#WALDEMARS HAGE, Darres gate 12 (vendt mot gårdsrom)
3 980 000,-
Lekker og romslig 2-roms i populære Waldemars Hage | Sydvendt markterrasse | Fjernvarme/varmtv. og akonto strøm inkl.

VISNING:

17. november søndag kl. 13:30 - 14:30 18. november mandag kl. 17:00 - 18:00
 • Prisantydning: 3 980 000,-
 • Omkostninger: 113 950,-
 • Totalpris: 4 093 950,-
 • Ligningsverdi: 1 181 929,-
 • Fellesutgifter: 3102,-

  Varmtvann og fyring, a-konto strøm, tv og bredbånd, vaktmester, trappevask, felles forsikring, forretningsførsel, styrehonorar, kommunale avgifter, drift og vedlikehold m.m. Herav: A konto strøm 199,- Felleskostnader 2.504,- Tv/Bredbånd 399,-
Beregnet totalkostnad:
3 980 000,- (Prisantydning) Omkostninger 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 980 000,-)) 5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 113 950,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 093 950,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 60 m²
 • Bruksareal: 60 m²
 • Bruttoareal: 66 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 2009
 • Gårdsnummer: 218
 • Bruksnummer: 247
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 162677879
 • Sist endret: 11.11.19 10:54
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 59%
  eier sin egen bolig
 • 91%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 83%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 54%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 17%
  er gift

 

Oppdragsnummer

17-19-0193

Adresse og matrikkel

Darres gate 12, 0175, Oslo, Gnr.218 Bnr.247 Snr.40 Orgnr.996144534 i Oslo kommune

Eier

Stine Marie Olsen Ole-andreas F Opskar

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten i 2019.

BRA/PROM

60 / 60 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2009

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 3 313 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Felles eiet tomt på 3 313 kvm. Pent opparbeidet fellesareal med asfalt, belegningsstein, gressplen, beplantning, lekeplass og gangstier. Det er barnehage på området, samt garasjeanlegg i kjeller. Beboerne har også tilgang til felles takterrasse med sitteplasser og beplantning. Her er det supre solforhold og flott utsikt over byen!

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en pen og romslig 2-roms selveierleilighet, beliggende i populære Waldemars Hage på Alexander Kiellands plass. Bygget er fra 2009 og boligen holder en generelt god standard, med flere oppgraderinger utført i nyere tid. Arealeffektiv og smart planløsning, og hele leiligheten vender mot gårdsrom.

- Sydvendt markterrasse på 11,5 kvm
- Stor og flott stue
- Stilrent HTH-kjøkken med hvitevarer som følger
- Pent flislagt bad med våtromsbevis (se tilstandsrapport)
- Luftig og pent soverom
- Entré med walk-in-closet
- Nymalte overflater og 1-stavs parkett fra 2018
- A-konto strøm, samt fyring/varmtvann inkl.
- Kabel-tv og bredbånd inkl.
- Mulighet for kjøp/leie av p-plass ved ledighet
- Beboerparkering
- Heis
- Ingen felles lån
- Felles takterrasse og flott gårdsrom
- Sentral og rolig beliggenhet med nærhet til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og består av: Entré med adkomst til omkledingsrom/walk-in-closet, stue/kjøkken, gang, bad og soverom. Utgang fra stue til sydvendt markterrasse på 11,5 kvm belagt med terrassebord.
I tillegg disponerer leiligheten én bod på 4,7 kvm.

Omkledningsrom er medberegnet i boligens primærareal grunnet bruken på befaringstidspunktet, men er ikke omsøkt som dette.

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet, rett ved Alexander Kiellands plass og Akerselva. Alexander Kiellands plass er et pulserende knutepunkt mellom St.Hanshaugen, Grünerløkka, Sagene og Ila. Området har gjennomgått en omfattende oppgradering som har ført til en svært positiv utvikling for nærområdet. I nærområdet finner man flere hyggelige spisesteder og kaféer med uteservering, for eksempel den nye Tranen med Lofthus Samvirkelag og Åpent bakeri, Colonel Mustard, Pauls Boutique, Kasbah og Gutta fra Calcutta.

Like ved leiligheten ligger også Kiellands Hus Senter hvor det finnes en rekke butikker, blant annet Coop Mega, apotek og vinmonopol. Søndagsåpen butikk finner du også et steinkast unna. Rema 1000 har du også i umiddelbar nærhet. Kort vei til skoler og barnehager. Sameiene Waldemars hage 2 og 3 har fortrinn på 25% av plassene i Waldemars Barnehage.

I tillegg til de servicetilbud man finner i umiddelbar nærhet, kan man velge å bevege seg vestover mot St. Hanshaugen som byr på flere spennende forretninger og hyggelig parkliv. Vender man heller nesa østover kommer man til Grünerløkka som byr på et pulserende liv med utallige kaféer, restauranter og butikker. Det er også kort vei til Vulkan området, hvor man blant annet finner den populære Mathallen, med mange spennende spesialforretninger og restauranter. Ringnes Park med Meny, SATS/Elixia og Ringen Kino ligger også innenfor kort gangavstand fra leiligheten.

Leiligheten ligger rett ved idylliske Akerselva. Herfra har man adkomst til flotte turveier langs elven som strekker seg fra Maridalen i nord og helt til Bjørvika og sentrum i sør. For trening innendørs er det også et godt utvalg av ulike treningssentre i nabolaget. 

Fra Alexander Kiellands plass har man en suveren tilgang på offentlig transport, og herfra kommer du deg til alle byens retninger. 54-, 34-, 33- og 21 bussen har holdeplass på Alexander Kiellands plass. 54-bussen har også nattbusser natt til lørdag og søndag. I tillegg er det ca. 10-15 minutters gangavstand til Oslo sentrum. Flybussen med avgang hvert 30. minutt fra Alexander Kiellands plass.

Entré

Innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Dørcallinganlegg med portåpner, samt plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Fra entréen har du også adkomst til et meget praktisk walk-in-closet med garderobeskap på 1,5 meter og 1,2 meter. God lagringsplass i innredning med hyller, skuffer og kleshengerstativ.

Stue

Lekker og romslig stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, hyller og spisebord. Åpen løsning mot kjøkken. Store vindusflater og adkomst til terrasse gjør at rommet får en luftig og behagelig atmosfære.

Markterrasse

Fra stuen er det adkomst til den hyggelige, sydvendte markterrassen på 11,5 kvm. Her er det god plass til diverse utemøblement, planter og grill (gassgrill eller elektrisk grill er tillatt). Det ble byttet terrassebord i 2019. Terrassen vender mot gårdsrom og er skjermet med hekk.

Kjøkken

Boligen har et stilrent HTH-kjøkken med hvite, glatte fronter og benkeplate av laminat. Kjøkkenøy med ekstra oppbevaringsplass, samt benkeplate av tre. Nedsenket oppvaskkum i rusfritt stål med ett-greps armatur fra Oras og plater mellom kjøkkenbenk og overskap med metallbeslag. Benkeskapsbelysning med stikkontakter og stikkontakter over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med frittstående kjøleskap/fryser fra LG, oppvaskmaskin Gram, integrert stekeovn med platetopp fra Siemens og ventilator i overskap fra Exhausto med avtrekk over tak.

Bad

Pent flislagt baderom fra 2009 med varme i gulv og belysning i tak. Servant med ett-greps armatur fra Oras, underskap og innfelt speil med belysning og stikkontakt over. Vegghengt toalett fra Jika med sisternekasse fra Jomo. Dusjhjørne med skjermende glassfelt og dusjarmatur fra Oras tilkoblet hånddusj. Mekanisk avtrekk i himling og opplegg for vaskemaskin. Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Soverom

Luftig og lekkert soverom med romslig størrelse. Soverommet vender (som resten av boligen) ut mot markterrasse og rolig gårdsrom. God plass til dobbeltseng, nattbord, samt ønskede oppbevaringsløsninger. Det er en mellomgang mellom bad og soverom hvor det også er plass til skap/kommode etc.

Overflater

Gulv: Ny 1-stavs parkett fra 2018. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Nymalte overflater i 2018. Fliser på bad.
Tak: Nymalte overflater i 2018.

Felleskostnader

3 102 pr. mnd. Varmtvann og fyring, a-konto strøm, tv og bredbånd, vaktmester, trappevask, felles forsikring, forretningsførsel, styrehonorar, kommunale avgifter, drift og vedlikehold m.m. Herav: A konto strøm 199,- Felleskostnader 2.504,- Tv/Bredbånd 399,-

Etasje

1 etasje

Garasje / Parkering

Det er mulighet for å leie/kjøpe av parkeringsplass ved ledighet (egen avtale må tegnes).

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 181 929 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 254 943 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 12 samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker hovedsakelig av betong og stålkonstruksjoner. Yttervegger av pusset og malte flater og fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjonen utvendig tekket med takpapp/ membran (taket er ikke besiktiget).

Leiligheten har Swedoor glatt entrèdør i brannklasse B30 og lydklasse 35 dB. Balkongdør og vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 18. februar 2010 for oppføring av eiendommen. Dokumentet følger vedlagt. Det er sendt søknad om ferdigattest til PBE og saken er under behandling (status: Venter på tilleggsdokumentasjon).

Omkledningsrom er medberegnet i boligens primærareal grunnet bruken på befaringstidspunktet. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er søkt om bruksendring av omkledningsrommet, da dette originalt var en bod.

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 66 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Beboere som leier ut sin leilighet plikter å gi melding om dette til sameiets forretningsfører. Ved utleie av leiligheten plikter sameier å informere leietaker(e) skriftlig om gjeldende vedtekter og husordensregler for sameiet, og be leietaker(e) bidra til å oppfylle sameiets formål om et godt bomiljø.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet varmesentral (fjernvarme). Akonto strøm, varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene.

Boligselskapet har avtale med Techem AS om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer á konto på vegne av Techem AS sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Techem AS avregner faktisk energiforbruk pr år mot innkrevd á-kontobeløp. Avregning og ev. justering av a-kontobeløp skjer årlig. Ved salg må kjøper/selger sende inn skjema for avlesing av strøm til Techem AS pr e-post: kundeservice@techem.no. Skjemaet kan lastes ned fra www.techem.no.

Løpende kostnader

Evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, forretning, kontor og bevertning etter bestemmelsene i S-3893 av 07.05.2002. Området forøvrig er regulert til boliger, kontor, forretning, bevertning, allmennyttig formål (barnehage og skole), friområde/park/Akerselva, spesialområde for bevaring, industri m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Det er gitt igangsettelsestillatelse for riving av eksisterende bygg i Darres gate 2/4 og oppføring av boligblokker på 10 plan. Tiltaket omfatter riving av dagens næringsbygning, for oppføring av et nytt bygningsvolum med kombinert arealformål bolig og næring. Se saksnummer 201713436 på plan- og bygg sine hjemmesider, og link til prosjektet: https://drive.google.com/file/d/0B4vIl6gYKp4XemV3QWpyYTd1M3gyRFh3Y3p3N25haXpMekhV/view for mer informasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

2010/278573-2/200 Erklæring/avtale 20.04.2010
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:518 Bnr:3
Bestemmelse om adkomstrett Med flere bestemmelser
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-218/247
Gjelder denne registerenheten med flere

2010/278573-5/200 Erklæring/avtale 20.04.2010
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:246
Bestemmelse om adkomstrett gangadkomst
Med flere bestemmelser
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-218/247
Gjelder denne registerenheten med flere

2010/278573-8/200 Erklæring/avtale 20.04.2010
Gnr 218 bnr 246 og bnr 248 har gjensidig bruksrett til uteoppholdsarealer
Med flere bestemmelser
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-218/247
Gjelder denne registerenheten med flere

2010/278573-9/200 Erklæring/avtale 20.04.2010
Gnr 218 bnr 246, bnr 247, bnr 248 og gnr 518 bnr 3 har gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygning/parkeringsanlegg.
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-218/247
Gjelder denne registerenheten med flere

2010/278573-12/200 Erklæring/avtale 20.04.2010
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Felles stikkledning.
Gnr 218 bnr 246, bnr 247, bnr 248 og gnr 518 bnr 3 har felles stikkledninger for vann og avløp.
Med flere bestemmelser
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-218/247
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
2010/302623-1/200 Seksjonering 28.04.2010
opprettet seksjoner:
snr: 40
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning og grunn
sameiebrøk: 58/10694
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-218/246
Rettigheter i eiendomsrett
2010/402420-1/200
Erklæring/avtale 04.06.2010
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:247 Snr:1 -162
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:248
Bestemmelse om bruk av utearealer utenom barnehagens åpningstider
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og Bygningsetaten

Rettigheter på 0301-518/3
Rettigheter i eiendomsrett
2010/402469-1/200 Erklæring/avtale 04.06.2010
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:246
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:247 Snr:1 -162
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:218 Bnr:248
Bruksrett til avfallsrom, varmesentral og tavlerom
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 162 seksjoner, hvorav 159 er boligseksjoner og 3 er næringsseksjoner. Sameiet Waldemars Hage 2 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 996144534, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune med følgende adresse:
Darres Gate 10 Tårn A
Darres Gate 12 Tårn B
Darres Gate 14 Tårn C
Darres Gate 16 Tårn D

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.

- Hjemmeside: http://www.wh2oslo.no/
- Drift av fellesareal ivaretas av styret i Waldemars Hages Driftsforening. Styret består av en representant fra Sameiet Waldemars Hage 2, Sameiet Waldemars Hage 3 og Waldemars Hages Garasjelag.
- Vaktmestertjeneser leveres av Espen Lie Eiendomsservice.
- Det er heis i gården
- Felles takterrasse og flott gårdsrom
- Beboere har fortrinnsrett i Waldemars Barnehage beliggende i bakgården
- Kabel-tv og bredbåndstjenester leveres av GET

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen lån.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87209445

Regnskap

Årets resultat for 2018 viste et overskudd på kr 630 766,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2018 var kr 1 815 257,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg. Vedkteter for garasjelaget ligger også vedlagt i salgsoppgaven.

Se husordensregler/vedtekter for retningslinjer vedr. forandringer som har innvirkning på bebyggelsens utseende, vedlikehold, samt innvendinge endringer som medfører inngrep i byggets bærende konstruksjon m.m.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Styret har i 2018 jobbet særlig innenfor tre områder innenfor Waldemars Hage driftsforening;
1. Sameiet har søkt Hafslund om dispensasjon fra kravet om AMS-måling, men et vedtak om endelig fritak er ikke gitt.
2. Det har vært jobbet med justering av varmesentralene og det er nå styrets forståelse at alle leiligheter har tilfredsstillende funksjon i radiatorer og vannbåren varme i badegulv.
3. Det har vært driftsavvik på låsesystemet for porter/ytterdører, og sameiet vil se på om det er mest hensiktsmessig å skifte hele systemet. Endelig konklusjon er ikke fattet.

- Det er oppdaget lekkasje fra garasjetaket som følges opp nærmere når det er større nedbørsmengder. Dette kan medføre vedlikeholdskostnader iht. årsberetning.
- Det har vært oppfølging av arbeidet JM gjør med vannlekkasjer fra dør i baktrapp mot felles takterrasse i 9. etasje, samt andre lekkasjer som forsøksvis skal overvåkes gjennom en observasjonsluke som skal settes inn i vegg. Arbeidene er ikke avsluttet og må følges opp fortløpende.

Det er iht. styreleder ingen konkrete planer om vedlikehold/rehabilitering som vil medføre låneopptak/økning av felleskostnader pt. - kun ordinært vedlikehold. Det blir en økning i felleskostnader på ca. 3,5 % fra 1.1.2020 (men ikke knyttet til noe særskilt kostbart).

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt såfremt det ikke medfører urimelig sjenanse for naboer, jmf. sameiet husordensregler punkt 6.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Lastbryter i leiligheten er på 63A. Strømmåler og hovedsikring er plassert i sjakt 1. etg. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler tilkoblet felles sentral og brannslukkingsapparat.
- Det er observert skjeggkre i naboenheter i sameiet. Eier har ikke observert skjeggkre i denne boligen under deres botid.
Sameiet har registret angre av skjeggkre og dette er omfattet av sameiets forsikring. Norsk hussoppforsikring har avtalt befaring for gjennomgang, kartlegging og sanering.

Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre, og kan spre seg mellom leiligheter. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger.  Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde skjeggkre, finnes det tiltak som kan redusere antall skjeggkre betydelig. Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hyppig renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9.
Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Kjerstin Falkum

SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.