#TØYEN/NEDRE KAMPEN, Kjølberggata 15B
3 880 000,-
Lekker 2-R loftsleilighet med særpreg | Gjennomgående | Gulvareal på 74m2 | Meget arealeffektiv | Attraktiv beliggenhet

VISNING:

20. januar mandag kl. 17:00 - 18:00
 • Prisantydning: 3 880 000,-
 • Fellesgjeld: 104 884,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 3 992 694,-
 • Ligningsverdi: 1 031 209,-
 • Fellesutgifter: 4266,-

  Grunnpakke kabel-tv/internett, varmtvann, trappevask, nedbetaling av lån, drift av laget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 880 000,- (Prisantydning) 104 884,99 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 984 884,99 (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 992 694,99 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 62 m²
 • Bruksareal: 62 m²
 • Bruttoareal: 67 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1895
 • Gårdsnummer: 231
 • Bruksnummer: 252
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 167636780
 • Sist endret: 16.01.20 13:43
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 48%
  eier sin egen bolig
 • 74%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 35%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 92%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 15%
  er gift

 

VIKTIG Tilleggsinformasjon:

Etter markedsføring av boligen er det blitt oppdaget at walk-in-closet er bygget av en tidligere eier uten søknad. I denne prosessen har tidligere eier innlemmet sin loftsbod i leiligheten, med inngang fra soverom. Da veggen mot loftsboden ble revet ble branncelle brutt, og leiligheten er ikke brannsikret mot resten av bygget. Plan og Bygningsetaten opplyser på telefon at dette gjør leiligheten ulovlig å bo i. I dagens stand vil man kunne få pålegg fra kommunen og borettslaget om å utbedre dette og det kan medføre straffeansvar for eier dersom noen blir skadet eller dør i brann. Det vil også være problematisk å forsikre leiligheten, og man risikerer at leiligheten reelt sett er uforsikret. Leiligheten fikk ferdigattest i 1999, og denne ombyggingen ble gjort i løpet av perioden 1999-2009. Tidligere salgsannonser viser et salg fra 2009 hvor ombyggingen var utført, men uten spesifikasjon av når det ble gjort. Leiligheten er solgt minst tre ganger etter ombyggingen uten at dette har vært oppdaget. Megler har undersøkt med entreprenør om hva som skal til for å rette opp i dette forholdet, men svar foreligger ikke ved trykk av dette prospekt. Kjøper må også ta høyde for at kommunen og/eller borettslaget krever full tilbakestillelse, dvs at walk-in-closet må settes tilbake til loftsbod. Kommunen kan kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter bl. annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring mv. Boligen selges som den står i dag, og all risiko og økonomiske konsekvenser (herunder eventuelle straffegebyrer, søknader og arbeid) overtas av kjøper. Arealer og annen tekst i prospektet er ikke endret, og omkledningsrom/walk-in-closet er omtalt med areal og selgende tekst. Kjøper må derfor ta høyde for at det oppmålte bruksarealet på 62 kvm vil minke dersom dette rommet fjernes. Rommet er målt opp av takstmann til 2,36 x 1,32 kvm. Spørsmål til dette punktet kan rettes til fagansvarlig eiendomsmegler Terje Rindal, telefon 95195135/e-post tr@schalapartners.no

Oppdragsnummer

55-19-0191

Adresse og matrikkel

Kjølberggata 15B, 0653, Oslo, Gnr. 231 bnr. 252, andelsnr. 18 i BORETTSLAGET KJØLBERGGT 15 med orgnr. 979379242 i Oslo kommune

Eier

Emil Elfmark Elin Daniela Myhrborg

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

62 / 62 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1895

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klasifisering). Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking §5(3). Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 620 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.
Pen opparbeidet tomt med blant annet busker, diverse beplantning, sykkelparkering, hyggelige sittegrupper og steinlagte områder.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Delikat 2-roms toppleilighet med en arealeffektiv løsning på Tøyen/Nedre Kampen. Her får du store takvinduer, samt en gjennomgående og praktisk løsning som slipper inn naturlig lys. Dette sammen med den gode takhøyden (opptil 3,76m), sørger for en luftig atmosfære. Her får du en kombinasjon av sjarmerende teglstein og trebjelker, samt stilrene løsninger som tidløst kjøkken og moderne farger. Det er godt med lagring i hele boligen og i stuen finner du en romslig hems.
Leiligheten har supersentral beliggenhet med nærhet til alt av fasiliteter du kan tenke deg.

Gjennomgående løsning og store takvinduer
Romslig stue med praktisk hems
Leilighetens grunnflate utgjør 74m2.
Stilrent kjøkken fra 2016
Fredelig soverom med omkledningsrom
Delikat bad med opplegg for vaskemaskin
Bod på 8m2
V.vann inkl

Innhold

Leiligheten ligger i byggets øverste etasje og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning og tilgang på hems, soverom, baderom og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 8m2. Ellers er det felles sykkelparkering, så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Leiligheten har supersentral beliggenhet i et etablert boområde på Tøyen/Nedre Kampen. Leiligheten ligger sentralt til med kort vei til alle tenkelige fasiliteter. Tøyen/Nedre Kampen er et meget populært område, med blant annet Tøyen torg hvor det har åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder. Her finner du blant annet det populære pizza- og utestedet Postkontoret, tyrkisk på Anatolia, Munks, Brooklyn Burger Joint, Wasabi Sushi, Skatten m.m. I nabolaget finner du også Golden Chimp, Handwerk botaniske, Grådi som serverer nydelig lunchmat og Brutus vinbar serverer nordisk gourmetmat med et uformelt preg. Det er gangavstand til Joker (søndagsåpen), Kiwi, Coop Mega, postkontor og grønnsaksforretninger. Det er også en liten spasertur ned til Grønland med sitt yrende folkeliv, mange spennende forretninger og rike utvalg av restauranter, samt utesteder.

En tur i nærområdet bringer deg gjennom et mangfold av bydelens særpregede grønne lunger og parker som Botanisk Hage, Middelalderparken, Tøyenparken med "Øyafestivalen", Ola Narr, og ikke minst Akerselva en liten spasertur unna, der gang- og sykkelvei fører helt opp til Maridalsvannet. For de som setter pris på turer i skog og mark er dette en ypperlig beliggenhet da turveien i Lodalen også er i nærhet. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter som f.eks. Tøyenbadet, SATS/Elixia, Actic Tøyen, Fresh Fitness, diverse fotballbaner, m.m. For de som setter pris på litt andre aktivitetstilbud finner du også biblioteket på Tøyen Torg, Naturhistorisk museum og Munchmuseet rett ved leiligheten.

En liten spasertur til Bjørvika hvor du kan besøke operahuset, eller ta en tur ut til den herlige badeplassen på Sørenga. Maeemo med sine tre stjerner i Michelin-guiden, finner du i Schweigaardsgate 15. Det er også kort vei til Ekeberg hvor du kan ta en tur i den flotte Ekebergparken eller besøke Ekebergrestauranten som har kanskje Oslos beste utsikt.

Det er kort vei til offentlig kommunikasjon som T-bane fra Tøyen stasjon, med alle t-banelinjer og med få minutter til blant annet Nasjonalteateret, Majorstua og Universitetet på Blindern. 60-bussen er like rundt hjørnet, 20-bussen går langs hele ring 2, og 37-bussen (nattbuss hver dag) om man går til politihuset. Det er også flere busslinjer og trikk fra Sofienberg og Carl Berner, samt flere bysykkel-stativer i området. Det er ca. 15-20 minutters gange til Karl Johan og Oslo S som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon. Tøyen togstasjon ligger på toppen av Tøyenparken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 15 min til Movatn stasjon).

Stue | Med tilgang til hems

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra 2019, samt ble gulvet belagt med 1-stavs laminat i 2016. Det er store vindusflater i himlingen som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og generøse takhøyden (opptil 3,76 meter), sørger for en luftig atmosfære. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Stuen vender mot den fredelige bakgården, så her er det stille og rolig. Videre har stuen tilgang til boligens hems, slik at boligen blir utnyttet til det fulle. Her får du et ekstra "rom" i stuen.

Kjøkken | Stilrent fra 2016

Meget stilrent og tidsriktig kjøkken fra 2016 som har innredning med slette fronter i blank og hvit utførelse, samt benkeplate i laminat med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Ikea. Over benkeplaten er det fliser. Ettersom kjøkkenet er meget romslig er det god plass til et spisebord for hyggelige middager. Ellers finner du integrerte hvitevarer som ventilator med belysning stekeovn og induksjon koketopp, fra Siemens, oppvaskmaskin fra Ikea, samt kjøleskap og fryseskap fra Ikea. Det er montert lekkasjestopper med magnetventil på vannrørene. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. I den sjarmerende teglsteinsveggen under vinduet, er det en praktisk hylle med oppbevaringsplass av glass eller dekor. Veggene er malt i moderne farger og gulvet er belagt med 1-stavs laminat fra 2016.

Soverom | Godt med lagringsplass

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger, samt er gulvet belagt med 1-stavs laminat fra 2016. Her er det et stort takvindu som slipper inn naturlig med lys i rommet. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til seng, nattbord og øvrig møblement. Her bor du øverst i bygget, så på soverommet er det stille og fredelig. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Soverommet er tilknyttet eget omkledningsrom som er praktisk innredet og gir gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. I tillegg har du godt med oppbevaring i nisjen og luken på rommet.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom som ble oppgradert i 2018 med nye fliser, servantskap, dusj og toalett. På baderommet finner du dusjhjørne med innfellbare glassdører og to-greps armatur fra Hans Grohe med regn og hånddusj, toalett fra Porsgrund, servantskap med skuffer i matt hvit utførelse, samt ovenpåliggende servant av porselen med ett-greps armatur fra Tapwell. Over servanten er det speil på veggen. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på badet. I himlingen er det mekanisk avtrekk, styrt fra kjøkkenet. Himlingen ble malt i 2019.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Veggene ble malt i lyse farger i 2019 og gulvet ble belagt med 1-stavs laminat i 2016. Det er adkomst via felles trapperom. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, sikkerhetslås, dørpumpe og brannklasse B30 og lydklasse 35dB.

Felleskostnader

Kr. 4 266,- pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel-tv/internett, varmtvann, trappevask, nedbetaling av lån, drift av laget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Etasje

5 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser. 
 

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 031 209 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 712 353 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Klassisk bygård over 5 etasjer samt kjeller. Grunnmur og bærende konstruksjoner er i mur, naturstein og teglstein. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Utvendig fasader med pussede murflater. Vinduer/takvinduer fra Velux med tre-lags glass fra 2005.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger ferdigattest for loftsutbygging datert 1999.

Boligens areal

Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 62 kvm, Bruttoareal: 67 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 10 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. Ellers er leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Felles varmtvann.
- Vannrør med rør-i-rør system og synlige avløpsrør i plast.
- Det er montert lekkasjestopper med magnetventil på vannrør i kjøkken.
- Mekanisk avtrekk på kjøkken og bad.
- Sikringsskap med automatsikringer er plassert på veggen i entré. Hovedsikring og strømmåler er plassert på felles tavle i kjeller.
- Tv og Internett fra Get med uttak i stuen.
- Leiligheten har røykvarslere tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg og brannslukkingsapparat.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-3044. Området forøvrig er regulert til felles gårdsplass, friområde, felles areal, vei, fortau, annet veiareal, tomt og område for offentlig bygning, byggeområde for bolig, kontor, forretning m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Håkons gate 14 - 16: Bestilling av oppstartsmøte - Omsorgsboliger. Boligbygg foreslår å etablere omsorgsboliger i 4 etasjer med en samlet utnyttelse på 1174 m2. Prosjektet følger opp kommuneplanens mål om å bygge varierte boliger for ulike grupper i nærheten av eksisterende tilbud og kollektivtransport. Plan- og bygningsetaten mener at tomten er egnet for omsorgsboliger og er positive til hovedgrepet. De anbefaler at parkeringen etableres i felles avkjørsel, slik at man får større uteoppholdsarealer.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201905974 for mer informasjon.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1998/31196-1/105  Obligasjon 04.06.1998 
BELØP: NOK 5.813.200. Panthaver: De Fremtidige Andelseierne I Borettslaget Lnr.: 2262703

2013/172722-1/200  Pantedokument 28.02.2013 
BELØP: NOK 11.595.000. Panthaver: HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324

2000/5682-1/105  Erklæring/avtale 31.01.2000 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:249 Snr:1-20
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:251, 252
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:253 Snr:1-25 
Gårdsromserklæring. Bestemmelse om bebyggelse. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved dir. for Bolig- og eiendomsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

1994/69354-1/105  Bruksrett 05.12.1994 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:250, 251, 252
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:250 Snr:1-12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:253 Snr:1-25
til uteareal. Rett til anlegg og vedlikehold av tekn.ledninger. Bestemmelse om adkomstrett. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør for etat for eiendom og utbygging. Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Kjølberggt 15, org.nr. 979379242.
Styreleder er Isabella Juul Hjeltereie.
Forretningsfører er Brækhus Eiendom AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 104 884,99,- pr. 31.12.18.
Andel fellesformue kr. 16 037,27,- pr. 31.12.18.

Borettslaget har følgende banklån:
Lån Handelsbanken, saldo per 31.10.2019: kr. 1 707 555,-
annuitetslån, rente 3,3% per 10.09.2019. Formål: Rehabilitering. Innfrielsesdato: 01.10.2035.
Lån Handelsbanken, saldo per 31.10.2019: kr. 1 791 161,-
serielån med IN-ordning, rente 3,55% per 29.10.2019. Innfrielsesdato: 01.03.2049.

Forsikring

W.R. Berkley Insurance Norway Nuf Polisenummer: 102025.3

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 166 836,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 281 000 i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Mellom kl. 23.00 og 07.00 skal det være ro i leilighetene.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er planer om å rehabilitere bakgården som vil bli finansiert av et tillån på et ekstraordinært lån. Dette kan være med på å øke leilighetens andel gjeld/kostnader. Hvor stort dette lånet vil bli er p.t. ikke bestemt.
Ellers må normalt vedlikehold påberegnes.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr, men brudd på regler om dyrehold i husordensregler og dyrehold som er eller kan bli til ulempe eller sjenanse for andre andelseiere, andre brukere av leiligheter i borettslaget eller borettslaget utgjør vesentlig mislighold. Se lagets vedtekter § 8 og husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

TVen medfølger ikke handelen.
Vaskemaskinen medfølger handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hs@schalapartners.no eller SMS: 98 30 02 83 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19 900,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning (1 visning er gratis). Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Mats Ergo

SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.