7.

Praktisk entré med flere garderobeskap

Du ønskes velkommen inn i en lys og praktisk entré med flislaminat på gulv. I entréen har du rikelig med oppbevaringsplass i garderobeskap på 2,5 meter og 1 meter. Porttelefon med video.

Romslig og fin stue med store vindusflater

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et rom for både avkobling og hygge. God standard med nyere enstavs laminat på gulv og lysmalte overflater. De store vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys inn i rommet. Stuen er av god størrelse med plass til sofa med salongbord, mediemøblement og TV, samt en hyggelig spisebordsgruppe. Grunnpakke med kabel-TV og bredbånd fra Get er inkludert i felleskostnadene.

Stor og koselig balkong på ca. 5m²

Fra stuen har du utgang til en stor og koselig østvendt balkong på ca. 5m². Den overbygde balkongen er tilbaketrukket, og fungerer som en fin forlengelse av stuen på sommerhalvåret. Den gode størrelsen gjør at du har plass til sittegruppe etter eget ønske og behov.

Tidløst og pent kjøkken fra 2008

I en åpen og sosial løsning med stuen har du et moderne kjøkken som var nytt i 2008. Tidløs kjøkkeninnredning fra IKEA med hvite høyglans fronter og benkeplate i treverk med nedsenket oppvaskkum. Overskapene går opp til taket, og det er fine vitrinedører av glass og med belysning. Praktisk med glassplate i benkeryggen og belysning under overskapene. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og avtrekksvifte som medfølger i handelen, samt plass til frittstående kjøleskap. Det er montert lekkasjevarsler med magnetventil i benkeskap.

Lyst og koselig soverom

Leiligheten har et lite og koselig soverom med plass til seng og nattbord. Rommet har en stor vindusflate som slipper inn lys, samt sørger for god lufting. På soverommet er det plass til seng med tilhørende nattbord. Det er rikelig med oppbevaringsplass i garderobeskap på totalt 3,5 meter i entréen.

Det gjøres oppmerksom på at soverommet er oppmålt til ca. 4m², og rommet er derfor for lite for å være godkjent som et soverom.

Moderne og pent flislagt baderom fra 2017

Moderne og pent flislagt baderom som ble pusset opp i regi av borettslaget i 2017. Baderommet har grå fliser på gulv med varme, grå fliser på veggene og downlights i himling. Baderomsinnredning med skuffer i hvit høyglans og nedsenket servant i porselen fra Foss Bad, speilskap med belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin i hjørnet. Avtrekksventil i himling med mekanisk avtrekk ut av bygget.

Felleskostnader

Kr. 3 352,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Varmtvann, grunnpakke kabel-tv og bredbånd fra Get, trappevask, fellesvaskeri, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 1 198,- av totale felleskostnader.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger per år i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert med 2% den 01.01.2020. Det er vedtatt at felleskostnadene skal øke med 1% den 01.06.2020.

Etasje

Leiligheten ligger i byggets høye 1. etasje.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 769 148 per 31.12.2018.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 768 931 per 31.12.18.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over fire etasjer samt loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller i betong. Tilnærmet flat takkonstruksjon. Utvendige fasader med pussede murflater. Leiligheten har slett entredør med kikkehull, sikkerhetslås og Brannklasse B30 og lydklasse 35db. Vinduer og balkongdør med to-lags glass fra 1990.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 1972 på nybygg boligblokk, samt ferdigattest fra 2017 på rehabilitering av 48 bad.

Boligens areal

Primærrom: 37m², Bruksareal: 37m², Bruttoareal: 41m²

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom* og baderom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. *Det gjøres oppmerksom på at soverom ved kjøkken er oppmålt til ca. 4m², og rommets størrelse/ utforming er vurdert til å kunne begrense tiltenkt funksjon.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom. Varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon med video
* Garderobeskap i entré med mål på ca. 2,5 meter og 1 meter
* Lekkasjevarsler med magnetventil i benkeskap på kjøkken
* Vannrør av typen rør-i-rør system
* Stoppekraner for vann i benkeskap på kjøkken og bake luke på bad
* Felles varmtvann som er inkludert i felleskostnadene
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom
* Leiligheten disponerer bod på loft
* Grunnpakke kabel-TV og bredbånd fra Get inkludert i felleskostnadene

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Østgaards gate 1, 3 og 5 - Boring av energibrønn
Saksnummer: 201914967 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Johan Selmers gate 5 - Bestilling av oppstartsmøte - Ny Lønnebakken skole
Saksnummer: 201803611 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan

Dælenenggata - Bestilling av oppstartsmøte - Oppføring av omsorgsboliger
Saksnummer: 201901778 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Bestemmelse om garasje/parkering, tinglyst den 06.09.1957, dagboknummer 412010. Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 30.04.1962, dagboknummer 506500. Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 21.03.1969, dagboknummer 505785. Rettighetshaver Østgaardsgt. 34 og 36.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 21.03.1969, dagboknummer 505786. Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom.
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 30.04.1969, dagboknummer 508004. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 30.05.1969, dagboknummer 509868. Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
* Bestemmelse om vannledning, tinglyst den 30.05.1969, dagboknummer 509869. Rettighetshaver Østgaardsgt. 34 og 36.
* Obligasjon, tinglyst den 14.03.1974, dagboknummer 505014. Beløp: NOK 614.100. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al.
* Pantedokument, tinglyst den 14.11.2002, dagboknummer 74978. Beløp: NOK 11.210.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank.
* Pantedokument, tinglyst den 18.11.2016, dagboknummer 1070626. Beløp: NOK 10.500.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Vosseløkka Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 471 752, og består av 48 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt.

* Vosseløkka Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med Coor Eiendomsdrift
* Borettslaget har avtale med Renhold Senter om renhold av fellesarealene
* Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester
* Fellesvaskeri i oppgang A
* Parkeringsplasser som leies ut etter venteliste

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HUS101-11474105 1  
Type: Annuitet   
Restsaldo: Kr. 1 431 221,-  
Andel restsaldo: Kr. 24 577,-  
Andel kapitalkostnader: Kr. 581,-  
Rest løpetid: 3år 8mnd  
Term. per år: 12    
Type rente: Flyt    
Rente: 1,88%

Lånenummer: OBBK01-98207571644  
Type: Annuitet   
Restsaldo: Kr. 7 980 668,-  
Andel restsaldo: Kr. 136 971,-  
Andel kapitalkostnader: Kr. 617,-  
Rest løpetid: 27år 1mnd  
Term. per år: 12    
Type rente: Flyt    
Rente: 3%

Andel fellesgjeld

Kr. 161 548,- per 01.12.2019.

Andel formue

Kr. 16 683,- per 01.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 2 333 367,-.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 1 223 597,-.
Årets resultat er på kr. 904 400,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2018 kr. 947 528,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:

* 2020 Rens av ventilasjonsanlegg
* 2019 Trappeoppgaver malt
* 2016/17: Rehabilitering av rør og våtrom
* 2015: Renset ventilasjonsanlegg
* 2013: Kontroll på el-anlegg I Malt vinduer og balkongdører
* 2012: Nye pulverapparater til alle leiligheter I Rens ventilasjonsanlegget og vindusventiler alle leiligheter
* 2011: Rørfornying av spillvannsledning under oppgangene og ut til kommunal ledning I Nytt porttelefonsystem I Nye seriekoplete røykvarslere i alle oppganger, loft og vaskekjeller og nye brannslukningsapparater utplassert på fellesarealene
* 2010: Rens ventilasjonsanlegg
* 2009: Montert avtrekksvifter på loft I Montert varmekabler i nedfallsrørene mot bakgård
* 2008: Ny varmtvannsbereder
* 2006: Malt oppganger, vaskerom og søppelrom I Utbedring av sykkelbod
* 2005: Elektrisk anlegg ble oppgradert; nye stigeledninger, hovedtavle og sikringsskap I Utskiftning av postkasser
* 2002: Fasadeoppussing og balkongutbygging
* 2000: Oppgradert kabel-TV anlegget I Vaskeriet er blitt malt, kummene er reparert og har fått montert nye blandebatterier, tørketromlene er rengjort og vaskemaskinene er reparert

Husdyrhold

I henhold til husordensreglene er det ikke tillatt å anskaffe hund eller katt. Den som bringer hund eller katt med seg ved tildeling av ny leilighet undertegner spesiell erklæring. Styret kan gi dispensasjon.

Tilbehør

- Hvitevarer kjøkken og bad
- Garderobeskap
- Fastmonterte lamper, knagger og hyller

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,20 % av salgssummen, minimum kr. 36.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 6 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Helene Molle

SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.