#TROSTERUD, Dr. Dedichens vei 54
3 450 000,-
Velholdt 4-roms topp- og endeleilighet med stor vestvendt balkong | Garasjeplass | Nær marka | Lave omk.!

VISNING:

20. januar mandag kl. 18:00 - 19:00
 • Prisantydning: 3 450 000,-
 • Fellesgjeld: 129 814,-
 • Omkostninger: 15 135,-
 • Totalpris: 3 594 949,-
 • Ligningsverdi: 896 018,-
 • Fellesutgifter: 4789,-

  Drift og vedlikehold, kabel-tv/bredbånd grunnpakke, kommunale avgifter, felles forsikringer, forretningsførsel, trappevask, vaktmestertjenester, vakthold m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 450 000,- (Prisantydning) 129 814,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 579 814,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 594 949,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 81 m²
 • Bruksareal: 95 m²
 • Bruttoareal: 105 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1973
 • Gårdsnummer: 142
 • Bruksnummer: 38
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 167393465
 • Sist endret: 15.01.20 19:53
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 87%
  eier sin egen bolig
 • 55%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 31%
  er barnefamilier
 • 33%
  er gift

 

Oppdragsnummer

70-19-0202

Adresse og matrikkel

Dr. Dedichens vei 54, 0675, Oslo, Gnr. 142 bnr. 38, andelsnr. 464 i Fagerholt Borettslag med orgnr. 950266287 i Oslo kommune

Eier

Bujar Shala

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett.

BRA/PROM

95 / 81 m²

Antall soverom

3
 

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1973

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca 12.000 kwh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 74 547 kvm, Eierform: Fellestomt

Felles tomt opparbeidet med gressplen, asfalterte internveier og diverse beplantning. Borettslagets fellesarealer er bilfrie, og det er opparbeidet flere lekeplasser

Beliggenhet

Borettslaget ligger høyt og fritt på Trosterud ved grensen til Lutvann med et rikt tur- og friluftsliv rett utenfor døren. Østmarka innbyr til både naturopplevelser og rekreasjon med flotte turstier, lysløyper, bade- og fiskevann kun få minutters gange fra boligen. Lutvann som er et populært bade- og fiskevann med egen sandstrand, ligger kun ca. 10 minutters gange inn i marka. Vinterstid kan du spenne på deg skiene omtrent utenfor døren og la løypene føre deg videre inn mot både Mariholtet, Østmarksetra og Skullerudstua sportsstue med servering. Søndagsturen kan også legges til nydelige Lauvtjern eller Ulsrudvann og Nøklevann, hvor du kan leie kajakk og kano.

Det er ca. 10 minutters gange til Trosterud nærsenter med Kiwi butikk, Mix storkiosk, legesenter og t-bane. Haugerud senter ligger innenfor 10 minutters gange og tilbyr matbutikk, frisør, apotek, lege og treningssenteret, Bare Trening. I tillegg er det kun et par stopp med t-banen til Tveita senter med et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud i form av 73 butikker. På Alna senteret finner du også alt av forretninger innenfor interiør- og møbel, byggevarehus, sport- og elektronikk.

Området har god kommunikasjon med både buss og t-bane i gangavstand. T-banen har 8 avganger i timen på dagtid og reisetid til sentrum er ca. 16 minutter. Nærmeste bussholdeplass ligger rett ovenfor borettslaget, med buss nr. 69 som går til Haugerud t-bane og Tveita senter. Bussen har avgang hver kvarter på morgenen og ettermiddagen. I tillegg har du buss nr. 100 og 110 mellom Lillestrøm og Oslo sentrum, ekspressbusser og flybuss til Gardermoen fra holdeplass ved E6/Trosterudkrysset.

Det er også et mangfold av fritidsaktiviteter i nærområdet som bl.a. Haugerud idrettspark med kunstgressbane, tennis-, criket-, skateboard- og streetbasketbane, samt idrettshall. Haugerud IL tilbyr lag innenfor både fotball, håndball, cricket, tennis, badminton, capoeira og dans. Forøvrig har man stort ridesenter på Alna, Nordre Lindeberg besøksgård med dyr og åpen café, Furuset idrettsanlegg med fotballbaner og tennishall, samt Furuset Forum med is- og håndballhall og Jerikobakken alpinbakke på Lindeberg. Nærmeste treningssenter er Bare trening på Haugerud og Sats Elixia på Hellerud.

Trosterud er en del av bydel Alna og ligger ca. 9 km. nordøst for Oslo sentrum. Trosterud ligger innenfor bomringen og i blindvei uten gjennomgangstrafikk. Det er svært enkel adkomst til E6 og Ring 3 med ca. 10 minutters reisetid med bil til Oslo sentrum og alt et rikt byliv kan tilby.

Entré

Entréen gir et godt førsteinntrykk av boligen og binder de fleste rommene sammen på en god måte. Gulvflatene er belagt med parkett og ellers lysmalte overflater. Dørtelefon med åpner er plassert på vegg.

Stue

Stuen fremstår som pen og med moderne overflater. Gulvflatene er belagt med parkett fra 2009. Den romslige størrelsen gjør stuen enkel å møblere med både sofagruppe og spisestue. Vinduer fra flere vinkler sørger for godt med naturlig lys inn til rommet.

Kjøkken

Kvalitetskjøkken fra HTH med grå, glatte fronter og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Kjøkkenet er utstyrt med ventilator med kullfilter og integrerte hvitevarer som stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin fra Siemens. Gulvflater belagt med flis.

Bad

Flislagt bad fra 2005 med gulvvarme og downlights i himling. Baderomsinnredningen består av servant med skuffeseksjon under og dusjkabinett. Det er også opplegg for vaskemaskin.

Det er eget toalettrom vegg-i-vegg med badet med gulvstående toalett. Gulvet er belagt med gulvbelegg og veggoverflater med malt glassfiberstrie. Under servanten er det skapinnredning og over speilskap.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en stor innglasset balkong på hele 14 kvm. Balkongen er vestvendt og har derfor meget gode solforhold. Den romslige størrelsen gjør den enkelt å innrede med møbler, og siden den er innglasset så kan den fungere som en forlengelse av stuen store deler av året.

Soverom

Boligen har totalt tre soverom med tilhørende garderobeløsning på to av rommene. Hovedsoverommet har adkomst fra stuen og har god plass til dobbeltseng. De to andre rommene egner seg utmerket som barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - Alt etter behov.

Felleskostnader

4.789,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kabel-tv/bredbånd grunnpakke, kommunale avgifter, felles forsikringer, forretningsførsel, trappevask, vaktmestertjenester, vakthold m.m.

Herav:
Felleskostnader kr. 4.694,-
Trappevask kr. 95,-

Get er leverandør av kabel-tv/bredbåndstjenester. Grunnpakke med tv og internett er inkludert.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en garasjeplass i felles garasjeanlegg og borettslaget har etablert 6 ladeplasser til elbil ute ved ballbingen.
Borettslaget har også gjesteparkering.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 896 018 pr. 31.01.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 225 664 pr. 31.01.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 4. Etasjer samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Utvendig fasade forblendet med teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Stoppekraner for vann er plassert i kjeller. Vannrør i kobber og plast. Synlig avløpsrør av plast.

Ferdigattest / brukstillatelse

Dr. Dedichens vei 48-54 - Innkledning balkonger 17.01.2019.
Dr. Dedichens vei 32-54 - Boligblokker - Ferdigattest - 12.03.1976.

Boligens areal

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 95 kvm, Bruttoareal: 105 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 95 kvm.
Primærrom: 81 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, toalettrom, bad, stue, kjøkken og tre soverom.
Sekundærrom: 14 kvm. Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innglasset balkong. 

I tillegg disponerer boligen to boder i kjeller på hhv. 2,9 og 4,5 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.
 

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Gulvvarme på bad.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-1422, datert 30.08.1967 og bebyggelsesplan 262/69,

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert 4 servitutter/heftelser som følger eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelser om trafostasjon (1976), bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger (1986), leiekontrakt av næringslokale (1986) og elektriske kraftlinjer (2016).

Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 663 andelsleiligheter og er et av landets
største borettslag. Totalt består borettslaget av 17 bygninger, som er fordelt på 4 mindre enheter - tun. Hvert av tunene består av 1 høyblokk på 13 - 14 etasjeplan og 3 eller 4 lavblokker på 4 - 5 etasjer. I Dr. Dedichens vei 48 og 76 er det til sammen 27 leiligheter spesielt beregnet for bevegelseshemmede. Borettslaget har 2 garasjehus som hver er på 3 etasjer i tillegg til garasjeanlegg under E- og F-tunet.

Borettslaget har egen hjemmeside med mye nyttig informasjon www.fagerholtbrl.no.

Borettslaget har fellevaskeri i hver høyblokk og avtale med Miele.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBBK02-98207710695
Type: A
Restsaldo: 76.814.805,-
Restløpetid: 28 år 7 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt, 2,50%
Andel av saldo: 129.814,-
Kapitalkostnader: 531,-

I 2018 refinansierte borettslaget tre lån og samlet alt i et i forbindelse med den pågående fasaderehabiliteringen.

Andel fellesgjeld

129.814,- pr. 09.12.2019.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6596251

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Generalforsamlingen har bedt styret igangsette prosjekt med strømpeføring av avløpsrør i borettslaget, samt ny isolering av vannrør i de blokker der dette er nødvendig. Stipulert kostnad er 60.000.000,-. Borettslaget jobber også med et fasadeprosjekt der noen vegger er rehabilitert i år, og prosjekt som gjelder rør blir evaluert igjen i november 2020. Det er pr. i dag ikke satt opp noen flere økninger av felleskostnader.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde 1 husdyr pr husstand, som skal registreres hos driftsleder.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret. Styregodkjenning kan ikke nektes dersom det ikke er saklig grunn for det.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80% (minimum 30.000,-) av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 11.000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Terje Rindal

SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.