#NESODDTANGEN/BLÅBÆRSTIEN, Blåbærstien 35A
4 350 000,-
Idyllisk enderekkehus ved skogkanten | Gode sol- og lysforhold | Hage og vestvendt platting | Peis | Meget barnevennlig!

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 4 350 000,-
 • Fellesgjeld: 167 692,-
 • Omkostninger: 127 600,-
 • Totalpris: 4 645 292,-
 • Ligningsverdi: 964 772,-
 • Fellesutgifter: 3043,-

  Grunnpakke kabel-tv/internett Get, nedbetaling av lån, drift av sameiet kom. avg. m.m. Herav: - Kapitalkostnad renter 619 - Felleskostnader 1 707 - Kapitalkostnad avdrag 717
Beregnet totalkostnad:
4 350 000,- (Prisantydning) 167 692,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 517 692,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 920,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 517 692,-)) 5 860,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 127 600,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 645 292,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Rekkehus
 • Primærrom: 77 m²
 • Bruksareal: 82 m²
 • Bruttoareal: 91 m²
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1981
 • Gårdsnummer: 2
 • Bruksnummer: 1123
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 167709413
 • Sist endret: 18.01.20 15:37
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 95%
  eier sin egen bolig
 • 98%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 59%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 54%
  er barnefamilier
 • 29%
  er gift

 

Oppdragsnummer

55-19-0199

Adresse og matrikkel

Blåbærstien 35A, 1456, Nesoddtangen, Gnr. 2 bnr. 1123 snr. 61 orgnr. 971257059 i Nesodden kommune

Eier

Joseph John Cooper
Thora Aas

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Vann: 1.743,-. Grunnlag: Fastavgift kr. 1.430,- + Vannmålerleie kr. 313,- (I tillegg kommer forbruk kr. 30,- pr. m3).
Avløp: 1.720,-. Grunnlag: Fastavgift kr. 1.720,- (I tillegg kommer forbruk kr. 26,25 pr. m3).
Renovasjon: 2.818,-.
Branntilsyn, feiing: 360,-. Grunnlag: Tilsynsgebyr kr. 315,- + Feiing kr. 315,- (pr. pipeløp). 
 

BRA/PROM

82 / 77 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Rekkehus

Byggeår

1981

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 11.863 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 11.863,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 37 758 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.

Disponibel del av sameiets eiendom er opparbeidet med skiferlagt terrasseplatting, noe plen mot nord, liten steinlagt mur og enkelte pene plantebed. Det er hellelagt adkomst til boligen.
Sameiet fellesarealer er opparbeidet med interne asfalterte veier, beplantninger og lekeplass for de minste som ble oppgradert i 2016. Deler av eiendommen er inngjerdet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og kvadratsmart bolig i idylliske Blåbærstien! Her bor du i enden av rekken med en fri følelse inntil skogen. Du får en gjennomgående løsning som sørger for en luftig atmosfære. Boligen vender mot vest og har svært gode lys- og solforhold. Det er flotte uteområder på begge sider, hvor solen kan følges gjennom hele dagen.

Eiendommen ligger i populære Blåbærstien som er et sentral, bilfritt og særdeles barnevennlig område på Nesoddtangen.

- Enderekkehus over to plan med loft
- Romslig stue med peis og utgang til vestvendt platting
- Flotte uteområder hvor solen kan følges hele dagen
- Stilrent kjøkken som har godt med skap- og benkeplass
- Tre soverom
- To bad, hvor det ene har badekar
- Godt med oppbevaringsplass
- Garasje kan leies etter venteliste
- Nærhet til badestrand og Tangen senter

Innhold

Rekkehus over to plan som du finner stue, kjøkken med spiseplass, soverom med utgang til terreng, vaskerom/wc og gang/entré. I 2. etasje finner du to soverom, bad/wc og gang. Det er adkomst til kryploft via innvendige luker i veggene på soverom.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i populære Blåbærstien som er et sentral, bilfritt og særdeles barnevennlig område på Nesoddtangen. Boligfeltet ble bygget på 70 og 80' tallet.

Boligen har en fin beliggenhet i området med friareal mot vest. Her er det kort og trygg vei til skoler og barnehager, da det er minimalt med bilkjøring mellom rekkene. Nærmeste barnehager blir Kongleveien, Oksval, Startgropen og Heia bhg. I nærheten finner du også Nesodden barne- og ungdomsskole samt Steinerskolen.

Du finner svært hyggelige fellesområder med lekeplasser og gangstier mellom rekkene. Videre har du kort vei til det meste som Tangen senter med flere forretninger som sportsbutikker, matbutikk og moteforretninger. På den andre siden finner du kommunehuset Tangenten med nytt bibliotek. Her er det kino for de minste og godt utvalg av bøker for store og små.


Nesodden har flotte tur og rekreasjonsmuligheter med kyststien som strekker seg rundt hele odden, samt finner du flere flotte badestrender i nærheten. Nærmeste badestrender er Oksval og Hellviktangen.

Videre er det kort vei til Berger stadion, idrettshall samt Nesoddmarka med lysløype og turstier.

Det er kort vei til offentlig kommunikasjon med nærmeste busstopp på Grøndahls vei. Her tar det ikke lang tid til Nesoddtangen brygge med buss som korresponderer med rutebåt over til Aker Brygge og Lysaker.

Av serveringssteder er Granbar og Signalen verdt å nevne.

Stue | Utgang til solrik platting og hage

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg, samt er gulvet belagt med tregulv. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Vinduslistene ble malt i 2018. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg finner du en koselig peis, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager. Veggen rundt peisovnen ble malt i 2019 og stålpipen ble byttet i regi av sameiet i 2012/2013.

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren til side, så blir hele stuen forlenget med den herlige plattingen og frodige hagen. Plattingen er vestvendt, så her kan du nyte solrike dager til det fulle. Plattingen er fra rundt 2000-tallet. Det er god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan invitere gode venner over.

Kjøkken | Plass til spisebord

Pent kjøkken som har innredning med slette og hvite fronter, samt benkeplater i laminat og fliser. Over den laminerte benken med oppvaskkum er det hvite fliser over. Kjøkkenet er svært romslig og har god plass til et spisebord for hyggelige middager. Videre er det avsatt plass til hvitevarer som komfyr med platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. I 2019 ble det plassbygget furu hyller og vifte over vinduer og komfyr. I 2018 ble det bygget opp skap over vasken og skjært til undersiden av skapet.

3 soverom | Lyse og luftige

Boligen har tre soverom av gode størrelser. Vindusflatene slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord og øvrig møblement. Hovedsoverommet og soverommet i 1. etasjen vender mot skogen, så her er det stille og fredelig.  Det er integrert solskjerming på soverom nr. 2. Med tre soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad i 2. etasje | Med badekar

Badet i 2. etasje er flislagt med gulvvarme og ble lett oppusset i ca. 2000. Den ene veggen, vinduslistene og taket ble malt i 2019. Baderommet inneholder badekar for et deilig bad, toalett, skap og servant. Over servanten er det speil.

Vaskerom/wc | Meget praktisk

I 1. etasje finner du et eget toalettrom/vaskerom, som er meget praktisk for en familie eller venner er på besøk. Rommet består av toalett, servant med speil over og opplegg for vaskemaskin. Vegger, tak og vinduslister ble malt i 2019.

Entré | Et godt førsteinntrykk

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med fliser. Det er en hyggelig og overbygget adkomst på ca. 2 m2. Ytterdøren er i tre med isolerglass fra 2019 som ble byttet i regi av sameiet. det er en liten treplatting ved adkomsten.

Felleskostnader

Kr. 3 043,- pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel-tv/internett Get, nedbetaling av lån, drift av sameiet kom. avg. m.m.

Herav:
- Kapitalkostnad renter kr 619,-
- Felleskostnader kr 1 707,-
- Kapitalkostnad avdrag kr 717,-

Garasje / Parkering

Sameiet har garasjeplasser i felles garasjeanlegg som kan leies via venteliste. Det koster ca. kr. 600,- pr. mnd for leie av plass. Noen plasser har ladestasjon for el-bil. Ellers er det mulighet for å leie parkeringsplass for ca. kr. 300,- pr. mnd. Det er parkering på sameiets felles parkeringsplass.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 964 772 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 473 179 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra kommunen ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Yttervegger er oppført i tradisjonelt bindingsverk utvendig kledd med trepanel. Skillende vegger og etasjeskiller i tre. Grunnmuren på bygningen er av type støpt såle i betong fra byggeåret. Bygningen er fundamentert med betongsåle/støpt betong dekke til sprengsteinsfylling og antatt fast byggegrunn. Yttervegger er oppført i tradisjonelt bindingsverk utvendig kledd med trepanel. Ytterkledning på bygningen ble overflatebehandlet utvendig sist i 2016. Etasjeskiller i tre mellom etasjene. Sameiet deler ut beis, arbeider utføres av beboere. Vinduer i tre med isolerglass hovedsakelig fra byggeåret. Vinduskarmer i stue malt i 2018. Det er etablert Velux takvinduer med isolerglass fra 2004 i takkonstruksjonen i loftsetasjen. Terrassedør med isolerglass fra byggeåret. Dør i tre til bod fra byggeåret. Takkonstruksjon i tre av type saltak. Yttertaket er tekket med betongtakstein med undertak av osb plater, underlagspapp, sløyfer og lekter. Taktekking fra 2004 utført i regi av sameiet. Takrenner, nedløp og beslag er av type plastbelagt stål fra 2004.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen datert 1980.
Gjenstående arbeider notert på dokumentet er:
1. Gjenstår ferdig planering av omgivende terreng.
2. Utvendig hovedtrapp med 3 eller flere opptrinn skal ha rekkverk/håndlag på begge sider.
3. Det tas forbehold om eventuelt v/ferdig befaring.
Eiendomsmegler har ingen kunnskap om hvorvidt dette er innsendt /gjenstående arbeider.
Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 77 kvm, Bruksareal: 82 kvm, Bruttoareal: 91 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, vaskerom/wc og gang/entré.

2. etasje:
Bruksareal: 22 m².
Primærrom: 22 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Bortleie (framleie) av bolig krever styrets godkjennelse. Godkjennelse kan bare nektes når det er saklig grunn til det. Se sameiets vedtekter § 3 for mer informasjon.

Oppvarming

Boligen oppvarmes ved elektrisitet og en hyggelig peis i stuen. Ellers er det varmekabler på badet i 2. etasje.

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
 

Utstyr

- Sikringsskap er plassert i gangen og er utstyrt med skrusikringer, jordfeilbrytere, automatisk måler (2017) og innholdsfortegnelse.
- Noen nye stikkontakter på kjøkken, stue, soverom, gang og badet.
- Det er felles brannvarslingsystem i rekken. Brannslukningsapparat fra 2017.
- Varmtvannsbereder på ca. 120 liter fra 2010 plassert i kjøkkeninnredning.
- Vannrør er av type kobber og avløpsrør er av type plast. VVS i boligen er hovedsakelig fra byggeåret.
- Stoppekran og automatisk vannmåler (2018) er plassert på vaskerom.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse og veiformål. Navn på plan er Oksval III og IV Rev ID: 19830038. Området forøvrig er regulert til byggeområder bolig-, forretning- og serviceanlegg, off. bebyggelse, industrivirksomhet, trafikkområder kjøreveier, gangveier, turstier, parkeringsplasser, fellesarealer naturterreng, områder for lek og idrett, spesialområder friluftsområder m.m.
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1977/5689-1/5  Bestemmelse om bebyggelse 06.07.1977 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Med flere bestemmelser. Overført fra: 0216-2/1123. Gjelder denne registerenheten med flere

1977/8897-1/5  Erklæring/avtale 14.10.1977 
Bestemmelse om kloakkledning. Vegvesenets betingelser vedtatt. Overført fra: 0216-2/1123. Gjelder denne registerenheten med flere

1979/12044-1/5  Best. om vann/kloakkledn. 24.12.1979 
Kommunens betingelser vedtatt. Overført fra: 0216-2/1123. Gjelder denne registerenheten med flere

1987/5126-1/5  Pantsettelseserklæring 21.05.1987 
BELØP: NOK 10.000. Panthaver: Sameiet Lnr.: 1433715. PANTSETTELSESERKLÆRING ANFØRT PRIORITET: ETTER 90% AV VERDITAKST. Gjelder denne registerenheten med flere

1985/4464-2/5  Seksjonering 06.05.1985 
opprettet seksjoner: snr: 61
formål: Bolig
sameiebrøk: 73/12455
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 136 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Søndre Blåbærstien, Orgnr.: 971 257 059 består av 136 eierseksjoner.
Styreleder er Ellen Larsen.
Forretningsfører er USBL.
Revisor er KPMG.
Sameiet har egen hjemmeside: blåbærstien.no

Søndre Blåbærstien sameie har en kollektiv avtale med Get.
I sameiet er det et fellesrom som kan brukes av beboerne etter samtykke fra styret.
Det er dugnad i sameiet vår og høst.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 167 692,- pr. 17.12.19.
Andel fellesformue kr. 37 688,- pr. 31.12.18.

Sameiet har 1 lån:
Lånenummer: 67140525257, Nordea Bank abp, filial i Norge.
Serielån, 4 terminer per år. Rentesats per 17.12.2019: 4.52% pa.
Antall terminer til innfrielse: 79.
Saldo per 17.12.2019: 26 489 000,-.
Siste termin 30.06.2039.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP587407

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et underskudd på kr. 2.393.309. I budsjett for2019 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 4.152.485,- i underskudd. Underskuddet skyldes i hovedsak vedlikehold i sameiet.
Det skal være nattero på sameiets område mellom kl. 23.00 og kl. 06.00.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger. 
Den enkelte beboer er ansvarlig for orden rundt egen seksjon og på fellesarealene.
Seksjonene har eksklusiv bruksrett til et nærmere definert areal rundt seksjonene.
Det er egne parkeringsvedtekter for sameiet.
Vedtektene for sameiet og parkering, samt husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret fikk fullmakt til å låne inntil 3 millioner 11.12.19.
Styret tar initiativ til en befaring av Blåbærstien sammen med kommunen og aktuelle kommunepolitikere, for å finne løsninger for reduksjon av fart og trafikk.
Styret har inngått en avtale med USBL og tatt i bruk et system for vedlikeholds oppfølging. Vedlikeholdstiltakene ligger vedlagt salgsoppgaven.
Styret har ellers jobbet med setningsskader og trappeoppgangen i 30b blokka den siste tiden.
Normalt vedlikehold må påberegnes.

Husdyrhold

Hunder skal holdes i bånd. Katter skal være identitetsmerket og eierne oppfordres til å påse at kattene ikke forurenser sandkasser o.l. Alle katteiere skal sørge for at deres katter er sterilisert eller kastrert. Eieren må kunne dokumentere at inngrepet har funnet sted. Se sameiets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Lampen over spisebord, lampe over kjøkkenbenk ved vinduet, liten lampe på vegg i stue, hvit hylle på vegg i stue, vaskemaskin, svart speil på soverom, hvit stor lampe på soverom, to små lamper på soverom på veggen og lampe i trappen medfølger ikke handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Fra egenerklæringen:
- Gulvene er noen steder skjeve.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at soverommet i 1. etasje, som er innredet og brukt som soverom ikke nødvendigvis tilfredsstiller kravene til rømningsvei og lys. Disse rommene er for øvrig angitt som bod i bygningstegningene, og bruksendring er ikke søkt og godkjent. Kjøper påtar seg evt. risiko både for fremtidig fortsatt bruk og evt. pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 17 390,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Mats Ergo

SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.