#KALBAKKEN, Kalbakkveien 21
2 790 000,-
Super og lys 2-roms hjørneleilighet | Solrik balkong på 7,8m2 med utsikt | Fjernvarme inkl | Heis | Ingen forkjøpsrett

VISNING:

20. januar mandag kl. 18:30 - 19:30
 • Prisantydning: 2 790 000,-
 • Fellesgjeld: 57 314,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 2 855 124,-
 • Fellesutgifter: 3900,-

  Fyring, varmtvann, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, vaktmestertjeneste, trappevask, vakthold, nedbetaling av lån, festeagvift, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Beregnet totalkostnad:
2 790 000,- (Prisantydning) 57 314,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 847 314,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 855 124,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 52 m²
 • Bruksareal: 54 m²
 • Bruttoareal: 60 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1964
 • Gårdsnummer: 92
 • Bruksnummer: 68
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 167597382
 • Sist endret: 13.01.20 15:25
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 90%
  eier sin egen bolig
 • 88%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 99%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 31%
  er barnefamilier
 • 34%
  er gift

 

Oppdragsnummer

70-19-0268

Adresse og matrikkel

Kalbakkveien 21, 0952, Oslo, Gnr. 92 bnr. 68, andelsnr. 463 i Grorud Borettslag med orgnr. 955004310 i Oslo kommune

Eier

Merete Bøe

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

54 / 52 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1964

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 90 365 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Tomten er festet med Norges Statsbaner som bortfester. Festetiden er 75 år fra 01.01.60.
Tomten er fellesareal.
Tomten er festet med Norges Statsbaner som bortfester. Festetiden er 75 år fra 01.01.60.
Festetomten utgjør kr. 2.323,- av andel gjeld.

Felles opparbeidet tomt med blant annet asfalterte internveier, plenarealer, lekeplass for de minste, hyggelige sittegrupper trær, busker og annen beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og kvadratsmart 2-roms hjørneleilighet med heisadkomst. Boligen ligger høyt og fritt til i 5. etasje med svært lite innsyn. Det er store vinduer som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den smarte løsningen sørger for en luftig atmosfære. Stuen har utgang til en solrik balkong med hyggelig utsyn. Du finner hyggelige sittegrupper og lekeplass på tomten.
Leiligheten har god beliggenhet i et veletablert, populært og barnevennlig boligområde på Kalbakken i Oslo.

Luftig stue med gode møbleringsmuligheter
Sydvendt og delvis innbygget balkong på 7,8m2
Godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet
Romslig soverom med garderobe
Flislagt bad med opplegg for vaskemaskin
Herlig entré med skyvedørsgarderobe
Innvendig bod og kjellerbod
Fjernvarme inkl
Ingen forkjøpsrett

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, soverom, bad, innvendig bod og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 3,2m2.

Beliggenhet

Leiligheten har god beliggenhet i et veletablert, populært og barnevennlig boligområde på Kalbakken i Oslo.

Kort vei til skoler, barnehager, butikker, servicetilbud, svømmehall, treningssenter, idrettsanlegg, rideskole og offentlig kommunikasjon. For den turglade er det blant annet gangavstand til Lillomarka, med flotte tur- og bademuligheter. Her er det flotte turområder sommer og vinter. I gangavstand finner du også idylliske Vesletjern med badeplasser, sittebenker, ildsteder og stier. Herfra går det turløype inn til Alunsjøen og Breisjøen. Gangavstand til Nordtvet skole og Flaen barnehage.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved Joker, Rema 1000 eller på Meny på Kalbakken. Ytterligere servicetilbud finnes på Linderud, Grorud og Stovner senter som har et godt tilbud av forretninger etc.

Stue | Med solrik balkong

Stuen er svært romslig og malt i lyse farger. Gulvet er belagt med tre-stavs parkett. Det er store vindusflater fra flere kanter som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

På varme dager blir det naturlig å åpne den store glassdøren til side, så blir hele stuen forlenget med den herlige balkongen på 7,8 m2. Balkongen er delvis innbygget og vender mot syd, så denne kan nytes mer enn bare på sommeren. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan invitere gode venner på besøk. I tillegg får du en super utsikt fra balkongen! Gulvet er av betong og rekkverket er i glass og stål.

Kjøkken | Godt med skap- og benkeplass

Kjøkkenet har innredning med hvite og profilerte fronter, samt er det nedsenket oppvaskkum og skyllekum i rustfritt stål i benkeplaten. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Over benkeplaten i stål er det fliser. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Gulvet er belagt med 3-stavs parkett og veggene er malt i lyse farger.

Soverom | Stille og fredelig

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i lyse farger. Det store vinduet slipper inn rikelig med naturlig lys i rommet. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Leiligheten ligger i byggets 5. etasje, så her er det stille og fredelig. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det et garderobeskap på ca. 1,8 meter som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Bad | Alt du trenger på badet

Flislagt baderom med gulvvarme som ble oppgradert i regi av borettslaget i 2003. Baderommet inneholder dusjhjørne med skyvbare dører og ett-greps armatur fra Oras med hånddusj, toalett fra Gustavsberg, vegghengt servantskap med profilerte skapdører og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Oras. Over servanten er det speilskap med overlys og stikkontakt. Videre er det opplegg for vaskemaskin og dobbel stikkontakt på veggen, så her har du alt du trenger på badet.

Entré | Godt med lagringsplass

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Her finner du en skyvedørsgarderobe i speil på ca. 2 m2 som gir rikelig med plass til yttertøy og sko. Videre er entréen tilknyttet boligens innvendige bod på ca. 2 m2 som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Det er adkomst via felles trapperom med callinganlegg og heis. Leiligheten har slett entrédør fra Scadania med sikkerhetslås, kikke hull, brannklasse B30 og lydklasse dB35.

Felleskostnader

Kr. 3 900,- pr. mnd. Inkluderer fyring, varmtvann, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, vaktmestertjeneste, trappevask, vakthold, nedbetaling av lån, festeagvift, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Etasje

5 etasje

Garasje / Parkering

Garasje/parkeringsplass tildeles av styret etter søknad/ansiennitet.
Parkeringsplass med motorvarmeuttak koster kr. 100,- pr. mnd, innskudd på kr. 200, samt dokumentbehandling på kr. 200,-.
Parkeringsplass uten motorvarmeuttak koster kr. 50,- pr. mnd, samt dokumentbehandling på kr. 200,-.
Garasjeplass med maks uttak på 600w, kun bruk av kupé- eller motorvarmer koster kr. 200,- pr. mnd., innskudd på kr. 15.000, samt dokumentbehandling på kr. 400,-.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Ikke funnet.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 11 etasjer, samt 2 underetasjer. Bygget er oppført med grunnmur i bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong og stål. Fasader er utvendig forblendet med teglstein samt fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjonen er utvendig tekket med papp/membran. Vinduer og balkongdør er med rammer/karmer av tre og 3-lags glass fra 1987.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument/byggemelding" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument/byggemelding er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 60 kvm

5. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, soverom, bad og gang/entré.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarming med radiatorer tilkoblet felles varmesentral og elektrisitet. Ellers er leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Utstyr

- Vannrør av typen kobber og av typen rør-i-rør system med fordelerstammer og stoppekraner plassert i himling på badet.
- Synlige avløpsrør av typen plast.
- Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.
- Sikringsskap med skrusikringer er plassert på veggen i felles korridor. Hovedsikringens kapasitet er på 25Amp.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-970. Området forøvrig er regulert til vei, fellesområde, byggeområde for bolig, forretning, kontor, barnehage, garasje, m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Nordtvetbakken 5 - Påbygg bolig - Det er søkt om å bygge på en ny etasje på eksisterende enebolig for å få flere soverom og oppholdsareal.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201814383 for mer informasjon.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1961/6309-1/105  Erklæring/avtale 26.05.1961 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1961/6838-1/105  Erklæring/avtale 06.06.1961 
Bestemmelse om kloakkledning. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1961/11671-1/105  Erklæring/avtale 06.09.1961 
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Korrekt dok.nr. er ifølge tinglysingsgjenparten : 11071/1961.

1962/417-1/105  Best om garasje/parkering 11.01.1962 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1962/4513-1/105  Best om garasje/parkering 12.04.1962 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1962/4514-1/105  Best om garasje/parkering 12.04.1962 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1962/4515-1/105  Best om garasje/parkering 12.04.1962 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1962/4516-1/105  Best om garasje/parkering 12.04.1962 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1963/7275-1/105  Best om garasje/parkering 14.06.1963 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1963/7276-1/105  Best om garasje/parkering 14.06.1963 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1965/5997-1/105  Erklæring/avtale 06.05.1965 
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom

1965/7399-1/105  Bestemmelse om vannledn. 02.06.1965 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Med flere bestemmelser

1966/9537-1/105  Erklæring/avtale 05.07.1966 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:92 Bnr:75. Bestemmelse om kloakkledning. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1966/10679-6/105  Festekontrakt - vilkår 01.08.1966 
festetid: 75 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 9,456. BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN. PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT. KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA HJEMMELSHAVER/UTLEIER. FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER. HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT

1970/11164-1/105  Best om garasje/parkering 30.06.1970 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1970/13997-1/105  Best om garasje/parkering 24.08.1970 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1970/16213-1/105  Best om garasje/parkering 28.09.1970 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1970/17508-1/105  Erklæring/avtale 16.10.1970 
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom

1971/7367-1/105  Best om garasje/parkering 28.04.1971 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1966/10679-6/105  Festekontrakt - vilkår 01.08.1966 
festetid: 75 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 9,456. BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN. PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT. KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA HJEMMELSHAVER/UTLEIER. FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER. HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT. Gjelder feste

1967/18033-2/105  Obligasjon 16.12.1967 
BELØP: NOK 5.773.200. Panthaver: Obos Eiendomsforvaltning As Lnr.: 1130170. ANFØRT PRIORITET: TIL ENHVER TID ETTER INNTIL NOK 23.216.900 TIL HUSBANKEN. Gjelder feste
1991/47321-1/105   ** Prioritetsbestemmelse12.09.1991 
veket for: OBLIGASJON 1988/64862-1/105

1992/9694-1/105   ** Transport av panthaver 19.02.1992 
Fra: Norske Boligbyggelags Landsforbund Al Lnr: 1118520. Til: OBOS Eiendomsforvaltning As Lnr.: 1130170
1993/16654-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 21.04.1993 
veket for: OBLIGASJON 1993/12818-1/105
1998/70830-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 01.12.1998 
veket for: OBLIGASJON 1998/70828-1/105
2002/52741-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 15.08.2002 
veket for: PANTEDOKUMENT 2002/52740-1/105

1991/61807-1/105  Erklæring/avtale 19.11.1991 
Kontrakt ang.nettstasjon nr.677 hvorved Oslo Lysverker har rett til å føre kabler/ledninger ut fra stasjonen til andre konsumenter, best. om rett til adgang mv. Gjelder feste

1998/70828-1/105  Obligasjon 01.12.1998 
BELØP: NOK 22.430.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank Lnr.: 1087054. Gjelder feste. Gjelder denne registerenheten med flere

2002/52740-1/105  Pantedokument 15.08.2002 
BELØP: NOK 77.100.000. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Lnr.: 1087116. Gjelder feste. Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet

Borettslag

Øvre Grorud Borettslag, består av 544 andelsleiligheter. I tillegg kommer 2 tjenesteleiligheter.
Styreleder er Torleif Korneliussen.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets revisor er BDO AS.
Det er fellesvaskeri i alle blokkene, unntatt Nordlisletta 9 og 13 og Nordtvetveien 5. Vaskeriene skal brukes i henhold til instruks og retningslinjer fastsatt av styret og vaktmestertjenesten. Polletter kjøpes hos vaktmestertjenesten.
Borettslaget har egen hjemmeside: www.ovregrorud.no

Øvre Grorud Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 955004310, og ligger i bydel 10 Grorud i Oslo kommune med følgende adresse:
Nordtvetbakken 2
Nordlisletta 9-11-13
Nordtvetveien 5-7-9 (A-D)
Gangstuveien 1
Gangstuveien 2-12
Kalbakkveien 11-21

- Borettslaget har vaktmestertjeneste som består av 2 heltidsansatte vaktmestere. Det brukes også deltidsvikarer om sommeren til plenklipping og vedlikeholdsarbeider.
- Borettslaget har avtale med Økonomiske Løsninger om vask av trapper, ganger og kjellere.
- Borettslaget har avtale med Securitas om tjenesten Securitas Bomiljø.
- Borettslaget har en avtale med Hafslund Strøm AS om kraftleveranse til borettslagets fellesanlegg.
- Borettslaget får levert fjernvarme fra Fortum Oslo Varme AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 57 314,- pr. 03.01.20.
Andel fellesformue kr. 17.932,- pr. 31.12.18.

Sameiet har 2 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 32.178.642,- pr. 03.01.20, og er tatt opp i Eika.
Renten på lånet utgjør 2,85 % pr. 03.01.20, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 119,-.
Restløpetiden er 7 år og 11 mnd.

Lån 1 utgjør totalt kr. 4.486.000,- pr. 03.01.20, og er tatt opp i Husbanken.
Renten på lånet utgjør 2 % pr. 03.01.20, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 158,-.
Restløpetiden er 4 år.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6607357

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et overskudd på kr. 6 500 121,-. I budsjett for 2019 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 2 780 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret er i kontakt med flere tilbydere av TV- og internettjenester for å innhente tilbud, herunder eventuell trekking av nye fiberkabler til leilighetene.
Styret vurderer en total utskifting av callinganlegget.
Starte arbeidet med å utrede og planlegge tak- og fasaderehabilitering i borettslaget.
I posten drift og vedlikehold for 2019 var det beregnet kr. 4 000 000,- til større vedlikehold. Dette er primært nytt callinganlegg og oppgradering av lekeplass ved Kalbakkveien 17.
Ellers må normalt vedlikehold påberegnes.

Større tiltak og rehabilitering
2019: Gjennomført vedlikeholds spyling av avløpsrør fra samtlige leiligheter og vaskerier ut i det offentlige avløpsnettet. Gjennomført en enkel kontroll i samtlige leilighetene i forhold til vann, avløp, ventilasjon, røykvarslere, brannslukningsutstyr og rømningsveier.

2018: Installert 1 søppelbrønn og 1 papirbrønn ved Nordlisletta. Ferdigstilt rens av ventilasjonskanaler til leiligheter og vaskerier i alle blokkene.

2017: Installert system for automatisk vannpåfylling og -rensing av varmtvannsystemet. Vinduer og balkongdører malt utvendig. Utbedring og forankring av teglsteinsvegger på høyblokkene. Påbegynt rens av ventilasjonskanaler til leiligheter og vaskerier i alle blokkene.

2016: Det gamle jordvarmeanlegget er avviklet, og det er montert varmevekslere som benytter fjernvarme til oppvarming av tappevann. I lavblokkene er vegger, tak og gulv i kjellertrapp i oppgangene og kjellergulvene overflatebehandlet (malt). Lysarmaturer i oppgangene og ved inngangsdører til oppganger og kjeller er skiftet ut til LED-armaturer. Fyrhuset er overflatebehandlet utvendig. I inngangspartiene i høyblokkene er tak og vegger overflatebehandlet og lysarmaturer er skiftet til LED-armaturer.

2015: Alle gamle søppelskap er fjernet og byttet ut med søppelbrønner. I sammenheng med dette arbeidet ble gjerder byttet ut og nye lamper montert enkelte steder. Skråningen bak fyrhus er planert og jevnet med 300 m3 masse og tilsådd. Busker i skråningen ved parkeringsplassene ved Nordlisletta 9 og 11 ble erstattet med krypfuru. Grøntanlegget er vedlikeholdt; busker og trær er beskåret, hekker er satt opp og skiftet-ut enkelte steder, gangveier er anlagt og plener er vedlikeholdt. Gjerder er byttet ut i tilknytninger til etablering av søppelbrønner. Veiene foran garasjeanleggene rett over Nordtvetveien 9 er drenert og asfaltert. Det er foretatt overflatebehandling av tak, vegger og gulv på verandaene i punktblokkene (paddeblokkene). I forbindelse med arbeidene ble 4 markterrasser oppgradert med heller, nytt gjerde og hekk på utsiden. Ved fornyelse av avtale med Canal Digital er alle dekodere skiftet ut med ny type med opptaksmuligheter.

2014: Brannmeldere og brannslukningsapparat er skiftet ut i samtlige leiligheter. Alle bunnledninger er inspisert, spylt og renset.

2013: Utskiftingen av samtlige postkasser.

2012: Iverksatt energiøkonomiserende tiltak for fjernvarmeanlegget i samarbeid med Hafslund.

2011: Det ble etablert forsyning av fjernvarme fra Hafslund. Det ble etablert nye lekeplasser ved Nordlisletta11 og Gangstuveien 12.

2010: Alle vinduer i leilighetene kontrollert og vedlikeholdt, enkelte vinduer skiftet ut. Skiferheller på trapper reparert eller skiftet ut.

2000-2009: Rehabiliteringen av utomhusanlegget avsluttet. Supplement av søppelskap. Innglassing av ønskede balkonger i høyblokkene. Nye lysbrytere montert i noen av blokkene. Rehabilitering av våtrommene. Utskifting av hovedtavlene. Kabel-TV anlegget ble oppgradert. Nye fjernvarmerør. Nye vaskemaskiner. Brannslukkingsapparater ble byttet i alle leiligheter. Nye sentrifuger. Taket på Nordlisletta 13 ble lagt om på grunn av lekkasje og råteskader. Det har vært skiftet 2 hoved ventiler i fyrhuset. Platene på undersiden av alle tak i øverste etasje på høyblokker og på lavblokker er byttet med sementbaserte og vedlikeholdsfrie plater. Alle vinduer er kontrollert og nødvendige utbyttinger er utført. Alle branndører er skiftet ut, trapper til inngangspartier er ettersett og reparert og inngangsdørene er lakkert utvendig. Det er skiftet postkasser i Kalbakkveien 11 og Nordtvetveien 5, 7 og 9. Vaktmesterkontoret er pusset opp. Det er byttet takkledning på alle garasjer og utskifting av gamle motorvarmerposter er påbegynt.

Husdyrhold

Normalt dyrehold er tillatt. Innenfor borettslagets bygninger og eiendom skal hund alltid holdes i bånd. Finner styret at dyreholdet er til sjenanse eller ulempe, kan styret kreve at dyreholdet avvikles. Slikt vedtak skal gis skriftlig. Se borettslagets husordensregler § 5 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud). 
 

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,34 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Terje Rindal

SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.