#Ensjø, Ensjøveien 21 L
7 975 000,-
Bo "på toppen" av Ensjø Torg - Høyhuset | 3(4)-Roms | Solrik balkong med panoramautsikt! | Moderne standard | Garasje |

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 7 975 000,-
 • Omkostninger: 214 575,-
 • Totalpris: 8 189 575,-
 • Fellesutgifter: 3282,-

  Kommunale avgifter, bygningforsikring, strøm og oppvarming i fellesarealer, normale drift- og vedlikeholds utgifter, vaktmester, trappevask, honorarer til styret, forretningsfører og revisor.
Beregnet totalkostnad:
7 975 000,- (Prisantydning) Omkostninger 5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 199 375,- (Dokumentavgift) 750,- (Eierskiftegebyr for garasjeplass) -------------------------------------------------------- 214 575,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 189 575,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 79 m²
 • Bruksareal: 84 m²
 • Bruttoareal: 92 m²
 • Etasje: 15
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2019
 • Gårdsnummer: 133
 • Bruksnummer: 14
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 159299448
 • Sist endret: 16.01.20 10:02
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 65%
  eier sin egen bolig
 • 86%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 73%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 22%
  er barnefamilier
 • 24%
  er gift

 

Oppdragsnummer

16-19-0230

Adresse og matrikkel

Ensjøveien 21 L, 0655, Oslo, Gnr. 133 bnr. 14 snr. 187 i Ensjø Torg 1 Sameie borettslag med orgnr. 921866542 i Oslo kommune

Eier

Kristoffer Lundnes

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Leiligheten er pr. d.d ikke berørt av eiendomsskatt.

BRA/PROM

84 / 79 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2019

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger har ikke bebodd i boligen og energiforbruket vil derfor være ukjent.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 4 702 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Beskrivelse

Leiligheten beliggende høyt og fritt til i 15. etasje med enkel adkomst via heis og inneholder; entré med plass til skyvedørsgarderobe, stue/kjøkkenløsning med meget gode lysforhold, baderom med termostatstyrt gulvvarme, wc/toalettrom, to inneboder og to romslige soverom. Leiligheten var opprinnelig 4-roms. Etter tilvalg ble den gjort om til 3-roms, hvorav soverom 2 ble fjernet og innlemmes i stuen. Dette kan enkelt tilbakeføres ved å sette opp lettvegg. Det er skyvedør ut til balkongen på ca. 9 kvm. Her fra har du fantastisk utsikt over fellesareal og nærområdet. Boligen har også bruksrett til en bod på ca. 7,5 kvm i 2. etasje. Det medfølger en parkeringsplass i garasjekjeller som vil være felles for hele Ensjø Torg.

På toppen av høyhuset i 17. etasje har du tilgang til felles takterrasse, hvor du kan nyte soloppgang til solnedgang samt flott utsikt over Oslo - byens råeste takterrasse! Barnehagen som kommer i nabobygget vil være tilgjengelig for bruk utenom åpningstidene. Man vil selvfølgelig også få tilgang til øvrige grøntområder som er en del av Ensjø Torg.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 15. etasje og inneholder: Entré, bad, toalett, gang, to soverom og kombinert stue/kjøkken med utgang til
balkong.

I tillegg har boligen bruksrett til bod i 2 etg. med areal 7,5 kvm og innvendig sykkelparkering. Det medfølger også en biloppstillingsplass i garasjeanlegget under bebyggelsen på nabofeltet B1.

Beliggenhet

Ensjø er et meget sentralt område som har vært i solid vekst de siste årene sammen med Hasle og Løren.

Ensjøbyen har fått et urbant preg med mye fokus på miljøvennlige løsninger. Området har blitt utviklet til en levende og pulserende bydel i Oslo hvor folk bor og trives. Dette prosjektet vil bestå av tilsammen ca. 520 nye leiligheter fordelt over flere bygg. Dette vil bygges i samsvar med frodige parker, meget gode kollektivtilbud samt trygge sykkel- og gangveier.

Ensjøbyen ligger i gangavstand til sentrum. Det er ca 6-7 minutter med T-banen til Jernbanetorget og Karl Johan. Sjarmerende Grünerløkka er også en kort gåtur fra leiligheten.

Svært godt kollektivtilbud med flere T-banelinjer som passerer den nylig oppgraderte Ensjø T-banestasjon som er like ved, samt busslinjer som linje 37, 401 og 411. Flybussen passerer rett utenfor døren (Ensjø T-bane).

Det finnes også et godt utvalg av dagligvarebutikker, caféer, restauranter, apotek m.m. like utenfor døren og i umiddelbar nærhet.

Skoler/barnehager
Veslekampen barnehage (0-6 år) 0,3 km
Kampen skole (1-7 kl.) 0,4 km
Nyskolen i Oslo (1-10 kl.) 0,7 km
F21 - Fyrstikkaleen skole (8-10 kl.) 0,8 km
F21 - Fyrstikkaleen skole vgs 0,6 km

Transport
T-banestasjon: Ensjø 0 km
Buss; Etterstadgata 0,5 km
Trikkeholdeplass: Lakkegata skole 1,7 km

Tog
Tøyen stasjon 1,1 km
Oslo Sentralstasjon 2,5 km

Entré

Flott og romslig entré med skyvedørsgarderobe. Fra entréen har du adkomst til, baderom, wc og resten av leiligheten. Det er downlights (LED) i himling og porttelefon montert ved inngangsdøren. Gulvet er belagt med 1-stavs parkett.

Stue

Leiligheten har en meget luftig og innbydende stue. Store vindusflater gir rikelig med naturlig lys.Fra vinduene er det panoramautsikt til store deler av Oslo By, Oslofjorden samt Holmenkollen. Stuen er enkel å innrede med flere møbleringsmuligheter; det er god plass til bl.a. sofagruppe, tv-seksjon og en hyggelig spisestue i nærhet til kjøkkenet. Det er montert solskjerming på vinduene mot sør som styres med fjernkontroll. I stuen er det 1-stavs parkett på gulv, og helhetsinntrykket av stuen er at rommet er moderne, nytt, og luftig. Fra stuen har du direkte utgang til balkong på 9 kvm med flott utsikt.

Kjøkken

Moderne og tidsriktig kjøkken fra Norema i funksjonell åpen løsning med stuen. Kjøkkeninnredningen består av brunaktig fronter og benkeplate med nedfelt kjøkkenvask. Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer som stekeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap & fryser samt vinskap. Det er montert glassplate over benk ved platetopp. Kjøkkenet fremstår funksjonelt og har godt med benk- og lagringsplass.

Bad

Lyst og pent, flislagt baderom av høy standard. Badet har dusjnisje med innfellbare glassdører, samt speil og servantskap med skuffer, hvite fronter. Videre har baderommet vegghengt toalett, downlights i himling og varmekabler i gulv. Opplegg og plass til vaskemaskin.

Wc: Wc/toalettrom med sokkelflis i grå. Servantskap med glatte hvite dører og speil montert på vegg. Videre er toalettet utstyrt med vegghengt wc i hvitt porselen og servant. Lys over speil med bryter på vegg, samt gulvvarme.

Balkong

Fra stuen er det direkte adkomst til en herlig hjørnebalkong på 9,1 kvm med gode solforhold. Balkongen vendte mot syd-vest, her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning. Balkongen er påkostet med terrasegulv i treverk, dobbel stikkontakt på vegg, og lys med innvendig bryter - her kan du nyte sommeren til det fulle!

Soverom

Leiligheten har totalt to soverom. Hovedsoverommet er romslig og kan innredes med en stor seng, nattbord og tilhørende møblement.
Soverom 2 er også romslig. Rommet passer ypperlig som gjesterom eller kontor. Fra rommet er det inngang til en innvendig bod som gjerne kan brukes som et "walk-in closet".

Felleskostnader

3 282 pr. mnd. Kommunale avgifter, bygningforsikring, strøm og oppvarming i fellesarealer, normale drift- og vedlikeholds utgifter, vaktmester, trappevask, honorarer til styret, forretningsfører og revisor.
Hvorav fordelt:
Felleskostnader brøk kr 2.016,-
Felleskostnader likt kr 235,-
Akonto energi kr 672,-
TV/Bredbånd kr 359,-

I tillegg til ovennevnte kostnader skal det innbetales en startkapital i desember og januar kr 2.016,-. Total felleskostnad for desember og januar blir da kr 5.298,-. Fra februar blir totalen kr 3.282,- igjen.

Felleskostnader stipulerte for første driftsår. Det understrekes at dette er stipulert anslag. Størrelsen påvirkes av hvilket servicenivå sameiets beslutter. I tillegg til fellesutgifter må kjøper påregne utgifter til innboforsikring, strøm etter forbruk samt nettleie og eventuell eiendomsskatt.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Etasje

15 etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger en biloppstillingsplass i garasjeanlegget (Ensjø Torg garasjesameie) under bebyggelsen på nabofeltet B1 med plass nr. 16, gnr. 133, bnr. 49 og ideell andel 16/5276.

Garasjer blir eget sameie etterhvert. Stipulert felleskostnader for garasjeplassen kommer i tillegg på kr. 275,- i mnd. Det tas forbehold om endringer i stipulerte kostnader. Det vil også påløpe eierskiftegebyr for garasjeplassen på kr. 750,-, samt tinglysningsgebyr kr. 525,-

Formuesverdi

Rekvirert men ikke mottatt. 

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse, datert 02.11.2018. Utbygger skal fremskaffe ferdigattest for boligen. Kjøper er kjent med at slik ferdigattest normalt vil foreligge først en god stund etter overtagelse.

Boligens areal

Følgende mål er oppgitt av takstmann etter befaring:
Primærrom: 79 kvm, Bruksareal: 84 kvm, Bruttoareal: 92 kvm

15. etasje:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, toalett, gang, to soverom og kombinert
stue/kjøkken med utgang til balkong.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne med mindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene. Det er ikke tillatt med korttidsutleie av boligseksjonene av et omfang som innebærer utøvelse av næringsvirksomhet eller som medfører skade eller ulempe for sameiets beboere. Det er heller ikke tillatt å leie ut boligseksjonen til tredjepart som driver kortidsutleie av boliger i næringsvirksomhet. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.

Oppvarming

Oppvarming av leiligheten kommer fra felles fjernvarmesentral/veksler for sameiet, plassert i kjeller. Herfra føres varmerør via eget fordelserskap i leiligheten til gulvvarmesløyfer i stue/kjøkken, entré og soverom. Det installeres egen måler for varmeforbruk i hver leilighet. Det er termostatstyrt vannbåren gulvvarme i bad.

Leiligheten har balansert ventilasjon, som sørger for gjenbruk av varme og bidrar til å redusere energiforbruk. Inneluften filtreres for støv og pollen. Det gir et mer behagelig inneklima, og er spesielt bra for allergikere. Du kan også være trygg på at hjemmet ditt er energi økonomisk og med lave oppvarmingskostnader

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm, felleskostnader for garasjeplass, internett m.l. kommer i tillegg. 

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei

Regulering

Tomten er regulert i henhold til plan av 01.10.2015 D4845 Ensjø Tyngdepunktet.
Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4858 av 23.09.2015. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser (datert 19.11.2019) ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Det gjøres oppmerksom på at det må påregnes videre utbygging på området i hht. Ensjø Torg og Ensjøbyens plan for området samt reguleringsplaner.
Ensjøveien 16 - 22 - Detaljregulering - Omregulering til bolig, forretning og kontor. Se saksnummer  201508726.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1939/15895-2/105  Erklæring/avtale  
17.11.1939 
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-133/14
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1940/5090-2/105  Bestemmelse om bebyggelse  
28.06.1940 
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-133/14
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1940/7961-1/105  Bestemmelse om gjerde  
02.10.1940 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-133/14
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1941/3878-1/105  Bestemmelse om gjerde  
18.04.1941 
Overført fra: 0301-133/14
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1949/4858-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
02.05.1949 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: 0301-133/14
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1949/10683-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
19.09.1949 
Overført fra: 0301-133/14
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1950/8407-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
26.07.1950 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-133/14
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1951/10547-1/105  Bestemmelse om veg  
11.09.1951 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0301-133/14
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1954/13352-1/105  Bestemmelse om veg  
18.10.1954 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-133/14
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1960/11690-3/105  Erklæring/avtale  
23.09.1960 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: 0301-133/14
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1962/1043-1/105  Bestemmelse om veg  
25.01.1962 
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: 0301-133/14
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1980/18759-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
15.08.1980 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:133 Bnr:7  
Byggeforbud på nærmere angitt avstand
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-133/14
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1981/30961-1/105  Best. om adkomstrett  
26.11.1981 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:133 Bnr:43 Snr:1-6
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-133/14
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2002/46107-1/105  Erklæring/avtale  
11.07.2002 
BEST OM NETTSTASJON
Kan ikke slettes uten samtykke fra VIKEN ENERGINETT AS
Overført fra: 0301-133/14
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/118160-1/200  Elektriske kraftlinjer  
11.02.2014 
Rettighetshaver:HAFSLUND NETT AS  
Org.nr: 980489698
Rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse av kabler i traséen på eiendommen.
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om byggeforbud, beplantning eller oppfylling av masse på eller nær kabelanlegget.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-133/14
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/94594-1/200  Erklæring/avtale  
02.02.2015 
Rettighetshaver:SPORVEIEN AS  
Org.nr: 915070434
Bestemmelse om grensesnitt og eiendomsrett
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om parkering
Bestemmelse om drift og vedlikehold av overflateeiendommen
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-133/14
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/154638-1/200  Erklæring/avtale  
19.02.2015 
Rettighetshaver:Allmenheten  
Lnr: 10070491
Bestemmelse om rett til fri ferdsel
Gjelder også senere utskilte parseller eller seksjoner
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Org.nr. 958 935 420
Overført fra: 0301-133/14
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/1042497-2/200  Bestemmelse om gjerde  
10.11.2016 
Overført fra: 0301-133/14
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/1042497-3/200  Erklæring/avtale  
10.11.2016 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Overført fra: 0301-133/14
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/1042497-4/200  Erklæring/avtale  
10.11.2016 
Rettighetshaver:HAFSLUND NETT AS  
Org.nr: 980489698
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Overført fra: 0301-133/14
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/107277-1/200  Pantedokument  
03.02.2017 
BELØP: NOK 968.388.000
Panthaver:MEGLEROPPGJØR AS  
Org.nr: 982577675
Overført fra: 0301-133/14
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/107277-2/200  Urådighet  
03.02.2017  
Rettighetshaver:MEGLEROPPGJØR AS  
Org.nr: 982577675
Matrikkelenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Overført fra: 0301-133/14
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
2018/1456159-1/200  Seksjonering  
24.10.2018 21:00 
opprettet seksjoner:
snr: 187
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 84/15061
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter på 0301-133/49
Rettigheter i eiendomsrett
2019/1282370-4/200  Bruksrett  
29.10.2019 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:129 Bnr:23  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:133 Bnr:14 Snr:1-192
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:133 Bnr:50-52
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21-22
Gjelder parkering m.m
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Rettigheter på 0301-133/49
Rettigheter i eiendomsrett

2019/1282370-5/200  Bestemmelse om parkering  
29.10.2019 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:133 Bnr:14 Snr:1-192
Bruksrett til 80 biloppstillingsplasser
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Rettigheter på 0301-133/49
Rettigheter i eiendomsrett

2019/1282370-11/200  Erklæring/avtale  
29.10.2019 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:133 Bnr:14 Snr:1-192
Bruksrett til 145 sykkelplasser
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 191 boligseksjoner og 1 næringsseksjon i eiendommen gnr. 122, Bnr. 14 i Oslo kommune. Ensjø Torg 1 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 921866542, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med adresse: Ensjøveien 21 A - L.

Høyhuset består av 87 leiligheter fordelt på 16 etasjer med to felles takterrasser; en i 17. etg samt en takterrasse i 8. etg. Det gjøres oppmerksom på at det må påregnes videre utbygging på området i hht. Ensjø Torg og Ensjøbyens plan for området samt reguleringsplaner. Det taes forbehold om oppdeling i to eiersekjsonssameier. Utomhusarealet til Sameiet er del av sameiets fellesareal med unntak av barnehagens uteareal.
- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert for selskapet.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6806201

Vedtekter / husordensregler

Husordensregler vil bli etablert av sameiet v/styret.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har inngått drifts- og vedlikeholdsavtaler for:
- Sprinkleranlegg
- Brannalarm og nødlysanlegg
- Ettersyn av heis og heisalarm
- Ventilasjon
- Matter i inngangspartiene
- Renhold
- Vaktmestertjenester
- Safetel-alarm
- Securitas
- Nøkkel og lås

Det vil bli beplanting og satt ut benker på felles takterrasse til våren.
Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt etter søknad til styret. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Boligen selges umøblert og kun integrerte hvitevarer medfølger dersom annet ikke blir avtalt.
Ingen løsøre følger med (bilder, lamper, skuffer osv). Eneste som følger med er hvitevarer på kjøkkenet.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fast provisjon på kr. 65.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 6 500,-, markedsføringspakke kr. 14.990,-, sikkerhetsstillelse kr. 989,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Anders Sveen

SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.