#RODELØKKA, Christian Michelsens gate 43
3 950 000,-
Drømmeleilighet med flott utsikt over Rodeløkkens Kolonihager | Nyoppusset 2017 | 2 romslige soverom I Må sees!

VISNING:

17. november søndag kl. 15:00 - 16:00
 • Prisantydning: 3 950 000,-
 • Fellesgjeld: 83 071,-
 • Omkostninger: 115 270,-
 • Totalpris: 4 148 341,-
 • Ligningsverdi: 967 360,-
 • Fellesutgifter: 4190,-

  Drift og vedlikehold, ákonto fyring og varmtvann ved fjernvarme, kabel-TV, felles forsikring, nedbetaling andel gjeld, vaktmester, renhold, forr.førsel, komm. avgifter m.m. Herav: Brensel 550,- Felleskostn. 3 017,- Dugnad 50,- Lån/Renter 573,-
Beregnet totalkostnad:
3 950 000,- (Prisantydning) 83 071,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 033 071,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 100 820,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 033 071,-)) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) -------------------------------------------------------- 115 270,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 148 341,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 53 m²
 • Bruksareal: 53 m²
 • Bruttoareal: 59 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1935
 • Gårdsnummer: 227
 • Bruksnummer: 29
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 159521592
 • Sist endret: 08.11.19 16:23
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 48%
  eier sin egen bolig
 • 90%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 79%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 80%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

17-19-0172

Adresse og matrikkel

Christian Michelsens gate 43, 0568, Oslo, Gnr.227 Bnr.29 Snr.121 Orgnr.971277629 i Oslo kommune

Eier

Kim Lien

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten hittil.

BRA/PROM

53 / 53 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1935

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 5 766 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Felles eiet tomt på totalt 5 766 m². Felles tomt for sameiet, opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker, sittegrupper, lekeapparater, sykkelparkering og asfalterte arealer bestående av innkjøring samt gangveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og lekker 3-roms selveierleilighet, tilhørende et veldrevet sameie på Rodeløkka. Boligen ligger høyt og fint til i 4. etasje med flott utsikt mot bl.a. Rodeløkkens Kolonihager og Holmenkollen. Gjennomgående og arealeffektiv planløsning, samt store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Leiligheten er pusset opp i 2017 og holder en generelt god standard - her kan du flytte rett inn!

- Flotte detaljer med rosett, stukkatur og tegstein
- Slipte og lakkerte tregulv, samt malte overflater i 2017
- Romslig og pen stue
- Stilrent kjøkken fra 2017 med integrerte hvitevarer
- Flislagt bad fra 2017 med opplegg for vaskemaskin
- To gode soverom
- Innbydende entré
- Akonto fyring og varmtvann (fjernvarme) inkl.
- Kabel-tv inkl.
- To disponible boder
- Godt utleieobjekt
- Beboerparkering
- Kort vei til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 4. etasje og inneholder: Entré, bad, kjøkken, stue og 2 soverom.

I tillegg disponeres 1 kjellerbod på ca. 4,5 kvm (takhøyde 2,32 meter) og 1 loftsbod med målbart areal på ca. 4,4 kvm (8 kvm i gulvareal). I kjeller er det også felles sykkelbod.

Beliggenhet

Svært attraktiv og populær beliggenhet på Rodeløkka, med nærhet til alt av kulturelle begivenheter, restauranter, parker, utesteder og andre servicetilbud. Her er det gangavstand til alt av fasiliteter og det meste av hva Oslo har å by på. Det er gangavstand til blant annet Grünerløkka, Carl Berner, Tøyen, Torshov, Grønland, sentrum m.m.

Det er kort vei ned til Grünerløkka som er mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatecaféer, markeder og små nisjeforretninger. Noen få minutter unna finner du dessuten flere av Løkkas mest populære spisesteder som pizzaen på Villa Paradiso, spicy meksikansk på Tijuana, eller tapas på Delicatessen. Flere matforretninger finnes også rett i nærheten som søndagsåpen Joker, Rema 1000 og Kiwi.

På Torshov kan du besøke "Hva Skjer" på Soria Moria, Grisen eller trikkestallen, som alle byr på god stemning.

Ringnes park med SATS/Elixia, Ringen kino og stor Meny ligger også innen kort gangavstand. Carl Berner byr på det aller meste av forretnings- og servicetilbud. Av dagligvarebutikker kan Coop Prix og Bunnpris nevnes, samt Narvesen og døgnåpen 7-eleven. Carl Berner er et av byens beste knutepunkt for kollektiv transport og her har du tilgang til buss, trikk og T-bane med forbindelser i alle byens retninger. Dette betyr at du har særdeles gode kommunikasjonsalternativ til alle sentrale deler av byen som f.eks. Nydalen, Blindern, Majorstua etc.

Det er flere fritids- og rekreasjonsmuligheter i området som Fagerheimen tennisklubb, Tøyenbadet og idrettsanlegget på Dælenenga. Rett i nærheten finner du også store parkanlegg som f.eks Torshovdalen, Sofienbergparken, Ola Narr, Tøyenparken og Botanisk hage. Det er også fine turområder langs Akerselva hvor det går tursti til Sørenga/Bjørvika og helt opp til Maridalsvannet i Nord.
Flere treningssentre er også i nærheten med SATS/Elixia Ringnes Park, Schous Plass, og Carl Berner, Avancia, Fresh Fitness, Myrens sportssenter m.m.

Langs Akerselva ligger også Vulkan, Oslos nye og populære kultur- og kreative næringslivsenter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser; Dansens Hus med bar og uteservering, BAR Vulkan, Smelteverket, Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder. I tillegg har man Westerdals School of Communications, treningssenter og Kolsås klatreklubbs klatrevegg, en dagligvareforretning og flere nærsenter-tilbud i Nordre kvartal. Det er derfor Vulkan kalles "den lille byen i byen".

Godt tilbud av offentlig transport med både busser (nr. 20, 21, 28, 30, og 33) like utenfor. På Torshov finner du holdeplass for trikk (nr. 11, 12 og 13).


Grünerløkka ligger dessuten ca. 5 min gange unna og det er et drøyt kvarters gange til sentrum hvor det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både flytog- og bussforbindelser.

Entré

Innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Nisje med teglsteinsvegg, hvor det er plass til yttertøy og sko. Nytt dørcallinganlegg med kamera er bestillt, og blir montert snart.

Stue

Leiligheten har en herlig stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon og øvrig ønsket møblement. Det er også god plass til spisestue hvor man kan invitere venner og familie til hyggelige lag. Store vindusflater som gir rommet et luftig og behagelig preg. Utsikt mot bl.a. Holmenkollen. Fin takhøyde med rosett og stukkatur i himling.

Kjøkken

Separat kjøkken med stilren innredning fra 2017, hvor den sjarmerende teglsteinsveggen setter sitt særpreg på rommet. Flott utsikt over idylliske Rodeløkkens kolonihager. Innredningen har hvite fronter i høyglanset utførelse, samt fliser over heltre benkeplate. Overskap med belysning under og fritthengende ventilator med kullfilter. Nedsenket kompositt oppvaskkum med ett-greps armatur. Doble stikkontakter på vegg. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; keramisk koketopp, komfyr, oppvaskmaskin (45 cm), samt kjøleskap med fryser.

Bad

Lekkert bad fra 2017 med store gulv- og veggfliser, samt mosaikkfliser på gulv i dusjsonen. Servant med ett-greps armatur, skuffer under, samt speil med belysning og stikkontakt over. Vegghengt toalett. Dusjhjørne med nedsenket gulv, innfellbare glassdører og ett-greps armatur med regnfallsdusj og hånddusj. Opplegg for vaskemaskin og dobbel stikkontakt på vegg. Varme i gulv og avtrekksventil med vifte i himling.

Soverom 1

Et luftig og pent soverom som egner seg godt som hovedsoverom. Her er det god plass til dobbeltseng og nattbord, samt oppbevaringsplass i garderobeskap med speilfronter (3,5 meter bredt). Rosett og stukkatur i himling. Dette soverommet vender ut mot kolonihagene.

Soverom 2

Flott soverom med mange innredningsmuligheter. Plass til seng, samt god plass til skap, skrivepult og øvrig møblement. Dette rommet egner seg ypperlig som f.eks gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor. Stukkatur i himling.

Overflater

Gulv: Originale tregulv, slipt og lakket i 2017, samt fliser med gulvvarme på bad.  
Vegger: Malte flater i 2017, teglstein, samt fliser på bad.
Tak: Malte flater. Stukkatur i stue og på begge soverom, samt rosett i stue og på ett av soverommene. Takhøyde opptil 2,67 meter.

Felleskostnader

4 190 pr. mnd. Drift og vedlikehold, ákonto fyring og varmtvann ved fjernvarme, kabel-TV, felles forsikring, nedbetaling andel gjeld, vaktmester, renhold, forr.førsel, komm. avgifter m.m. Herav: Brensel 550,- Felleskostn. 3 017,- Dugnad 50,- Lån/Renter 573,-

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 967 360 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 482 497 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokken ble oppført i 1935. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av murverk, utvendige fasader består av teglstein. Takkonstruksjon av tre i saltaks form utvendig tekket med betongtakstein, ikke besiktiget. Vinduer fra 1982 med 2-lags glass. En rute fra 2011 med 2-lags glass på soverom B. En rute fra 2018 med 2-lags glass på kjøkken. Entrédør av typen trefiber har brannklasse B-30 og lydklasse 35 dB.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger også ferdigattest på rehabilitering av 56 bad i 2005 i Christian Michelsens gate 19-53 (ble da rehabilitert i regi av borettslaget). Dokumentene ligger vedlagt i prospekt.

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 59 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt med seksjonseiere plikter å søke styret om godkjenning av utleie av sin seksjon før leieforholdet tiltar. Jfr. vedtektene §7.

Oppvarming

Oppvarming ved sentralfyr og radiatorer i leiligheten, samt gulvvarme på badet. Fjernvarme og varmtvann er akonto inkludert i felleskostnadene. Sameiet har avtale med Techem som vil foreta årlig oppgjør iht. forbruk. Målere ble installert desember 2018 og første oppgjør skjer i 2020. Brukere vil også kunne se sitt forbruk løpende på beboerportalen på www.techem.no

Løpende kostnader

Strøm, internett, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Adkomst fra Christian Michelsens gate. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-2255. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, friområde m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

1935/990889-1/105 Erklæring/avtale 06.08.1935
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-227/29
Gjelder denne registerenheten med flere

1935/990890-1/105 Best. om adkomstrett 06.08.1935
Bestemmelser om felles gårdsplass m.v.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-227/29
Gjelder denne registerenheten med flere

1937/404501-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 22.07.1937
Overført fra: 0301-227/29
Gjelder denne registerenheten med flere

1937/404592-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 28.07.1937
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: 0301-227/29
Gjelder denne registerenheten med flere

1975/514860-3/105 Erklæring/avtale 30.07.1975
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 5,000
MED PRIORITET ETTER FØRSTE TINGLYSTE OVERDRAGELSESSUM
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
1975/514860-2/105 Seksjonering 30.07.1975
opprettet seksjoner: snr: 121
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/145
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 145 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Ringgaten Terrasse Boligsameie, Org. nr. 971 277 629. Sameiet består av 145 seksjoner hvorav 2 er butikklokaler. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 971 277 629, og ligger i bydel 2 Grunerløkka i Oslo kommune.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.

- Sameiet har egen hjemmeside med nyttig info: http://www.ringgaten.no/
- Sameiet har også egen facebookgruppe: www.facebook.com/ringgaten
- Ingen sameier kan eie mer enn to seksjoner
- Techem AS foretar individuell, årlig avregning av fjernvarme/varmtvann
- Sameiet har avtale om vaktmestertjeneste og renhold med Vaktmester-Gruppen AS
- Get er sameiets leverandør av TV med rabatterte priser på bredbåndstjenester

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld utgjør kr 83 071,- per 01.09.2019.
Andel fellesformue utgjør kr 1 549,- per 31.12.2018.

Spesifikasjon av lån:
Lånenr: 2OB986-98207369136
Type: Annuitet
Restsaldo: kr. 6.426.661,-
Restløpetid: 15 år 6 md.
Term. pr. år: 12
Rente: Flyt 3,80%
Andel av saldo: kr. 44.941,-
Kapitalkostnader: kr. 321,-

Lånenr: 3OB986-98207369284
Type: Annuitet
Restsaldo: kr. 5.528.953,-
Restløpetid: 15 år 6 md.
Term. pr. år: 12
Rente: Flyt 3,80%
Andel av saldo: kr. 38.130,-
Kapitalkostnader: kr. 273,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 86838561

Regnskap

Årets resultat for 2018 viste et overskudd på kr 1 446 638,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til genkapital. Avdrag på langsiktig gjeld utgjorde i perioden kr 570 331 og er ikke tatt hensyn til. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2018 var kr 207 191 og har blitt vesentlig styrket siden 31.12.17. Likviditeten i sameiet holder dog ikke et tilfredsstillende nivå, men styret har budsjettert med et overskudd det kommende år som vil bidra til å styrke denne ytterligere.

Vedtekter / husordensregler

Se vedtekter og husordensregler vedlagt lenger bak i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikeholdshistorikk:
2018: Fjerning av brannbalkonger. Frivillig bytte radiatorer (ca 240 stykker). Installasjon av målere.
2017/18: Innhenting av pris på vindusskifte på vegne av seksjonseierne 2017.
2017: Skiftet låsesystem. Felt trær i bakgård. Avsluttet arbeider i bakgård. Montert lås på inspeksjonsluker på kulverter. Montert lås på vinduer i oppganger.
2016: Drenering av bakgård og reperasjon av grunnmur. Oppgradering av bakgård: Asfaltere. Rassikring tak.
2015: Ny renovasjonsløsning med kildesortering. Opprydding elektrisk anlegg fellesområder og teknisk rom. Tilstandsrapport brannbalkonger og fasade.
2014: Renovering kaldt- og varmtvannsrør (hovedforsyning). Justering shunt, fjernvarmeanlegg.
2012: Horisontale avløpsrør. Oppgradering av belysning i fellesareal.
2010: Tilkobling fjernvarme og rivning/fjerning oljekjele.
2009: Oppussing av oppganger. Nye postkasser til samtlige seksjoner. Rensing av ventilasjonsanlegg. Bytting av pumper for fyringsanlegget.
2008: Rørinspeksjon, høytrykksrensing og gravingsarbeider.
2005: Tilkobling Heatline (veksling mellom strøm og olje ut fra kostnader)
2004 - 2005: Våtromsrehabilitering. Skiftet rør til kjøkken og bad, samt pusse opp alle badene i henhold til våtromsnormen.

Tentativ handlingsplan 2019-2021:
Tiltak: Igangsetting
Tilstandsrapport elektrisk anlegg 2019
Etablere "Grønn Gruppe" 2019
Utrede trivselstiltak utemiljø 2019
Ny kjøreport i bakgården 2019
Nytt dørklokkesystem 2019
Forprosjekt ENØK, ventilasjon og asbest 2019
Utbedring feil/mangler elektrisk anlegg 2019
Forprosjekt bredbånd & TV 2020
Forprosjekt nye E60 dører loft/kjeller 2020
Oppussing av oppganger 2020/21
Tiltak ENØK, ventilasjon og asbest 2020
Ny løsning for bredbånd & TV 2021
Nye E60 dører loft/kjeller 2021

- Styreleder opplyser om at sameiet har flere vedlikeholdsprosjekter (som overnvevnte), og det er ønskelig å finansiere dette over vanlig drift. Det har de lykkes godt med tidligere.
- Styret jobber nå med nytt callinganlegg i sameiet (nytt anlegg med kamera er bestillt), samt ny løsning for internett/TV for seksjonene og dette forventes falle på plass ila. året.
- Det er vedtatt dugnadsgebyr på kr 300,- per dugnad. Dette betales via felleskostnadene (50,-/mnd) og betales tilbake dersom man stiller ved dugnad. For de som har utfordringer av fysiske årsaker, bes kontakte styret for fritak eller alternative oppgaver.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Dyr er tillatt, men styrets godkjennelse må foreligge.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap har el-anlegg og automatsikringer fra 2017. Skap er plassert på vegg, i felles trappeoppgang. Hovedsikring har 40 Amp. Det foreligger samsvarserklæring på elektriske arbeider fra 2017.
- Leiligheten har røykvarslere og brannslukningsapparat.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.
Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,25 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Kjerstin Falkum

SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.