#SANDAKER, Birch-Reichenwalds gate 22
3 850 000,-
Lys og pen 3-roms endeleil. med sydvestvendt balkong | Biopeis | Gjennomgående og arealeffektiv | Parkeringsleie*

VISNING:

17. november søndag kl. 12:00 - 13:00 18. november mandag kl. 17:00 - 18:00
 • Prisantydning: 3 850 000,-
 • Fellesgjeld: 93 252,-
 • Omkostninger: 14 897,-
 • Totalpris: 3 958 149,-
 • Ligningsverdi: 1 018 445,-
 • Fellesutgifter: 2551,-

  Drift og vedlikehold, kabel-tv og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter og renter på andel gjeld (utgjør ca. 218,-). Herav: Felleskostnader 2.401,- Trappevask 150,-
Beregnet totalkostnad:
3 850 000,- (Prisantydning) 93 252,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 943 252,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 14 897,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 958 149,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 54 m²
 • Bruksareal: 54 m²
 • Bruttoareal: 58 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1948
 • Gårdsnummer: 76
 • Bruksnummer: 182
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 162710915
 • Sist endret: 11.11.19 14:10
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 69%
  eier sin egen bolig
 • 100%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 58%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 56%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 20%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

17-19-0189

Adresse og matrikkel

Birch-Reichenwalds gate 22, 0483, Oslo, Gnr.76 Bnr.182 Andelsnr.35 Orgnr.948546051 i Oslo kommune

Eier

Tone Andersen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja - forkjøpsretten forhåndsvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

BRA/PROM

54 / 54 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1948

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Iht. Norges Energi: Ca 10.500 kwh pr år, med en snittpris på kr 0,50 pr kw utgjør dette kr 5.250,- pr år + nettleie ca kr. 7000,- pr år + div påslag = ca kr. 13.000,- pr år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 18 285 kvm, Eierform: Fellestomt. Tomten er fellesareal.

Eiet fellestomt: 18 285 kvm. Borettslagets tomt er pent opparbeidet, og det er senest i 2015-2017 utført diverse oppgraderinger av utearealene. Gangveiene ble asfaltert, og det ble lagt ny kantstein og montert ny gatebelysning. Det ble også gjort arbeider på parkeringsplasser og sykkelparkering, og ny beplantning. Felles sportsbod og vaskeri i kjelleren.

Tomten er skrånende og delvis inngjerdet, med flotte velholdte gressplener mellom bebyggelsen. Stedvis prydbusker og store trær, grillplass, flere sittegrupper og lekeplass. Gode solforhold og rom for mye utendørs hygge for både store og små!

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Ingen IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og pen 3-roms, beliggende i et hyggelig og populært boligstrøk på Sandaker. Boligen er gjennomgående og har en svært arealeffektiv planløsning med god størrelse på alle rom. Store vinduer og utgang til balkong som sørger for mye lys og et luftig inntrykk.

- Sydvestvendt balkong med gode solforhold
- Flott stue med biopeis
- Stilrent kjøkken fra 2010 med integrerte hvitevarer
- Pent flislagt bad fra 2010 med opplegg for vaskemaskin
- To gode soverom (mot rolige uteområder) med garderobeskap
- Entré med garderobeskap
- To boder
- Mulighet for leie av garasje-/p-plass
- TV og bredbånd fra GET inkl.
- Lave omk. - ingen dok.avg.
- Sikringsordning
- Veldrevet borettslag
- Flotte uteområder
- Sentralt og attraktivt med nærhet til Storo Storsenter, parker, serveringssteder, butikker og et ypperlig kollektivtilbud!

Innhold

Leiligheten ligger i en høy 1. etasje og består av: Entré, bad, 2 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue til sydvestvendt balkong på ca. 6,2 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på ca. 5 kvm og én loftsbod med skråtak og et gulvareal på ca. 10 kvm.

Beliggenhet

Meget attraktiv og sentral beliggenhet på Sandaker, med gangavstand til Grünerløkka, Torshov, Storo, Sagene og Nydalen med alt de ulike bydelene har å by på! Boligen tilhører et godt drevet borettslag med god vedlikeholdshistorikk.
Det er mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Hva Skjer, Torshovteatret og Cosmopolitan scene på Soria Moria. Det Andre Teateret på Lilleborg med alt fra amatøroppsetninger til musikaler, Trikkestallen på Torshov og TV2 studio i Nydalen med innspillinger og show.

Området kan også friste med flere populære spisesteder og kafeer. Jewel of India og Åpent Bakeri ligger rett borti gata, sistnevnte serverer også nydelig pizza på kveldstid under navnet Lofthus Samvirkelag. Som Tam er kåret til byens beste asiatiske. Trikkestallen og Grisen ligger i nærheten, på Torshov. Nydalen Bryggeri og spiseri og Kolonihagen på Lilleborg er også verdt å nevne.

Storo Storsenter med en rekke tilbud av forretninger og servicetilbud ligger kun en liten gåtur unna. Det samme er Sandaker senter med blant annet stor matvareforretning og Vinmonopol. Våren 2018 åpnet Norges største kino på Storo, med landets eneste IMAX-sal.

Flere skoler og høyskoler er rett i nærheten. Handelshøyskolen BI på Nydalen ligger kun en liten gåtur unna. Med kollektiv transport fra Sandaker/Torshov er det også enkelt å komme seg til Tannlegehøyskolen, universitetet på Blindern og høyskolen i sentrum. Flere barne- og ungdomsskoler, samt barnehager finnes også i nærheten.

Nærområdet har mange fine parker og friområder å by på. Torshovparken, Torshovdalen, Muselunden (frisbee-golf) og turstiene langs Akerselva er få minutters gange unna og kan brukes til bl.a. grilling, sommerleker, søndagsturer, soling, piknik, aking om vinteren m.m.
Det er også kort vei til flere treningssentre som Fitness 24/7, Sats/Elixia på Storo og i Nydalen, Myhrens sportssenter på Torshov og Crossfit Oslo i Nydalen. Er du et friluftsmenneske og vil ta turen til Marka, går trikk nr. 11. til Kjelsås og buss nr. 56 til Solemskogen. Det er også kort vei til bademuligheter i Nydalen og Frysja. Kort vei til Nordmarka med trikk, buss, t-bane eller tog.

Offentlig kommunikasjon er i umiddelbar nærhet. Trikk nr. 11, 12 og 13, buss nr. 30 (Huk/Bygdøy) nr. 23 (Simensbråten/Lysaker), nr. 24 (Fornebu/Brynseng), nr. 58 (Nydalen/Helsfyr o/Bjerke), nattbuss nr. 54 og flybuss fra Storo og Sinsen. 31 bussen fra Sinsen går hele døgnet, og kjører blant annet til sentrum, Lysaker og Fornebu. T-bane fra Storo og Sinsen. Togtilbud på Gjøvikbanen som kan benyttes fra Grefsen stasjon. Bysykler rett i nærheten, i Hans Nielsen Hauges gate.

Entré

Innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av leiligheten. God plass til oppbevaring av yttertøy og sko i garderobeskap. Varmtvannsbereder på 120 liter fra 2010 er også plassert i garderobeskap. Downlights i himling, samt dørcalling med portåpner plassert ved inngangsdøren.

Stue

Romslig og flott stue med store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. God plass til sofagruppe, tv-seksjon, hyller, spisebord og annet ønskelig møblement. Biopeis som gir god varme, samt kasse med downlights i himling. Åpen løsning mot kjøkken, som gjør dette til et sosialt og hyggelig oppholdsrom.

Balkong

Fra stuen er det utgang til den herlige, sydvestvendte balkongen på ca. 6,2 kvm. Her er det god plass til utemøblement, grill og planter (elektrisk grill og gassgrill er tillatt). Gode solforhold fra ca. 11-12 tiden til kl 20-21 tiden på sommerstid. Betongdekke belagt med fliser, samt rekkverk av metall og
fasadeplater.

Kjøkken

Stilrent kjøkken med IKEA-innredning fra 2010 med hvite, glatte fronter og fliser over benkeplate av tre. Nedsenket oppvaskkum i porselen med ett-greps armatur fra Grohe. Stikkontakter på vegg. Kjøkkenet er utstyrt med nedfelt keramisk platetopp, stekeovn fra Gram, ventilator med belysning og kullfilter, oppvaskmaskin og  kjøleskap med frysedel.

Bad

Pent, flislagt bad fra 2010 (verifisert via datostempling i plastsluk) med gulvvarme og downlights i himling. Nedsenket servant i komposittmateriale med ett-greps armatur fra Hansgrohe, skuffer under og vegghengt speil over. Overskap med stikkontakter og downlights under. Dushjørne med innfellbare dører og to-greps armatur fra Grohe. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Gustavsberg. Opplegg for vaskemaskin i hjørnet. Vindu med frostet vindusfilm. Avtrekksventil på vegg med naturlig avtrekk ut av bygget. Fliser på vegg i bad sprukket under glasur. Det skal utføres rehabilitering av soilrør med epoxystrømpe (i regi av borettslaget).

Soverom 1

Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, kommode og annet ønsket møblement. Rikelig oppbevaringsplass i åpen garderobeløsning med hyller, skuffer og kleshengerstativ. Begge soverommene i leiligheten er vendt ut mot rolige uteområder.

Soverom 2

Lyst og fint soverom med god størrelse. Egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor. Det er plass til dobbeltseng (eller to enkeltsenger slik det er i dag), skrivepult eller annet møblement. Oppbevaringsplass i garderobeskap.

Overflater

Gulv: Tre-stavs parkett, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater og fliser på bad.
Tak: Malte flater. Downlights i himling i entré, på bad og nedfelt ramme med downlights i stue/kjøkken.

Felleskostnader

2 551 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-tv og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter og renter på andel gjeld (utgjør ca. 218,-). Herav: Felleskostnader 2.401,- Trappevask 150,-

Avdragsfrihet på lånet utløper 01.06.2020 og vil medføre en økning i felleskostnader på ca. kr. 174,-.

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Etasje

1 etasje

Garasje / Parkering

Det er mulig å leie parkeringsplass både innendørs og ute. Det er 46 garasjeplasser i anlegget under Grefsen Stasjon, med innkjøring ved enden av blokken, mellom Birch-Reichenwaldsgate 28 og Espira barnehage. Det er i tillegg 55 ute-parkeringsplasser + 2 EL-bil plasser utendørs. Plassene fordeles etter ventelisteprinsippet. Fri MC-parkering på baksiden av tilbygget på BR 18. Leiepriser iht. hjemmeside: uteplass er kr 330,- uteplass EL-bil 650,-, garasjeplass 700,- og garasjeplass med EL-lading 850.- pr. mnd. Det vil bli belastet et administrasjonsgebyr til OBOS kr. 697.- inkl.mva for alle typer leieforhold.

Borettslaget har også 7 oppmerkede gjesteplasser utenfor Grefsenveien 41-45, 5 oppmerkede plasser langs gjerdet ved Birch-Reichenwaldsgt. 30-34 og 2 i innkjørsel BR24-34.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 018 445 pr. 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 666 401 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4.etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger i mur/teglstein utvendig pusset og malt, samt noen utfyllende felter med panel. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein(taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Swedoor entredør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB med kikkehull og sikkerhetslås. Vinduer og balkongdør med karmer/rammer av tre, samt tre-lags glass fra 1985.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 24/11-1951 for eiendommen/våningshus. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 58 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se nærmere bestemmelser i pkt. 4-2 i borettslagets vedtekter.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varme i gulv på bad.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, byggeområde for bolig, offentlig bygning/allmennyttig formål (barnehage), annen offentlig eller privat tjenesteyring/kontor m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
1986/42945-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 16.07.1986
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Storo Borettslag
Org.nr: 948546051

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført.
Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1950/5267-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 06.05.1950
Med flere bestemmelser

1953/7564-1/105 Obligasjon 08.06.1953
BELØP: NOK 557.000
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al Lnr: 1087017
Gjelder denne registerenheten med flere

2005/30047-1/105 ** Prioritetsbestemmelse 12.05.2005
veket for: OBLIGASJON 1992/32141-1/105

1968/7656-1/105 Best. om adkomstrett 30.05.1968
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:76 Bnr:217
Med flere bestemmelser

1986/42945-2/105 Best. om vann/kloakkledn. 16.07.1986

2013/272858-1/200 Jordskifte 08.04.2013
Jordskiftesak 0200-2010-006 Grefsen Stasjonsby
Gjelder denne registerenheten med flere

2019/482040-1/200 Pantedokument 29.04.2019 11:37
BELØP: NOK 34.430.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884

Grunndata
1946/11345-1/105 Registrering av grunn 19.11.1946
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:76 Bnr:104

1987/87520-1/105 Registrering av grunn 29.12.1987
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:76 Bnr:277
EIENDOMMEN ER GATEGRUNN

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 185 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Storo Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 948546051, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse: Birch-Reichenwalds Gt 6-34 og Grefsenvn 35-45.

Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

- Hjemmeside: www.storoborettslag.no/
- Det er felles sportsbod til bl.a. sykler, ski, kjelker, barnevogner el.
- Det er mulig å leie ekstra bodplass, ta kontakt med styreleder
- Borettslaget har p-plasser og garasjeplasser som leies ut etter ventelister og eget reglement, ta kontakt med styreleder ved ønske om plass
- Vask og renhold av trapper utføres av innleid byrå hver uke
- Borettslaget har vaktmester som ivaretar daglig drift og løpende vedlikehold
- Det er fellesvaskeri i kjeller i hver blokk
- GET er leverandør av kabel-tv og bredbåndstjenester
- Medlemskontingenten til OBOS er kr 200 pr. andelsleilighet for 2019
- Lave omkostninger - ingen dokumentavgift
- Forkjøpsretten forhåndsvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager)

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 93.252,- per 01.10.2019.
Andel formue for denne leiligheten: 46.629,- per 31.12.2018.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: OBBK02-98207791938
Type: Annuitet
Restsaldo: kr 20.224.747,-
Restløpetid: 29 år 8 md.
Term. pr. år: 12
Avdragsfrihet: 01.06.2020
Type rente: Flyt, 2,80% pa.
Andel av saldo: 93.252,-
Kapitalkostander: 218,-
Estimert endring etter avdragsfrihet: kr 174,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

93 252

Andel formue

46 629

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 86197317

Regnskap

Årets resultat for 2018 viste et overskudd på kr 1 915 238,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2018 kr 5 464 221 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer som er andelseiere i boligbyggelaget være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større rehabilitering og vedlikehold:
- 2018: Byttet lamper på portstolper
- Service på tørketromler
- Nye automatiske strømmålere
- Montert ny vifteovn i tørkerom BR12-16 og vaskemaskin BR 6-10
- Forprosjekt for rørfornying er ingangsatt
- 2017: Nye LED-lamper i trappeoppganger
- Ny sentrifuge i GR35-39
- Felling av tre og planting av nye
- 2016: Utomhus arealet. Ferdigstilt 2017.
- 2015: Oppstart reahabilitering av utomshusarealet
- 2014: Ny vaskemaskin i BR26
- Ny PC og skjerm på styrerom
- Hageredskaper i sportsboder
- Etablering av bed, beplantning, fortetning etc. samt ny vedlikeholdsavtale med gartnerfirma.
Se vedlikeholdshistorikk i årsberetning.

Følgende oppgraderinger ble vedtatt på generalforsamling 2019:
- Rehabilitering av soilrør med epoxystrømpe kan gjennomføres til en kostnad av 7 mill + 3,7 millioner + mva = 13,4 mill. Prosjektet igangsettes og styret har fått fullmakt til låneopptak på kr. 14 mill. Ved nye låneopptak må det forventes økning i fellesgjeld/felleskostnadene. Iht. styreleder antas det at felleskostnadene vil øke med under 10%, men avvik kan forekomme da endelig kostnadsoversikt vil ikke foreligge før arbeid er sluttført.
- Utbygging av ladeplasser for elbil. Vedtatt med en øvre kostnadsgrense på kr. 500.000,-.
- Kartlegge mulighetene for utbygging av ladepunkter på uteplassene.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt med vilkår og tillatelse kan trekkes tilbake av styret. Det er kun tillatt med hund og katt så fremt beboeren innhenter skriftlig samtykke fra alle beboere i oppgangen og forelegger disse for styret for godkjenning før anskaffelse.
Gitt at andre beboere ikke ønsker dyreholdet skal dette begrunnes. Allergi for hund/katt må dokumenteres med legeattest. For utfyllende informasjon se pkt. "Dyrehold" i vedlagte husordensregler.

Tilbehør

Møbler i leiligheten kan medfølge (pris etter avtale med selger).

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: vt@schalapartners.no eller SMS: 45 21 62 22 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap i felles trapperom med automatsikringer. Hovedbryter på 40 Amp. Delvis synlig og delvis skjult elektrisk anlegg i leiligheten.
- Det er røykvarsler i leiligheten. Brannslukkningsapparat med skum fra 2015.
- El-anlegget ble oppgradert i 2010 iht. egenerklæringsskjema fra forrige eier. Samsvarserklæring fra 2010 foreligger.
- På grunn av tiltagende vannlekkasjer må alle beboerer har godkjent bereder med vannstopper (Waterguard eller Aquastop). Det er besluttet at alle beoere må ha dokumentert dette til styret innen mai 2020. Det er også besluttet at det er forbud mot å dusje rett på gulv dersom badet ikke har membran med klemring i sluk. Alle beboere som ikke har membran med klemring i sluk må derfor innstallere badekar eller duskabinet og dokumentere dette til styret innen mai 2020.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,20 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Vidar Tangstad

SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.