#RODELØKKA/GRÜNERLØKKA, Marstrandgata 13B
3 950 000,-
Gjennomgående, lys og lekker 2-r selveier i 2. etasje | God takhøyde | Heis | Rolig beliggenhet | Idyllisk bakgård

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 950 000,-
 • Fellesgjeld: 62 227,-
 • Omkostninger: 114 000,-
 • Totalpris: 4 126 227,-
 • Ligningsverdi: 967 360,-
 • Fellesutgifter: 2068,-

  Get kabel-tv, vaktmestertjenester, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 950 000,- (Prisantydning) 62 227,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 012 227,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 100 300,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 012 227,-)) 5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 114 000,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 126 227,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 52 m²
 • Bruksareal: 52 m²
 • Bruttoareal: 60 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1898
 • Modernisert: 2009
 • Gårdsnummer: 227
 • Bruksnummer: 319
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 162412156
 • Sist endret: 11.11.19 12:08
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 65%
  eier sin egen bolig
 • 17%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 35%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 83%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-19-0181

Adresse og matrikkel

Marstrandgata 13B, 0566, Oslo, Gnr.227 Bnr.319 Snr.10 Orgnr.993859931 i Oslo kommune

Eier

Fredrik Elsebutangen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

52 / 52 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon 
 

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1898

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 6.000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 6.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 733 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.
Bakgården er en oase med flotte uteområder med sittegrupper og tredekke. Her kan man absolutt invitere venner og kjente og nyte sommerdagene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Svært lekker og delikat 2-roms i byggets 2. etasje. Bygget ble gjort om til boliger i 2009, så her får du en gjennomgående og god standard. Det er store vindusflater med brede karmer som slipper inn naturlig lys. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og gode takhøyden sørger for en luftig atmosfære. Leiligheten ligger innerst i oppgangen og det er adkomst via svalgang mot bakgård. Her kan du fint nyte morgenkaffen. Bakgården er en oase med flotte uteområder med sittegrupper og tredekke hvor du kan invitere venner over.
Rolig og attraktiv gate på Rodeløkka/Grünerløkka med gangavstand til alt av byens fasiliteter.

Romslig stue med gode møbleringsmuligheter
Stilrent HTH kjøkken fra 2016
Stort soverom mot bakgård
Delikat bad med opplegg for vaskemaskin
Entré med garderobeskap
Heis

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning, soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en bod.

Beliggenhet

Marstrandgata er en rolig og attraktiv gate på Rodeløkka/Grünerløkka med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Leiligheten ligger i nærheten av hyggelige Sofienbergparken med flotte grøntområder, lekeplasser og sittegrupper. Det er gangavstand til Oslo sentrum, samt kort og trygg gangvei til skoler og barnehager. Boligområdet er i stor utvikling med flere nybygg i tillegg til at det er kort vei til sjarmerende Rodeløkka med trange gater og sjarmerende småhusbebyggelse. Like ved leiligheten ligger de hyggelige nabolags kaféene KaffeLykke og Art Bar. For matelskere finner du den eksklusive restauranten Hot Shop som absolutt er verdt et besøk. Vegg i vegg fra restauranten finner du også den nyåpnede cocktailbaren, Dæl, som serverer kreative og friske drinker.

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt finner du i nærmiljøet. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder.
Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket. I tillegg er det en kort spasertur opp til Ringnes park, med blant annet Ringen Kino, Sats/Elixia og stor Meny-butikk.

Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Torshovdalen med treningsapparater, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, samt Botanisk Hage som er kanskje Oslos vakreste park. Er du interessert i en litt annen type aktivitet finner du Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Naturhistorisk museum og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten.
Det er få minutters gange til Dælenenga fotballbane og Ishockey-/flerbrukshall (kunstis). Schous kulturstasjon har øvingshotell, riksscenen, popsenteret og dans- og teaterskole.

Meget gode kollektivmuligheter med T-bane fra Carl Berner (alle byens linjer). Trikk og buss forbindelse fra Trondheimsveien, Olaf Ryes plass, Schous plass og Thorvald Meyers gate. Nærmeste trikkestopp er Birkelunden. Fra Københavngata busstopp kan du ta buss 20, 21 og 28, eller buss nr 30 fra Dælenenga. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 10-15 minutters gange til Oslo sentrum.

Stue | Luftig atmosfære

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg som har blitt overflatebehandlet i senere tid. Gulvet er belagt med parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen og generøse takhøyden, sørger for en luftig atmosfære. Det er brede vinduskarmer. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Kjøkken | Stilrent fra 2016

Moderne kjøkken som har stilren innredning fra HTH som ble montert i 2016. Innredningen har hvite og glatte fronter, samt er benkeplaten i laminat med nedfelt oppvaskkum. Over benkeplatene er det hvite fliser. Du finner integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn og ventilator med mekanisk avtrekksanlegg. Veggene er malt i tidsriktige farger og gulvet er belagt med parkett. Hylleseksjonene bak kjøkkenet ble oppført i 2019. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Ellers har kjøkkenet åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster.

Soverom | Stille og fredelig

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger og gulvet er belagt med parkett. Det er store vindusflater med brede karmer som slipper inn rikelig med lys. Da soverommet er av god størrelse er det plass til dobbeltseng, nattbord og øvrig møblement. Rommet vender ut mot den rolige bakgården, så her er det stille og fredelig.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjkabinett, wc og servant med skuffer. Over servanten er det speil med overlys. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på badet. Baderoms døren ble skiftet ut i 2019.

Entré | Godt med lagringsplass

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen og den gode takhøyden. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Ellers finner du et romslig garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter av yttertøy og sko. Veggene er malt i tidsriktige farger og gulvet er belagt med parkett. Leiligheten har brannklassifisert (B30) entrédør. Det er adkomst til boligen via portrom, felles oppgang og svalgang med heis. Fra svalgangen kan man nyte morgenkaffen.

Felleskostnader

Kr. 2 068-, pr. mnd. Inkluderer Get kabel-tv, vaktmestertjenester, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

I følge styret er det pr oktober 2019 sannsynlig at fellesutgiftene vil øke i nærmeste fremtid med kanskje 10 %. Dette er ikke vedtatt p.t.

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 967 360 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 482 497 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Grunnmur i tegl/naturstein. Yttervegger i teglstein, hulmur - utvendig slemmet. Fasade mot gate har trekninger, ornamenter og konsoller. Vinduer med isolerglass fra 1982, karm og ramme i tre. Yttertak i trekonstruksjon tekket med stålplater. Etasjeskillere i trebjelkelag og betong.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 60 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ved fremleie skal styret skriftlig underrettes. Se sameiets vedtekter § 7 for mer informasjon.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Vann- og avløpsledninger i kobber/plast.
- Varmtvannsbereder på 120 l fra 2006 plassert i hallen.
- Automatsikringer i sikringsskap plassert i stue/kjøkken.
- Det er montert forskriftsmessig og lovpålagt røykvarsler og brannslukningsutstyr.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig, kontor, allmennyttig formål, undervisning m.m. som er bevaringsverdig. Reguleringsbestemmelse S-4132. Området forøvrig er regulert til park, uteoppholdsareal, fellesområde, gatetun, vei, fortau, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, industri, forretning, kontor, bevertning, allmennyttig formål, barnehage m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Marstrandgata 9 - Dialogfase - Oppføring av leilighetsbygg med næring. Marstrandgata 9 & 11 AS foreslår å omregulere Marstrandgata 9, 10 og Stockholmgata 20 fra industri til bolig og forretning .Planforslaget innebærer en bebyggelse i 6 til 7 etasjer, og vil gi ca. 82 leiligheter. Plan - og bygningsetaten anbefaler foreløpig ikke planforslaget, og har utarbeidet et alternativ . Alternativet innebærer en bebyggelse i maksimalt 5 etasjer med en inntrukket 6 . etasje mot gatene, samt uten et lokk/høy første etasje inn i bakgården.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201802140 for mer informasjon.

Marstrandgata 10: Rivning - Chokoladefabrikken trinn 1. Tidligere adresse: Københavngata 11 - Stockholmgata 12.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201109465 for mer informasjon.

Marstrandgata 10: Detaljregulering. Barnehage- og boligformål - Chokoladefabrikken. Forslagstiller foreslår å legge til rette for et nybygg med boliger og forretning/kontor/annen offentlig eller privat tjenesteyting(helse- og velværeforemål), til erstatning for industribygg regulert til bevaring, revet i 2013. Nybygg foreslås med samme fotavtrykk, men med en smalere3. og 4. etasje for bolig(alternativ 1). Byantikvaren mener bygningen som gikk tapt var en viktig historisk industribygning som var vesentlig for forståelsen og opplevelsen av kvartalet, og foreslår at det oppføres en kopi av bygningen(alternativ 2). Plan- og bygningsetaten mener begge alternativene har gode kvaliteter som på ulikt vis vil være et tilskudd til bydelen. Etaten anbefaler det oppføres en kopi av bygget som var regulert til bevaring og anbefaler alternativ 2.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201313557 for mer informasjon.

Fagerheimgata - Københavngata - Schleppegrells gate. Utvidelse av fortau og endring av kryss for syklister.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201713831 for mer informasjon.

Københavngata 13 - Tilbygg med ny enebolig. Det er søkt om tilbygg/infill nordøst på eiendommen, mellom murgården på eiendommen og murgården på naboeiendommen (Københavngata 15). Tilbygget er 2,04 meter bredt, og har ni plan; fire mot gate og fem mot bakgård. Tilbygget rommer en enebolig med bruksareal på 74 m2.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201711765 for mer informasjon.

Marstrandgata 6 - Stockholmgata 13 - Søknaden gjelder etablering av nedkjøringsrampe til parkeringskjeller og innvendige forbindelse mellom Marstrandgata 6 plan 0 og Malmøgata plan 1.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201505967 for mer informasjon.

Marstrandgata 6 - Det søkes om å utvide eksisterende kontorlokaler med to tilbygg i bakgården, og påbygg med en ny etasje. Påbygget innlemmer dagens tekniske installasjoner i femte etasje i en fullverdig kontoretasje. Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201814758 for mer informasjon.

Dælenenggata 24 - Det søkes om oppføring av boligbygning i fem etasjer med takterrasse med overdekning og takoppbygg for heis, garasje og boder i kjeller med nedkjøring av gaten og uteoppholdsarealer på lokket over garasjen inne i kvartalet. Tiltaket omfatter 16 boenheter hvorav to av de største inneholder en utleieenhet på ca. 21 m² BRA. Totalt omfatter tiltaket 1880 m² BRA.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201615263 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1875/927235-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 19.11.1875 
Bestemmelse om benyttelse. Med flere bestemmelser. Overført fra: 0301-227/319/0/3. Gjelder denne registerenheten med flere

1947/404792-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 16.08.1947 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Bestemmelser om brannvegg/-dør. Overført fra: 0301-227/319/0/3. Gjelder denne registerenheten med flere

2008/1021810-2/200  Resek/deling av seksjon 19.12.2008 
oppdelt seksjoner: snr: 3
formål: Næring
sameiebrøk: 237/1358
seksjonsameieandeler: snr: 10
formål: Bolig
sameiebrøk: 51/1358

2008/1021810-5/200  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel 19.12.2008 
endring av formål/brøk: snr: 10
formål: Bolig
sameiebrøk: 51/1386
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Marstrand gata 13, Orgnr.: 993859931 består av 18 boligseksjoner og 1 næringsseksjon.
Styreleder er Gaute Torgersen.
Forretningsfører er Edin Eiendomsservice.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 62.227,- pr. 22.10.19.
Andel fellesformue kr. 1.840,- pr. 22.10.19.

Sameiet har 1 lån som utgjør totalt kr. 1.691.112,- pr. 22.10.19, og er tatt opp i DnB.
Renten på lånet utgjør 5,25 % pr. 22.10.19, annuitetslån.
Dato siste termin: 2040.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 2791638

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 63,12,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 271,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Tidsrommet mellom kl. 23.00- kl. 07.00 skal være fritt for støy.
ved grilling på balkongene skal det benyttes gass- eller elektrisk grill.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det ble avholdt ekstraordinært sameiermøte 30.10.19 vedr. vedlikehold/finansiering:
- Heis, råte og drenering vil bli finansiert med et lån på 500 000,-.

Utskiftning av vinduer har vært planlagt over en lengre periode. Dette blir en forholdsvis stor investering og må finansieres ved nye lån. Andre tiltak kan være aktuelt, men det er ikke planlagt p.t.

Utført vedlikehold:
- Reparasjon av dør inn til trappeoppgangen.
- Utredning av sprekker i fasade på stallbygningen.
- Byggets fasade ble pusset opp i 2016.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt men det skal ikke være til sjenanse for andre beboere. På fellesområdene skal hunder holdes i bånd. Se sameiets husordensregler § 11 for mer informasjon.

Tilbehør

To stringhyller i stuen, kjøleskap, dekorhylle ved inngangen og TVen medfølger ikke handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse. 
 

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris kr. 35.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.400,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Henrik Jensen

SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.