#Lofthus/Grefsen, Otto Blehrs vei 6
9 000 000,-
Luftig og moderne del av tomannsbolig over to plan | Fantastisk panoramautsikt | Sør-vestvendt terrasse på ca. 24,5 m²

VISNING:

20. januar mandag kl. 19:00 - 20:00
 • Prisantydning: 9 000 000,-
 • Omkostninger: 238 820,-
 • Totalpris: 9 238 820,-
 • Ligningsverdi: 2 265 870,-
Beregnet totalkostnad:
9 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 225 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 000 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 238 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 238 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Tomannsbolig
 • Primærrom: 108 m²
 • Bruksareal: 108 m²
 • Bruttoareal: 119 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1934
 • Gårdsnummer: 86
 • Bruksnummer: 390
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 167475062
 • Sist endret: 18.01.20 22:15
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 78%
  eier sin egen bolig
 • 97%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 38%
  har bolig på over 120 kvm
 • 90%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 44%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

16-19-0269

Adresse og matrikkel

Otto Blehrs vei 6, 0588, Oslo, Gnr. 86 bnr. 390 snr. 2 i Oslo kommune

Eier

Magnus Vik Lagerberg Trine Vik Lagerberg

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 000 pr. år

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

For seksjon 2 i Otto Blehrs vei 6, betaltes det eiendomskatt for 2019.
1.903,25,- pr. kvartal. Faktureres 4 ganger pr.år. Totalt kr. 7.613,- for året 2019.

BRA/PROM

108 / 108 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Tomannsbolig (horisontaldelt)

Byggeår

1934

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruk varierer fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 063 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning og plenområder.

Beskrivelse

Lekker, tidsriktig og modernisert halvpart av tomannsbolig over to plan. Fra boligen har man svært gode solforhold, samt en unik panoramautsikt over Oslo, fjorden og marka. Boligen har 3 romslige soverom, stort kjøkken med delvis åpen løsning til spisestue og stue, ett bad nyoppført i 2013, og ett bad oppusset i 2013, funksjonelt arbeidsrom/allrom, samt en praktisk loftstue.

- Stor sør-vest vendt terrasse på ca. 24,5 m²
- Unik panoramautsikt fra hele boligen
- Kjøkkenet ble delvis oppgradert 2015 (med bl.a. forlenget, ny benkeplate, integrert
   fryseskap.)
- Rentbrennende Jøtulovn (2017)
- Vinduer og balkongdør fra 2016 i boligens 2.etg
- Loftsetasjen har 9 stk takvinduer med 2 lags glass fra 2005. To stk vinduer i vegg med to-
   lags glass fra 2009
- Meget attraktiv og barnevennlig beliggenhet

Innhold

Boligen har inngang i 1.etasje med trappegang til 2.etasje. Boligen består av:
2.etasje: Entré, bad, allrom, soverom og stue med delvis åpen kjøkkenløsning.
Utgang fra stue i 2.etasje til sør-vest vendt terrasse på ca. 24,5 m².
Loftetasje: Loftstue, to soverom og bad.
Til boligen medfølger trapperom med repos, kott og garderobeløsning oppmålt til ca 9 m². I tillegg medfølger en halvpart av en utvendig bod med gulvareal på ca. 17 m². Til informasjon: Utvendig bod er i dårlig stand med innsig av vann og fukt samt fuktskader på konstruksjon. Selger opplyser om at det er innhentet tilbud for å få utbedret dette.


Standard

Entré | 2. etg:
Innbydende entré med plass til oppheng av ytterklær og plassering av sko. Delvis adskilt garderobe i entré med ekstra oppbevaringsplass. Entrédør fra Swedoor med Brannklasse B30 og lydklasse 40db. En-stavs parkett på gulv, malte flater og himling.

Stue | 2. etg:
Stor, trivelig hjørnestue med store vindusflater fra gulv til tak med et fantastisk lysinnslipp og panoramautsikt over byen, marka og Holmenkollen. God plass til sittegruppe, spisebord og reol. Flott, rentbrennende Jøtul peisovn fra 2017. En-stavs parkett på gulv, malte flater og himling. Malt platehimling med downlights montert i kasse langsmed overgang vegg- himling i stue og kjøkken.

Fra stuen har man direkte adkomst til sør-vest vendt terrasse på ca. 24,5 m², med en unik utsikt. Verandaen er svært romslig og har rikelig med plass til sittegruppe, grill, beplantning m.m.

Kjøkken | 2. etg:
Flott, romslig kjøkken i delvis åpen løsning til spisestue / stue. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter i malt, hvit utførsel og svært god benk- og lagringsplass. Oppgradert i 2015 med diverse hvitevarer, skap, samt forlengelse av benkeplate. Nedfelt induksjonstopp fra iiglo. Innebygget stekeovn fra Bosch. Innebygget oppvaskmaskin fra Whirlpool. Frittstående kjøleskap med frysedel fra Bosch. Integrert fryseskap. Flislagt mellom benkeplate og overskap. Lysarmatur under overskap. En-stavs parkett på gulv, malte flater og himling.

Arbeidsrom / allrom | 2. etg
Perfekt til kontor, leserom etc. God plass til bokhyller, kontorpult etc. En-stavs parkett på gulv, malte flater og himling.

Bad | 2. etg:
Pent, tidsriktig bad fra 2013. Dusjnisje med to-greps armatur fra Oras, vegghengt toalett med innebygd sisterne fra Grohe, baderomsinnredning med skuffer, ovenpåliggende benkeplate med integrert nedsenket servant av sten-kompositt og to-greps armatur fra Grohe. Speil med integrert belysning på vegg. Høyskap plassert i nisje. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i himling med mekanisk avtrekk ut av bygget. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Nedsenket platehimling med downlights.

Soverom 1 | 2. etg:
Lyst, romslig soverom med plass til seng, nattbord og kommode. Medfølgende garderobeskap på soverom med mål på 2,0 meter. Malt gulv, malte flater og himling.


Loftstue:
Svært lys, luftig loftsstue med store takvinduer som gir et flott og naturlig lysinnslipp. God plass til sittegruppe, reol etc. Innebygd kott og nisjer - perfekt til oppbevaring. To-stavs parkett på gulv, malte flater og himling. Nedsenket platehimling med downlights i senter av etasjen.

Bad | Loftsetasje:
Flislagt bad fra 2013. Hjørnebadekar med massasjedyser, vegghengt toalett med innebygd sisterne fra Grohe, vegghengt speil over servant, servantskap med skuffer, nedsenket servant i porselen med ett-greps armatur fra Tapwell. Avtrekksventil på vegg med mekanisk avtrekk ut av bygget. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Malt skråhimling (to takvinduer i himling) med downlights.

Soverom 2 | Loftsetasje:
Stort, luftig soverom uten innsyn, med godt lysinnslipp. Plass til dobbeltseng, nattbord, kommode og garderobeskap. Kott/kneloft langs hele veggen med god oppbevaringsplass. To-stavs parkett på gulv, malte flater og himling med downlights.

Soverom 3 | Loftsetasje:
Romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, kontorpult og garderobe. Godt lysinnslipp, uten innsyn. Kott/kneloft langs hele veggen med god oppbevaringsplass. To-stavs parkett på gulv, malte flater og himling med downlights.

Beliggenhet

Tomannsboligen ligger flott til i Otto Blehrs vei, i et hyggelig og populært villastrøk på Lofthus/Grefsen.

Meget attraktiv, solrik og barnevennlig beliggenhet. Et rolig boligområde med svært gode muligheter for utendørsaktiviteter med umiddelbar nærhet til Lillomarka og Nordmarka med bl.a. lysløyper, Grefsenkleiva og flotte turstier - sommer som vinter! Trollvann og Linderudkommen med badevann og hoppbakke ligger en fin skitur/spasertur unna. Grefsenkollen restaurant med dens unike og hyggelige atmosfære samt Oslos kanskje aller flotteste utsikt. I nabolaget ligger også Grefsen tennisklubb, med 7 utendørs baner (to innendørs på vinterstid).

Lofthus/Grefsen er et meget veletablert og attraktivt boligstrøk som ligger fritt og åpent mellom byen og marka.I tillegg til at området er et fantastisk utgangspunkt for friluftsliv, er det kort vei til Storo Storsenter med kino og restauranter,
og flere treningssentre i nærheten.

Gangavstand til bussholdeplass med hyppige avganger til bla sentrum og Majorstua. Kort gange til lekeplass, skoler og barnehager. Dette er boligen for deg som ønsker å bo solrikt til med en fantastisk utsikt, stor felles hage i et markanært område med god tilgjengelighet til byen og sentrum.

Entré | 2. etg

Innbydende entré med  plass til oppheng av ytterklær og plassering av sko. Entrédør fra Swedoor med Brannklasse B30 og lydklasse 40db.
En-stavs parkett på gulv, malte flater og himling.

Stue | 2. etg

Stor, trivelig hjørnestue med store vindusflater fra gulv til tak med et fantastisk lysinnslipp og panoramautsikt over byen, marka og Holmenkollen. God plass til sittegruppe, spisebord og reol. Flott, rentbrennende Jøtul peisovn fra 2017. En-stavs parkett på gulv, malte flater og himling. Malt platehimling med downlights montert i kasse langsmed overgang vegg- himling i stue og kjøkken.

Fra stuen har man direkte adkomst til sør-vest vendt terrasse på ca. 24,5 m², med en unik utsikt. Verandaen er svært romslig og har rikelig med plass til sittegruppe, grill, beplantning m.m.

Kjøkken | 2. etg

Flott, romslig kjøkken i delvis åpen løsning til spisestue / stue. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter i malt, hvit utførsel og svært god benk- og lagringsplass. Oppgradert i 2015 med diverse hvitevarer, skap, samt forlengelse av benkeplate. Nedfelt induksjonstopp fra iiglo. Innebygget stekeovn fra Bosch. Innebygget oppvaskmaskin fra Whirlpool. Frittstående kjøleskap med frysedel fra Bosch. Integrert fryseskap. Flislagt mellom benkeplate og overskap. Lysarmatur under overskap. En-stavs parkett på gulv, malte flater og himling.

Bad | 2. etg

Pent, tidsriktig bad fra 2013. Dusjnisje med to-greps armatur fra Oras, vegghengt toalett med innebygd sisterne fra Grohe, baderomsinnredning med skuffer, ovenpåliggende benkeplate med integrert nedsenket servant av sten-kompositt og to-greps armatur fra Grohe. Speil med integrert belysning på vegg. Høyskap plassert i nisje. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i himling med mekanisk avtrekk ut av bygget. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Nedsenket platehimling med downlights.

Soverom 1 | 2. etg

Lyst, romslig soverom med plass til seng, nattbord og kommode. Medfølgende garderobeskap på soverom med mål på 2,0 meter. Malt gulv, malte flater og himling.

Arbeidsrom / allrom | 2. etg

Perfekt til kontor, leserom etc. God plass til bokhyller, kontorpult etc. En-stavs parkett på gulv, malte flater og himling.

Loftstue

Svært lys, luftig loftsstue med store takvinduer som gir et flott og naturlig lysinnslipp. God plass til sittegruppe, bokhyller  etc. Innebygd kott og nisjer - perfekt til oppbevaring. To-stavs parkett på gulv, malte flater og himling. Nedsenket platehimling med downlights i senter av easjen.

Bad | Loftsetasje

Flislagt bad fra 2013. Hjørnebadekar med massasjedyser, vegghengt toalett med innebygd sisterne fra Grohe, vegghengt speil over servant, servantskap med skuffer, nedsenket servant i porselen med ett-greps armatur fra Tapwell. Avtrekksventil på vegg med mekanisk avtrekk ut av bygget. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Malt skråhimling (to takvinduer i himling) med downlights.

Soverom 2 | Loftsetasje

Stort, luftig soverom uten innsyn, med godt lysinnslipp. Plass til dobbeltseng, nattbord, kommode og garderobeskap. Kott/kneloft langs hele veggen med god oppbevaringsplass. To-stavs parkett på gulv, malte flater og himling med downlights.

Soverom 3 | Loftsetasje

Romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, kontorpult og garderobe. Godt lysinnslipp, uten innsyn. Kott/kneloft langs hele veggen med god oppbevaringsplass. To-stavs parkett på gulv, malte flater og himling med downlights.

Diverse

I seksjon 1 har det blitt observert lyder fra skadedyr i kjellerveggene. I den forbindelse er det satt i gang undersøkelser for å finne ut omfang, og hva som må gjøres. Boligens forsikringsselskap med Anticimex har vært inne og konstatert at dette ikke kommer utenifra, men via rør. Det ventes endelig rapport fra Anticimex på hva som må utbedres.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 265 870 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 8 157 132 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Tomannsbolig over 4.etasjer. Oppført i 1934. Grunnmur av betong. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller i trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner tekket med takstein. Utvendige fasader med liggende trekledning. 2. etasje: Boligen har slett entredør fra Swedoor med Brannklasse B30 og lydklasse 40db. Vinduer og balkongdør med to-lags glass fra 2016. Loftetasje: Boligen har 9 stk takvinduer med 2 lags glass fra 2005. To stk vinduer i vegg med to-lags glass fra 2009.
Det er løsnet maling av fasade som vil trenge utbedring til våren.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger føgende attester:
Otto Blehrs vei 6 - Vaaningshus med garasje - Ferdigattest - datert 1936.
Otto Blehrs vei 6 - Vinduer - Ferdigattest - datert 1982.
Otto Blehrs vei 6 - Veranda 2 etg - Midlertidig brukstillatelse - datert 2012.
Otto Blehrs vei 6 - Loft til 2 etg - Ferdigattest - datert 2010.
Disse dokumentene følger vedlagt.

Vedrørende veranda 2 etg - Midlertidig brukstillatelse - datert 2012:
Arbeid med søknad til PBE for ferdigattest både for seksjon 1 og 2  er i gang. Seksjon 1 tar den videre dialog med arkitekt. Skulle plan- og bygningsetaten avslå søknaden og det må sendes oppdaterte tegninger, er det stemt at seksjon 1 står for kostnadene rundt dette.

Boligens areal

Primærrom: 108 kvm, Bruksareal: 108 kvm, Bruttoareal: 119 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 80 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, allrom, soverom og stue med delvis åpen kjøkkenløsning.
Bruttoareal: 88 m²

Loftsetasje:
Bruksareal: 28 m².
Primærrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, to soverom og bad.
Bruttoareal: 31 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
 

Oppvarming

Oppvarming med Varmepumpe, vedfyrt peisovn i stue og elektriske varmekabler på bad

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, eiendomsskatt, felles husforsikring, vedlikehold av tomt, strøm, oppvarming, kabel-TV og bredbånd, innboforsikring m.m.

Felles husforsikring mellom seksjon 1 og 2 ligger på ca. 14.000,- per år.
Kostnader knyttet til fellesområder hage og husfasade/inngangsparti etc. deles på to (seksjon 1 og 2).

Det er mottatt tilbud på utbedring av utebod, dokumentet følger vedlagt.
Tilbudet ligger på 145.000 inkl. mva, dvs 72.500,- pr. seksjon.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Otto Blehrs vei 1 A - Oppføring av pergolastruktur på takterrasse 
Saksnummer:  201906128 - Byggesak       
Mottatt sak: 12.04.2019 
Status: Rammetillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1935/909879-1/105 Bestemmelse om veg
22.03.1935
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-86/390
Gjelder denne registerenheten med flere

1935/909880-1/105 Bestemmelse om veg
08.11.1935
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-86/390
Gjelder denne registerenheten med flere


Grunndata:
1991/28714-1/105 Seksjonering
10.06.1991
opprettet seksjoner: snr: 2
formål: Bolig
sameiebrøk: 71/190

1996/47006-2/105 Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
27.08.1996
endring av formål/brøk: snr: 2
formål: Bolig
sameiebrøk: 95/190

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Forsikring

IF Polisenummer: 5038580

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
Mikrobølgeovn, hvitt garderobeskap i gangen, Montana-skjenk i stue, vegg-til-vegg-skrivebord på arbeidsrom, pendellampe over spisebord, bøyle-stålampe i stue, skinne-lampe i allrom og vaskemaskin på baderom.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bt@schalapartners.no eller SMS: 90 02 93 57 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.
 

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 14 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Bård Tisthamar

SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.