#Grünerløkka / Ringnes Park, Toftes gate 2
3 950 000,-
Stilren 2-roms | Vestvendt og solrik balkong | Bygg fra 2005 | Felles takterrasse med panoramautsikt | Lave felleskostn.

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 950 000,-
 • Omkostninger: 113 200,-
 • Totalpris: 4 063 200,-
 • Ligningsverdi: 949 465,-
 • Fellesutgifter: 2327,-

  Kabel-tv fra Canal Digital, fjernvarme, varmtvann, trappevask, vaktmestertjenester, løpende drift av sameiet, kommunale avgifter, felles gårdsforsikring
Beregnet totalkostnad:
3 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 98 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 950 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 113 200,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 063 200,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 44 m²
 • Bruksareal: 44 m²
 • Bruttoareal: 48 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 2005
 • Gårdsnummer: 225
 • Bruksnummer: 451
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 162312446
 • Sist endret: 12.11.19 13:35
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 61%
  eier sin egen bolig
 • 95%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 28%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 73%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

16-19-0242

Adresse og matrikkel

Toftes gate 2, 0556, Oslo, Gnr.225 Bnr.451 Snr.43 Orgnr.990104565 i Oslo kommune

Eier

Jakob Villersø Råum

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Det gjøres obs på at eiendosskatten kan øke f.o.m 2020.

BRA/PROM

44 / 44 m²
 

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2005

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 750 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Pene opparbeidede fellesarealer med asfalterte internveier, belysning, lekeplass, variert beplantning og gressplen, samt sykkelstativ og sittegrupper.

Beskrivelse

Lys og lekker 2-roms leilighet beliggende i 5. etasje i bygg fra 2005. Bygården går over 6 etasjer med underetasje og kjelleretasje. Flatt tak med felles takterrasse!

Leiligheten ligger vestvendt med meget fine lys- og utsiktsforhold. Boligen har en funksjonell planløsning og holder gjennomgående god standard. I dag består leiligheten av en stor stue med åpen kjøkkenløsning, her er det naturlig plass for spisebord i tilknytning til kjøkkenet og sofakrok. Fra stue/kjøkken har du utgang til en hyggelig vestvendt balkong på 4,5 kvm. Videre har boligen et romslig baderom og et trivelig soverom med plass til seng og garderobeskap.

Boligen ligger i et etablert og populært område på Grünerløkka, hvor det er sentralt plassert med riktig utvalgt av service og handel i umiddelbar nærhet. Meget gode kollektivtilbud med både trikk og buss innen gangavstand.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og inneholder: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, bad og ett soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 3,5 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet sentralt på Grünerløkka med kort avstand til kollektivtransport, og alt man trenger av fasiliteter. I nabolaget finner du blant annet søndagsåpen Joker, Meny, Coop Extra, Ringen kino, SATS Ringnes Park, apotek, baker, Jernia og frisør. Rett over veien er det mulig å kjøpe blant annet pizza, indisk og asiatisk, en veldig kjekk mulighet på late søndager.

Grünerløkka har et stort utvalg av flotte restauranter, kaféer, ute- og serveringssteder og unike butikker. Her finner du blant annet velkjente Villa Paradiso, The Nighthawk Diner, Parkteateret, og Tim Wendelboe. Tar du turen nedover Akerselva kommer du etterhvert til Vulkan. Her finner du populære Mathallen, som har et stort utvalg av delikatesseforretninger, spennende restauranter og utelivssteder. Skulle du derimot gå oppover Akerselva, må du ikke gå langt før du er på Torshov. Der finner du blant annet kjøtt og delikatessebutikken Strøm-Larsen, Rema 1000 og flere spennende spisesteder og butikker.

Langs Akerselva finnes det flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Her går det turstier hvor du kan sykle eller jogge helt opp til Maridalen. På veien opp dit finner du også teknisk museum. For de treningsglade som ønsker å benytte seg av treningssenter, er det flere alternativer i nærheten, som for eksempel Gym Ila, Fitness 24 Seven i Markveien eller Myrens sportssenter, der er det både treningssenter og mulighet for squash. Klatreverket ligger i samme bygg. Tøyenbadet er heller ikke langt unna.

Tross sin sentrale og urbane beliggenhet, har leiligheten flere flotte og idylliske grøntområder i nærheten. Botanisk hage er ikke langt unna, og parkanlegg som Birkelunden, Sofienbergparken, Kubaparken og Olaf Ryes Plass ligger alle innenfor gåavstand. Her kan man nyte solen, grille og hygge seg på sommerstid.

Området er også velegnet for de små. Her finner man mange flotte barnehager og lekeplasser. Det er også flere skoler i nærområdet, for de litt større. Barnas hus barnehage ligger ca. 100 meter fra leiligheten. Ringnes Park har forøvrig en egen barnehage, FUS Ringnes Park, som ligger rett over veien. Utenfor leiligheten er det en liten lekeplass, perfekt for de som har barn.

Ønsker man å bevege seg et stykke bort fra Grünerløkka har området et utmerket tilbud av offentlig kommunikasjon. Rett ved leiligheten ligger stoppet Biermanns gate, der går trikkelinjene 11, 12 og 13. Ikke langt unna finner du busstoppet Sannergata, der kan du ta buss 21 og 33. I retning Torshov kan du ta buss 20 og 28, og det tar noen minutter å gå dit. Nærmeste T-bane finner du på Carl Berner, men det er også veldig enkelt å hoppe på trikken ned til byen eller til Storo og bytte til T-bane der.

Entré

Innbydende og trivelig entré med praktisk skyvedørsgarderobe som vil gi god oppbevaringsplass til yttertøy og bekledning. Entréen har lysmalte veggflater, malt himling og parkett på gulv.

Stue

Leiligheten har en svært romslig og lys stue med plass til sofagruppe, tv-seksjon og øvrig møblement. De store vindusflatene, den åpne løsningen mot kjøkkenet, samt adkomst til balkong gir rommet en luftig og behagelig atmosfære. I tillegg er det montert persienne med fjernstyrt.

Kjøkken

Pent og moderne kjøkken i åpen løsning mot stuen. Kjøkkenet er fra byggeår og har glatte fronter, nedfelt oppvaskkum, frittstående komfyr og ventilator koblet til felles mekanisk avtrekk. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer - Wilfa kombiskap og Bosch oppvaskmaskin. Det er fliser over benkeplaten og stikkontakt på vegg.

Bad

Flislagt bad fra byggeår med gulvvarme. Badet har servantskap med profilerte fronter, servant, innmurt speil, vegghengt skap og gulvmontert toalett. Det er opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Videre har badet dusjnisje med glass skyvedører og veggmontert hånd-dusj.

Balkong

Utgang fra stuen til en vestvendt balkong på ca. 4,5 kvm med plass til utemøblement, planter etc. Svært gode solforhold og fritt utsyn over de hyggelige fellesarealene på Grunerløkka. Det er montert fjernstyrt markise på balkongen.

Soverom

Pent og romslig soverom med god plass til stor dobbeltseng og garderobeskap. Hele soverommet er malt i en behagelig blåfarge som gjør det enkelt å finne roen når kvelden siger på. Det er rikelig med oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe.

Felleskostnader

2 327 pr. mnd. Kabel-tv fra Canal Digital, fjernvarme, varmtvann, trappevask, vaktmestertjenester, løpende drift av sameiet, kommunale avgifter, felles gårdsforsikring
Herav:
- Felleskostnader 1.310,-
- Kabel-tv 208,-
I tillegg påløper følgende:
- Bodleie/eierandel kr 150,- til Ringnes Park Øst Garasjesameie (S 5703)
- Brensel kr 424,- til Ringnes Park Øst Gårdsromsameie (S 5704)
- Felleskostnader kr 235,- til Ringnes Park Øst Gårdsromsameie (S 5704)

Boder/garasjeanlegget og gårdsrom er skilt ut som to egne sameier slik at alle seksjoner betaler til disse sameiene for drift av bodområde og brensel, mens de som har garasjeplass også betaler for garasjeplassen. Pilestredet park øst består av 6 boligsameier som alle deler gårdsrom og garasjeanlegg. Ved kjøp av garasjeplass vil det i tillegg være garasjeleie på kr kr. 350,-/mnd (herav: garasjeplassen kr. 300,- og ladepunkt kr. 50,-) til Ringnes Park Øst Garasjesameie.

Endring av felleskostnader fra 01.01.2020:
Ringnes Park Øst 3 Sameie for seksjon 43 (15% økning av felleskostnader)
- Felleskostnader p.t. kr 1310,-, økning fra 1.1.2020 til kr 1507,-
- Kabel-TV kr 208,-
Totalt kr 1715,- fra 1.1.2020

Ringnes Park Øst Garasjesameie (10 kr økning i bodleie, 20 kr økning på garasjeplass)
- Bodleie kr 150 p.t., økning fra 1.1.2020 til kr 160,-

Ringnes Park Øst Gårdsrom (20% økning av felleskostnader)
- Brensel kr 424,- (ingen økning)
- Felleskostnader p.t. kr 235,-, økning fra 1.1.2020 til kr 282,-

Etasje

5 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 949 465 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 418 072 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bærende konstruksjoner og etasjeskiller av armert betong. Fasade av sprøytebetong og fasadeplater. Taket er ikke besiktiget. Leiligheten har
Vännäs Dør, med kikkehull, fra byggeår. Brann- og lydklasse B30 og dB35. Balkongdør med to-lags glass fra byggeår. Vinduer med tre-lags glass
fra byggeår. Fjernstyrt persienne. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex, datert 30.10.19.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 18.09.2008. Følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 44 kvm, Bruksareal: 44 kvm, Bruttoareal: 48 kvm

5. etasje:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, bad og ett soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ifølge vedtekter § 3-1-2 Utleie:
Ved utleie av en seksjon plikter seksjonseier å melde fra til styret eller den styret utpeker om dato for innflytting, navn på leietaker samt leietakers telefonnummer og/eller e-postadresse. Varsel skal gis senest 14 dager før innflytting eller overtagelse av seksjonen.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med vannbåren varme til radiatorer og gulvvarme på bad.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.
 

Bevaringsverdig

Nei

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4093 av 09.06.2004. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser (datert 17.10.19) ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2005/80925-4/105  Erklæring/avtale  
25.11.2005 
Bestemmelse om benyttelse
Gjensidig rett til bruk av grunn for rep. og vedlikehold
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v Plan og bygningsetaten
Overført fra: 0301-225/451
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/82961-2/105  Erklæring/avtale  
02.12.2005 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere

2005/82961-1/105  Seksjonering  
02.12.2005 
opprettet seksjoner:
snr: 43
formål: Bolig
sameiebrøk: 445/29450
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 2,3,8-57
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
2005/80925-1/105  Erklæring/avtale  
25.11.2005 
Overført fra: 0301-225/451
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:451  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:451 Snr:1-57 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:452  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:452 Snr:1-18  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:453  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:453 Snr:1-17  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:454  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:454 Snr:1-36
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:455  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:455 Snr:1-23  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:456  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:456 Snr:1-23
Bestemmelse om benyttelse
Fellesareal/parkeringskjeller
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v Plan og
bygningsetaten
Overført fra: 0301-225/451

Rettigheter på 0301-225/283
Rettigheter i eiendomsrett
2005/80925-2/105  Erklæring/avtale  
25.11.2005 
Overført fra: 0301-225/451
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:451  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:451 Snr:1-57
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:452  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:452 Snr:1-18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:453  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:453 Snr:1-17  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:454  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:454 Snr:1-36
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:455  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:455 Snr:1-23   
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:456  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:456 Snr:1-23 
Bestemmelse om benyttelse
Fellesareal/uteoppholdsareal
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v Plan og
bygningsetaten
Overført fra: 0301-225/451
Rettigheter på 0301-525/1
Rettigheter i eiendomsrett

2005/80925-3/105  Erklæring/avtale  
25.11.2005 
Overført fra: 0301-225/451
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:451  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:451 Snr:1-57  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:452  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:452 Snr:1-18  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:452 Snr:13  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:453  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:453 Snr:1-17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:454  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:454 Snr:1-36  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:455  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:455 Snr:1-23  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:455 Snr:12  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:456  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:456 Snr:1-23  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:456 Snr:12  
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelse om boder
Bestemmelser om sykkelparkering
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-225/451

2014/504799-1/200   ** Diverse påtegning  
20.06.2014 
Transport av garasjeplass fra: gnr 225 bnr 452 snr 18
Transport av garasjeplass til: gnr 225 bnr 455 snr 10

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Ringnes Park Øst 3 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 990104565. Sameiet består av totalt 57 seksjoner. Sameiet har egen hjemmeside: http://web4.herborvi.no/5704

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert for selskap.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87130666

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 1 178 474. Dette er kr 474 lavere enn budsjettert.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 1 073 124. Dette er kr 163 518 høyere enn budsjettert.

Resultat:
Årets resultat er på kr 108 884 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Ifølge vedtekter § 3-1-1 Overdragelse/salg: Ved salg av en seksjon plikter seksjonseier å melde fra til styret.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.

Styret har vedtatt å endre felleskostnadene fra 01.01.2020. Sameiet har noen prosjekter med nødvendig vedlikehold som skal utføres. Blant annet ligger det an til oppussing av fasadene i hele Ringnes Park Øst de nærmeste årene, sannsynligvis med oppstart neste år. Budsjettet blir bestemt noe senere i høst, og den nøyaktige økningen i fellesutgiftene for denne seksjonen blir som følgende:

Ringnes Park Øst 3 Sameie for seksjon 43 (15% økning av felleskostnader)
- Felleskostnader p.t. kr 1310,-, økning fra 1.1.2020 til kr 1507,-
- Kabel-TV kr 208,-
Totalt kr 1715,- fra 1.1.2020

Ringnes Park Øst Garasjesameie (10 kr økning i bodleie, 20 kr økning på garasjeplass)
- Bodleie kr 150 p.t., økning fra 1.1.2020 til kr 160,-

Ringnes Park Øst Gårdsrom (20% økning av felleskostnader)
- Brensel kr 424,- (ingen økning)
- Felleskostnader p.t. kr 235,-, økning fra 1.1.2020 til kr 282,-

Sameiet har en kollektivavtale med Telenor (Canal Digital) for kabel-TV. Den enkelte kan velge andre leverandører også, men må likevel betale sin andel av kostnaden for kollektivavtalen med Telenor. Når det gjelder internett, velger den enkelte leverandør for dette. En del bruker Telenor (Canal Digital) til dette også, mens andre har fiber fra Lynet.

Styret administrerer ikke utleie av parkeringsplasser. Det er enkelte av seksjonseierne som leier ut parkeringsplassen sin, men det foregår i deres egen regi. Sameiet har lagt opp infrastruktur for elbillading i garasjen. Det er styret som administrerer dette. Av de 117 parkeringsplassene er det cirka 30 som til nå har installert ladeboks på parkeringsplassen sin.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2018 Vinduer malt i toppetasjen, vedlikehold takterrasser og takflater
2017 Malt vinduer samt skiftet ut sprukne fasadeplater
2015 Rehabilitert terrassene i toppetasjen
2015 Nytt låssystem

For mer informasjon, se sameiets nettside: http://web4.herborvi.no/5704 for annen nyttig informasjon.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Boligen selges umøblert og kun integrerte hvitevarer medfølger dersom annet ikke blir avtalt.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
 

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris kr. 40.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 990,-, markedspakke kr. 14.990,-, sikkerhetsstillelse 989,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Anders Sveen

SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.