#MAJORSTUEN, Hammerstads gate 11
5 750 000,-
Svært gjennomført og lekker 3-R med masse sjarm, klassiske detaljer, god standard og peis I Flott beliggenhet I Bør sees

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 5 750 000,-
 • Fellesgjeld: 43 620,-
 • Omkostninger: 153 640,-
 • Totalpris: 5 947 260,-
 • Ligningsverdi: 1 548 457,-
 • Fellesutgifter: 2518,-

  Trappevask, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Beregnet totalkostnad:
5 750 000,- (Prisantydning) 43 620,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 793 620,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 144 820,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 793 620,-)) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 153 640,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 947 260,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 73 m²
 • Bruksareal: 73 m²
 • Bruttoareal: 83 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1902
 • Gårdsnummer: 215
 • Bruksnummer: 85
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 160793454
 • Sist endret: 04.01.20 18:47
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 65%
  eier sin egen bolig
 • 81%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 14%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 14%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

19-19-0299

Adresse og matrikkel

Hammerstads gate 11, 0363 Oslo. Gnr.215 Bnr.85 Snr.4 Orgnr.986938915 i Oslo kommune

Eier

Jens Cornelius Kolbjørnsen og Johanne Brox Skranes

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Eiendomsskatten i 2019 er kr. 1 065,-.

BRA/PROM

73 / 73 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1902

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 632 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Gårdsrom opparbeidet med asfalterte områder, sittegruppe, sykkelparkering og diverse beplantning. Klassisk og fin fasade og mot gaten er det en pent opparbeidet forhage med plen, prydbusker og bjerk, innrammet av gjerde i smijern.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Innhold

Leiligheten inneholder:
Entré, stue, baderom, kjøkken/spisestue, gang/kontor, soverom og omkledningsrom/soverom.

I tillegg disponerer leiligheten 3 boder. En kjellerbod på ca. 11,4m², en ved-/redskapsbod i trapperom på ca. 1,3m² og en loftsbod på ca. 2m².

Beliggenhet

I Hammerstads gate 11 bor du i en lekker og klassisk bygård i et pent og hyggelig nabolag på Majorstuen. Beliggenheten regnes som en av de beste i området. Leiligheten ligger stille og tilbaketrukket til i et veletablert område bestående av pene, klassiske bygårder med brede fortau og pene forhager. Kun et par minutters gange til Bogstadveien og Majorstukrysset. Fantastisk beliggenhet for deg som ønsker å bo rolig, men svært sentralt og med gangavstand til alt av byen har å by på!

Majorstuen er kjent for sitt yrende liv og her finnes noe for enhver smak med utallige caféer, spennende spisesteder, barer/utesteder, kino m.m. Det er også et rikt utvalg av butikker, både små eksklusive spesialforretninger og alle de store kjedebutikkene som ligger på rekke og rad i Bogstadveien. Spaserer du nedover Bogstadveien og Hegdehaugsveien forbi slottet, ankommer man Karl Johans gate og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum på ca. 15 minutter. Nærmeste dagligvareforretning er Bunnpris i Kirkeveien som ligger rett rundt hjørnet, butikken er åpen alle dager i året og har også post-i-butikk. Også kort gangavstand til dagligevareforretninger som Kiwi, Rema 1000, Coop Prix og Meny.

Selv om du har gangavstand til alt byen har å by på, er det også svært enkelt å komme seg rundt i byen med kollektiv. Kun et par minutters gange til Majorstukrysset som er det nest største kollektivknutepunktet i Oslo. Her finner du både T-bane (alle linjer 1, 2, 3, 4 og 5), trikk (linje 11, 12 ,15 og 19), buss (linje 20, 25, 28 og 46). Flybussen har også avgang herfra og det er holdeplass for taxi. Togstasjon med totalt 12 ulike linjer på Nationaltheatret.

Kort avstand til en rekke med grønne parker og turmuligheter i området som Frognerparken, Stensparken, Vestkanttorget og Marienlystparken. I Frognerparken finner du blant annet populære Frognerbadet, Frogner Stadion med tennis i sommerhalvåret og skøytebane på vinteren, Vigelandsparken og Oslo Bymuseum sør i parken. Vigelandsparken er åpen året rundt og med sine skulpturer er den unik i internasjonal sammenheng. Når snøen daler preparerer Bymiljøetaten skiløyper i parken. Dette gjør kanskje Frognerparken til verdens eneste park hvor man kan nyte en skitur i et skulpturlandskap!

For den treningsglade er det flere trenigssentere i området med blant annet Synergy, Sats, White Cloud Studio, Fitness Xpress, Fresh Fitness og Evo.

Gangavstand til flere barnehager og skoler som feks. Majorstuen skole (1-10 kl.), Marienlyst skole (1-10 kl.), Fagerborggaten barnehage (1-5 år), Sawat Dee barnehage (1-6 år) med flere. Nærhet til Høyskolen i Oslo, Universitetet, Bjørknes privatskole og Veterinærhøyskolen. Gode kollektivmuligheter til utdanningsinstitusjonene i sentrum og BI i Nydalen.

Lekker entré med klassiske detaljer og peis fra 2012

Du ønskes velkommen inn i leiligheten gjennom en klassisk profilert to-fløyet entrédør. Når du kommer inn får du umiddelbart et positivt inntrykk av den fine og gjennomførte leiligheten med sine klassiske detaljer. Det første du legger merke til er den lekre peisinnsatsen fra 2012 som både varmer godt på kalde høst- og vinterdager, og bidrar til hygge. Det unike taket i entréen som består av gamle hvitmalte speildører er en flott klassisk detalj. Taket kombinert med det lyse enstavs tregulvet og den malte teglsteinsveggen, gir en klassisk sjarm og en herlig atmosfære.

I entréen har du plass til sko og yttertøy i åpen garderobeløsning. Det er også god plass til ytterligere skap/kommoder etter eget ønske og behov. Porttelefon.

Stor og lekker stue med takhøyde på 3m

Fra entréen har du to-fløyet originale dører inn til den fine og store stuen. Stuen er et naturlig oppholdsrom i leiligheten, og er et rom for både avkobling og hygge. Den gode størrelsen på over 20m² og den fantastisk takhøyden på 3m bidrar til en svært god romfølelse. Den store og klassiske vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys, og det er hyggelig utsyn til den fine forhagen og trærne som blomstrer fint på våren. Stuen har god standard med enstavs tregulv med varmematter, og glatte overflater malt i en nydelig og varm farge. Det er god plass til sofagruppe med salongbord, samt naturlig plass til mediemøblement og TV. Du har også plass til en stor spisebordsgruppe, som gjør det enkelt å invitere venner og bekjente på hyggelige selskap. Den flotte peisen i entréen setter den rette stemningen.

Lyst og herlig kjøkken med spiseplass

Leiligheten har et stort og separat kjøkken med spiseplass. Kjøkkenet fungerer også som et herlig oppholdsrom i leiligheten, og oser av sjarm med originalt tregulv, malt teglsteinsvegg, hvitmalte takbjelker og stor klassisk vindusflate. Pen og tidløs kjøkkeninnredning fra 2014 med lyse profilerte fronter og heltre benkeplate. Det er god skap- og benkeplass, og innredningen er svært praktisk utformet med eget vaskeskap og skuffer som gir en hyggelig sittebenk. Kjøkkenet er utstyrt med integrert stekeovn, platetopp og kjøleskap med frysedel, samt plass til frittstående oppvaskmaskin og vaskemaskin.

Praktisk mellomgang med kontor

Fra kjøkkenet har du adkomst til en mellomgang som leder videre til leilighetens to soverom. Rommet har mange forskjellige bruksmuligheter. Selger har valgt å innrede som et kontor, og har laget praktiske plassbygde hyller og en kontorpult. Rommet kan også for eksempel innredes med garderobeløsninger.

Svalt og koselig soverom mot bakgård

Selgerne har valgt å bruke det minste soverommet som sitt soverom. Svært koselig soverom med plass til en dobbeltseng med tilhørende nattbord. Rommet holder seg svalt og godt på sommerstid, og vender ut mot stille og låst bakgård. Rommet passer også perfekt som et barnerom eller gjesterom. Det medfølger dør som kan hengsles på.

Stort omkledningsrom eller et fint soverom

Det største soverommet er i dag innredet som et omkledningsrom, men har tidligere blitt brukt som hovedsoverom. Her har du usedvanlig god oppbevaringsplass i praktisk åpen garderobeløsning med skuffer, hyller og heng. Ved å fjerne den ene seksjonen med garderobe får du plass til en dobbeltseng ved vinduet.

Lekkert og smakfullt baderom fra 2011

Leiligheten har et lekkert og svært smakfullt innredet baderom. Baderommet ble pusset opp i 2011, har flislagt gulv med varme, samt vegger med malte flater og flotte mosaikkfliser. Lekker baderomsinnredning av treverk med hyller og ovenpåliggende servant i porselen, speil med belysning over.  Romslig flislagt dusjsone med innfellbar glassdør, stor regnfallsdusj og hånddusj. Rommet er også utstyrt med vegghengt toalett, og legg merke til det innebygde skapet over toalettet som har dør laget av drivved. Downlights i himling.

Rikelig med oppbevaringsplass i totalt tre boder

Det er utrolig god oppbevaringsplass, da du disponerer totalt tre boder.

Kun en trapp ned til kjelleren har du en svært romslig kjellerbod på ca. 11,4m². Her er det god plass til sykler, ski, fryser m.m.

En halv etasje opp fra leiligheten, mellom 1. og 2. etasje, disponerer du en liten luftebalkong med en praktisk ved-/redskapsbod. Boden er på ca. 1,3m², har god takhøyde og hyller. Perfekt for ved, fjellutstyr eller drikkevarer.

På loftet disponeres det en bod på ca. 2m². Boden har skråtak, men har likevel gode lagringsmuligheter.

Felleskostnader

Kr. 2 518,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Trappevask, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 324,- av felleskostnadene.

Styret har innhentet tilbud på fiber til sameiet, noe alle ønsket å anskaffe. Internett med 1000Mbits til hver leilighet. Kostnad per leilighet blir kun kr. 250,- som legges på husleien når dette er montert (antas klart til bruk fra januar 2020). Sameiet tar differansen. Hver enkelt må eventuelt bestille TV-kanaler som ligger på ca. kr. 200,- for den billigste pakken.

Etasje

Leiligheten ligger i en høy 1. etasje, og vender mot lukket bakgård og med forhage mot gaten.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 548 457 pr. 31.12.2017.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 574 445 pr. 31.12.2017.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Klassisk bygård over 3. etasjer, samt kjeller og loft. Grunnmur og bærende konstruksjoner av naturstein, teglstein og mur konstruksjoner. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Utvendige fasader med pussede murflater. Leiligheten har profilert to-fløyet entrédør med sikkerhetslås. Koblede vinduer i leiligheten fra ukjent årstall. Selger opplyser om at hasper på vinduene på det minste soverommet bør justeres.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra 1902 og 1939. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

I tillegg foreligger det ferdigattest fra 2011 på rehabilitering av våtrom leil. H0102, og ferdigattest fra 2016 på rehabilitering av piper.

Boligens areal

Primærrom: 73m², Bruksareal: 73m², Bruttoareal: 83m²

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, gang/kontor, soverom, omkledningsrom (soverom) og baderom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at soverommet er oppmålt til 5,7m², anbefalt minstekrav for rom til varig opphold er 7m².

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Styret skal underrettes om alle leieforhold.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Peisinnsats fra 2012 i entré (pipeløp rehabilitert i 2016). Elektriske varmekabler i gulv på baderom, og varmematter i gulv i stuen. Panelovn på kjøkken og i gang/kontor.

Løpende kostnader

Felleskostnader, strøm, innboforsikring og abonnement til TV og internett (eventuelt oppgradering av pakker der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Åpen garderobeløsning i entré
* Peisinnsats fra 2012 i entré
* Plassbygget hylle i gang/kontor
* Åpen garderobeløsning med flere skap i omkledningsrom/soverom
* Oso varmtvannsbereder på 116 liter fra 2008
* Sikringsskap med automatsikringer og skrusikringer plassert i trappeoppgang
* Røykvarsler og brannslukningsapparat fra 2019
* Porttelefon
* Leiligheten disponerer tre boder

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Hammerstads gate 11 - Takoppløft med takterrasse
Saksnummer: 201807001 - Byggesak 
Status: Rammetillatelse gitt

Schønings gate 23 - Oppføring av 8 balkonger
Saksnummer: 201516248 - Byggesak 
Status: Endret tillatelse gitt

Schultz' gate 25 - Bruksendring fra næring til bolig
Saksnummer: 201910733 - Byggesak 
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Shultz` gate 25 - Bruksendring fra kontor til bolig og fasadeendring
Saksnummer: 201700024 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt

Hammerstads gate 10 A-B - Riving av bygg og oppføring av nybygg
Saksnummer: 201714891 - Byggesak
Status: Søknad avslått

Majorstuen knutepunkt og sporområde - Etter offentlig ettersyn - Knutepunktutvikling, transformasjon, styrking av grøntdrag og bekkeåpning
Saksnummer: 201407126 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På sameiets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 08.03.1894, dagboknummer 990858.
   Bestemmelser om benyttelse og gjerde, med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 06.03.1963, dagboknummer 503531.
   Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
* Seksjonering, tinglyst den 28.03.1988, dagboknummer 22039.
   Snr: 4. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 7/100. Eiendommen er oppdelt i 9 seksjoner.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Hammerstads gate 11 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 986 938 915, og består av 13 boligseksjoner.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld per 01.10.2019: Kr. 43 620,-.
Andel fellesformue per 31.12.2018: Kr. 19 234,-.

Lånenummer: 1OB928-98207486337
Type: Annuitetslån over 20 år fra 2015
Restsaldo: Kr. 623 182,-
Andel restsaldo: Kr. 43 620,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 324,-
Rest løpetid: 16år 1mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 08.10.2019): 4,7%

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Ordinære husleieinntekter i 2018 var kr. 411 744,-, og driftskostnadene var kr. 285 736,-. Regnskapet for 2018 ble gjort opp med et overskudd på kr. 108 547,-. Sameiets disponible midler per 31.12.2018 var kr. 284 367,-.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

* Styret har innhentet tilbud på fiber til sameiet, noe alle ønsket å anskaffe. Internett med 1000Mbits til hver leilighet. Kostnad per leilighet blir kun kr. 250,- som legges på husleien når dette er montert (antas klart til bruk fra januar 2020). Sameiet tar differansen. Hver enkelt må eventuelt bestille TV-kanaler som ligger på ca. kr. 200,- for den billigste pakken.

* For ca. 1 år siden ble sameiet kjent med at baktrappene som er innlemmet i leilighetene (totalt 6 leiligheter inkl. salgsobjektet) ikke er godkjent hos Plan- og Bygningsetaten. Selger er i dialog med arkitekt og Plan- og Bygningsetaten for å få disse godkjent. Konferer megler for mer informasjon.

* I følge styreleder jobbes det med branntiltak i gården. På sikt vil det bli nytt brannalarmanlegg samt full gipsing av kjeller og noen nye branndører. Styreleder regner med at dette vil bli utført i løpet av en 5 års periode og med en totalkostnad på minst 1 mill. Dette vil kanskje bli lagt på felleskostnadene.

Husdyrhold

Sameiet har ingen restriksjoner angående dyrehold i verken vedtektene eller husordensreglene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Fastmontert knaggrekke og våpenskap i entré, samt håndkleholder og dorullholder på baderom medfølger ikke. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: rm@schalapartners.no eller SMS: 95 40 45 00 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % av salgssummen, minimum kr. 50.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 10 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Rebecca M. Madland

SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.