#MAJORSTUEN, Sorgenfrigata 5
8 990 000,-
Lekker og påkostet 3(4)-roms m/attraktiv og rolig beliggenhet | Nyoppusset 2019 | Solrik balkong | Peis | Flytt rett inn

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 8 990 000,-
 • Omkostninger: 233 570,-
 • Totalpris: 9 223 570,-
 • Ligningsverdi: 1 855 840,-
 • Fellesutgifter: 2609,-

  Diverse driftskostnader, kabel-tv, vask av hovedtrapp, felles forsikring, strøm til fellesareal, styrehonorar, kommunale avgifter m.m.
Beregnet totalkostnad:
8 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 224 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 990 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 233 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 223 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 93 m²
 • Bruksareal: 93 m²
 • Bruttoareal: 103 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1917
 • Gårdsnummer: 215
 • Bruksnummer: 321
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 164116120
 • Sist endret: 24.01.20 10:10
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 41%
  eier sin egen bolig
 • 100%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 23%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 95%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 20%
  er gift

 

Oppdragsnummer

17-19-0178

Adresse og matrikkel

Sorgenfrigata 5, 0367, Oslo
Gnr.215 Bnr.321 Snr.6 Orgnr.891947712 i Oslo kommune

Eier

CPC Eiendomsutvikling

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Eiendomsskatten for 2019: 4 016,-.

BRA/PROM

93 / 93 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1917

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 727 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

727, 1 kvm eiet fellestomt. Forhage som er opparbeidet med kantstein, belegningsstein og beplantet med busker. Skjermet bakhage med beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en svært tiltalende 3-roms selveierleilighet med attraktiv beliggenhet i en rolig, enveiskjørt gate, like ved Bogstadveien på Majorstuen. Boligen ligger høyt og fint i 4. etasje med hyggelig utsikt over området. Gjennomgående planløsning, generøs takhøyde og store vindusflater som skaper gode lysforhold og en luftig atmosfære. Hele boligen er pusset opp i 2019 med gjennomført standard - her kan du flytte rett inn!

- Romslig stue/spisestue med peis fra 2019
- Nordvestvendt balkong med gode solforhold
- Stilrent HTH-kjøkken fra 2019 med integrerte hvitevarer
- Lekkert flislagt bad og separat toalettrom for 2019
- To romslige soverom
- Delikate fargevalg og 1-stavs eikeparkett
- Kabel-tv fra GET inkl.
- Kjeller- og loftsbod
- Sentralt og rolig
- Kort vei til Bogstadveien, Vestkanttorvet, Frognerparken m.m.

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 4. etasje og består av: Entré, bad/wc, toalettrom, 2 soverom og åpen stue/spisestue med kjøkkenløsning. Fra stue/kjøkken er det utgang til en nordvestvendt balkong på ca. 2 kvm.

Bod i kjeller på ca. 5 m² og loftsbod med gulvareal på ca. 12 m² (skråtak).

Leiligheten er omgjort fra originale byggemeldte plantegninger. Kjøkkenet er flyttet ut i en åpen stue/spsisestue - kjøkkenløsning og det opprinnelige kjøkkenet benyttes og omtales som soverom m/rømningsvei til baktrapp.

Det er fremlagt alternative plantegninger. Disse er kun ment som en skisse, og kjøper overtar all risiko for at løsningene lar seg gjennomføre.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et sentralt, rolig og meget populært boligområde på Majorstuen i Oslo. Tilbakketrukket beliggenhet i en enveiskjørt sidegate til Bogstadveien, hvor du samtidig har nærhet til alle tenkelige fasiliteter. Området består hovedsakelig av klassiske bygårder fra slutten av 1890-tallet.

Det er kort vei til idylliske Vestkanttorvet, med koselig marked hver lørdag med basarer og yrende liv, samt juletreutsalg i desember. I tillegg er det kun et par minutters gange til Frognerparken med gode muligheter for tur- og parkliv, i tillegg til fotballbaner, tennisanlegg og Frognerbadet. Det er også gangavstand til Slottsparken, samt tur- og bademuligheter på Bygdøy.
Det er umiddelbar nærhet til et rikt servicetilbud, butikker, kafeer, restauranter og Colosseum kino med mer. Bogstadveien, Majorstuen og Hegdehaugsveien er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kafeer, konditorier, restauranter og utesteder. Her finner man alt fra de store, rimelige kleskjedene, til de fasjonable motehusene som man ikke finner andre steder i byen. Fortauene har blitt bredere, det er ny belysning og det er anlagt trivelige byrom med benker og beplanting.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Meny, Coop, Kiwi eller Rema 1000. Det er også kort vei til Aker brygge som er Oslos møteplass for shopping, servering og underholdning, samt Karl Johan og øvrige handlegater i sentrum. Bislett, med flere tilbud av serveringssteder, er kun noen minutter gange fra leiligheten.

Området gir mulighet for god offentlig kommunikasjon, hvorav nærmeste holdeplass for buss og trikk er Bogstadveien og Rosenborg, kun få minutters gange fra leiligheten. Majorstuen (ca. 5 min gange) er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og fem busslinjer trafikkerer stedet.

Med bil tar det ca. 2 min til Majorstuen, 5 min til Skøyen, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Stue/spisestue

Boligen har en romslig stue/spisestue med åpen løsning mot kjøkken. Dette er et flott oppholdsrom med mange innredningsmuligheter og god plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisebord og annet ønskelig møblement. Ny vedovn i 2019 som gir lun og god varme. Generøs takhøyde med downlights i himling, samt store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold. Adkomst til balkong.

Balkong

Fra stue/kjøkken er det adkomst til en herlig, nordvestvendt balkong på ca. 2 m² med fin plass til cafésett. Gode solforhold og utsikt over det hyggelige nabolaget. Balkongdekke med betongkonstruksjon og rekkverk i jern.

Kjøkken

Stilrent HTH-kjøkken fra 2019 med hvite, slette fronter og sort benkeplate. Oppvaskkum med 1-greps blandebatteri. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer fra Siemens; oppvaskmaskin, kjøl/frys, induksjonstopp og komfyr fra Siemens. Avtrekksvifte med kullfilter over induksjonstopp. Det er montert waterguard i underskap og komfyrvakt over koketopp etter dagens krav.

Bad

Pent flislagt bad fra 2019 med store gulv- og veggfliser. Nedfelt dusjhjørne med innfellbare glassdører, og blandebatteri med regnfallsdusj og hånddusj. Vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin i hjørnet. Heldekkende servant med skuffer i innredning, samt ett-greps blandebatteri. Speil med belysning over. Downlights i tak og varme i gulv. Gulvkonstruksjon med sveisemembran, støp og fliser, nye rør og sluk, samt vegger med smøremembran og fliser fra 2019. Arbeid utført av Christiania Rørleggerbedrift AS.

Separat toalettrom fra 2019 med vegghengt toalett, heldekkende servant med 1-greps blandebatteri, underskap, samt speil med belysning over. Nytt røropplegg i 2019. Varmtvannsbereder plassert over senket himling. Vertikale soilrør med grenrør ble utbedret i 2009/2010 av Proline, i regi av sameiet iflg. årsrapport.

Soverom 1

Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, kommode etc. Det er også fin plass til ønskede garderobeløsninger. Begge soverommene er vendt ut mot rolig bakgård.

Soverom 2

Lyst og pent soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor. God plass til stor seng, skrivepult, skap eller annet ønskelig møblement.

Entré

Innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Plass til oppbevaring av yttertøy og sko, samt dørcalling med åpner, tale- og lyttefunksjon plassert ved inngangsdøren.

Overflater

Gulv: 1-stavs eikeparkett i alle oppholdsrom. Fliser på bad/wc og toalettrom. Alle overflater er oppgradert i 2019.
Vegger: Malte overflater på mur og gipsvegger. Toalettrom med malte overflater og fliser, samt fliser på badet. Overflater er oppgradert i 2019.
Tak: Malte overflater. I stue, kjøkken, bad og toalettrom er himling senket med strategiske plasserte downlights. Overflater er sparklet og malt i 2019.

Felleskostnader

2 609 pr. mnd. Diverse driftskostnader, kabel-tv, vask av hovedtrapp, felles forsikring, strøm til fellesareal, styrehonorar, kommunale avgifter m.m.

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 855 840 pr. 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 681 022 pr. 31.12.17
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Gård over 5 etasjer pluss kjeller og loft oppført i 1917. Boligblokk fundamentert med grunnmur i tegl / naturstein til antatte faste masser. Etasjeskillere som trebjelkelag og antatt isolert med stubloftsleire fra byggeår. Yttervegger utvendig pusset og malt. Yttertak i trekonstruksjon, antatt tekket med plater e.l. Ikke befart av takstmann. Grunnmur og fundamenter i uisolert naturstein/teglstein. Fundamentert til antatt fast masse/fjell. Grunnforhold kan ikke fastslås med 100% sikkerhet. Dreneringsforhold er ikke kjent for takstmannen og ikke kontrollert videre. Tidstypisk kjeller med sprekker i murverk og fuktig grunnmur. Trevinduer med 2-lags isolerglass fra 1987 (Produksjonsår) med malte karmer, utforinger og gerikter i 2019. Original profilert entrédør. (Originalt to-fløyet dør, der det minste dørbladet ikke er i bruk) Balkongdør med 2-lags isolerglass fra 1987 (produksjonsår). Malte karmer og slette gerikter. Tidmessig dør mot baktrapp, brann og lydklassifisert B30/db35 + dørpumpe. Karmer, utforinger og gerikter. Hvite trekarmer med 1 speils hvite dørblader fra Swedoor. Innvendige dører med hvite karmer og gerikter (nye 2019).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 93 kvm, Bruksareal: 93 kvm, Bruttoareal: 103 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie av seksjoner bør begrenses i tid, og bør begrenses til maksimum 2 seksjoner/leiligheter. Alle overdragelser og utleieforhold skal meldes skriftlig til styret snarest mulig.

Oppvarming

Oppvarming via panelovner (nye i 2019). Varmekabler på bad/wc og toalettrom (nye i 2019).

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, internett, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, friområde, byggeområde for industri, forretning, fellesareal, lek og opphold, kontor m.m. Det pågår utbygging av Majorstulokket og omlegging av trafikk i Bogstadveien. Hensikten er å skape et trygt og effektivt kollektivknutepunkt. Planforslaget innebærer etablering av T banestasjon under bakken. På frigjorte overflatearealer skal det plasseres bygg, gater, byrom og park. Det fremmes samtidig endret kjøremønster for bil. Man kan lese mer om saken hos plan- og bygningsetaten: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201407126.

Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

1916/912672-1/105 Erklæring/avtale 18.07.1916
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Overført fra: 0301-215/321
Gjelder denne registerenheten med flere

1975/525258-3/105 Erklæring/avtale 05.12.1975
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 5,000
MED PRIORITET ETTER NOK 150000
Gjelder denne registerenheten med flere

2019/1000287-2/200 Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver 28.08.2019 21:00
Rettighetshaver:DNB EIENDOM AS Org.nr: 910968955

2019/1068582-2/200 Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver 12.09.2019 21:00
Rettighetshaver:CPC EIENDOMSUTVIKLING AS
Org.nr: 915533450

Grunndata
1975/525258-2/105 Seksjonering 05.12.1975
opprettet seksjoner: snr: 6
formål: Bolig
sameiebrøk: 90/812

1987/40963-2/105 Resek/tilleggssek 26.06.1987
nye seksjoner: snr: 9
formål: Næring
sameiebrøk: 52/982
nye seksjoner: snr: 10
formål: Næring
sameiebrøk: 38/982

seksjonsameieandeler: snr: 6
formål: Bolig
sameiebrøk: 90/812
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 10 SEKSJONER

1987/40963-13/105 Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel 26.06.1987
endring av formål/brøk: snr: 6
formål: Bolig
sameiebrøk: 103/982
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 10 seksjoner. Sameiet er registrert i Brønnøysund med organisasjonsnummer 891 947 712. Tomten er eiet og ligger i Oslo kommune med gårdsnr 215 og bruksnr 321. Sameiets formål er å ivareta driften av sameiet, administrere bruk og vedlikehold av fellesanlegg og fellesareal og ivareta saker av felles interesse. Seksjon 9 er definert som næringslokale med bruksrett knyttet til kontorvirksomhet. Bruksendring skal godkjennes av årsmøte. Øvrige seksjoner er definert som bolig.

- Sameiet er ikke tilsluttet noen felles ordning for internett. Lynet har trukket fiber gjennom gården og det er lagt tilrette for at seksjonseiere som ønsker det kan koble seg til fibernett.
- GET er leverandør av kabel-TV-tjenester til sameiet.
- Sameiet er medlem i Huseiernes Landsforbund som gir gratis juridisk, teknisk og økonomisk rådgivning.
- Hovedtrapp og mellomgang renholdes av Oslo Renhold &Vedlikeholdsservice. Enkelte beboer har ansvar for vask av baktrapp fra etasjen over og til egen gang.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen registrerte lån.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 80141485

Regnskap

Årsresultatet for 2018 viste et overskudd på kr. 133.157,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Vedlikehold av bruksenheten påhviler den enkelte sameier. Ved vedlikehold av bad må Plan-og Bygningsetatens forskrifter og godkjenning følges. Styret skal ha kopi godkjenningen samt bekreftelse på at arbeidet er forskriftsmessig utført. Se forøvrig retningslinjer i husordensregler og vedtektene.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret ble i oktober 2018 varslet av Oslo Kommune, Vann og avløpsetaten at det ved inspeksjon av privat avløpsledning, i forbindelse med utbedring av offentlig ledningsnett i Sorgenfrigate, ble påvist at den var i dårlig forfatning og må skiftes eller på annen måte utbedres. Det ble gitt pålegg om at arbeidet må være utført og innrapportert innen 20.3.2019. Styret inngikk avtale med Olimb Rørfornying om utbedring av privat avløpsordning.
Det kan nevnes at vertikale soilrør med grenrør ble utbedret i 2009/2010 av Proline. Som grunnlag for arbeidet ble det foretatt fotografering/måling av Olimb Rørfornying.

Vedtatt på årsmøtet 2019:
- Kjøpe inn bord/stoler til bruk i bakhagen.
- Legge varmekabler i takrenne mot Sorgenfrigata 5 (vedtatt iverksatt 2019)
- Innhentet tilbud på nytt postboksanlegg (vedtatt iverksatt 2019)

Årsmøte godkjenner at nødvendig vedlikehold/reparasjoner utføres. Styret gis fullmakt til å få arbeidet gjort innenfor gjeldende driftsbudsjett. Dersom vedlikehold vil kreve ekstra innbetalinger, skal det forelegges årsmøte til behandling.
En seksjonseier har søkt om kjøp av deler av loft til utvidelse av snr. 8 - det ble vedtatt at det må foreligge plantegninger som tydelig angir bruksenheten av de enkelte rom og fellesareal, samt tilbud til sameie. Det er også diskutert maling av vegg og gulv i mellomgang (saken utsettes), samt drenering i bakhagen (blir lagt på is, da dette ikke anses som kritisk og andre oppgaver bør prioriteres). Vedlikeholsplan omfatter også ny inngangsdør med ny dørlås/lukkemekanisme, samt maling av baktrapp/trapperom. Samtlige tiltak må enkeltvis behandles og godkjennes på årsmøte før de iverksettes.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Planer er nærmere omtalt i protokoll/vedlikeholdsplan som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er ikke tillatt dersom det er til vesentlig ulempe for andre sameiere. Dyrehold skal godkjennes av styret.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring iht. villkår. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, foruten det som er utført av oppussingsarbeider. Selger har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer i entré. Måler plassert i 1. etg. iflg. eier.
- Nytt el-anlegg 2019 v/Elektro365 AS. Samsvarserklæring foreligger.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 5 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Kjerstin Falkum

SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.