#GRÜNERLØKKA / BIRKELUNDEN, Schleppegrells gate 14 B
4 300 000,-
Stor & herlig loftsleilighet med gulvareal på 72m² I God standard I HTH kjøkken I Vedovn I Birkelunden som nærmeste nabo

VISNING:

17. november søndag kl. 13:00 - 14:00 18. november mandag kl. 17:00 - 17:30
 • Prisantydning: 4 300 000,-
 • Fellesgjeld: 166 664,-
 • Omkostninger: 126 100,-
 • Totalpris: 4 592 764,-
 • Ligningsverdi: 1 100 838,-
 • Fellesutgifter: 2849,-

  Fiber fra Lynet, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld. Betjening av andel fellesgjeld utgjør ca. kr. 911,- av felleskostnadene.
Beregnet totalkostnad:
4 300 000,- (Prisantydning) 166 664,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 466 664,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 111 650,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 466 664,-)) 5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 126 100,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 592 764,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 63 m²
 • Bruksareal: 63 m²
 • Bruttoareal: 69 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1875
 • Modernisert: 2005
 • Gårdsnummer: 228
 • Bruksnummer: 305
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 162643177
 • Sist endret: 08.11.19 10:53
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 49%
  eier sin egen bolig
 • 82%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 60%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 93%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

19-19-0312

Adresse og matrikkel

Schleppegrells gate 14 B, 0556 Oslo. Gnr.228 Bnr.305 Snr.13 i Oslo kommune

Eier

Paal Greva Skovdahl

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner kroner (boligverdi på inntil 5,75 mill.)

BRA/PROM

63 / 63 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1875

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 672 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal og består av asfaltert bakgård med terrasseplattinger, sittegrupper, trampoline og sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets loftsetasje (5. etasje) og inneholder:
Entré, stue, kjøkken med spisestue, soverom og baderom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 4,2m².

Beliggenhet

Når du bor i Schleppegrells gate 14 B bor du i et svært attraktiv og populært område på Grünerløkka rett ved Birkelunden, med nærhet til alt av begivenheter, parker og utesteder. Området er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo, og er mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatecaféer, markeder og små nisjeforretninger.

Flere matforretninger finnes rett i nærheten som Rema 1000, Meny, Coop Prix og søndagsåpne Joker. Noen få minutter unna finner du dessuten flere av områdets mest populære spisesteder som erke-amerikanske The Nighthawk Diner, himmelsk pizza på Villa Paradiso eller Caminito, spicy meksikansk på Tijuana, trendy tapas på Delicatessen, Burger på Munchies og friske sandwicher på Joe & The Juice.

Langs Akerselva ligger Vulkan, Oslos nye og populære kultur- og kreative næringslivsenter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser rett utenfor døren; Dansens Hus med bar og uteservering, Mathallen BAR Vulkan, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder.

Liker du å leve det gode liv er dette en bydel de fleste finner en uteplass eller café som passer for seg. For de som er glad i gode helgefrokoster eller er avhengig av å kjøpe med en kaffe på vei til jobb finnes også Supreme Roastworks, Godt Brød, Kaffebrenneriet, Espresso House og verdenskjente Wendelboe i området.

Det finnes også mange parker i området som Birkelunden rett utenfor døren, Olaf Ryes plass, Torshovparken, Sofienbergparken, Kubaparken og Grünerhagen. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, ha piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok.


For de treningsglade finnes i tillegg til parkene, idylliske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet. Flere treningssentre er også i nærheten, SATS Ringnes Park og Schous Plass, samt SiO Athletica på Vulka og Myrens treningssenter med klatresenter. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området.

På Ringnes Park, rett borti gata har du en av Nord-Europas største kinoer, frisør, apotek, blomsterbutikk og Jernia.

Godt tilbud av offentlig transport rett utenfor døren! Trikk (nr. 11, 12 og 13) og buss (nr. 30, 21 og 33) i umiddelbar nærhet. Grünerløkka ligger dessuten ca. 10 min gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både flytog- og bussforbindelser. Gangavstand er det også til Torshov, Alexander Kiellands plass og St. Hanshaugen.

Leilighetens plassering er perfekt ettersom du har tilgang på alt av byens fasiliteter rett utenfor døren!

Innbydende entré med flotte marmorfliser og gulvvarme

Du ønskes velkommen inn i en lys og innbydende entré. Du får umiddelbart et positivt inntrykk av den store og luftige loftsleiligheten med sin unike sjarm. Leiligheten ble utbygd i 2005 og holder en gjennomgående god og påkostet standard fra da.

Entréen har flotte lyse marmorfliser på gulv med varme og downlights i himling. Du har plass til oppheng av yttertøy og skostativ. I entréen er det sikringsskap med automatsikringer og porttelefon.

Lys og herlig stue med vedovn

Lys og stor stue med en herlig takhøyde på opptil 3,38 meter! Flotte detaljer som hører med i en loftsleilighet, som synlig original bærebjelke og takvindu som slipper lyset inn. Fra vinduet har du hyggelig utsyn over Birkelunden og parken. I stuen har du god plass til en stor sofagruppe med salongbord, samt naturlig plass til mediemøblement og TV (fiber fra Lynet er inkludert i felleskostnadene). Plassbygd hylle under vindu som gir oppbevaringsmuligheter og som er perfekt for planter og dekor. Den moderne og rentbrennende vedovnen varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt setter den rette stemningen. Vedovnen er riktig plassert i rommet, og med glassfelt på sidene får du glede av den både fra stuen og kjøkkenet!

Et hyggelig bibliotek, lesekrok eller kontor?

Mellom stuen og kjøkkenet har du en romslig gang som kan innredes etter eget behov og ønske. Gangen er bred og har den gode takhøyden på 3,38 meter. En perfekt plass for et hyggelig bibliotek, lesekrok, kontorplass eller for reoler og oppbevaring. Her er mulighetene mange!

Stort og innholdsrikt kvalitetskjøkken med spiseplass

Leiligheten har et stort og herlig kjøkken som også fungerer som et naturlig oppholdsrom. Moderne og tilpasset kjøkkeninnredning fra den danske kvalitetsprodusenten HTH, som var nytt i 2005. Du har god skap- og benkeplass i kjøkkeninnredningen som har skuffer med slette fronter og laminert benkeplate. Fine overskap med glassdører og belysning under. Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer fra Bosch som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel, samt to små vinskap fra Avintage. Ventilator over platetopp tilkoblet avtrekkskanal.

Det store takvinduet slipper inn rikelig med naturlig lys på kjøkkenet. Under vinduet har du fin plass til et spisebord, og du kan enkelt invitere venner og familie på hyggelige selskap. Også fra kjøkkenet kan du se vedovnen som har glassfelt på siden og setter den rette stemningen på kveldstid.

Lyst, fint og stort soverom med skyvedørsgarderobe

Soverommet er et lyst og fint rom av god størrelse, og har to takoppløft med totalt fire vinduer. Vinduene vender ut mot rolig bakgård som sørger for en god natts søvn. På soverommet har du god plass til stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt annet ønskelig møblement som for eksempel lenestol og kommoder. Det er rikelig med oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe på 3 meter med lyse fronter og med fastmontert hylle.

Pent flislagt baderom med eksklusive detaljer

Leiligheten har et moderne og romslig baderom som var nytt i 2005. Baderommet har mørke mosaikkfliser på gulv med varme og lyse fliser på veggene. Lekker baderomsinnredning med lyse fronter og eksklusiv benkeplate i marmor med nedfelt servant, speil med integrert belysning over. Moderne og eksklusiv detalj med det flotte hjørnevinduet med frostet glass. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med skyvedører i glass og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin. Du har god oppbevaringsplass i innredningen, men baderommet er romslig så det er også plass til ytterligere baderomsmøbler og/eller hyller.

Felleskostnader

Kr. 2 849,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fiber fra Lynet, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 911,- av totale felleskostnader.

Etasje

5 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 100 838 pr. 31.12.2017.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 963 017 pr. 31.12.2017.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Klassisk bygård over fire etasjer samt kjeller og loft. Bygården ble oppført i 1875. Loftsetasjen og salgsobjektet ble innredet i 2005. Gården er oppført med gulv mot grunn av betong. Grunnmur i mur/gråstein. Yttervegger av mur/teglstein utvendig pusset og malt. Etasjeskillere i trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein/takplater. Leiligheten har Swedoor entredør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra
ombyggningsår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra 1975. Det foreligger også ferdigattest fra 2008 på innredning av 6 leiligheter på loft.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 63m², Bruksareal: 63m², Bruttoareal: 69m², Grunnflate: 72m²

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom og baderom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Iht. vedtektene er utleie tillatt. Utleie må meldes til styret og forretningsfører for registrering.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedovn i stuen. Panelovn i spisestuen. Elektrisk gulvvarme på baderom og i entréen.

Løpende kostnader

Felleskostnader, strøm, innboforsikring og abonnement til TV og internett (eventuelt oppgradering av pakker der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* 3 meter skyvedørsgarderobe på soverom
* Peisovn med glassdør i stue
* Varmtvannsbereder på 116 liter fra 2004 plassert over himling i entré
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré
* Røykvarsler tilkoblet felles sentral for sameiet og brannslukningsapparat
* Fiber fra Lynet inkludert i felleskostnadene
* Leiligheten disponerer bod i kjeller
* Felles terrasseplattinger, trampoline og sykkelparkering i bakgård

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig og er fredet av Riksantikvaren.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Schleppegrells gate 14 A - Ombygging av bitrapp til del av boliger, og fasadeendring
Saksnummer: 201501902 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt

Hesselbergs gate 15 A og B - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 201902567 - Byggesak 
Status: Tillatelse gitt

Hesselbergs gate 13 - Bruksendring fra telefonsentral og kontorer til boliger
Saksnummer: 200807020 - Byggesak
Status: Brukstillatelse gitt

Hesselbergs gate 10 - Oppføring av leiligheter
Saksnummer: 201609619 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om brukstillatelse

Sannergata/Thorvald Meyers gate/Øvrefoss - Etablering av sykkelfelt
Saksnummer: 201605862 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Toftes gate 25 H-K - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 201900129 - Byggesak 
Status: Merknader til varsel om mulig omgjøring

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På sameiets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 20.05.1875, dagboknummer 927251.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 14.09.1901, dagboknummer 901255.
* Best om garasje/parkering, tinglyst den 01.03.1947, dagboknummer 400982.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 29.01.1960, dagboknummer 502027.
   Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 24.10.2003, dagboknummer 69361.
   Denne seksjonen har tilleggsdel - bygning.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 24.10.2003, dagboknummer 69361.
   Denne seksjonen har tilleggsdel - areal.
* Fredningsvedtak, tinglyst den 24.05.2006, dagboknummer 248875.
   Kongelig resolusjon om fredning av Birkelunden kulturmiljø, Oslo kommune.
   Vedtatt av Riksantikvaren 21. august 1997.
* Resek/tilleggssek, tinglyst den 27.06.2006, dagboknummer 303453.
   Nye seksjoner: Snr: 13-18. Snr: 13. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 64/1604.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Schleppegrells gate 14 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 995 022 966, og består av 18 seksjoner. Regnskapsførselen er utført av Hammerborg Regnskaps- og Innbetalingsservice (HBRI), som er et datterselskap av OBOS BBL.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld per 01.10.2019: Kr. 166 664,-
Andel fellesformue per 31.12.2018: Kr. 34 433,-

Lånenummer: OBOS02-98207497703
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 4 163 924,-
Andel restsaldo: Kr. 166 664,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 911,-
Restløpetid: 26år 2mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 23.10.2019: 4,35%

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Totale driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 833 304,-.
Totale driftskostnader i 2018 var til sammen kr. 481 084,-.
Årsresultatet i 2018 ble et overskudd på kr. 202 268,-.

Sameiets disponible midler per 31.12.2018 var kr. 910 207,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Iht. husordensreglene er husdyrhold tillatt så fremt det ikke er til sjenanse for andre beboere. Se også husordensreglene § 4 for utfyllende bestemmelser rundt husdyrhold.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Taklampe i stuen og knagger i entré medfølger ikke i handelen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: rm@schalapartners.no eller SMS: 95 40 45 00 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.
 

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen, minimum kr. 45.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Rebecca M. Madland

SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.